Mamici de mai-iunie 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 4
mihbut spune:
M-am hotarat sa scap de moderare, asa ca va bombardez azi cu mesaje .
Noi am facut morfofetala mai devreme, la 19s+1z, pentru ca intra doctorul in vacanta si apoi imi dadea peste cap programarea la doctorita mea. Suntem foarte fericiti ca toate masuratorile au iesit intre limite si ca nu exista diferente in dezvoltare intre bbici. Ne-a numarat si coastele si falangele (e prima data cand aud ca asta e o indicatie de sindrom Down). Unul dintre ei dormea, celalalt era in verva, abia de-a putut doctorul sa-l masoare. Concluzia: cel care doarme e fetita, celalalt posibil tot fetita. Tati a fost un pic dezamagit ca spera sa fie si un baietel dar pana la urma s-a impacat cu ideea de a avea doua fetite, desi eu i-am zis ca nu cred nici o clipa ca vom avea doua fetite. Pentru urmatoarele 3 saptamani bbicii au fost "fetele lu' tata" pana cand am ajuns la doctorita mea. Inainte de a-mi face ecografia glumeam cu ea ca poate ne va spune ca-s doi baietei, pana la urma numai bb care era "posibil fetita" s-a transformat in baietel. Asa ca acum avem exact ce ne-am dorit, sa speram ca asa va ramane pana la final.
Mihaela, 22+ cu &
Simonix spune:
Cleo Felicitari pentru fetitza !!! Parca mai mi-a venit inima la loc, ca prea erau multi baietzei
Cocolyso-la mine au durut tzatzii rau in primul trimestru, la inceput, acum sunt ok, pot sa trag cat vreau de ei, ca nu ma dor
MsBB-hai fii cumintica si nu supara bebitza
Analisa-ai contractii dese?? De ce faci injectii ?? (scuze dar nu ma pot uita acum in urma ...)
Of fetelor cand vad ca voua va zice ca e mai mare/mic cu n zile... la mine nici nu mai mi-a calculit ! Cand am intrebat-o pe tipa de la eco daca DPNul e la fel sau daca bebe e mai mic, a zis: nu m-am uitat, eu calcluat dupa UM...
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
Cocolyso spune:
Multumesc mult celor care mi-au raspuns.
Sarcina usoara si copiluti voiosi si sanatosi!
Sper sa pot avea si eu o data...........
http://tt.lilypie.com/gnB1p3.png octombrie 2006
analisa spune:
MsBB, nu te mai enerva ..asa sunt unii nesimtiti..am pati-o si eu.
Am mers sa-mi fac niste analize,jumatate cu plata,jumatate fara.Desi coda la fara plata era foarte mare in comparatie cu celalta, m-am asezat la cea fara plata,asa mi s-a parut mie corect.A aparut o "doamna" cu doi copii.Toata lumea i-a aratat unde e coada.Toate bune si frumoasa.Cand intr-un final ajung si eu la ghiseu inpinge unul dintre copii in fata mea.I-am spus frumos ca randul incepe in cealalta parte.Si a inceput sa tipe..ca eu nu stiu nimic..ca ea e cu copiii ..ca ei nu au rabdare..tot ea cu gura mare. Eu inteleg ca nu au rabdare copii.Daca ma ruga sa o las in fata mea ca nu au rabdare copilasii, va dati sema ca nu ma deranja..ce-mi e acum un om in plus,dar m-a deranjat nesimtirea ei.I-am explicat ca si eu,desi insarcinata, am stat la ditamai coada.Nu a fost chip sa o fac sa taca.AA ..si cireasa de pe tort..unul dintre copii statea pe langa mine..iar ea "vino draga ca tanti e nervoasa" Am simtit ca explodez.
Alysh spune:
Cocolyso, te cunosc de la aspirante asa ca iti spun si eu cum a fost la mine: m-au durut sanii exact cum ma dureau inainte de Cm, am avut exact aceleasi simptome, am si plans de necaz ca eram sigura ca imi vine luna aia, dar din fericire nu a fost asa. Curaj, trebuie sa vina bebe, cu optimism si incredere in Doamne Doamne.
Cleo, felicitari pt fetitza! Incepeti sa ma puneti pe ganduri cu schimbarile astea de sex!
MsBB, asta-i tzara romaneasca, tu acum trebuie sa te protejezi, sa ai grija de bebe si sa nu te enervezi. Stiu ca asta e teorie dar macar un pic trebuie sa tii cont de ea. Eu sunt la fel ca tine ma revolta toate nedreptatile astea, si din acelasi motiv eu de data asta nu ma mai duc la medicul de familie, o parte din analize la fac la tatal meu la servici si ce nu se poate acolo le platesc si gata numai sa nu-mi ridic tensiunea pe la policlinica.
Fetelor care ati luat pana acum utrogestan......voua ce v-a spus medicul? Il inlocuiti cu ceva> Mie mi-a spus ca din saptamana 26 tb inlocuit cu ginypral, dar ca asta da tahicardie. Am citit si pe net si are o gramada de efecte adverse, foarte nasoale. A luat cineva, veti lua, ati mai auzit de el?
Alina 22+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
analisa spune:
quote:
Originally posted by Simonix
Analisa-ai contractii dese?? De ce faci injectii ?? (scuze dar nu ma pot uita acum in urma ...)
Nu-i problema..iti spun.
Contractiile nu prea l-am monitorizat pt ca pana acum n-am fost sigura ca asta sunt.De acum voi fi mai atenta.
Cat despre gravibinon..il fac pt mentinerea sarcinii.Am avut doua sangerari la inceputul sarcinii pe la 3-4 sangerari.
cleo78 spune:
buna MsBB, un an nou mai bun, mai multa sanatate si liniste.
Cat despre cozile la dr de famelie... e coshmar. Eu tre sa imi duc analize si alte hartii...shi mi-e groaza. Nu ai ce face cu pensionarii.. uni au timp de pierdut,altii au impresia ca li se cuvine, si mai sunt si unii care se fac ca nu vad. Si eu care m-am obisnuit ca la clinica privata..dai un ban, dar la ora x (+/- 5 min ) sa intri...
Nu are rost sa te enervezi. Incep sa ma invats: cand ajung, strig CINE MAI E LA COADA LA DR XXX, bine, sunt si io (sau nu mai sunt :)) si plec acasa). Am mai facut si o obraznicie : tre sa las nishte copii la analizeee!!! si gata...
23+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
Daria_Ioana spune:
Simonix,de ce ar trebui tie sa iti pese de parerea altor fete si de ce ar trebui sa te simti vinovata?
faptul ca tu optezi pentru cezariana e alegerea ta si atat ,nu ar trebui sa priveasca pe altii .
E ca si cand ar trebui sa iti faci mii de probleme de constiinta daca te epilezi cu ceara ,sau aparat sau lama?Adica de ce sa alegi ceva la care tu simti ca nu e de tine?
Traim in secolul 21 si de ce sa suferi atata cand s-a ajuns la o tehnologie avansata?
E drept ca in tari ca Statele Unite si altele din Europa se opteaza pentru nasterea naturala ,dar acest lucru este facut din considerente de bani,de economie,de acoperire a asigurarilor de sanatate si nu inseamna ca daca nasti natural o sa iti ridice cineva statuie de merit sau ca o sa te iubeasca copilul tau mai mult!
Cele care se dau mari ca nasc natural o fac si ele ca poate nu au cu ce brava in alt domneniu...pana la urma rezultatul conteaza si anume un copil sanatos si frumos pe care sa ai rabdare sa il cresti.
Iar ideea ca un copil ar fi mai invingator in viata ca se naste natural ma indoiesc profund de tot de acest lucru.
Oricum cine crede ca cezariana e lipsita de dureri inseamna ca nu a trecut prin asa ceva si vorbeste aiurea...insa e mult mai civilizata ,mai rapida si fara prea mult stres ca la o nastere naturala .
Eu una am facut intra-advevar cezariana si initial eram si eu indoctrinata ca daca nasti natural ai face cine stie ce bravura ,dar cat am stat internata in spital vre 3 zile am asistat fara sa vreau numai la urlete si tipete si chinuri si le vedeam pe mamici cum se chinuie ca niste animale ore in sir ,cum se vaita ca nu mai rezita,ca mor ...mi se facuse pielea pe mine ca de gaina ...si nu intelegeam de atata chin?de ce trebuie sa le rupa .sa le taie ?sa le lase in suferinta cand fie ar fi putut apela la epidurala pentru cele care aveau o nastere cat de cat mai usoara sau sa apeleze la cezariana pentru cele care chiar se chinuiau de moarte sa nasca?!
Eu am avut o burta foarte mare si mi-am dat seama de asta cand am ajuns la maternitate si am comparat-o si eu cu burta celorlalte ...toate ma intrebau daca am gemeni!?
Iar doctorii din cele 3 zile cat am stat internata au zis toti ca imi recomanda cezariana,iar eu o tineam pe a mea cu naturala si ei ziceau ca ma lasa sa ma chinui si cand nu o sa mai pot o sa ma treaca la cezariana de urgenta,dar ca e mai bine sa aleg cezariana de la inceput pentru ca altfel e si echipa de doctori si asistente pregatita .
Si in final am decis pentru cezariana ,iar dimineata dupa ce m-au scos de la operatie am zis si eu exact cuvintele acestea"ca cezariana e lux."
La cate dureri aveam inainte,eu avand deja contractii de nastere inainte sa ma bage in operatie cu dilatatia 5 cm ,si la cat de obosita eram si epuizata din lipsa de somn si stres ,aveam si dopul gelatinos cazut de 3 saptamani si dilataita 1cm -2 cm tot 3 saptamani .
nu mai puteam nici sa merg bine ,eram ca si paralizata cand ma asezam pe pat si de abia ma intorceam de pe o parte pe alta ,coastele ma dureau de credeam o sa mi se rupa ,si intr-adevar eram prea vlaguita sa mai imping...sa mai nasc ..nu ma vedeam in stare sa fac aceste miscari cand eu deja mergeam pana la toaleta cracanata si imi pocneau oasele.
NU regret niciodata ca am ales cezariana si chiar cred ca Dumnezeu m-a ajutat sa iau dsecizia asta...am nascut o fetita sanatoasa la 4.500kg si cu toate ca m-a durut mult dupa si am avut dureri groaznic de cap sunt convinsa ca refacerea mea a fost mai grea si de la oboseala prin care am trecut inainte de cezariana...eu nu dormisem nici 5 minute in ultimele 48 ore inainte de cezariana si ultimele 3 saptamani inainte sa nasc aveam numai contractii dureroase care ma faceau sa adorm pe la 6-7 dimineata ..iar de 6 ori m-am tot dus la urgenta convinsa ca nasc si tot nu nasteam si o tineam numai in calmante si injectii cu no-spa ,pana cand am cedat si am zis ca nu mai rezist si vreau cezariana .
Acum mi se pare o copilarie faptul ca m-am epuizat in asa hal si nu am optat de la inceput pentru cezariana.
Simonix, Eu am nascut fix acum un an prin cezariana si acum sunt iar ,deci am ramas gravida la 7 luni dupa operatie si voi naste cand fetita mea va avea 1 an si 6 luni.
SI nu vad nimic grav ca voi naste asa repede,din contra la prima sarcina aveam dureri foarte mari ,acum e bine si burta mi-a crescut iar destul de mare,poate cum au unele pe la 7-8 luni .
LA cezariana fiecare zi care trecea era mai bine si puteam face din ce in ce mai multe lucrurui ,a doua si a treia zi e mai grea ,apoi te refaci ....
Eu am un semn foarte mic sub burta de 7-10 cm si acum de abia se mai observa,nu m-a durut niciodata operatia si nu am avut probleme cu ea.
Nu cred ca viata mea s-a schimbat ca am avut o operatie de genul asta,din contra daca eram jos taiata poate ma incurca si la viata sexuala si ma facea pe mine ca femeie sa ma simt mai incomod.
Lapte am avut din prima zi la cezariana,deci chiar nu vad nici un dezavantaj,si oricum eram mai refacuta decat alte mame care au nascut natural cu greu in 10-14 ore si care dormeau duse si copii lor plangeau de foame langa ele.
Durere exista ca dee e o operatie complexa,esti totusi taiata...dar e o durere moderata si o suporti si e previzibila ,iar cu calmante o mai dregi .
Apoi stai linistita ca sti ca beblushul nu a trecut prin chinuri la nstere,nu a fost traumatizat...
O alta fata a nascut tot la 4.500kg si bebele ei a stat la terapie intensiva,avea vase de sange sparte la ochisori si talpile ii erau uscate si crapate,il tinea numai la oxigen si il injecta si mamica lui saracuta plangea si statea numai in stres ...
Si inca ceva...nu trebuie neaparat sa te adoarma total cand faci cezariana ci iti face anestezie epidurala si poti fi la fel de prezenta la nasterea copilului ca orice mama care naste natural, si crede-ma ca emotiile sunt foarte mari si simti efectiv o mare presiune si zgaltaiala cand iese copilul ...iar apoi te simti atat de usoara fizic si usurata psihic...
Eu la 2 ore dupa cezariana deja aveam bebe la alaptat ...si eram intr-o stare tare euforica..iar de a doua zi mi l-a adus cu mine in rezerva .
Ioana -6 ianuarie 2007 Darisu 21+
monik16 spune:
cleo78 FELICITARI PENTRU FETITA!!! SA FITI SANATOASE AMANDOUA!
analisa MA BUCUR CAND AUD VESTI BUNE, DE BEBEI SANATOSI SI ACTIVI. AVETI GRIJA DE VOI!
MsBB stiu cum te simti si te inteleg... Aceste lucruri se intampla peste tot, asa e la noi si e frustrant ca nu putem face nimic. Dar trebuie sa nu mai punem la suflet si sa ne gandim la sanatatea noastra... Doar tu si bebe veti avea de suferit pentru ca ei sunt prea lipsiti de bun simt ca sa simta ceva... Asa ca rabdare si curaj!!!
19+