Mamici de mai-iunie 2008 (27)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

si referitor la nastere si eu as vrea sa nasc natural, cred ca e ceva normal si corpul coopereaza cu tine, dar daca dr zice ca ar fi mai bine sa nasc prin cezariana o sa-l ascult, cu toate ca nu ma prea incanta ideea.
dar, BB trebuie sa iasa din burtica noastra, deci sa iasa pe oriunde sanatosi sa fim noi toate si BB-ii la fel!!!

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

alexuta75[ am luat acifol pana in luna a3-a, apoi elevit o luna, dupa care dr. a considerat ca am analizele bune si "arat bine, sanatoasa" si mi-a spus sa renunt la vitamine si sa iau doar acid folic. Cu utrogestan am facut si eu tratament, dar la inceputul sarcinii, cred ca aveam 8-9 sapt, pentru ca am avut o usoara sangerare, nimic grav.
Apropo de eco, am citit pe net ca este supraspecializat dr. nostru in ecografii, depistarea timpurie a unor probleme etc.. Vreau sa-ti mai spun ca se cam lauda in privinta asta, vezi doamne, el nu s-a inselat niciodata in privinta sexului copilului!? Am de gand sa fac si eu o eco la Herghelagiu- stiu ca e cel mai bun. Pe 25 am oricum programare la morfo - o sa am 23 sapt 3zile, e ok, nu? Abia astept sa-mi vAd bebicul meu frumos, care nu ma prea lasa sa dorm
noaptea..

te pup

alina 21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ce faceti frumoaselor?
Eu maine merg la ecoooooo, abia astept!!!!! Sa vedem ce se intampla si cu caruciorul nostru... Mi-e si frica, v-am zis ca nici pric cap nu-mi trece vreun nume de baiat... Nu ma intelegeti gresit, eu imi doresc si baiat si fata, tot ce imi doresc e sa fie sanatos!
Nu va povestesc ce am facut eu ieri la medicul de familie. Show, fetelor, in toata regula!!! E prea mult de povestit, dar a inteles doctoritza ca nu sunt vreo proasta si chiar am vazut ca si-a schimbat atitudinea, ma priveste cu alti oki acum...
La servici e ca la balamuc de lucru...
Pupici!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adidana13 spune:

Ylari, maine seara ne povestim cate ceva despre copii...ca doar o sa-i vedem in direct.... sper sa ramana fetita, ca altfel iar o iau de la capat sa caut nora si din fire sunt conservatoare.Nu-mi plac schimbarile prea des. Asta daca nici al meu nu se razgandeste si se transforma in printesa.
Va pup si o seara buna, burticutelor!

Adidana 23+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by Adidana13

Ylari, maine seara ne povestim cate ceva despre copii...ca doar o sa-i vedem in direct.... sper sa ramana fetita, ca altfel iar o iau de la capat sa caut nora si din fire sunt conservatoare.Nu-mi plac schimbarile prea des. Asta daca nici al meu nu se razgandeste si se transforma in printesa.
Va pup si o seara buna, burticutelor!

Adidana 23+

SI TU MERGI MAINE LA ECO???

Eu am cautat pe DC++ cartea aceea despre sarcina dar n-am gasit-o...

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adidana13 spune:

Eu toate ecografiile le-am facut la Polisano..la Plaza Romania. Servicii de calitate si .... nu vreau sa fac reclama
Daca gaseste cineva cartea, poate o "lasa" pe contul maiiunie....ce ziceti?
Deocamdata citesc "De la testul de sarcina pana la nastere". O carte destul de draguta, ne sfatuieste ce trebuie sa facem in fiecare saptamana, ce lucruri minunate stie bebe sa faca (acum de ex., la 23 saptamani stie vreo 16 chestii: sa suga degetul, sa ridice manutele, sa se joace cu cordonul ombilical, sa dea din picioruse, ne aude, percepe sunete, adoarme atunci cand mama face miscare si il leagana in lichidul amniotic...).

Adidana 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Fetelor :D Gata cu schimbarile de sex la bebei, acum avem un echilibru si nu vream sa il schimbam :D :D

Daria_Ioana-multumesc frumos ca ne-ai spus si noua cate ceva din experienta ta de mamica la nastere Io sunt asa, mai precauta, nu as vrea sa se supere careva pe mine, deoarece am remarcat ca acest subiect (nastere naturala vs cezariana) provoaca niste reactii destul de ciudate (nu la noi in grup, ci in general, pe forum si chiar si live). E un subiect delicat si uneori si eu exagerez fara sa imi dau seama, desi nu pot spune ca vai ce experienta de nascatoare am io Stateam si ma gandeam ca azi am inteles un lucru: cat de important e sa ai incredere in personalul medical, e esential sa te intampine cu caldura si intelegere. Toate vin mai usor. Pentru ca poti ramane cu un gust amar si daca toate au fost bune dar ei s-au purtat ca naiba cu tine :D

Pe seara am sunat la doctor sa vad cand ma pot duce la el sa imi citeasca ecografia mareatza - ei bine, cica in doua saptamani ! Eu saptamana viitoare plec din tara, deci nu se poate, iar saptamana asta nu ajunge eco la doctor.

DanaHIn Polonia ajung cu serviciul, nu ma duc special la rendez-vous cu doctorul de acolo Intra sotzul la banuieli Acolo ce sa zic, ei sunt un pic altfel, au cultul asta al femeii insarcinate si al bebelului. E adevarat insa ca in PL am fost numai la clinici private iar nasterea la care am asistat a fost intr-un spital privat unde numai spital nu zici ca era. Ma mai gandesc la ceva: eu pana acum am fost doar la doctori barbati, pentru care faptul ca am un bebe era ceva super, tot timpul imi ziceau: nu-i asa ca e superb?? Uneori ma oboseau haha. Azi am fost la o tanti care cine stie cati plozi o avea pe acasa si careia nu i se pare mare lucru sa ai un bb in burta hihi
Ylari-sa nu aud ca printesa ta este baietzel ! Ca deja i-am povestit flacaului meu de ea si e tare interesat
Subiect Utrogestan-eu am luat numai trei luni, dupa care mi-a zis ca nu mai trebuie. Si de atunci iau Elevit, o pastila pe zi.

Mihbut-inca o belgianca printre noi yuupiii Intr-adevar, esti singura cu gemeni ;) Felicitari ! Tu unde locuiesti?

MissParker-hai sa facem echipa si sa cu doctorii astia rai Stiu ca si Fecian era suparata la un moment dat, nu stiu daca i-a trecut Multumim de citat, cunosteam postarea, caci am cam spionat forumul asta hehe Ce sa zic, evident ca este o parere competenta si asta nu poate decat sa intareasca si mai mult ideea ca nasterea de oricare tip are riscurile ei. Eu nu pot decat sa sper ca pentru noi toate va fi bine si ca vom fi tratate cum meritam.

Va pupic, fug sa ma joc cu bebe si cu sotzul (la mine bebe reactioneaza mai bine la tatic decat la mine :( )

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Fetelor, dar ce mult ati scris! A durat ceva pana am citit tot!

Felicitari fetitelor, ca au egalat, deci felicitari Lily si Cleo Cleo multumim mult de explicatiile cu celulele stem. Nici noi nu eram prea hotarati, pana la urma o sa le donez, aici sunt in toate cabinetele pliante in care ne incurajeaza sa le donam. Decat sa stea de aiurea si sa nu foloseasca la nimic, mai bine sa foloseasca la alt bebe bolnavior. Cum ziceai si tu, dar si daca ai nevoie ! Insa suntem optimisti si siguri ca nu se va intampla nimic!
Eu si la organe am semnat sa mi le doneze in caz de accident ceva. Prima data nu am vrut (aici trebuie sa semnezi pe spate la cardul de sanatate in caz ca esti de acord), apoi cand am mai citit pe forum la ajutor umanitar cum asteapta saracutii copii un organ pentru transplant, am semnat imediat.

