* Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (115) *
Raspunsuri - Pagina 5
darene spune:
Multumesc pentru raspunsuri zuzici.
Cum as putea sa cer ser fiziologic aici?Am citit pe net ca varianta physiologic serum nu se foloseste in engleza,ci ceva cu saline...cine stie ce-mi da farmacista.Gina sau fetele din US si Canada .Miri cred ca ai dreptate cu hormonii ca si mie mi-au aparut cativa pe fata.Am mai citit ca pot aparea si din cauza medicamentelor,asa ca am oprit de tot picaturile de colici,sa vedem.
Sa vedeti ce am patit...Aseara am baut 2 cani si jum de fenugreek,pentru ca sotul a lasat prima oara sa fiarba prea mult si a iesit mai putin de o cana (a iesit si mai concentrat).2 cani -combinatii cu lapte praf ca de obicei si una fara.Azi dim la 6 cand m-a trezit Khalid aveam sanii piatra.a mancat de 2 ori pana acum si tot piatra sunt,cred ca o sa folosesc pompa.
Ieri a fost super cumintel,papat si dormit,fara plansete (decat la schimbat).Cred eu ca din cauza ca alaltaieri am baut cam 1 1/2 l de ceai de chimen+anason.L-am facut concentrat cred,5 lingurite de anasaon si 4 pliculete de chimen la 1 1/2 apa.Ieri am baut doar 1 cana,dar azi o sa beau mai mult.Dar depinde si ce mananc,am scos din meniu anumite chestii de alaltaieri,cum ar fi parizerul si ciocolata.
Daca tot am timp un pic sa va scriu si despre ragaieli,Khaled nu prea ragaie,ieri a ragait doar de 2 ori si cum v-am zis a fost cuminte.Nu a regurgitat niciodata pana acum.In schimb sughita cel putin 1 data pe zi.
Cred ca scriu mesajul asta de o ora.Intre timp s-a trezit bebicul si a vrut schimbat si alaptat.
Am uitat ce mai vroiam sa scriu.
Poze
Povestea nasterei
Elena,mamica de Khaled 21.12.2007
Tinna S. spune:
A, si am citit si eu ca Laura Ioana ii da completare cu lapte praf bebitei... si am gandit la fel ca tine Miri... Cum isi dau doctorii astia seama ca nu se satura copilul, desi de-abia are cateva zile de viata si o mie de alte motive sa planga, nu doar foamea... Ce deshtepti sunt ei... Offf...
Tina 34+ cu si mami de Andrei (7 ani)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR 6 saptamani !!!
Lala_D spune:
Alina sa fim seriosi , cum sa tii baiatul acasa 6 luni . Pai daca el s-a obisnuit cu gradi atunci o sa fie o dezamagire mare , plus ca ar trebui sa iei acomodarea de la capat.
Si eu ce ar trebui sa fac dupa pediatrul tau : sa tin baiatul 6 luni acasa in clasa a II a ??? E absurd.
Exista anticorpii mamei care il protejeaza pe bebe.
Uite Bogdan a fost toata saptamana trecuta pe antibiotic si Andrei nu a luat nimic.
Si vorba lui Miri si daca ia atunci se imunizeaza mai repede.
Pupici.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
ceska777 spune:
Scriu repede un mesaj ca Benji se agita! Am fost deja la primarie sa vad ce formalitati avem de facut sa ne luam banii!
MIRI_MIK! De ce sughite cand inca e in patut, nici nu e treaz bine? Scutec ud??????
Deci:
multumesc de urari tututor zuzelor. Mama e impresionata ca ma stie lumea! Si acuma ma lasa sa va scriu si il schimba ea pe Benji! Ma doare inima sa o las dar nu vreau sa o contrazic: Benji mai putea astepta un minut! Fac aici echilibristica cu mama si sotul sa ii impac. Ieri a fost socrul meu in vizita si sotul s-a laudat ca e rasfatat cu doua femei in casa! Deci e bine! Pizza aia cred ca m-am exprimat gresit era pt asta seara iesirea! Dar nu ma indur sa il scot la 2 sapt intr-un local ca sa vina si mama cu noi, in plus nu ar mai fi cina romantica! Si nici sa il las 2-3h cu mama singur acasa! Desi a mai fost de doua ori singura cu el! Ea se descurca stiu dar nu stau eu linistita! Asta noapte ma uitam la mama: si parca abia acuma vad si realizez ca a imbatranit! Eu o am undeva in memorie tanara si capabila de fapte supra-umane! A fost mereu mama leoaica pt noi cele trei fete! Acuma cand soptesc prea incet de grija lui Benji nu aude mereu, poarta ochelari mai par alb sa vad si gata e bunica din povesti!
Nu e asa ca de cand suntem mame suntem mai destepte???? Miri_mik? A crescut IQ-ul? Asa se explica imaginea mea despre mama ca e super tare??? Asa credeam eu ca am o mama super tare! Si numai eu, alte mame nu erau asa! Aberez? Eu una parca am puteri noi, zburam pe strada mai devreme, trei etaje mi se par floare la ureche...
Va las pe ziua de azi..... E a lui Benji nici macar a mea! Desi daca Benji permite mai revin sa aflu vesti! El a aniversat ieri doua saptamani iar eu 31 ani!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Ereena spune:
quote:
Originally posted by darene
Multumesc pentru raspunsuri zuzici.
Cum as putea sa cer ser fiziologic aici?Am citit pe net ca varianta physiologic serum nu se foloseste in engleza,ci ceva cu saline...cine stie ce-mi da farmacista.Gina sau fetele din US si Canada .Miri cred ca ai dreptate cu hormonii ca si mie mi-au aparut cativa pe fata.Am mai citit ca pot aparea si din cauza medicamentelor,asa ca am oprit de tot picaturile de colici,sa vedem.
Sa vedeti ce am patit...Aseara am baut 2 cani si jum de fenugreek,pentru ca sotul a lasat prima oara sa fiarba prea mult si a iesit mai putin de o cana (a iesit si mai concentrat).2 cani -combinatii cu lapte praf ca de obicei si una fara.Azi dim la 6 cand m-a trezit Khalid aveam sanii piatra.a mancat de 2 ori pana acum si tot piatra sunt,cred ca o sa folosesc pompa.
Ieri a fost super cumintel,papat si dormit,fara plansete (decat la schimbat).Cred eu ca din cauza ca alaltaieri am baut cam 1 1/2 l de ceai de chimen+anason.L-am facut concentrat cred,5 lingurite de anasaon si 4 pliculete de chimen la 1 1/2 apa.Ieri am baut doar 1 cana,dar azi o sa beau mai mult.Dar depinde si ce mananc,am scos din meniu anumite chestii de alaltaieri,cum ar fi parizerul si ciocolata.
Daca tot am timp un pic sa va scriu si despre ragaieli,Khaled nu prea ragaie,ieri a ragait doar de 2 ori si cum v-am zis a fost cuminte.Nu a regurgitat niciodata pana acum.In schimb sughita cel putin 1 data pe zi.
Cred ca scriu mesajul asta de o ora.Intre timp s-a trezit bebicul si a vrut schimbat si alaptat.
Am uitat ce mai vroiam sa scriu.
Poze
Povestea nasterei
Elena,mamica de Khaled 21.12.2007
eu am gasit traducerea physiological serum sau physiological saline
Irina 37+ Matei
AMR 3 SAPTAMANI
POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
miri_mik spune:
ceska, fa-ti placerea si iesi de ziua ta la pizza. n-o fi de 3 ore, o fi de 2. dar daca tot o ai pe mama ta, profita! nu se intampla nimic rau8 si aporpos, am inteles ca angi nu poate iesi cu Pupi din cauza nametilor, dar tu iesi cu el la plimbarica?
a, si scutecul ud n-ar enici o treaba cu sughitsul... asta e un babism dintr-ala "cras". sughitul e reflexul lui "fetish" pana se maturizeaza diafragma. asa ca las-o pe mama ta care zice ca de aia sughite ca e ud la fundulets:))
darene, pai de aia bei ceai pt lactatie. dar fixeaza-ta pe o cantitate anume (ca si tigarile, ce comparatie idioata) ca asa stie organismul exact cati stimulenti poate duce si nu te mai trezesti cu sanii beton. iar ragaiala, e capitala la un bebe. insista. si fii fericita ca nu suferiti de regurgitari.
tinna, iar m-am enervat cu "completarea de lapte". de fapt aia fac ce vor daca nu dau copiiilanga mame dupa cezariene. sunt o nerecunoscatoare poate, una cu nasu' pe sus, dar cum zicea si gina... daca ei nu dau semne de bunavointa, atunci le scrii frate biletel cu completarea de lapte si glucoza:(
am vorbit cu mama. iar m-am ratsoit la ea. are o atitudine...parca m-as duce s amor nu sa nasc, frate! ai dreptate ceska... si eu credeam ca am o mama superwonderwoman. dar a imbatranit, si devneind mama imi dau seama ca multe din amintirile mele erau prefabricate... si ca mama nu e deloc cum imi imaginam eu.si doare... eu nu vreau ca peste ani bruno sau sacha sa zica... hmmm mama nu e asta, mama e cu totul alta persoana.
miri_mik 39s en cours bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png
zeririlouiza spune:
Angelique si Ereena m mult pentru nr de telefon, sia cum ramane sa astept sa iasa bubulina si cum o sa pot va tin la curent cu ce si cum
Louiza 38s + Yasmin - Elena
mai avem putin
AMR PANA PE 09 IANUARIE
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
Ereena spune:
darene, am mai gasit asta ,sa confirme ca e acelasi lucru
ser fiziologic
Fiole de 10 ml continand 0,09 g clorura de sodiu (9 mg/ml); solutie izotonica sterila, ce contine cate 154 mEq/ l Na si respectiv Cl).
Indicatii:
Vehicul si diluent pentru administrarea unor medicamente (compatibile in solutie cu clorura de sodiu) de uz i.m., i.v. sau subcutanat. De uz extern, pentru spalaturi auriculare, instilatii si spalaturi oculare, instilatii nazale (in special la sugar).
physiological saline
A sterile solution of sodium chloride that is isotonic to body fluids, used to maintain living tissue temporarily and as a solvent for parenterally administered drugs.
Irina 37+ Matei
AMR 3 SAPTAMANI
POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
zeririlouiza spune:
miri nu te mai necaji ca asa sunt mamele astea cate o data zici ca sunt nebune asa e si a mea si nu are decat 46 de ani, deci, dar tot nebune e cate o data, acum e suparata ca nu ma duc cu copilu sa stau la iei, eu i-am zis de la inceput cu catel si pisica stapani in casa aia eu nu stau cu copilu la voi, si nu vreau nici sa-mi schimb locul nici cu sotul nu vreau sa ma complic nu ca nu sa-r intelege dar e mai bine asa, si zicea ca daca e sa vin fara sot si el sa vina zilnic sa-si vada fata sia atunci i-am zis ca nu vreau ca doar e fisa nu e o straina, si asa cum ea nu renunta la animale nii eu nu vin cu fata vrea sa ma ajute bine face eforturi nu vrea lasa ca nu oi muri. Hai ca termin ca si asa esti destul de morcovita m-ai imi vars si eu oful la tine
Louiza 38s + Yasmin - Elena
mai avem putin
AMR PANA PE 09 IANUARIE
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
bdiana spune:
Felicitari SAARA...bine ai venit pe aceasta lume!
La multi ani tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor!
Am intrat de vreo doua ore dar am avut de recuperat la citit...fetelor, m-ati omorat...cat ati putut scrie de aseara de la 10 pana azi la 8 cand am intrat eu!
Am intrat si eu in randul celor care nu mai pot dormi....intre cele 2-3 drumuri de peste noapte la pishu am inceput sa ma uit pe pereti,sa-mi fac tot felul de griji...iar daca atipesc cumva ...nasc in diferite ipostaze....bebita saracul e cuminte dar la cat ma framant si intorc de pe o parte pe alta{ca fac lenjeria varza}...se trezeste si el....si incepe cu mutatul.....
A....azi e prima zi de prenatal.....dar parca am furnici in fund...ma gandesc ce fac colegele, copii la scoala.....zuza