Nasterea la Medlife ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 17
inuta12 spune:
Zeriri, Anandrei, Violetan multumesc din suflet pentru informatii. Intrasem in panica, dar cuvintele voastre ma fac sa cred ca am luat decizia corecta. . Ma bucur sa aud ca sunteti bine si voi si bebelusii
am 37 saptamani
AMR 20 de zile
miri2007 spune:
Buna,
Am fost si eu ieri la Medlife. Totul OK! de fapt in mare. Doctorita (mirela Popa) mi s-a parut OK, dar, in mod normal, nimic spectaculos de la prima intalnire decat ca a fost draguta. Desi la inceput m-a intrebat daca am mai fost la ea si spunandu-i ca nu a cam strambat un pic din nas...dar normal m-a primit.
Ajungand la optiunile de nastere, am intrebat daca la natural este posibila evitarea epiziotomiei. MI-a raspuns ca din punct de vedere teoretic da, dar practic este destul de greu si ca ea a intalnit doar 2 astfel de cazuri. Si s-a scapat spunand0-mi ca ar mi mai indelungat...pai care e problema...daca eu sunt dispusa sa trag de mine...ei de ce nu? Oricum in mare nu mi-a lasat impresia ca ar face totul pentru a ma ajuta sa nasc natural si fara epiziotmie. Ma gandeam sa incerc si la altcineva de la Medlife dar nu stiu la cine ca sa fie mai deschis in ceea ce priveste acest aspect. Daca aveti vreo idee sunt binevenite.
Am mai intrebat daca se poate cezariana, dar fara programare. Nu-mi place ideea de a alege eu sau doctorita ziua nasterii. Din nou: in principiu da, dar practic e mai bine sa fie programata, ca daca vin si e sala ocupata (au doar o sala? ) se "creaza haos in Medlife".
NIci asta nu prea mi-a convenit. In fine mi-a zis ca bineinteles ca daca ma apuca mai devreme decat programarea, normal ca sunt primita...dar e bine sa se faca programarea. Nu am mai continuat cu intrebarea "dar daca bebe de fapt ar vrea sa mai stea si il "programez" eu mai devreme? Insa voi ataca din nou subiectul la urmatoarea intalnire.
MI-a dat sa fac un pogon de analize, printre care si anticorpi de tip A. Eu am grupa 0 si sotul A. Nu am mai intrebat de ce, dar uitand-ma pe net nu am gasit nimic in acest sens. Ma puteti lumina si pe mine?
A...si mai aveam o intrebare...ati incercat sa va faceti analizele recomandate in alta parte (dr. de familie, sau alta clinica unde aveti abonament...din motive financiare)? S-a strambat din nas sau sunt destul de destupati sa accepte astfel de situatii?
Va multumesc si bafta multa si sanatate tuturor!
Miri2007
inuta12 spune:
Miri eu sunt la doc Mendez...si sa stii ca am fost cu tot pogonul de analize facut in alte parti, niciodata la Medlife (decat secretia de col, pentru ca el imi luase probe, la cererea mea) si nu a strambat deloc din nas...Dimpotriva cand l-am intrebat daca trebuie sa fac anumite analize si la Medlife (in mod express am intrebat asta, ca sa nu fie vreo problema) mi-a spus..nu, pentru ca le avem pe toate asa ca nu e nevoie.
Deci eu cred ca sunt deschisi si la chestii de genul asta..mai ales ca accepta paciente si intr-o stare mai avansata de sarcina, fara nici un fel de comentariu
am 37 saptamani
iubu77 spune:
Buna Miri
Eu analize de sarcina mi-am mai facut si la Medicul de familie si nu au strambat din nas. Deci cred ca este ok daca ai posibilitatea sa le faci gratis in alta parte.
Cu programarea cezarienei eu cred ca are dreptate.Adica sa iti faca o programare cat mai aproape de DPN-ul tau. Bineinteles ca daca vine sorocul mai devreme o sa se rezolve.
dar sa-ti zic o patanie de a mea la Municipal. M-am dus sa nasc sa ma internez si erau deja programari facute pentru toata ziua asa ca eu am reusit in intruu in cezariana abia la 8 seara.Asa ca io zic ca e mai bine sa ai o programare facuta. Cred ca ti-o face aproape de termenul tau.La municipal cand m-am dus prima data m-au trimis acasa ca nu mai aveau locuri si sa vin a doua zi..deci ce sa zic.
Poti incerca si la altzi doctor acolo dar cred ca iti vor spune acelasi lucru.Silviu Predoi e ok si Mendez am auzit. Acuma vezi tu la cine te decizi pana la urma.
Asta cu taietura red ca e o chestie mai delicata ca se poate intampla sa te rupi in momentul expulziei si sa fie mai nasol decat daca te taie ei. Acum nu stiu prea multe si nu ma pronunt.
Succes oricum
iubu77 spune:
Adica ti-a recomandat sa faci analizele in alta parte decat la Medlife? sau cum?
Io nu am patit sa-mi recomande sa fac analize in alta parte sau echo..Mi-au recomandat daca nu am facute in alta parte sa le fac la ei.
Daca le aveam deja facute in alta parte nu era nici o problema
clauclau spune:
Miri, si eu la Medlife mi-am facut numai secretiile pentru ca mi le-a recoltat chiar doctorita ( Mirela Popa ), in rest toate analizele le-am facut prin diverse locuri si nu a strambat nicicum din nas. Iar dosarul cu analize il revede la fiecare consultatie. Sa sti ca la prima intrevedere poate sa ti se para putin mai rece ( si cred ca e si normal asa ) dar apoi cu fiecare consultatie va fi mai deschisa si mai calda. Cel putin la mine asa a fost..., acum la ultimul control, parca era prietena mea, nu alta!
Dar majoritatea medicilor din Medlife sunt buni, poti sa mergi la altcineva fara probleme. Luis Mendez e bun, dar lucreaza cu Mirela Popa...MAi este Silviu Predoi, Caliopie Parfene...numai cuvinte bune am auzit de ei.
Oricum mult succes si fie ca alegerea ta sa fie cea mai buna!
Anandrei, merci mult ca mi-ai zis de recuperare. Asa o sa fac si eu, o sa incerc sa ma misc repede si mult, sper sa-mi iasa! Poti sa-mi spui cum este cu anestezia, doare cand ti-o face? Mie in continuare mi-e frica de injectia asta in coloana mai rau ca de nastere!!!! Si cum este cu sonda urinara? Clisma se face dupa operatie? Hai ca te-am inebunit de cap!
Iepurila al tau e superb, sa va traiasca!
http://community.webshots.com/user/claudel77
CLAU 34 + cu Rebecca
AMR 32 ZILE !!!!!
mamica de Razvanel si acum de Rebecca!
violetan spune:
Clauclau,
nu simti nimic la peridurala! Mie mi-era cam frica de inj in cooana, dar a fost superb, pe bune! N-am stiut cand a facut-o! Am simtt doar apasare pe coloana, ca ma apasa dr cu degetul sa gaseasca locul si atat! Deci...super experienta! Mergeti cu curaj, va fi fff bine!
pupici si nasteri usoare si frumoase (cel putin la fel cu a mea!) si bebici sanatosi!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
luny spune:
quote:
Originally posted by miri2007
Buna,
Am fost si eu ieri la Medlife. Totul OK! de fapt in mare. Doctorita (mirela Popa) mi s-a parut OK, dar, in mod normal, nimic spectaculos de la prima intalnire decat ca a fost draguta. Desi la inceput m-a intrebat daca am mai fost la ea si spunandu-i ca nu a cam strambat un pic din nas...dar normal m-a primit.
Ajungand la optiunile de nastere, am intrebat daca la natural este posibila evitarea epiziotomiei. MI-a raspuns ca din punct de vedere teoretic da, dar practic este destul de greu si ca ea a intalnit doar 2 astfel de cazuri. Si s-a scapat spunand0-mi ca ar mi mai indelungat...pai care e problema...daca eu sunt dispusa sa trag de mine...ei de ce nu? Oricum in mare nu mi-a lasat impresia ca ar face totul pentru a ma ajuta sa nasc natural si fara epiziotmie. Ma gandeam sa incerc si la altcineva de la Medlife dar nu stiu la cine ca sa fie mai deschis in ceea ce priveste acest aspect. Daca aveti vreo idee sunt binevenite.
Am mai intrebat daca se poate cezariana, dar fara programare. Nu-mi place ideea de a alege eu sau doctorita ziua nasterii. Din nou: in principiu da, dar practic e mai bine sa fie programata, ca daca vin si e sala ocupata (au doar o sala? ) se "creaza haos in Medlife".
NIci asta nu prea mi-a convenit. In fine mi-a zis ca bineinteles ca daca ma apuca mai devreme decat programarea, normal ca sunt primita...dar e bine sa se faca programarea. Nu am mai continuat cu intrebarea "dar daca bebe de fapt ar vrea sa mai stea si il "programez" eu mai devreme? Insa voi ataca din nou subiectul la urmatoarea intalnire.
MI-a dat sa fac un pogon de analize, printre care si anticorpi de tip A. Eu am grupa 0 si sotul A. Nu am mai intrebat de ce, dar uitand-ma pe net nu am gasit nimic in acest sens. Ma puteti lumina si pe mine?
A...si mai aveam o intrebare...ati incercat sa va faceti analizele recomandate in alta parte (dr. de familie, sau alta clinica unde aveti abonament...din motive financiare)? S-a strambat din nas sau sunt destul de destupati sa accepte astfel de situatii?
Va multumesc si bafta multa si sanatate tuturor!
Miri2007
si eu am fost o data la ea pana acum, prima data, si a fost profesionista, nu pe genul 'prietena mea cea mai buna', nici nu ma interesa asta...analize mi-a dat si mie o lista si nu mi-a sugerat unde sa le fac, i-am spus direct ca le fac la policlinica de unde apartin...
totusi trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta clinica este la inceput de drum, este mica in comparatie cu un spital de stat, asa ca o 'ordonare' acolo este evident necesara...in masura in care se poate, normal...
Despre grupele sanguine, te lamuresc eu! Sunt in aceeasi situatie. Eu am 01 si sotul meu B3! ideea e ca se pot intampla cu copilul la nastere o serie de complicatii, intre altele un icter ffff sever, care sa necesite o spitalizare mai indelungata si tratamente mai complicate..eu am facut la Institutul de Hematologie analiza pt anticorpi B, unde se vede dak bebe ia grupa mea de sange sau a sotuilui si implicit ce probleme ar putea aparea...si am facut-o de 2 ori pana acum pt ca nu e relevant doar la inceputul sarcinii, se face una pe trimestru, urmatoarea tre s-o fac intre sapt 34-36.
si chiar te sfatuiesc sa te duci sa faci analiza!!! ma mir ca dr tau de pana acum nu a sesizat asta, s-a uitat numai la RH, o greseala pe care multi dr o fac!eu am o cunostinta patita rau cu incompatibilitatea asta, a stat bebele in spital mai mult de o saptamana si tare rau i-a fost...despre asta e vorba, ca sa intelegi mai bine:
"Mama cu grup O are anticorpi anti A si anti B in sange (caracteristica a acestei grupe). Prin placenta anticorpii pot trece la copil si ataca hematiile acestuia (globulele rosii) care au pe ele antigene A si/sau B. Anticorpii anti A ataca antigenele A, iar anticorpii anti B ataca antigenele B. Hematiile invelite astfel de anticorpi traiesc mai putin, sunt duse in splina si distruse, rezultand anemia hemolitica.
Cateva caracteristici ale bolii hemolitice:
-nou-nascutul poate fi afectat de la prima sarcina (spre deosebire de incompatibilitatea Rh, cand problemele apar la a doua sarcina)
-se manifesta postnatal
-NU se intrerupe sarcina inainte de termen
-NU se fac mamei interventii care sa necesite transfuzii intrauterine
-dupa nastere copilul are icter precoce, fara hepatosplenomegalie (ficat si splina marite), e palid, iar la laborator iese anemie cu reticulocitoza si eventual sferocite, hiperbilirubinemie.
-evolutia este mult mai usoara decat in cazul incompatibilitatii Rh.
-exista risc de icter nuclear 9bilirubina se poate depune in creier si da complicatii neurologice)
-ca tratament se face fototerapie, fenobarbital, iar in cazurile grave se face exsangvinotransfuzie."
Luny, in 33+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
http://www.flickr.com/photos/23097488@N05/sets/
Life is to precious to worry about stupid Shit!
cristina_1 spune:
quote:
Originally posted by lunyquote:
Originally posted by maryb
m-am hotarat sa scriu aici, chiar daca nu sunt insarcinata (am pierdut sarcina acum 2 saptamani) la recomandarea unei fete dragute care scrie pe acest topic.
eu am fost la Popa Mirela de 2 ori pana acum. Astazi am fost sa-mi fac niste analize acolo si am vazut-o pentru a treia oara, insa pe coridor. Am vorbit cu ea, isi adusese aminte de mine si a fost foarte draguta, m-a intrebat cum ma simt si am avut o mica discutie pe acel coridor. Dupa ce iau rezultatele la analize voi merge din nou la ea cu acestea.
dar sa va spun cum am ajuns la ea. Vineri, 28 dec. am hotarat s-o sun pe dr. care hotarasem sa-mi urmareasca sarcina pentru ca din seara zilei de 26 aveam scurgeri maronii. Aceasta nu era in bucuresti, motiv pentru care m-a trimis la spital la CFR 2 sa ma vada la ecograf cine era acolo. Am fost...si am primit vestea cea proasta....sarcina oprita in evolutie. A doua zi am sunat la medlife, dar nu am gasit loc pentru nici o programare in ziua respectiva, asa ca am fost la giulesti, am zis sa mai aud o a doua parere, dar cand am vazut ce era acolo, i-am spus sotului ca nu avem ce cauta acolo. Am zis sa mergem direct la medlife sa vedem daca rezolvam ceva, era sambata, ora 13.40. Am dat la receptie de o asistenta tare draguta care initial imi spusese ca mi-a gasit un loc pe 31 dec, apoi cred ca m-a vazut ingrijorata si a hotarat sa sune dupa doamna dr. Popa Mirela care era in spital si care a fost o draguta si m-a primit desi nu mai avea program. Am primit acelasi verdict...dar am fost foarte incantata de ea si ca om si profesional. Si uite asa am ajuns eu la doamna dr. Popa Mirela si atunci cand voi naste o voi face la medlife cu ea. Iar acum ca am citit si postarile voastre sunt mult mai convinsa ca am facut deja o alegere buna. Peste o luna jumate ma pot pune din nou pe treaba si sper sa fie bine data viitoare.
sper sa aveti rabdarea sa cititi tot ce am scris.
va doresc nasteri usoare tuturor si puiuti sanatosi.
maryb
imi pare rau pentru ce s-a intamplat, dar DD are grija de noi si sunt sigura ca iti va da bebele mult dorit!!...
Luny, in 31+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Life is to precious to worry about stupid Shit!