ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-27
Raspunsuri - Pagina 9
ancaoradea spune:
Boo Ne bucuram pt ce ti se intampla si suntem alaturi de tine. pana la urma e unul sau sunt doi?
Gina, AlexaPup clujencele, ne bucuram de vestile bune, sigur fiecare avem sansa noastra.Alexa rabdare ca trece si perioada asta, va fi bine si pt tine
DianaIti doresc multa fericire alaturi de jumatatea ta si abia astept sa te vad mireasa!
Hera Spune-mi si mie cum e cu inseminarea ca la sf lunii incep si eu, cu stimulare.Am inteles ca voi lua niste injectii, ai idee ce preparat poate fi?
MadaE liniste pe la noi, ca fetele sunt ori prea ocupate, ori in asteptare. hai sa le scoatem din barlog la o cafeluta, o barfa
MonicaCe mai face canadianca noastra, viitoare mamica?
Ca vorbesc de gravidute Raluce face bebe albastru?
Aerliliantotul bine? Te reglasi cu cm dupa IA? Tu cu ce ai facut stimularea?
LuciaNe gandim la tine!!!
Andreyutza,Magdita,Ioana,si toate fetele
mada23 spune:
Katymana...tin pumnii la fetitza, esti pe maini bune, o sa fie bine.
Hera25...iubita eu sunt convinsa ca intr-o zi va rasari soarele si pe strada noastra, chiar daca suntem nerabdatoare si mai avem cateodata semne de intrebare, de ce mie, cu ce am gresit.....cred ca nu am gresit cu nimic mai mult fata de cele care au un bebebic, doar ca la noi se lasa putin mai mult asteptat, atat, dar rasplata va fi pe masura, Doamne-Doamne are grija de fiecare.Fruntea sus si ai incredere in Cel Bun.
Azi e z1 dar surprinzator nu sunt deloc trista, ma simt chiar super, multumesc Lui DD ca este langa mine.
Chiar daca nu mai vreti sa intrati ,, io iar va pup si va imbratisez si ma rog sa va fie bine
Burtici mai mari si mai mici va trimit multa sanatate la bulinitze,inimioare, buburuze, albastrei si rozalinde si sa ajunga cu bine la linia de sosire
"Sa nu ne fie niciodata teama de lacrimi.Ele ne inmoaie inima, ne limpezesc ochii si ne purifica sufletul"
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
http://tt.lilypie.com/7qKBp2.png
mada23 spune:
Ancutzule..se pare ca numai noi bintuim pe aici,
poate le miroase si lor si le scoatem la o sueta.
Hera25 spune:
Ancaoradea eu voi face inseminare luna viitoare. Asteptam sa vedem ce se intampla luna asta. Si dc nu luna viitoare incepem inseminarea.Nu stiu inca nimik cum se procedeaza, de aceea am tot cerut pareri.Din cate am inteles o sa fie cu ciclu stimulat.
Oricum eu luna asta nu pre am valori bune ale foliculilor.Nu stiu care e cauza. Sunt z14 si aveam de dimineata pe OS un folicul de 14 mm. F. mic.Eu inainte ovulam in z14. Asa ca....naspa.Eu tot astept sa creasca.Daca tu afli mai multe despre inseminare scrie-mi si mie pe PM, caci probabi aici vom fi off-topic.
Mada23 imi pare rau pt z1.Tu esti mereu optimista.Eu cred ca as fi fost f suparata.Asa e. Nu mai am rabdare.Deloc.Ce sa fac dc asta simt?Dar ma gandesc numai la momentul in care voi afla ca sunt gravi, ca voi uita total de toate aceste suferinte.
Va pup fetelor pe toate.
mada23 spune:
Hera..ti-a mirosit a cafelutza? .
Eiiiiiiii,of,of... nu sunt chiar mereu optimista mai sunt zile cand mi se ineaca corabiile rau de tot, dar in ultimile trei luni m-am consolat cu ideea ca nu mai am sanse natural si nu ma mai stresez asa mult de z1, cu toate ca piticul meu de pe creier imi tot spunea aseara ca poate-poate si numai vine,nerabdarea pune stapanire pe mintea mea, dar....asta e, next time.
Daca aveti noutati despre inseminare as avea rugamintea sa-mi dati si mie pe pm, orice ar fi ,din februarie vreau sa incep si eu.Multam mult.
ancaoradea spune:
Hera25, mada23V-am scris pm! pupici, in special pt mada pt z1. sa dea D-zeu sa fie ultima, pt multa vreme!
aerlilian spune:
Fetele mele dragi,am revenit!!!A fost splendid zilele acestea,am schiat cat a fost ziulica de lunga,doar cu pauza de pranz.Si mi-a fost tare dor de voi...
Boo ,felicitari,draga mea draga,dar nu ne dai amanunte mai multe?E doar un singur bebel?
Ancutza,nu stiu daca m-am reglat...Inca nu a venit,e z22...dar tare as vrea sa nu ma mai reglez nicicum...adica...stii tu...Stimularea am facut-o cu Clostylbegit.Si apoi Pregnyl.Zicea dr mea ca la stimularea urmatoare,ar fi bine sa facem doua Pregnyl.Habar nu am...Cert e ca dupa dereglare si pauza asta de sarbatori,daca imi vine din nou,voi incepe iar...Asta e,n-am ce face...
Lucia,sa nu treci tu pe aici deloc cat am lipsit eu?
Mada ,speram ca miracolul sa-ti fi nimerit in sfarsit strada...Dar vad cu tristete,ca inca mai rataceste...
mada23 spune:
Aerlilian...a pierdut adresa, dar i-am trimis un mail si o sa ma gaseasca toate in viata au un scop, o sa se aseze lucrurile, sper.Ma bucur ca te-ai relaxat, cine stie poate nu mai vine de loc, sa te fi reglat vre-o noua luni, ce zici?
Anca..la fel si tie si la toate fetele.
Uite hai sa facem un pact,toate dragutzele de aici: atunci cand o sa fim cu minunile noastre in brate sa ne intalnim sa facem cunostinta, ce spuneti? Suna bine?si le primim si pe mamicile care au burtici acum.
Fac haz de necaz, dar daca am dreptate ?!
Va pup, o seara buna, sanatate maxima!
Ioanatugs spune:
Buna dragele mele!
Boo sa-ti traiasca buburuza mica si felicitari pentru inimioara! Abia asteptam culoarea inimioarei tale!(roz sau bleu??)
Katymana multa bafta si sa nu ai emotii!
Alexia28 ce mai faci, mi-e dor de tine....???
LilianaFi, Lucialu pe unde a-ti disparut????
Va pup pe toate.....
ne intalnim de martisor 2008
mada23 spune:
Am mai gasit un articol interesant, lucruri cunoscute, dar care ajuta mult. Sper sa va fie si voua de folos
"Dintre terapiile alternative care se adreseaza endometriozei am putea aminti: dieta, plantele medicinale, acupunctura si homeopatia. De asemenea, exercitiul fizic poate preveni aparitia endometriozei.
Nutritie si suplimente nutritionale
- Eliminati alergenii cunoscuti din alimentatie.
- Eliminati alcoolul, cafeina, conservele, zaharul rafinat, grasimile saturate, care pot creste inflamatia si durerea. Incercati sa evitati carnea sau laptele neorganice care pot contine cantitati mari de hormoni. Unele femei gasesc regimul vegetarian sau vegan, de ajutor in eliminarea unora dintre simptomele endometriozei.
- Incercati sa mariti doza de cereale integrale, zarzavaturi proaspete, acizi grasi esentiali si proteine vegetale.
- Consumul de ulei de peste (1.500 mg zilnic) reduce severitatea endometriozei.
- Vitamina C (1,000 mg de trei ori pe zi) scade inflamatia. Reduceti doza daca se instaleaza diareea.
- Vitamina E (400 UI pe zi) ajuta la echilibrarea hormonala.
- Suplimentele pe baza de fier sunt necesare atunci cand sangerarea este severa.
- Acizii grasi esentiali care se gasesc in Luminita Noptii (Oenothera biennis), ulei de Limba Mielului (Borago offcinalis), ulei de in (Linum usitatissimium) reduce nivelul de prostglandine (hormoni ce controleaza presiunea si viteza de coagulare a sangelui, contractiile musculaturii netede si reactiile inflamatorii din organism).
- Doze mari de calciu (500 mg de 4 ori pe zi) si de magneziu (500 mg de doua ori pe zi) pot reduce de asemenea nivelul de prostglandine. Pentru ca sunt doze mari este recomadabil a se lua numai pe perioada ciclului.
- Calciu d-glucarat (500-1000 mg, 1-3 ori pe zi) poate ajuta la eliminarea toxinelor (este anticancerigen) si ajuta la metabolizarea estrogenului.
- Diindolilmetan (terapie enzimatica cu suplimente gen Indoplex - 500-1000 mg, 1-2 ori pe zi). Substanta activa este identica cu cea rezultata din digestia vegetalelor din familia Brassicaceae (broccoli, conopida, nap si varza de Bruxelles) - numita mai precis 3,3'-diindolilmetan - care inhiba cresterea celulelor canceroase si ajuta la metabolizarea estrogenului.
Plante medicinale
Plantele medicinale autohtone, occidentale si ierburile chinezesti sunt in general sigure si eficente din punctul de vedere al intaririi oraganismului. Ca orice terapie si plantele medicinale trebuie administrate sub supravegherea sau prescrptia unui practician fie ca este medicul Dumneavoastra, fie acupuncturistul sau alt practician de medicina alternativa.
Insistam asupra acestei chestiuni pentru simplu motiv ca plantele medicinale trebuie administrate pe baza unui diagnostic, in primul rand pentru a elimina cauza afectiunii, chiar daca in paralel se lucreza la atenuarea simptomelor. Altfel spus, plantele se administreaza nu pentru ca "i-a facut bine si lu' Marioara" sau ca " e buna maica la endometroza". Cand beti un ceai trebuie sa stiti bine de ce il beti si daca nu vi se explica, intrebati, insistati sa vi se raspunda si documentati-va suficient… la urma urmelor este vorba despre viata Dumneavoastra
Plantele medicinale se pot administra sub forma de plante uscate (capsule, pudre, ceaiuri) extracte pe baza de glicerina sau alcool (tincturi). Daca faceti ceaiuri sau decocturi este bine sa respectati formula prescrisa si modul de fierbere.
In general, in sindromurile premenstruale frecvente, s-au obtinut rezultate bune cu extracte dintr-un arbust ornamental, originar din Asia Centrala, raspindit in zona mediteraneana si cultivat, sporadic, si in Romania, in parcuri si gradini.
Este vorba despre Mielarea, Lemnul lui Avram sau Scai cu tufa mare (Vitex agnus-castus). Preparatele fitofarmaceutice din aceasta specie, care se obtin in laboratoare speciale, au avantajul de a restabili echilibrul hormonal, fara a fi nevoie de o terapie de substitutie hormonala, asa cum se procedeaza in mod curent in astfel de cazuri clinice.
Preparatele din aceasta planta normalizeaza si stimuleaza functia glandei pituitare si a hormonilor sexuali feminini. Sint eficiente in dismenoree (dureri mari la ciclu), in stresul premenstrual si in special in schimbarile fiziologice din timpul menopauzei. In Statele Unite ale Americii si in alte multe tari sint mai multe produse fitofarmaceutice pe baza de Vitex-agnus-castus utilizate cu succes in prezent. Unele dintre aceste produse naturale, in care intra si alte plante medicinale pe linga Mielarea, constituie un corectiv hormonal pentru femei. Alte produse care se adreseaza in special tulburarilor de menopauza contin pe linga Vitex-agnus-castus, extract din frunze de Lucerna (Medicago sativa) , de Sunatoare (Hypericum perforatum), de Salvie (Salvia pratensis), de Ovaz, de Talpa gistii (Leonurus cardiaca), de Cactus grandiflora si ulei de Levantica (Lavandula angustifolia).
Pentru maximul de eficienta tratamentul endometriozei cu Vitex-agnus-castus este de lunga durata (12-18 luni). Daca il gasiti sub forma de capsule se iau cate 225 mg de doua ori pe zi. Se combina uneori cu angelica chinzeasca, Dang Gui, (Angelica Sinensis) (200 mg 3 ori pe zi sau 30 de picaturi de tincture).
In cazul endometriozei Vitex-agnus-castus se mai poate combina cu:
- Papadie (Taraxacum officinale). Opariti 2 - 3 lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa fiarta.
- "Copacul durerilor de dinti" ( Zanthoxylum americanum ) un arbust American folosit pe larg de nativii americani ca leac impotriva durerilor si a altor afectiuni. Folositi decocoturi din 1-3 g de planta pentru o cana (se fierbe 10 minte). Se beau 3 cani pe zi.
Un preparat lipotropic ajuta ficatul pentru metabolizarea grasimilor cat si la indepartarea excesului de estrogen din corp. Combinatia trebuie sa includa fructe de armurariu (Silybum marianum), papadie, inositol si metionina. In mod asemanator cu cistina, metionina este un aminoacid cu continut de sulf. Combinata cu acidul folic si colina, metionina poate preveni formarea unor tipuri de tumori. Insuficienta acestui aminoacid poate avea efecte negative asupra capacitatii organismului de a produce urina, determinand formarea de edeme (retentia de lichide in tesuturi). Cercetari efectuate in ultimul timp arata ca exista de asemenea o relatie directa intre carenta de metionina si depunerile de colesterol, arterioscleroza si caderea parului, deci in principal legate de metabolismul grasimilor in organism.
Terapia cu plante din perspectiva Medicinei Traditionale Chineze (MTC) este foarte efectiva. Formulele din plante sunt sofisticate si experimentate de sute de ani. Deoarece tratamentul cu plante chinezesti este foarte specific, acesta se poate face pe baza unui diagnostic diferential numai sub prescriptia unui practician specializat in MTC eventual insotit de acupunctura.
Homeopatie
Cateva dintre cele mai comune remedii foslosite pentru endometrioza sunt date mai jos. De obicei se iau doze de 3-5 globule de potenta 12X la 30C la fiecare 1-4 ore.
- Belladonna pentru ciclu cu senzatie de greutate si de caldura in corp
- Calcarea phosphoricum pentru ciclu abundent/excesiv cu dureri de spate
- Chamomilla pentru ciclu abundant cu chaguri inchise la culoare si durere
- Cimicifuga racemosa pentru dureri insuportabile radiind de la un sold la celalalt
Acupunctura si presopunctura
Acupunctura este foarte efectiva in tratementul endometriozei, pentru echilibrarea hormonala cat si pentru reducerea durerilor. In ultii ani s-au facut studii clinice care au confirmat experienta milenara a acupuncturii (vedeti de exemplu (Sun YZ, Chen HL - Controlled study on Shu-Mu point combination for treatment of endometriosis). Din pacate nu va putem prescribe o reteta de la distanta, nici macar pentru presopunctura deoarece din punctual de vedere MTC simptomele endometriozei se pot diferentia in cel putin 4 sindroame deosebite cu tratemente uneori complet diferite. Va sugeram sincer sa va adresati unui acupuncturist specializat in MTC.
Alte terapii
Nu efectuati terapiile urmatoare in timpul ciclului:
- Bai de sezut. Trebuie sa aveti doua bazine (ligheane), unul cu apa calda si unul cu apa rece in care puteti sa sedeti confortabil. Sedeti in apa fierbinte pentru trei minute si apoi un minut in apa rece. Repetati de trei ori pentru a completa un ciclu. Faceti 1-2 cicluri pe zi de 3-4 ori pe saptamana.
- Prisnita cu ulei de ricin. Aplicati ulei de ricin pe o panza curat, de preferat de lana (dintr-un pulover vechi), aplicati pe abdomen si puneti un plastic deasupra. Aplicati peste pastic o punga de panza plina cu sare incalzita in tigaie si infasurata intr-un prosop pentru a nu va frige. Aplicati pentru 30-60 de minute in trei zile consecutive ale saptamanii. Aceste exercitiu va ajut sa tonificati punctele energetice locale de la nivelul uterului, efectul uleiului "dizolva" nasele (formatiunile tumorale) si in plus va tonifica ennergia necesara bunei functionari a organelor de reproducere (meridinul Vas Conceptie).
- Faceti exercitii Kegel (contactati si relaxati muschii planseului pelvin). Exercitiile Kegel sunt usor de efectuat si pot fi facute oriunde, fara ca cineva din jur sa stie.
La inceput, in timp ce sedeti sau stati intinsa, incearcati sa contractati muschii pe care ii folositi pentru a opri urinarea. Ar trebui sa simtiti cum muschii pelvini se incordeaza, strangand uretra si anusul. Daca stomacul sau muschii fesieri sunt incordati, inseamna ca exercitiile nu sunt efectuate cu muschii care trebuie.
Odata ce s-a gasit modalitatea corecta de a se contracta muschii pelvini, acestia trebuie tinuti incordati timp de 3 secunde si apoi relaxati pentru alte 3 secunde.
Acest exercitiu se repeta de cate 10 pana la 15 ori odata. Este bine sa se incerce de cel putin 3 ori pe zi. Exercitiile Kegel sunt eficiente numai daca sunt facute cu regularitate. Din punctual de vedere al MTC, acest exercitiu ca si cel al bailor de sezut va ajuta sa tonificati puncte de acupunctura din regiunea respectiva cu rasunet direct in echilibrarea hormonala."