Ylari iti ramasesem datoare cu un raspuns, ma intrebai ce se intampla in filmul Blood Dimond de nu mai vreau diamant, pai arata cum ajung diamantele din Africa pe piata occidentala, in ce conditii se lucreaza in minele de acolo, cum sunt furati copii si facuti sclavi si cum muncesc cu pistolul la tampla, ii dorgheaza si li se dau arme sa devina tortionari la randul lor, foarte tare m-a impresionat, am zis apoi ca nu mai vreau diamant cat traiesc. Poate alea de pe piata romaneasca nu vin din Africa, insa astea de aici sigur vin de pe acolo.

Simonix si Miss Parker ma primiti si pe mine in clubul vostru? Si eu sunt cam dezamagita de experienta cu doctorii pe aici, adevarul e ca e penurie mare de medici, aici sanatatea tine de stat si normal ca e o delasare totala. In plus toti doctorii pleaca in America cum termina aici facultatea ca acolo castiga de 10 ori mai bine. Cine ii poate condamna?
Doctorul meu e OK, desi te simti cam ca o oaie acolo la cabinet, asa pe banda rulanta ne ia pe toate. Are 3 cabinete de consultatii. Dupa ce stai cam 1-2 ore in sala de asteptare (cu tot cu programare) te trimite apoi intr-un cabnet din asta si te pune sa te dezbraci si mai stai asa dezbracata vreo jumate de ora pana intra medicul. Ma pipaie de 2 ori si zice ca totul e OK, apoi mergem in cabinet la discutii care dureaza in medie 2-3 minute. Imi zice ca m-am ingrasat cu atatea kilograme, ca totul e bine, ca bebe vine pe data de nu stiu cat iunie si gata, la revedere. La orice intrebare imi raspunde ca asa e normal in sarcina. Cand am avut sangerari, am intrebat dar nu imi dati ceva o pastila, un tratament de sustinere, la care el, nu e nevoie, caci daca e o sarcina cu probleme mai bine se elimina singura. Sa stau si sa astept. De ce zic ca pana la urma e OK , asta pentru ca e tare calm si zambitor, si imi inspira asa o mare liniste, deci in final ies de acolo si imi zic ca totul e perfect , numai eu sunt paranoia. Mi-a zis ca sarcina si nasterea sunt procese absolut naturale care sunt medicalizate inutil in ultima vreme. Asa ca, ce sa fac, ma impac cu ideea. Noroc cu voi, ca mai aflu si eu raspunsuri la intrebarile mele.
Mai dezamagita am ramas de spital. La noi ecografiile se fac la spital, numai 2 pe sarcina, una la 11-13 saptamani pentru translucenta nucala si alta la 19 saptamani si gata. Daca mai ai probleme si iti da doctorul trimitere, normal iti fac mai multe. Ei si la spital acolo la fel, ca pe banda rulanta eram iarasi, doctorita de acolo tare expeditiva, nici nu mi-a completat bine fisa respectiva, mi-a trecut activitate cardiaca : absenta, cand am citit sa cad jos, aveam doar 10 saptamani deja, am zis poate nu am inteles eu bine, ma bagase in toti sperietii. Am zis ca a vazut ceva in neregula cu bebe si poate nu a vrut sa imi zica. Pentru ca doar a zis ca sarcina e mai mica decat 11 saptamani, asa ca nu poate masura translucenta si sa vin saptamana viitoare. Dar cum sa iti faci programare de pe o saptamana pe alta ca nu mai gasesti loc, se face cu o luna inainte programarea! Asa ca m-am enervat si m-am dus la particulari. La eco si la analize poti merge la particulari. De fapt dublu test se face numai la particulari, la spital numai masoara translucenta nucala si atata tot. La particulari, normal alta viata, am inteles si eu ceva din sarcina asta si din bebe. Pana atunci eram ca in ceata. Si la urmatoarea eco tot la particulari merg. Sper sa acopere asigurarea privata, inca nu stiu daca acopera sau nu, dar tare fain e cand iesi de acolo lamurita si linistita cat de cat.

Of, tare m-am intins cu doctorii astia, dar ma plang si eu ca nu am cui! Familia mea mereu imi zice ca lasa ca bunica-ta nu a mai facut ecografii!

Cu nasterea, aici am inteles ca numai in caz de forta majora iti face cezariana, in rest toata lumea la epidurala!

MsBB si Analisa, va inteleg, e si normal sa te apuce toti nervii cand vezi cum se baga altii in fata, macar aici am scapat de asta, nu prea am vazut asa ceva. Dar sa fiti calme, sa nu stressati bebeii! ca nu merita sa va stressati pentru toti nesimtitii.

Mihbut ce fain, o fetita si un baiat!

Fetelor, sunt in culmea fericirii! Azi am mers si eu in plimbare vreo ora pe afara, au fost 9 grade la noi! M-am plimbat si am respirat normal pe afara, mare chestie! Am zis ca asa am sa ma plimb in fiecare zi daca tot o tine vremea buna, ma simt asa de bine!

In rest bebe e bine, am inceput sa simt primele miscari! Magie curata, nu altceva. Bine, sunt tare slabe, am numai 16 saptamani. Cand stau linistita in pat si pun mana pe burtica simt cum se zbate ca un peste in plasa ceva acolo. Nu cred ca sunt gaze sau altceva ca nu am mai simtit in viata mea asa ceva. Fain tare!
V-am pupat!

Doloress 16+ posibil

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Simonix, nu trebuie sa fii suparata pe "tanti cea rea".Pur si simplu asa sunt instruiti medicii din strainataturi, mici robotei. Iti spun ca si eu am patit-o. Am facut eco morfo pe 24 dec si s-a limitat la a-mi spune ca e bine. Doar daca o intrebam, vorbea. Altfel, ioc... Cel putin, mie mi-a raspuns frumos la intrebari dar ma simteam vinovata ca o deranjez cu fiecare intrebare. Abia azi, la controlul cu dr. ginecolog, mi-a dat rezultatul de la eco, foarte amanuntit. Deci, stai linistita, daca era ceva in neregula, ti-ar fi spus. Cei care fac eco sunt niste tehnicieni instruiti in sensul asta si nu se avanta in prea mari explicatii fiindca pentru orice vorba spusa aiurea, pot fi dati in judecata.
Alina-anto, nu vreau sa te dezamagesc sau sa starnesc polemici, insa pentru mine, dr.Herghelegiu = 0. La sarcina trecuta, bebele meu avea malformatii si renumitul dl dr nu a vazut. Singurul care a vazut, a fost dl dr. Pop.

22+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Doloress,inainte de a merge sa faci eco in alta parte, suna la firma de asigurari si intreaba daca deconteaza eco facut in alta parte, decat acolo unde iti indica ei. Sunt foarte amabili si asa cu zambetul pe buze, iti trimit o factura acasa de-ti taie rasuflarea. Eu am i-am spus dr ginecolog ca nu am fost multumita de eco care mi s-a facut la 18 sapt si prin urmare m-a programat la alt eco, la alta clinica, dar una aprobata de ei(am avut de ales intre 2 clinici).
Cat despre raspunsurile dr, m-am obisnuit... Eu am tensiunea mica de obicei, insa azi am batut recordul:7,5 cu 4. Mi-a facut din nou "n" analize sa vada care e cauza si cum toate au iesit bune, mi-a zis sa stau linistita, e ok. Apoi i-am zis ca sangerez cam des din nas si la fel a zis ca e normal in sarcina. La control doar a ascultat inima lui beb si a zis ca suna bine si atat. Nu verifica colul, cum se practica in Rom, decat daca sangerezi sau ai contractii.

22+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput