Mamici de iulie-august 2008 (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

quote:
De exemplu cum trebuie sa fiu caruciorul sau scaunul de masina - sunt un milion de modele etc. Oricum nu o sa ma apuc prea curand de cumparat, mi se pare mult prea devreme. Pana la vara mai este jumatate de an...

Anna 12+
AMR 28
vinebarza
bebe

Legat de carucioare si scaune de masina sfatul meu:
Caruciorul sunt f multe f frumoase cu multe accesorii din alea care vin si cu scoica de masina si geanta si etc f frumoase nu am ce zice dar f mari si ca dimensiuni cand sunt deschise dar si cand trebuie sa le strangi sa le bagi in portbagaj la masina taxi etc. Pe langa asta sunt si f grele pe site-urile romanesti nu am vazut detalii asa multe la fiecare tip de carucior dar daca intri pe cele .com, sau .co.uk ai sa vezi cat cantaresc fiecare. Si cand pui scoica cu bebe in el pe carutz plus geanta cu biberoane, servetele, pampersi sticla de apa pt tine chei telefon hainutze de schimb etc si mai faci si cumparaturi prin oras deci mai am ceva sacose si trebuie sa impingi la el si sa virezi stg dr plus cum sunt trotuarele in romania mai bine nu mai iesi din casa. Repet ce zic aici e parerea mea si experienta mea personala legat de carucioare.
Acuma un carutz din asta mai sport care se strange tip umbrela de preferabil cu doua manere nu unul, e mai usor de agatat sacose geanta etc de ele, e mult mai usor al nostru are de ex 7 kg gol ceea ce nu se compara cu vreo 10-13 cum au cele mari plus scoica. Alt avantaj este mai ingust incape mai usor in locuri mai stranse. Un dezavantaj ar fi cosul de cumparaturi, plasa aia de sub carutz care e mult mai mica dar e destul pt cat ai nevoie, noi ne-am descurcat f bine. Este usor de condus daca dai de scari il poti ridica usor singurica il iei de laterale si cara sus jos vb iar din experienta am carat destul la metrou si trenuri pe scari.
Cel mai important este sa te asiguri ca este de la 0 luni ca maj umbrela sunt de la 3 sau 6 luni alea de la 3 luni in sus au vreo 3 pozitii la spatar asta de la 0 are 5 si ala de la 6 are doua adik drept sau putin inclinat. Eu am preferat sa fie de la 0 pt ca fata noastra si acuma la 1 an si 4 luni doarme intinsa e mai comod si se poate odihni cand ii e somnic pac rapid dat scaunul pana jos si doarme usor si comod.
Am folosit si carutz mare din asta cu scoica si etc de la graco avea vecina mea si mi l-a dat sa il test drive cu fata ei in el si i-am dat dreptate ca e mai bun asta tip umbrela ea a trebuit sa cumpere doua carucioare a luat unul tip umbrela dupa ca cel de la graco era prea mare.
Tentatia e mare cand e primul copil sa iei carucior super frumos mare cu floricele si 10 mii de accesorii etc ca na vrei sa aiba bebe cel mai bun lucru dar abia apoi iti dai seama ca e greoi de condus si incarcat cu toate abia il impingi.
Asa acum cum am cautat noi un carucior. Nu e prea devreme sa te apuci de studiat piata, mergi la magzine zici sa le dea jos sa le testezi, vezi cat de usor este demanevrat rotile si directia, apoi testezi cum se da spatarul jos sus, cum se inchide deschide carutul, cum se instaleaza copertina de ploaie, or sa se uite alea stramb la tine mai ales in ro ca na le deranjezi da asta e meseria ei sa te serveasca si nu poti lua un produs ca arata bine in poza.
Apoi discuta cu alte mamici care deja au carucioare de la tine din oras si vezi ce zic care a fost multumita si care nu ce obstacole au intalnit de ex poti intreba la subiectul cu parintii intreaba parere despre carucioare. Studiaza mult si pe net sa vezi oferta si poate gasesti si comentarii de la persoane care au luat deja produsul ce parere au.
Daca poti vezi la prietene cunostinte cum e un carut cu tot cu bebe in el la impins manevrat etc. E f util.
Normal ai sa vrei roz daca e fata sau bleu daca e baiat sau cine stie ce culori sunt pe modelele din ro. Si eu am fost dezamagita ca la modelul ales nu aveau culori asa faine ca la cele de la 3-6 luni in sus sau ca la cele mari cu scoica si etc dar uite ca il folosim cu succes de mult timp si nu am nici un motiv sa ma plang de el.
Asa mi-am adus aminte alt avantaj la astea tip umbrela daca e nevoie sa strangi carutul si esti si cu bebe in brate geanta sau sacose pe un umar astea tp umbrela stranse le poti conduce cu o sg mana de maner cu frana scoasa pe rotile din spate, deci e usor de ex cum am avut noi nevoie acuma prin aeroporturi dar si prin oras.
Acuma daca vrei sa vezi ce model am avut noi sa iti faci o idee intra aici:http://www.babyworld.co.uk/information/reviews/product.asp?id=36 astea nu se gasesc in ro din cate stiu eu dar sigur sunt si ceva modele asemanatoare. Al nostru e model de 2006 acum au aparut cele de 2007 cam la fel putin schimbate de aia link-ul este de la niste mamici care au zis parerea lor despre carut. La noi firma asta este cea mai bine vanduta si cea mai apreciata. Sunt si niste pareri nu prea bune unele zic ca nu e comod pt copil fata mea nu a avut nici o pb a stat in carutz mereu de la 2 zile doarme f bine in el si nu am avut nici o sg problema cu el.
Sper sa iti fie de ajutor experienta noastra si sa stii ca un carut este o alegere f imp ca is destul de scumpe si e ca si la masina tre sa probezi si sa studiezi bine inainte de cumpara.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Scaunele de masina sunt la noi pe grupe si kg, uite aici un link despre ce si cum: http://www.childcarseats.org.uk/ , aici arata fiecare tip de scaun: http://www.childcarseats.org.uk/types/index.htm .Cele mai utile sunt cele grupele 1-2-3 dai mai mult dar nu trebuie schimbat asa des cat e mic iei scoica si api unul din asta si te tine pana pe la 36 de kg. Exemplu de grupele 1-2-3: http://www.mothercare.com/gp/product/B000TUUFI8/sr=1-5/qid=1199706323/ref=sr_1_5?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44469031&mcb=core asta e de la mothercare, uite si de la britax asta este si in ro cam scumputz dar eu zic ca merita: http://www.mothercare.com/gp/product/B000M8CO4K/sr=1-1/qid=1199706377/ref=sr_1_1?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44470031&mcb=core .

Sper sa iti fie de ajutor informatiile.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Monalac nu stiu daca te ajuta sugestia mea dar sa stii ca astia de la noi de la Quelle au adus hainutze de gravida si au si marimi mari. Eu de exemplu am fost f grasa (de asta m-am si operat) si numai de la quelle imi puteam lua haine. Daca tu zici ca ai in jur de 85 de kg, atunci probabil marimea 46-48 de la ei iti vine foarte bine. Aveau vreo 15 modele de pantaloni ieri cand m-am uitat eu la ei pe site. Aveau si bluze, si sutiene de alaptat, pernutze de sarcina si alaptare, cam scumpe dar marimile mari sunt intradevar o problema, crede-ma ca stiu si te inteleg perfect.

Eu sutienul cel nou 90 D de la ei mi l-am luat.

Edit: Mada super-utile informatiile despre carucioare si mie nu mi se pare prea devreme sa ne interesam de pe-acum. Ganditi-va ca dupa 7 luni vom fi ca niste balene esuate, o sa trebuiasca sa mergem la cumparaturi doar ca sa luam ce avem nevoie, nu vom mai fi in stare sa stam sa tragem de toate minerele, rotile si alte alea.

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna fetelor,

sper ca ma ami tineti minte...nu am mai intrat de pe la cap 15...am fost plecata....

...oricum...vad ca sunt o gramada de subiecte noi...o sa va citesc si revin
...salutari la toate burticile!!

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Mada mulumesc mult pt informatii. Nu-mi imaginam ca e asa complicat. Cred ca ar trbui sa incep sa ma informez usor usor.

Anna 12+
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

M-ati nenorocit cu listele voastre. Ma uit ca matza in calendar si ma minunez cate tre sa iau. Ce ziceti de o mica lista cu liniute pe prima pagina? Asta asa, ca sa nu cumva sa uitam ceva.
Mada stai linistita ca nu te cearta nimeni ca ai zis de betigase, si eu am auzit ca nu e bine cu betigasu nici la adulti, insa asa suntem obisnuiti aici. Eu sincer ma sterg cu betigase ca altfel simt ca-mi suiera apa in urechi Scumpa nu te-ai suparat, dar vezi ca difera obiceiurile. Curios cu epilatu la nastere. Am observat io ca prin afara nu prea se obisnuieste dar n-as fi zis ca te fereste de infectii pleata asta. As fi zis chiar contrariul. Si ce ma surprinde este ce-a zis Cristina cu epiziotomia. Nu stiam ca se vindeca mai repede o pasarik cu boscheti. Asta ma face sa ma intreb de ce in cazul unei operatii in locuri paroase (de exemplu cap sau chiar la animale) se rade totusi zona. Eu tind sa cred ca tine totusi de cum se obisnuieste.
Cu simptomele...hm... va zic asa: nevoia asta de a tipa la pantofi inca o mai am dar persista atunci cand mi-e foame. Si vad ca de cand am ajuns acasa nu m-am mai certat cu buda, traiasca mancarea romaneasca Si nici gloante pe partea dorsala n-am mai evacuat. Spatele insa ma omoara. Stiu ca zicea o graviduta ca sunt slabe sanse sa doara de la sarcina ci mai degraba de la probleme mai vechi. Insa eu am observat clar o schimbare in rau. Si am citit ca durerile sunt de la presiunea pe care o exercita uterul in crestere asupra nervului sciatic. Asa ca sunt aranjata si cu asta.
Am citit ca bb se face simtit inter sapt 16-20. Nu stiu ce simt io da ceva simt ca ma gadila ca si cum mi s-ar zbate ochiu. Si-apoi Doamne iarta-ma ca n-am vreun ochiu soacrei pe la buric

bujo 12+
album de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MONALAC sunt asa si asa.....putine probleme personale......BUJO asa simt si eu....ca si cum mi se zbate.Ca la ochi. MONALAC de cate ori trebuie sa simti copilul pe zi?

mult asteptat

Mergi la inceput

Fetelor ma bucur ca va sunt utile informatiile.
Eu va bombardez cu astea ca si eu am avut cine sa ma sfatuiasca si bine mi-a mai prins am invatat multe lucruri care nu le stiam, mai ales cum sa rezisti tentatiei sa cumperi jumate de magazin ca uite ce simpatica e aia si aia si aia si de fapt ajung in debara pline de praf ca nu le poti folosi sau descoperi mai tarziu ca nu se poate folosi si e total incomod cum am patit noi cu suportul de baitza. Nu a fost scump da oricum l-am luat aiurea ca nu l-am putut folosi nici macar o data.
Produse pe piata sunt cu duiumul ca doar din asta traiesc ei si chiar daca nu sunt utile se face reclama baga ei niste fraze de marketing de convins mamicile si gata zici ca e produsul minune descoperirea secolului si apoi te dai cu capul de pereti ca de ce ai luat minunatia aia inutila si uneori mai dai si o gramada de bani pe ultimele gaselnitze.
Camy cum sa te uitam? Te asteptam cu mesaje.
Bujo ala e bebe ce simti tu. Asa se simte ca si un ochi care se zbate sau ca un fluturas in burta e minunat acu da stai sa vezi cand e mai mare si iti da cate una in coaste de nu mai poti respira sau il mai impungi prin burtica sa se mute ca sta intr-o pozitie extrem de incomoda pt tine. Vb stan patitul.
Ana experienta cu cumparat carucior eu am asemanat-o cu o masina exact la fel tre sa studiezi piata cauti oferte tragi de fiecare maneta etc ca daca il iei ca e frumos si asa zice vanzatoarea te trezesti cu el acasa ca abia il poti manevra sau mai stiu eu ce si cand esti mama pe drum sg cu carut si bebe si copil care urla si sacose si biberon intr-o mana cutie cu lapte praf in alta telefon sau chei in dinti trebuie ceva usor de strans, deschis, lasat pe spate etc. Poate suna hazliu cand citesti dar pe mine in unele situatii daca ma vedeati cum aratam cu toate peste tot si numai doua maini creca si curcile radeau de mine. Ca arata halziu da nu e cand tu tre sa le faci pe toate. Napoleon e copil mic pe langa o mamica.
De aceea recomand a incepe plimbarile cu bebe si carutz mai intai insotita pana te obisnuiesti si asa de flori de mar prin cartier si condus carutul si manevrat gol prin casa sau curte daca aveti ca e tare util. Apoi cand incepi sa te obisnuiesti si tu cu bebe si cu carutz si bebe cu tine mai capeti incredere si este mai ok. Nu ascultati de chestia aia ca sa nu iesi din casa cu bebe timp de nu stiu cate zile aici ei recomanda in fiecare zi chiar din prima daca te simti in stare, atata timp cat nu e furtuna afar stati cat mai mult la aer mai ales ca e vara cand nastem noi si e asa frumos seara cand e racoare sa iesi prin cartier cu bebe si cu tati la o plimbare si noua ne face bine aerul curat.
Legat de epiziotomie eu am avut si din asta si nu am fost epilata cum v-am zis si in doua sapt eram ca noua daca vroiam faceam si spagatul si orice. Moasa si medicul mi-au zis ca, contrar parerilor ca zona epilata emai mare riscul de infectii decat cu "blanitza naturel".
Gata fug s-a trezit fata terminam impachetatul ca am luat apuza de aia am avut timp de dat sfaturi pe net.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Multumesc mult, Cristina

Didi 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Buna fetele,

Precizez din start ca nu am citit din urma de vineri de la pranz, asa ca nu stiu ce ati mai scris. O sa incerc sa mai recuperez azi, dar pana atunci, vreau sa va spun ce am aflat acum.

In legatura cu triplul test:
Pentru fetele care mai sunt interesate de subiect, am sunat la GeneticLab, si am aflat ca s-au mutat din Ghencea in Bd. Natiunile Unite nr. 3 , bl 109, sc.2, parter, sect 5, Bucuresti (punct de reper Institutul de Statistica).
Pentru programari exista un nr. de tel 0747225341, insa pentru triplul test nu este nevoie de programare, se poate merge intre orele 8:30-13:00, si nu-i problema daca mananci sau bei inainte. Trebuie mers cu o ecografie (dupa care fac ei o copie), ecografie facuta cu maxim o saptamana inainte (eu stiam 24 ore ???). Testul se face dupa saptamana 15 (desi la ei pe site si in acea brosura scrie sapt 14 ???).
Rezultatul se da in 3-4 zile, si se poate da si pe mail, fax. Practic rezultatul are si o interpretare facuta in nu stiu ce program pe calculator. Costa 1.500.000 lei vechi, si atentie, se plateste cash, nu cu cardul.

Ce sa mai intelegi? Domnisoara de la programari mi-a spus sa vin tocmai lunea viitoare sa recoltez (adica la limita cu termenul de 1 saptamana). Concluzia este ca ma voi duce maine la eco si il voi mai intreba o data pe Dr. Iosup cand e mai bine sa merg. O sa ma decid dupa aceea ce fac.

Caprioara 13+, mami de Matei (07.01.2002) si asteptand o

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput