Mamici de mai-iunie 2008 (27)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Doamne..ce harnicute sunteti....abia de reusesc sa va citesc in 'diagonala'..
Cleo,felicitari ptr.fetitza!Sa fie sanatoasa printzesa
MsBB,eu una cand merg la medicul de familie,intru direct.Scrie clar pe usa,ca femeile gravide si piticotii sub 2 ani au prioritate..atunci de ca sa-mi fac mustrari?Recunosc ca in RO nesimtirea e la ea acasa...
Analisa,eu am facut Gravibinon la sarcina cu Mariuca,din cauza ca se scurtase/deschisese colul si aveam contractii.asta prin luna a 6-a parca.Acum am inteles ca nu se mai importa..e adevarat?
In rest,inca astept "sutu" miraculos.A venit socrela la noi sa stea cu zgubi,ca bona e plecata la o inmormantare...asa ca am parte de putina odihna acasa.Ma simt mai bine,vad ca de data asta raceala a tinut 2 zile
mai vb
Pupici

Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetele !!!

Iaca m-am trezit si eu mai devreme, gata, la mine a inceput balul in burtik, al meu bebe nu sta locului o clipa, ma scoala din somn, sau nu pot adormi din cauza lui
Merci fetelor de sustinere ai dreptate Yannia, cred ca exagerez un pic asta este situatia pe aici: te duci la ecografist, jobul lui e sa masoare diverse chestii, nu sa stea la taclale, cine stie ce se poate interpreta. M-a deranjat doar faptul ca nu era dragutza deloc si dadea raspunsuri in dodii - adica eu nu as vorbi asa cu un client/pacient etc. Dar fiecare e diferit. Acum o sa stau cumintica sa vad ce zice doctorul ginecolog.
Fetelor, poate exageram noi, vorba doctorului care spunea ca sarcina e supra medicalizata, dar ne facem si noi probleme, mai ales cela la primul bebel si suntem si mai sensibile :) Insa nici ei nu au mereu dreptate, iar faza cu colul masurat numai daca ai contractii etc... pai uite, am o prietena care nu a avut nici un simptom sau nu si-a dat seama, noroc cu socrul ei mare doctor la Municipal care evident ca s-a uitat mai atent la ea: ei bine, colul se scurtase f mult de unul singur :D si daca statea asa putea pierde sarcina de 6 luni si ceva. Insa nu toate au noroc de asa socru. Eu una o sa il bat la cap pe al meu dr chiar daca o sa il stresez. Doar de aia ii dau 70 de Euro pe consultatie
Doloress-felicitari pentru pestisor in burtik !!!
Pupici la fete !!!

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Neataaaa..acum am aterizat si eu de la dr...am facut analizele de sange, mi-a luat 4 eprubete pe stomacul gol. Si bineintels am bagat si o eco, ca daca tot eram la tata la servici am zis sa profit

Bebe e bine mersi, ne-a aratata putzulica in toata splendoarea ei, ne-a aratat semnul victoriei (asta a fost o faza super, cu,m a ridicat el manutza si a cracanat degetelele in forma de V) si apoi s-a intors cu funduletzul si ne-a rugat sa-l lasam in pace.

Mi-a masurat si colul, vad ca se mentine la aceeasi lungime "scurta", ceea ce ma bucura. Macar nu s-a mai scurtat si sper s-o faca doar in luna a noua. Oricum pana atunci stau cu frica'n san!

Alina 22+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

niatsa burtici.

Si la noi e bal. O sa fac o balerina?
Simonix, eu merg in Ro la medic in sectorul privat. Aici ai timpul x alocat, si zambetul medicului + al asistentei. Daca nu ar fi pachetul de asigurare de la firma ... mi-ash face eu singura un pachet din asta cadou. Pt ca merita... La spital o sa merg vineri, pt o interpretare, si dupa cum tin minte ca e traficul acolo... cand sunt cazuri grave internate, cand sunt acte si protocoale de indeplinit din partea medicilor... imi iau zi libera. Ca nu stiu daca in 1-2 ore rezolv.

Despre celule stem: ieri, pt ca medicul a avut mai mult timp, s-a destrabalat si ne-a explicat parerea lui despre asta. In concluzie, voi face credit (tati se duce azi la banca) si vom face prelevare si contractul cu CordBloodCenter. De ce cu ei?
- celelalte firme nu au raspuns la meilul cu cerere in plus de informatii
- sunt singurii din RO care nu cer banii inainte de analiza sange prelevat (exista riscul sa fie proba insuficienta/alterata..)
- chiar daca acum sunt putine boli care ar putea fi tratate, si f. putine cazuri care au implicat dezghetsarea probei... vreau sa cred ca am dat o shansa in plus copilului, acollo unde depinde de mine; nu ash putea trai in caz de DOAMNE FERESHTE cu ideea ca am stiut, si nu am facut nimik
- peste ani vor fi mai multe boli tratabile
- peste ani poate ajunge in baza publica. Daca bb-le meu e sanatos.. poate ajut un caz mai trist.

Acum, vreau sa relaxez pe mamicile care nu fac asta. De ce? rata de imbolnavire cu toate leucemiile alea urate scrise pe site-ul cordbloodcenter au o rata de aparitie de 1 la 20 mii. Asta curat ghinion; statistica zice ca in AUstralia, unde de 5 ani se practica congelarea,(daca mai gasesc linkul de la centrul de cercetari, vi-l dau) au fo dezgetsate 48 de probe. Nu ash putea sa va zic daca au fo folosite, au fo bune, au rezolvat boala...etc. Doar...ca se intampla rar.

Si sa mai ma laud cu bb cu coditse .... Sau sa ma plang. Cine m-o mai intelege...of. Toata vbiata mi=am dorit fetitsa. Aveam si nume: ales de 10 ani: MARIA. Cand am ramas insarcinata, credeam ca va fi baiat, si chiar ma gandeam: is mai buna mama de baiat, e mai grea viatsa pt fata.... si acum, uite ca e cu coditse.. si incep ideile si grijile: oare o sa fac fatsa? Imi dau 2 palme, ma apuc de lucru, si ma relaxez. Toate dudele s-au descurcat. Eu...capra de la tsara o sa fiu fenomenala!!!

P.S.: ce inseamna col scurt? adica cati mm are? io la 16 sapt la eco s-a vazut col de 56.3mm, acum de 39mm. Sa imi fac griji?
sau mai bine ma duc sa beau un laptik...

23+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna feteleeee!!!!

Doloress, merci de raspuns... Groaznic... Asa e apropate prin toate tarile sarace, se exploateaza copilasi, muncesc aia saracii de le ies okii... Diamantul meu nu stiu de unde o fi venit...

Va multumesc tuturor care va ganditi la mine si la bebeluna mea... Eu tot asa ii zic... Numar orele pana la ecografie... mai sunt 8! Ieri am reusit sa vorbesc la Medsana sa imi confirm(e) programarea, m-au si sunat apoi, ca raspuns la mailul meu... Par seriosi... Fetelor, vreau sa va intreb ceva: ptr ca ma gandeam sa merg si eu imbracata mai frumu, adica nu asa, casual cum umblu eu in ultima vreme, m-o certa nenea doctorul asta care nu ma cunoaste daca ma vede in cizme cu toc? Ca n-am chef sa ma indispuna... Plus ca mergem cu masina, adica mai mult o sa stau jos... Ha, ha, nici nu stiu daca mai pot sa merg pe ele, in ultimele 2 zile parca mi-a crescut burta ceva de speriat!

Daca a mai fost cineva la Medsana, ce imi puteti spune, imi da de acolo un halat dintr-ala de la ei sau imi ridic rochia in cap?

Si sa stati diseara pe forum sa ma asteptati sa va zic ce am facut!!!! Daca e tot fata bb meu!

Si va pup si stau pe aici!!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by Alysh

Miss Parker, eu am spus de Bephanten. Eu daca nu mi-as fi dat cu Bephanten pe sani nu vreau sa-mi imaginez in ce stare as fi acum. Sanii mei se uscasera si incepusera sa faca rani, curgea sange din ei, era ceva ingrozitor. Acum s-au vindecat datorita Bephantenului si datorita dr mele ginceolog care mi l-a recomandat. Am o dr ffff precauta, sunt convinsa ca daca era cel mai mic risc nu mi-ar fi recomandat.
Acum......fiecare face ce crede de cuviinta, eu nu l-am recomandat din auzite ci pt ca mi l-a recomandat dr mea.

Alina 22+ Vlad

Ah, pai atunci tu ai avut motive serioase sa te dai cu Bepanthen ca sa-ti vindece ranile. Eu ma speriasem doar de la niste usoare pete de uscaciune si de la acel lichid eliminat de glande si am crezut ca trebuie acum ca regula sa-mi dau cu Bepanthen mereu, de aceea m-am razgandit dupa ce am citit ca nu e bine sa-ti dai cu crema fara sa ai motive serioase. La tine a fost cazul, cu siguranta. Sper ca ti-e mai bine acum.

Felicia 15+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

YLARI, eu am fo la Medsana.
Nu mi-au dat halat, mi-am ridicat doar bluza de pe burtica si dat mai jos pantalonii care sunt cu burtica si ei. Mai jos insemnand nu cu vrabiutsa goala, doar pana la linia bikinilor.
Sa ceri de la inceput sa iti inregistreze ecografia: iti da o caseta VHS. Mie imi pare rau ca nu am inregistat si ce zice medicul... pt ca pt mine ecografia e ca ghicitul in cafea: capul il recunosc - in imaginile clare; restul...daca imi arata femurul, parca imi pare a femur
Despre tocuri... iti recomand sa nu iei. De ce? pt ca... e urat afara. Chiar si cu mashina, tot nu poti parca in fatsa la Mentosana (cred ca la ala din Primaverii mergi, acolo sunt unele din cele mai performante din buc.) Eu ti-ash recomanda sa nu te mai gandesti deloc la tocuri pana nu iti revii cu greutatea la normal. Cel mult la talpa ortopedica. De ce? Din cauza saltului de greutate, coloana este mult tensionata (si nu numai..cam tot sistemul osos: si articulatiile.. ). Plus ca daca tu nu consumi cantitatea necesara de calciu, organismul isi ia... tot din sistemul tau osos. Asha ca nu ti-ash mai recomanda sa tensionezi coloana & articulatiile si cu tocuri. Nu mai vb de riscuri de calcat stramb etc; dar de astea te poti feri ca esti constienta si atenta.

si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Cleo, col scurt inseamna sub 3cm, asa ca n-am de ce sa-ti faci griji. Oricum mai mult conteaza consistenta si sa nu fie deschis.
Eu am colul de 2 cm si un pic de la incepututl sarcinii, am consultat doi dr si nici unul nu mi-a spus ca ar fi motiv de ingrijorare. Eu m-am ingrijorat mai mult ca am citi pe forumuri si net ca ar fi o pb, dar nici un medic nu mi-a confirmat asta. La tine e super ok lungimea colului.

Alina 22+ Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Merci, cleo, pup fata pe obraz!!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alysh

Cleo, col scurt inseamna sub 3cm, asa ca n-am de ce sa-ti faci griji. Oricum mai mult conteaza consistenta si sa nu fie deschis.
Eu am colul de 2 cm si un pic de la incepututl sarcinii, am consultat doi dr si nici unul nu mi-a spus ca ar fi motiv de ingrijorare. Eu m-am ingrijorat mai mult ca am citi pe forumuri si net ca ar fi o pb, dar nici un medic nu mi-a confirmat asta. La tine e super ok lungimea colului.

Alina 22+ Vlad

Aha. Am inteles. La consultatie, medicul mi-a zis ca am col mediu si dur si inchis. Uitandu-se in fisha mea, probabil a vazut ca era chiar lung la ecografia anterioara. Si ca sa cer la ecograf o masurare (nu a fo nevoie, medicul mi-a masurat BY DEFAULT).Si mi-a si explicat la consulatie: ca nu e motiv de ingrijorare, e normal, (poa m-a vazut schimbandu-mi coloarea fetsei?), ca are paciente care au dus-o si mai rau cu sarcina la termen. Doar ca el isi noteaza acolo, in dosarel, sa urmareasca evolutia, si ca ma asteapta cu rezultatul ecografiei.

Atunci...io pot sa fiu mandra. SUnt in grafic!! Sunt normala!! si cum ecograful a confirmat si ecografiile anterioare, sarcina mea e mai dezolvtata... cred ca ar trebui sa imi pun problema ca simptomele sunt de sarcina mai mare.
SI cu asta...si intru in panica: adica io sunt in sapt 25 ecografic.. deci intru in trimestrul 3 in curand??? SI nu am zugravit camera la bb, nu am cumparat nimik, nu am semnat facut credit, nici nu am semnat contractul cu cordbloodcenter etc etc...

si o burticutsa

Mergi la inceput