Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (49)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

M-as apuca si eu de bicicleta,care acum e cuier...
Da parca mi-e frica cu operatia,desi de ridicat carutul pe scarile blocului o fac si nu simt nimik.

Eu am 1,80 si 70kg.Aceste kile nu se duc mai jos dar nici mai sus..
Iainte sa raman aveam 63 si mi se parea ca am kuru mare

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Annisia, Danielle, ma bucur ca mai sunt oamnei care considera ca ce fac aia la biserica e orice altceva numai credinta nu. E business in toata regula, nu degeaba Biserica Ortodoxa Romana a avut profit de zeci de milioane de euro in 2007. Dar nu au construit un orfelinat sau o casa de batrani din banii lor! Stiu un singur preot, tanar, super de treaba, care a renovat vechea scoala din satul bunicilor mei, transformand-o in casa de batrani. Totul din sponsorizari. El ne-a cununat si nu a avut nimic impotriva faptului ca sotul meu e catolic, spre deosebire de cei din orasul unde am crescut. In plus i-a spus nasului la nunta ca nu trebuie sa platesca nimic, ca doar el are salariu si daca vrea sa dea ceva bani, vor merge la casa de batrani si ii da si chitanta pt. sponsorizare. Ala da preot, aia credinta!

Multumim mult tuturor pentru urari de ziua lunilor! tuturor si scuze ca noi nu ne amintim sa-i felicitam tot timpul pe sarbatoritii zilei.
Dar azi transmitem salutari si pupici celorlalti 3 piticoti cu care impartim ziua de nastere: Michael-bear, Mihai si Alexandru!

In alta oride de idei, ne-am intors de la control. Tudor e bine, are la 3 luni 5,845g, 62 cm lungime si 42 cm circumferinta capului. A plans la cantar si la masurat cu lacrimi, de s-a speriat asistenta. De foame! Dupa o tzitzi de mami, s-a linistit ca prin farmec, apoi a zambit frumos si a "vorbit" cu asistenta (isi cerea scuze pt. plans, sunt convinsa!). A urmat vaccinul (penta...ceva, 5 chestii intr-un vaccin, facut in piciorut). A plans putin cand l-a intepat, apoi l-a alintat mami putin si a trecut. A dormit pana acum 30 de minute, cand s-a trezit plangand, dar nu de durere de vaccin, ci din nou de...foame. A mancat 17 minute si vreo 10 minute dupa aceea a facut kk incontinuu. Acum se joaca cu piciorusele in scaunul de masina. Va scriu si merg sa-l schimb.
Sper sa nu faca febra diseara. Oricum, am supozitoare cu paracetamol, ca am facut rezerve cand am fost in tara. Hihihi.
Va las, va pup!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Originally posted by bebeka

Citind superdieta propusa de Betty,am mancat si eu un copan cu putintica paine.Ca sa nu-mi scada glicemia,nu de alta

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)








Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andreea11, i-am facut si inca ii mai fac exercitiile, mai putin masajul ca imi e greu cu dermatita, si variantele lui Jianu si ale Dr Andrei de la Budimex. Adica apesi labuta spre gamba in pozitie dreapta, rotiri in ambele sensuri si apasare labutei in sensul invers in care trage, la noi vine in sus si usor spre exterior. Masajul ar fi doar ceva in genul ciupiturilor, ascendent, pe exteriorul gambei, si pe aceeasi portiune miscare simpla de frictiune ascendenta, pornind de la gleznuta. Ai sa vezi singura cum pentru ca isi indreapta automat pozitia piciorului daca e facut cum trebuie. Nu stiu cum sa explic, tu cred ca te pricepi mai bine.



Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Diversificarea alimentatiei sugarului
Comenteaza articolul! Pana acum sunt 53 comentarii

Continutul articolului:

Indiferent dacă sugarul este alimentat natural, artificial sau mixt, la un moment dat, laptele si preparatele simple din lapte nu mai sunt suficiente. Laptele mamei acoperă, în primele 4 luni de viată, nevoile nutritionale ale unui sugar născut la termen, sănătos si care creste normal. Sugarilor care primesc o alimentatie artificială, pregătită acasă, cu lapte praf integral sau cu lapte de vacă, le este necesară o diversificare mai precoce, pentru a compensa carentele nutritionale. Medicul va aprecia, în aceste situatii, particularitătile sugarului si va indica o alimentatie corectă. Sugarul trebuie, în primul rând, să învete să mestece si să înghită alimente mai consistente si să se obisnuiască cu gusturi noi. Dacă momentul este gresit ales si nu corespunde cu perioada în care se dezvoltă reflexul mestecatului, mămicile vor întâmpina greutăti în depăsirea acestui "hop" absolut necesar. S-a constatat că sugarii de aproximativ 3-4 luni acceptă mai usor schimbările de "meniu" decât cei mai mari, care s-au obisnuit cu alimentatia la sân si sunt mai încăpătânati.






Alimentarea cu lingurita
Administrarea hranei cu lingurita este un principiu de bază în cadrul diversificării. Mama va începe să-i dea micutului noul aliment înaintea unei mese si la patru ore după masa precedentă, pentru ca sugarului să-i fie foame. În primele zile, se vor multumi să dea câteva lingurite din felul cel nou si vor completa masa cu laptele pe care-l dau si la celelalte prânzuri.
Dacă sugarului nu-i place nici lingurita, nici noul aliment, ar fi gresit să perseverăm într-o încercare ce nu are sorti de izbândă. De exemplu, este o greseală gravă să folosim forta pentru a obliga copilul să mănânce. Este de preferat să se amâne introducerea noului aliment cu 1-2 săptămâni sau să se încerce cu un alt aliment, dacă am avut impresia că sugarul nu refuză lingurita, ci refuză noul fel. Nu trebuie făcută nici greseala de a subtia prea tare noul aliment si de a i-l administra cu biberonul: diversificarea se face cu lingurita.
Piureul de legume
Pentru prepararea acestuia, se folosesc cartoful, morcovul, spanacul, salata verde si dovleceii. Se pot încerca si gulia sau pătlăgelele rosii. Nu se administrează sugarului legume mai greu de digerat, cum sunt conopida si fasolea uscată. Unele mame prepară piureul din toate legumele care au fiert în supă, dar este mai bine ca acesta să fie pregătit dintr-o singură legumă. Fierberea trebuie să aibă loc într-un vas acoperit, pentru a se evita pierderea exagerată a vitaminelor. Fierberea zarzavaturilor la abur este cea mai recomandată metodă de preparare, deoarece se conservă culoarea, gustul, sărurile minerale si, în bună parte, vitaminele. Legumele congelate, deshidratate sau conservate, ca mazărea verde, fasolea verde, dovleceii, sucul de rosii pot fi folosite pentru sugar, dacă suntem în sezon de iarnă, la vârsta când i-am putea administra aceeasi legumă proaspătă. La zarzavatul bine omogenizat adăugăm 1-2 lingurite de unt sau ulei. Putem să diluăm eventual zarzavatul cu 2-3 linguri de lapte de vacă sau cu zeama în care au fiert legumele, pentru a nu se pierde sărurile minerale si vitaminele care au trecut în această apă. Sugarilor de 5-6 luni le vom da cel mult 10 g piure, completat cu supă de zarzavat. La copiii peste 6 luni, piureul poate să constituie întreaga masă.

Supa de zarzavat
Supa trebuie considerată un "complement" al piureului. Pentru aproximativ 200 ml de supă de zarzavat se folosesc: 300-400 ml apă, o jumătate de morcov mare, un cartof, o jumătate de ceapă, o jumătate de telină, câteva frunze de spanac sau salată verde si, eventual, păstârnac, pătrunjel si putin praz. Aceste legume se spală cu grijă si se fierb cel putin 1-2 ore. Strecurăm supa clară în care am adăugat un vârf de cutit cu sare si o fierbem 20 de minute cu o lingură de gris, pentru copiii peste 4 luni, si orez sau amidon alimentar pentru copiii sub 9 luni. Supa poate fi păstrată pentru a doua zi la frigider doar dacă nu a fost fiartă cu făinoase (amidon).

Masa de fructe
Fructele încep să fie administrate între 5 si 6 luni (exceptional între 4 si 5 luni). Începem cu o lingurită de măr copt sau compot de mere, înaintea sau la sfârsitul unei mese. Nu mărim cantitatea de fruct înainte de a ne convinge că sugarului îi place acest nou aliment si că îl tolerează bine. În stare crudă, îi putem da copilului mere rase, după ce au fost curătate de coajă, piersici zdrobite (fără pielită), căpsune, fragi, afine. Pentru a le îmbogăti valoarea calorică, adăugăm zahăr, biscuiti zdrobiti si, eventual, 1-2 lingurite de brânză de vaci. Chiselul este foarte bine tolerat de la 5-6 luni, fiind primit cu mare plăcere de sugari. Se spală bine 200-250 g fructe si se fierb cu putină apă până se înmoaie. Se trec apoi prin sită, se adaugă 2-3 lingurite de zahăr si amidon alimentar si se mai fierb încă 10 minute. Chiselul trebuie să aibă consistenta unei gelatine căreia i se mai poate adăuga zeamă de fructe crude si friscă.

Carnea
De la vârsta de 4-5 luni, putem începe să-i dăm micutului putină carne fiartă de vacă sau de găină (piept sau picior), tocată cu cutitul sau dată prin masina de tocat. Începem cu 1/2-1 lingurită la 2-3 zile. De la 5 luni, îi putem da zilnic câte o lingurită. Se creste cantitatea treptat, până când ajungem la 50-80 g, către vârsta de 1 an. Carnea se dă la începutul mesei de prânz, cu putin piure.



Ce parere aveti?

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Articolul e de pe site.va recomand sa-i dati cautare ca sa cititi si comentariile.Toate mamicile au inceput diversificarea la 4 luni iar una zicea ca la 2 luni.Pur si simplu ma ia si te ia cu dureri de cap!!!


Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

buna ziua la voi Multumesc LUY pentru ajutor pai nu am in poze decat pe papanasu de Angelik si fratioru de 8 ani si eu printre ei. multumim ca va placut de noi. Azi am fost la doct ca tuseste si are multi muculeti dar a zis ca e ok are un pic la gatut aici ii zic virus si ia dat un siropel si un sprei de nasuc. In rest avem 5400 si restu de masuratori i-le face la 3 luni

ricea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

quote:
Originally posted by Yaia

Annisia, Danielle, ma bucur ca mai sunt oamnei care considera ca ce fac aia la biserica e orice altceva numai credinta nu. E business in toata regula, nu degeaba Biserica Ortodoxa Romana a avut profit de zeci de milioane de euro in 2007. Dar nu au construit un orfelinat sau o casa de batrani din banii lor! Stiu un singur preot, tanar, super de treaba, care a renovat vechea scoala din satul bunicilor mei, transformand-o in casa de batrani. Totul din sponsorizari. El ne-a cununat si nu a avut nimic impotriva faptului ca sotul meu e catolic, spre deosebire de cei din orasul unde am crescut. In plus i-a spus nasului la nunta ca nu trebuie sa platesca nimic, ca doar el are salariu si daca vrea sa dea ceva bani, vor merge la casa de batrani si ii da si chitanta pt. sponsorizare. Ala da preot, aia credinta!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)




sunt de acord cu tine...
probabil ca asta este motivul pentru care fiscul i-a luat in vizor.....spuneau ceva mai de mult de cutia milei....oare cati bani se aduna....dar astia sunt bani marunti, fata de spagile sau cum s-or numi, pe care le incaseaza de nunti, botezuri si inmormantari

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Andreea11, eu nu folosesc razatoare, stiu ca alea de sticla nu se gasesc, poate prin piata sa mai vezi. Eu folosesc robot. Torturi in diverse forme se fac la multe cofetarii, cred ca si la Ana. Masinuta parca nu. La Toscana sigur fac si mai sunt cateva. Trebuie intrebat. Cat despre desfundare de canal, va tinem pumnii, doamne ajuta sa fie bine si nu prea traumatizant pentru pui.

Moldoveanca, Infanrix IPV sau ceva de genul asta parca scria pe cutie.

Ramonaiani, la tine nu a sarit cu dermatita atopica la inaintare? Ca 2 pete mai are si Andrei. Ce e lanolin?

Adhnana, sigur e prea devreme sa apuce jucariile, nu iti face griji. Al meu abia de o saptamana a inceput sa apuce bine si acum are super dexteritate. Fiecare copil are ritmul lui, dar al meu la 3 luni sigur nu apuca nimic, nici nu voia sa tina ce ii dau eu. Dar e asa dulcic puiul, imi place poza aia in Craciunel cu salopeta, este super haios si dulce cu fetisoara lui curioasa.

Myral, pai daca a venit sotul tau ce mai cauti pe net? Huh? Cred ca pana la urma iti pune el fierastraul ala pe calculator.

Ana, discutia cu fluorul am avut-o si eu cu pediatra la Alex. Ea il recomanda, insa a lasat la latitudinea mea sa ii dau sau nu. Insa era complicat, era o regula, nu mai stiu, sa nu dau cu calciul sau ceva de genul asta si ca atare am decis sa nu ii mai dau deloc.











Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Buna ziua si de la noi!

Uf, ce ma doare capul! Am fost si noi la vaccin. Nu a plans abolut deloc. A zambit si a chiuit acolo de mama focului. la control se prezinta foarte bine, are 65 cm si 6.700 kg. In schimb dupa vaccin a fost tare maraita, abia ce a adormit. Parca nimik nu-i convine.
Ne-a zis si noua, ca de saptamana viitoare putem incepe diversificarea cu suculetul de mar.

Mai citesc din urma.

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput