*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (116)*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza spune:

Miri asteptam vesti si sa fie nasterea si recuperarea cat mai usoare
Cati - inca putin si o sa-ti vezi puiutul.Daca o sa fie nastere indusa... asta e, important e sa fiti voi doi bine.
Monica - cred ca in curand o sa-ti faca fetele galerie si tie, sa fie cu noroc capitolul asta si pentru tine.
Noi am intrat in saptamana 35, am fost la medic si totul e bine, se pare ca bebe s-a intors in sfarsit si speram sa-i placa pozitia si sa nu si-o mai schimbe pana la nastere.
Am fost la un curs de breastfeeding si au insistat foarte mult pe importanta alaptarii la san cat mai des in prima zi de viata a copilului, unul din motive fiind ca il ajuta sa depaseasca mai repede fazele de icter.
La fel de important e sa nu ii dam sa suga din biberon si daca se poate nici suzeta in primele 3-4 saptamani.
Ragadele pe san nu sunt normale orice ar zice prietena, mama, vecina, matusa, ele vin din alaptatul incorect al copilului.
Daca raciti nu incetati sa alapatati copilul pe motiv ca se imbolnaveste si el. Corpul mamei secreta anticorpi care ajung in lapte si de aici la copil ajutandu-l sa lupte cu virusul.
Puteti bea un pahar de alcool(vin, bere, etc) dar sa aveti grija sa alaptati copilul abia dupa 3 ore(pentru ficare pahar in plus baut adaugati cate o ora celor 3 ore initiale).
Nu trebuie lasat sa treaca mai mult de 3 ore intre alaptat, laptele matern contine un hormon care dupa 3 ore transmite semnale creierului ca organismul a produs prea mult lapte asa ca incet , incet se diminueaza cantitatea de lapte.
Un copil nou nascut care doarme mai mult de 4 ore mai mult de o data in 24 de ore ar trebui sa ne ridice semne de intrebare.
Cam asta ar fi in mare ce am retinut de la curs(daca e neinteresant sau deja stiut, scuze).
Incerc sa citesc ce scrieti in fiecare zi, de raspuns mai greu ca inca merg la servici

Eliza
Povestea burticii
Craciun 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Lala D, Laura Ioana, Adiagrozav LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI FERICIRE ALATURI DE FAMILIILE VOASTRE

Miri iti tinem pumnii ca totul sa mearga f bine pentru tine si pt Sascha Dimitris, sa nu plangi prea mult dupa burtica. Oricum o sa ne lipsesti tare mult zilele cat n-o sa fii alaturi de noi. pt tine si pt Sascha, aaaa si pt scumpetea Bruno.
Monica sa ne anunti daca e cazul sa incepem galeria.
Tinna imi pare tare rau pt ce ti s-a intamplat. Cand citeam mesajul si povesteai de lichidul firbinte m-am gandit ca sigur ti s-a rupt apa si nu intelegeam ca cauti acasa la PC. Abia apoi m-am lamurit si m-am mai linistit. Oricum nu e de gluma cu cazaturile astea. Bine ca sunteti bine si tu si bebe.
Noi am implinit 36 de saptamani azi si saptamana viitoare avem programare la dr. Totusi mie mi se pare ca mi-a cam coborat burta....ar trebui sa ma ingrijorez oare???

36 Razvan Gabriel

AMR 4 SAPTAMANI

Vine Barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

Buna dimineata.....pt voi caci pt mine este groaznica....tocmai am inceput sa bocesc.....am fost la doctor....ziceam ca am noroc azi, ca a venit dr mai devreme.......dar dupa 5 min. .......s-a terminat.In urma echografiei mi-a zis ca voi avea o nastere mai dificila pt ca bebe va iesi mai intai cu funduletzul.....am intrebat-o daca NU SE MAI POATE INTOARCE SI a zis ca nu prea crede pt ca el este destul de mare si nu mai are loc....ca acum sta f confortabil, ca intr-un fotoliu.....
Asa ca pe langa RHnegativ, pb cu coloana ....asta imi mai lipsea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Salut toate mamicile de decembrie, ianuarie, februarie. Felicitari celor care au nascut deja si nasteri usoare celor care urmeaza.
Va citesc de pe la capitolul 80 dar am avut niste probleme cu logarea si abia acum s-a rezolvat, desi sunt membru desprecopii de la infiintarea site-ului. Multumesc echipei desprecopii.
Eu sunt mamica de 2 ori si urmeaza sa fiu de 3 ori. Am doua fete gemene care implinesc 6 ani pe 1 februarie si in jur de 10-15 februarie va veni bebe numarul trei care nu stim ce este. O sa fie surpriza. Bine DPN este 22 februarie dar cum prima nastere a fost prin cezariana, doctorul a hotarat ca a doua se impune tot la fel.
Voi naste la Filantropia cu doctorul Dumitru Marica. Parca am vazut in lista ca mai este cineva la Filantropia. Nu stiu daca ne potrivim la DPN dar poate ne intalnim, cunoastem, etc.
Pentru ca fetele s-au nascut prematur, la 32 de saptamani acum asta este marea mea grija sa duc sarcina cat mai mult. Desi nu am avut nici o problema pana acum, m-am protejat la maxim. Lucrez de acasa din saptamana 20 (aveam job de teren) deci miscare f putina+dulciuri la greu = cam multe kile in plus pana in momentul asta. Dar asta sa fie ultima problema. O sa scriu si eu mai des de acum incolo si poate ma puneti si pe mine in listuta si sa imi dati si mie un contact ceva sa va anunt cand se intampla minunica.

33+
Toate bune!

Mergi la inceput

Bdiana, dar nu luati in calcul cezariana in conditiile astea???

36 Razvan Gabriel

AMR 4 SAPTAMANI

Vine Barza!

Mergi la inceput

Rh-ul negativ nu infuenteaza cu nimic nasterea in sine, trebuie doar sa le amintesti ca dupa ce nasti sa-ti faca imunoglobulina. Tu ti-ai facut vreo dozare de anticorpi pana acum?

36 Razvan Gabriel

AMR 4 SAPTAMANI

Vine Barza!

Mergi la inceput

CameliaH bine ai venit si ne bucurat ca te-ai hotarat sa postezi la noi. Ne vor prinde bine sfaturile tale de mamica cu experienta. Pentru a te trece pe listuta fetele au nevoie de Data nasterii tale, data ultimei menstruatii si DPN sau cum spuneai ca vei face cezariana, programarea pt operatie. Pentru anuntarea fericitului eveniment o sa iti trimit pe PM (nu m-am uitata daca e activat) nr meu de tel si imi poti trimite un SMS.

36 Razvan Gabriel

AMR 4 SAPTAMANI

Vine Barza!

Mergi la inceput

LA MULTI ANI pt ieri Camelia, acum am vazut ca te cheama si Ioana.
Ti-am trimis PM cu nr de tel.
36 Razvan Gabriel

AMR 4 SAPTAMANI

Vine Barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

RACA, eu i-am amintit ca am RHnegativ ..a zis ca nu afecteaza nasterea dar sa-i amintesc sa-l vaccineze pe bebe, probleme cu coloana L4-L5....EXACT ZONA IN CARE SE FACE ANESTEZIA...dar a zis ca sunt si alte anestezii care nu se fac in coloana si sa iau leg cu un anestezist.....apoi a concluzionat"la Filantropia se face cezariana, la Elias la fel dar la francezi se naste numai pe jos....iar eu sunt adepta lor....fac cezariana doar daca bebe are de suferit si nu se poate naste normal...am avut paciente cu sarcini pelvine si cu copii de 4 kg.....mai greu, dar SE POATE"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

La Multi Ani, LalaD! Multa sanatate si bucurii alaturi de barbatii tai!
La Multi Ani, Laura_Ioana! Sa va bucurati de comoara voastra scumpa si sa ai parte de tot binele din lume!
La Multi Ani, Adiagrozav! Tot ce iti doresti sa se implineasca!

LalaD, same here. Papatul de la ora 5 s-a transformat in vegheatul copilului pana la 6:30, din cauza de colici, nervi si mai stiu eu ce, ca pana la urma l-am luat langa mine in pat, ca nu mai aveam nervi sa-i tot dau suzeta pe care o scapa, si acolo brusc au incetat toate "durerile", si a dormit pana la 9 fara ceva. Eu, trezit ora 8 fara un sfert, pregatit celalalt copil pt. gradi, facut cafeaua (pt. ca sotul nush ce-a mesterit la filtru, cred ca era prea somnoros, ca a iesit numai zat in loc de cafea) si gata somnicu'....Acuma doarme domnisoru, iar eu pe cuvant ca nici cum nu ma nimeresc sa dorm cand doarme el. Iar la 12 vine Markus acasa si adio, baby somn.....
BTW, ieri a fost prima mea zi cu amandoi acasa, singura. A decurs acceptabil, fara crize majore. Dar abia asteptam ora 8 seara, sa vina Cristi acasa. Doamne ajuta sa ne descurcam si pe viitor. De azi avem carucior, asa ca vom iesi zilnic la plimbare....Yuppyyyy, imi mai clatesc si eu ochii, ca jur ca innebunesc in casa, ca si io mi-s plimbareata de felul meu!

Miri, Monica, tinem pumnii! Sa dea Domnul sa decurga totul perfect!

Venera mama lui Markus si Mathias

Mergi la inceput