Mamici de mai-iunie 2008 (27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Am citit doar pe diagonala ce-ati scris astazi (promit sa citesc tot acasa).
Vroiam doar sa mai zic ca bebelina mea arata ca un bebe de 22 saptamani.Poate i-am dat prea mult de mancare
Desi s-a uitat d-ra de 2 ori (mai ales cand a vazut ca suntem dezamagiti ca nu e baietel), nu a vazut nimic atarnand, dar ne-a zis ca nu e sigur 100%, ca e sarcina mica,.... (cum mica?, ca unele stiti de la 13 saptamani), sau poate vroia sa ne mai dea o speranta

Lilly 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Buan fetelor!
Eu nu prea am avut azi timp sa va citesc, mai mutl pe sarite, dar am trecut sa va pup.

Mai intai, multumesc gabitzam pt parola la contul comun.

Fetele care ati fost la doctor azi, ma bucur ca aud vesti bune. dar ma cam speriati, zau, cu schimbarea asta de culoare de carucior. si cand ma gandesc ca eu nu mai am nicio eco pana la nastere.... dar cred ca o sa am duc sa fac una pe cont propriu mai peste vreo luna.

Simonix, nu te mai supara din cauza doctorei uracioase. incearca, poate poti sa mergi la alt medic la urmatorul control. oricum, mersul in polonia este numai o solutie de moment, ca din cate stiu eu nu o sa mai poti zbura dupa un anumit nr de saptamani (parca 30 sau mai multe, nu mai stiu exact).

MsBB stiu ca este enervant sa vezi atata nesimtire in jur, dar gandeste-te ca tu oricum nu poti sa ii schimbi si nu faci decat sa ii faci rau bebelusului. si pe mine ma enerveaza multi nesimtiti si de obicei nu prea pot sa tac, dar acum cand sunt insarcianta parca sunt mai ingaduitoare. e drept ca pe aici nu prea am parte de cozi la medici (fiecare isi stie ora la care este programat sau are bon cu nr de ordine si il respecta) dar sunt prin alte parti.

cat despre nasterea naturala sau cezariana, cred ca nu se poate spune ca una este mai buan decat alta. depinde pt cine, in ce conditii si, evident, depinde cum decide mama. eu cred ca decizia luata din toata inima este cea mai buna. parerea mea este ca daca, Doamne fereste, este sa se intample ceva, se intampla indiferent ce am alege. asa ca sa fim increzatoare in ceea ce alegem si optimiste.
Eu am facut cezariana pt ca asa a hotarat doctora in ultimul moment (si stiam ca trebuie sa fie ceva, pt ca aici nu se apeleaza la cezariana prea usor). de refacut m-am refacut relativ repede zic eu, desi a doua zi cand a trebuit sa ma dau jos din pat mi-am dorit sa nu mai merg in viata mea. si nu am facut decat sa ma asez in fund pe marginea patului. dar urmatoarea zi a fost incomparabil mai usor. iar in 4 zile am iesit din spital. laptele nu a venit imediat, adica inprima zi, desi ceva lichid se vedea pe acolo. dar am alaptat din spital fara probleme si am avut lapte si am alaptat pana prin luna a sasea. cu operatia nu am avut probleme, dureri normale si suportabile, s-a vindecat frumos incat abia de se mai vede acum. pe timpul operatiei am fost treaza si am fost "prezenta" la nastere, i-am dat un pupic lui bebe la cateva secunde dupa ce a venit pe lume, tati a fost langa mine si am plans amandoi de fericire.
deci nu as avea de ce sa ma plang de cezariana. dar cu toate acestea acum as vrea sa nasc natural. evident, daca se poate. de aceea eu o sa am las pe mana medicilor si o sa fac cumintitca ce imi spun ei.

eu va spun asta numai ca sa va impartasesc experienta mea. nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, fiecare este stapan pe propriile decizii. si eu cred ca experienta tuturor fetelor care au mai nascut ar trebui as le ajute pe mamele pt prima data sa ia o decizie impacate cu sine.

Dana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetelor, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa alegeti impreuna. Iar confortul mamei este f. important. Sa nu uitati ca o mama stresata/afectata/speriata inseamna si un bb agitat.

23+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

simonix, welcome to the club cu tanti si nenea doftorii insensibili si dobitoci (ca altfel nu ii pot numi). E ingrozitor cat de putini doctori sunt si oameni!!

Pe mine ieri ginecologul m-a expediat fulger, m-a pipait inauntru si mi-a zis ca totul e ok si "totul sta unde trebuie sa stea", apoi m-a desfacut cu chestiile alea de metal si mi-a zis ca orificiul uterin e complet inchis si totul arata bine, dar am observat ca mi-a luat ceva dinauntru cu un betigas din ala cu vata si n-a spus nici o vorba despre ce face sau de ce face ce face; nu mi-a masurat nici o marime sau greutate a lui bb, nu mi-a recalculat nici data nasterii. Apoi, mai avea putin si ma impingea afara, cand i-am reamintit sa-mi dea trimiterea la amniocenteza (fara trimitere costa peste 1000 de euro). Printre picaturi am apucat sa-l intreb ce a mazgalit pe carnetul meu la rubrica de comentarii, iar el ce-mi raspunde? "Ah, e doar pentru mine" (???!!!). Din nou mi-a venit sa-l scuip in ochi si sa-i spun "Bai boule, ce scrii pentru tine sa scrii pe fisa mea medicala care ramane la tine, ceea ce scrii pe carnetul MEU este PENTRU MINE, ca nu e carnetul tau sau al ma-tii!". Moaama, ca draci m-au apucat iar!! Ce animal!

Fetele care aveti doctori empatici si atenti si blanzi, sa fiti fericite si sa va binecuvantati norocul, zau!!!

Da' las' ca-mi gasesc eu o moasa ca lumea si dupa aia nu ma mai duc la boul de doctor decat pentru ecografie.

Am o colega care e in 11 saptamani, are o doctorita din Frankfurt si aia e tare inimoasa si de treaba. In timp ce mie doctorul meu mi-a zis ca orice ecografie in plus costa 25 de euro (asigurarea plateste doar 3 pe toata sarcina), doctorita colegei mele i-a zis ca ii va face ecografie de cate ori vrea... Oameni si oameni.

gabitzam si alysh, multam pentru parola si celelalte detalii

monik16, eu am 40 de ani si tot primul copil si vreau sa incerc nasterea naturala. Daca te decizi pentru epidurala nu ai sa simti durerile alea groaznice. Eu m-am hotarat ca ... nu ma hotarasc decat in ultima clipa, adica vazand si facand, in functie de conditiile obiective. Important este sa iei decizia cea mai buna pentru tine, fiindca fiecare corp e altfel, fiecare sarcina e altfel, deci nu se poate lua o hotarare asa, dupa cheful sau frica de moment. Eu raman flexibila.

Pe mine m-a impresionat enorm ce a scris cataghe (medic) pe tema asta:

Autor: cataghe
Raspuns la: 04/07/2004 12:01:05
Incep cu experienta personala: eu am nascut natural, fara peridurala, copil de 3,900kg, in conditiile in care eu am 1,63m, acum aproape 6 ani. A fost greu. Asta e tot ce imi amintesc, ca a fost greu! Durerile au fost mari, si dese. Si stiu ca vreo doua zile dupa aceea nu prea eram in stare de nimic - nici vorba de dus, cum povesteau unele dintre fete. Dar cam in asta constau amintirile mele, in chestii generale, in care acum nu mai am nici o implicare psihica, nu pot sa-mi "reprezint" cum erau durerile alea, doar ca erau mari, au trecut, e ok, e ca si cum as vorbi despre altcineva. Mie nu mi-a trecut prin cap sa nasc prin cezariana. Daca ar fi sa mai nasc o data, si ar fi pe alese, poate ca mi-as pune o peridurala. Poate.
Continui cu experienta profesionala: fac cezariene aproape in fiecare zi, in unele zile chiar cite 2 sau 3. Eu una, daca nu as fi nevoita, nu m-as supune la asa ceva. De cele mai multe ori lucrurile merg bine, dar sunt si zile horror cind avem hemoragii masive din uterul care nu mai stie sa se contracte pentru ca e taiat... sau cind anestezistul are dificultati la trezirea pacientei... sau cind se incearca rahi de mai multe ori si datorita unei conformatii anatomice mai speciale a coloanei nu se reuseste... sau cind au dificultati la intubare... sau cind gravida face tulburari de ritm cardiac pe masa... sau cind... sau cind...
Si mai sunt un fel de zile horror: cind operam uneori femei la 20 de ani dupa o cezariana, si in burta e plin de aderente care sporesc mult dificultatile si riscul operator, exact ca dupa orice alta operatie pe abdomen.
Ca exista riscuri si la nasterea naturala, da, sint de acord... intotdeauna o nastere reprezinta un risc potential pentru mama si copil, oricum s-ar desfasura ea. Obstetricienii au chiar o vorba: "poti sa stii cum incepe o nastere, dar nu poti sa stii niciodata cum se termina"... Rolul personalului medical este tocmai sa decida intrarea in scena a mijloacelor medicinii moderne in momentul in care ceva merge prost. Da, sigur, asta solicita coronarele medicului, ii poate da palpitatii si probabil din comoditate, multi recomanda cezariana atunci cind nu este nevoie de ea. Tracasati ani de zile prin operatii, multi ajung sa perceapa riscul operator cam la fel cu cel obstetrical, si din punctul lor de vedere, e preferabila o procedura care se poate termina in maxim o ora (dar si in 25 de minute daca totul merge snur), uneia care poate dura ore in sir... si se poate termina exact "in puterea noptii"!!
Am auzit de nenumarate ori mamicile plingindu-se: m-au lasat sa ma chinui in travaliu 12 ore, cu dureri insuportabile. Vreau sa va spun ca asta este una dintre caracteristicile durerilor de travaliu, care este cunoscuta ca regula "din ce in ce": sunt din ce in ce mai dese, din ce in ce mai intense, din ce in ce mai lungi si nu cedeaza la antialgicele uzuale sau la antispastice. Iar un travaliu perfect normal, dupa OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), dureaza pina la 15 ore. Aici mai e un chichirez, iti trebuie un pic de experienta si de atentie ca obstetrician sau ca moasa ca sa decizi cind a inceput travaliul. Colul majoritatii gravidelor, mai ales daca au mai nascut inainte, este moale si intredeschis, si poate fi foarte usor interpretat ca "dilatatie 2 cm" atunci cind de fapt nu este. Daca se intimpla asta, atunci calcularea timpului scurs de cind gravida este in asa-zisul travaliu va fi eronata. Ceea ce am vrut sa va amintesc cu toate astea este ca la specia umana, nasterea se petrece cu dureri, si ca orice femeie, atunci cind decide sa aiba un copil, ar trebui sa se gindeasca la acest dat natural si sa se obisnuiasca cu ideea.
Deci, fetelor, daca vreti parerea mea sincera, chestia asta cu "eu aleg ce fac cu corpul meu si cum nasc", este o prostie. Nasterea pein cezariana nu este o "optiune", este un gest medical care are anumite indicatii precise, si pentru a decide daca aceste indicatii exista sau nu, s-au inventat medicii. Asta este motivul pentru care in toata lumea civilizata este incurajata nasterea naturala - ca s-au pus la punct tot felul de mijloace pentru a creste confortul gravidei in travaliu, e adevarat si e foarte bine.
Celor care ati nascut prin cezariana "pentru ca meritati", ce sa va spun... a fost "alegerea" voastra, si daca medicul vostru v-a permis sa alegeti si nu v-a incurajat sa nasteti natural, greseala ii apartine in primul rind lui. Dar, inainte de a recomanda si altora calea asta, incercati sa vedeti undeva o cezariana, ca sa stiti exact ce ati "meritat".
Cele care au avut intr-adevar nevoie de cezariana pot realmente sa multumeasca cerului ca traiesc acum si nu in urma cu 100 de ani... pentru ele cezariana a fost ceea ce trebuie sa fie, adica o necesitate si nu o optiune.
Tot ceea ce v-am spus reprezinta parerile mele personale, formate prin prisma unor anumite experiente. Asa ca nu astept comentarii sau pareri pro sau contra. Ceea ce am intentionat cu acest mesaj a fost sa le conving pe cele care vor cezariana "pentru ca merita" sa se gindeasca de doua ori inainte de a lua o hotarire.

Numai bine, nasteri usoare si copii sanatosi!

Catalina.

Draga capra de la tsara, si eu gandesc la fel. O sa ma descurc cu nasterea naturala. E si chestie de atitudine pana la urma, ca daca stai cu frica in san normal ca nu o sa te poti relaxa si concentra pe respiratie si pe accelerarea travaliului, iar bb simte si el asta si sta si el cu frica. Fetelor, cu curaj inainte, o sa fie bine, o sa vedeti!! Incercati sa dati si peste o moasa buna, empatica, sufletista, care sa va asigure ca va va fi alaturi in acele clipe grele, o sa vedeti ce mult conteaza asta! Felicitari pentru fetita!!!!!!

Si mie mi-au spus mai toti ca fac baiat (ca nu am avut greturi, ca burtica e mai mult tuguiata, ca nu m-am uratit, ca am avut pofte de chestii acre si sarate, ca bb era prea bine format la 10 saptamani si fetele se formeaza mai greu etc., care de care cu cate un alt motiv). Sper ca poimaine la amniocenteza vom vedea ce este.

Pe mine ma mananca in draci sanii!! Apropo, nu mai stiu cine imi daduse sfatul sa ma dau cu Bepanthen pe sfarcuri. Fetele, la loc comanda!! Am citit ca sfarcurile nu e bine sa fie prea moi si in plus de asta orice fel de crema data acolo impieteaza eliberarea de anumite substante din glandele mamare prin care sanii se pregatesc pt. alaptarea de mai tarziu.

Cine are cartea "Cel mai simpatic ghid de sarcina" in format electronic si mi-o poate trimite si mie? Pliiiiz!!

Va pup pe toate

Felicia 15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Spunea cineva de semne daca este sarcina de baiat sau de fata. stiu ca sunt numai "babisme" (oare exista cuvantul) si nu cred in ele, dar am auzit si eu ce ziceti voi pe aici. si sincer, la mine s-a aplicat la alexandru (inclusiv chestia cu sarea in cap, pe care mi-a facut-o o ruda de pe la tara). iar acum, daca e sa ramana fetita (v-am zis ca m-ati pus pe ganduri cu toate schimbarile astea de culori), as cam avea semne de sarcian cu fetita (la tara nu cred ca mai ajung sa imi puna ruda sare in cap; hahaha!!).

fetele cu contractii... am simtit si eu ce ziceti voi ca ar fi contractii. eu nu m-am speritat, am crezut ca se intinde bebe. dar maine o sa ii comunic moasei, desi nu ma astept ca o sa zica mare lucru.

bebelina mea este tare activa de vreo doua zile. pana acum era mai mult noaptea, seara cand ma intindeam in pat, dar acum vad ca are ceva de spus si ziua, mai ales cand o inghesoi la birou. azi am fost la o prezentare de teza de doctorat si timp de o ora nu a stat o clipa. acum nici nu stiu cum sa o interpretez: i-o fi placut sau nu? gluemsc, evident, dar ma bucur ca pot sa "comunic" cu ea asa.

si, apropo, mai spuneau fetele pe aici, se potoleste cand pune tati mana. tot sper ca macar ea sa fie de partea mea, ca alexandru este topit dupa taica-su.

aaa, sa va zic ce dulcel este alexandru: vine la burta mea si se freaca cu nasucul de burta si zice ca asa face si teordora. imi vine sa il mananc cat de scump este. si ma mangaie, si vorbeste cu ea. sper sa il tina iubirea asta si dupa nastere.

fetele, acum va las ca plec si eu acasa la baietii mei. mai vorbim maine.
sa aveti o seara placuta.

dana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

mihbut, cred ca esti singura burtica cu gemeni. Sa va traiasca...si sa creasca mari si la termen!

Eu am mai vazut burtica cu fata+ baiat...chiar am mangaiat (baiatul cred)- cam inainte de a ramane insarcinata. Nascuti la termen aproape, cu 2.900gr si 3.300gr, natural... la Giuleshti.
Si nu era capra de la tsara

Mai scrie un mesaj sa scapi de moderare :))

Si mai am o prietena din copilarie- a preferat cezariana. De frica.... si chiar e capra de la tsara

23+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am facut modificarea in lista la Cleo si va anunt ca in momentul asta fetitele au egalat baieteii

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Miss Parker, eu am spus de Bephanten. Eu daca nu mi-as fi dat cu Bephanten pe sani nu vreau sa-mi imaginez in ce stare as fi acum. Sanii mei se uscasera si incepusera sa faca rani, curgea sange din ei, era ceva ingrozitor. Acum s-au vindecat datorita Bephantenului si datorita dr mele ginceolog care mi l-a recomandat. Am o dr ffff precauta, sunt convinsa ca daca era cel mai mic risc nu mi-ar fi recomandat.
Acum......fiecare face ce crede de cuviinta, eu nu l-am recomandat din auzite ci pt ca mi l-a recomandat dr mea.

Alina 22+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta75 spune:

Buna seara tuturor burticilor!
Alina anto, eu il cunosc pe dr Gherasie de mult, fiindca ma tratam la el. De nascut, am nascut in Italia, fiindca la momentul respectiv sotul lucra acolo si am fost si eu sa-i tin de urat. De fapt am stat si eu in Italia 2 ani, dupa care ne-am intors in Romania cu totii. Asa ca nu stiu nici eu cum o sa fie la nastere. Ce sa-ti mai spun, la primele eco mi-a spus ca sigur e baiat, insa apoi am avut ceva probl cu sarcina si pt ca eram disperata sa nu fie ceva rau am mai facut 2 eco la alti 2 dr ( dr Iosup si dr. Pop) si ambii mi-au spus ca e 100 % fetita. Cand i-am spus, a zis ca asta e, s-a inselat, si ca parca vede si el fetita. Deci sa stii ca nu e batut in cuie ce ti-a zis prima data.
Intr-adevar, dr e mereu pe fuga, asta e si motivul pt care ma duc martea, cand e de garda. Asta e, este destul de aglomerat. Sper sa fie bine pana la capat.
Tu ce vitamine iei?
Ma gandesc sa iau Elevit, ca am auzit ca sunt bune.
In rest, eu am tot pus utrogestan dar cred ca nu mai pun. ca e mai mult psihic, am citit ca nu face nimic la 22 sapt
Tu ce tratament urmezi?
21 sapt 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

salutare fetelor!
azi am avut si eu o zi fffff proasta:
1. ma duc sa-mi ridic TT si cand intru in cladirea laboratorului am simtit ca-i dau drumul in chiloti, mai fetelor, inainte sa plec de la scoala am fost la wc si am facut mult, cum a reusit in 15min sa vina din nou.nu va povestesc ca am fugit prin cladire dupa wc, si ce fericita am fost cand i-am dat drumul in el.
2.TT meu inca nu e sosit, l-am facut pe 6.12.2007, aia au uitat de el, zicea doctorita de la lab ca daca vineri nu vine suna sa vada de ce nu mai apare.
3.si acum bomba zilei nu avem apa potabila pana, sa citez:" sa va bucurati daca ii dam drumul pe maine seara"!asta imi zise la ora 17 un angajat.tot orasul nu are apa potabila, deoarece s-a spart azi dimineata o conducta, pai aduna toate echipele si puneti-va pe treaba.
mai fetelor am sunat si la protv, nu se poate asa ceva!vorbesc singura de 2 oredar oricum nu rezolv nimic.
deci cine zice de cele 3 ceasuri rele de marti are dreptate.
eu cand merg la medicul de familie ma duc direct langa usa, scot din geanta carnetul de gravida si il tin in asa fel sa-l vada toata lumea.pe usa cabinetului scrie mare ca gravidele au intaietate.
mai fetelor sincer nu ma asteptam ca in alte tari sa se poarte dr ca in romania, eu nu ma plang ca dr meu e super rabdator cu mine si vorbeste frumos.nu stiu daca i-as mai trece pragul unui care abia imi raspunde la intrebari, eu cand merg la dr merg ca ori sunt bolnava ori am nedumeriri si astept raspunsuri la toate intrebarile mele.
felicitari fetelor care stiu sexul, eu pe 17 ma duc sa-l vad pe BB si poate ne zice ceva sigur.
cat depsre miscarile lui BB azi dimineata am ras:de la 8-10 am avut matematica, a fost ata de activ incat abia mai stiam cum sa stau sa se linisteasca, oare i-a placut sau nu i-a placut?
aseara mi-a dat un sut in partea stanga de m-am speriat ca nu ma asteptam la asa lovituri, dar e bine ca-l simt si stiu ca e ok.
mama ce de am scris, se vede ca sunt putin data peste cap azi.
va pup pe toate!!!!

corina

Mergi la inceput