Cresa/Gradinita in sect 2 sau 3 pt bebe de 1 an??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Tzuki, sotul meu s-a dus asa direct, ea de regula este mereu la cresa, dar uneori sunt la poarta portari, care din exces de zel, decid ei cine poate sa intre, cine nu, chiar si pe mine (care sunt de atata timp acolo) ma freaca la melodie, ca am intarziat, ca la ce grupa sunt (le-am zis ca nu sunt la nici o grupa, ca am terminat demult cresa), in fine, cred ca vor ceva. Acum, depinde cum ai norocul.
Eu zic, daca cineva iti spune ca nu mai sunt locuri sau ca nu se fac inscrieri, sa nu te descurajezi, grupele sunt mici, sigur mai primesc copii). Incearca sa vorbesti cu directoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Martie, multumesc mult de raspuns . O sa incerc zilele astea sau poate o sa-l trimit si eu pe sot, ii zic s-o ia prin invaluire ca se pricepe ... nu de alta, dar sa ma duc eu cu bebele in brate sa "negociez"(n-am cu cine sa-l las)...Desi, poate ca daca i-as arata "marfa" , s-ar indupleca mai usor .

Tzuki, mama de Tzuk mic (2.09.07)

Mergi la inceput

Telefon cresa: 322.30.85

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

martie, multumesc de raspuns si de detaliile incurajatoare...eu vreau sa-l dau pe Tavi la cresa din septembrie, dar ma gandesc sa merg de pe acum sa-l inscriu, ca sa fiu sigura...imi e tare drag de le cum a crescut si n-as vrea sa incapa pee mainile nnu-stiu-cui.
Spune-mi, te rog, ce stii despre programul scurt...de la cat la cat?

Tzutzi, daca ajungi mai repede la cresa, da-mi si mie detalii despre cum a fost, please...daca ajung eu curand. promit sa fac la fel :D

cu Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by p_onu

martie, multumesc de raspuns si de detaliile incurajatoare...eu vreau sa-l dau pe Tavi la cresa din septembrie, dar ma gandesc sa merg de pe acum sa-l inscriu, ca sa fiu sigura...imi e tare drag de le cum a crescut si n-as vrea sa incapa pee mainile nnu-stiu-cui.
Spune-mi, te rog, ce stii despre programul scurt...de la cat la cat?

Tzutzi, daca ajungi mai repede la cresa, da-mi si mie detalii despre cum a fost, please...daca ajung eu curand. promit sa fac la fel :D

cu Octavian

p-onuce varsta are bb acum?
eu am primit uin sfat pe care vi-l dau si voua pentru ca a avut mare dreptate si din pacate eu nu l-am ascultat!

intrarea in colectivitate se face primavara deoarece clima e mai blanda iar racelile sunt mai usor de suportat in anotimul cald.

intarea in colectivitate presupune dupa cum stiti si punerea sistemului imunitar la treaba.

multa bafta si ma bucur ca nu ati optat pentru bona ci pentru cresa!
felicitarile mele pentru hotararea inteleapta pe care ati luat-o!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

anca_vlad, mersi de sfat, dar din pacate o sa fac si eu ca tine, adica nu o sa il urmez :)
Stii de ce? Pt ca e stabilit ca voi incepe seviciul in noiembrie. Mi se pare aiurea ca eu sa stau acasa si pe el sa-l duc la cresa...O sa-l duc cu vreo doua luni inainte, pt acomodare. Acum are 1 an, atunci va avea 1 an si vreo 9-10 luni. Va fi destul de marisor pt colectivitate, nu?

oricum, ideea asta cu dusul la gradi sau cresa in primavara mi se pare isteata...

cu Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

p_onu, o sa dau de stire cand ajung .

anca_vlad, eu as vrea sa-l dau din aprilie la cresa, pica bine , dar sa vad daca il primeste...

martie, ai idee daca dna. directoare e suficient de "flexibila" sa treaca cu vederea ca nu avem domiciliul in sectorul 2? adica, sa fiu mai explicita, as avea vreo sansa s-o fac sa inchida ochii la aspectul asta? (as putea f usor sa imi fac o viza de flotant in sectorul 3). Daca e musai, gasesc pe cineva in sectorul 2 sa ma ajute, dar e destul de complicat, ca tb sa pun omul pe drumuri, sa umble cu mine pe la politie... Sincer, as prefera s-o rezolv "altfel" (nu-mi place, dar...).

Tzuki, mama de Tzuk mic (2.09.07)

Mergi la inceput

nu e musai sa il lasi la program lung poti sa il lasi pana la pranz si sa il iei acasa, dupa ce mananca si sa doarma acasa.

prietena mea a facut asa cum ti-am spus si nu a tras cu fetita cat am tras eu cu vlad, tot la un an si 10 luni l-am dus la cresa si nu e prea mic pentru colectivitate.

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Am impresia ca programul scurt este pana la orele 16, dar nu bag mana-n foc, dar exact cum zice si anca_vlad, nu-i musai daca o ai la saptamanala sa o iei tarziu, poti sa o iei cand vrei.

Stiu sigur ca e obligatoriu sa fie domiciliul in sect. 2, dar nu are nici o legatura directoarea cu treaba asta; e cresa de stat si tine de primaria sect. 2 si de protectia copilului sect. 2, deci nu vor aproba cei de acolo.

Ma gandeam ca daca tot dai copilul in jurul varstei de 2 ani la cresa (deci destul de taziu), mai bine ar fi sa-l dai direct la gradinita. Pentru ca abia se obisnuieste la cresa, cu colegii, cu educatoarele si apoi, cand face 3 ani trebuie sa-l muti iar la gradinita. Ei nu tin copii decat pana la 3 ani, pentru ca e doar cresa. A mea face 3 ani in primavara, dar cf. regulamentului o tine pana la inceperea sezonului de gradinite, adica pana la toamna.

Cat priveste bolile, a mea la inceput era mai mult acasa decat la cresa, dar eu am avut mare noroc, ca eram insarcinata cu bebe 2 si am stat acasa in concediu medical, daca eram la serviciu in perioada aia nu stiu ce ma faceam.
Ei primesc copilul si bolnav, il tin in carantina, ii administreaza tratamentul, nu-i problema, dara daca are copilul 40, normal ca nu-l mai duci.
A mea facea des otita, adica non-stop, nu des.. Si dna directoare si toti mi-au zis sa operez copilul de polipi, eu nu si nu. Dupa ce am operat-o, ca nu se mai putea, un an de zile am tras si putea sa si surzeasca, fata nu a mai avut nimic. E zi de zi la cresa, iar din 4 aprilie 2007 nu i-am mai dat decat nurofen de vreo 2 ori, mai mult preventiv.

Ma gandeam poate ar fi bine sa dai copilul la cresa mai devreme, ca sa vezi cum reactioneaza la boli, il lasi cate 4 ore, decat sa-l dai direct cand incepi serviciul, il tii din start 8 ore sau mai mult (ii va fi tare greu fara mama lui atatea ore) si daca se va imbolnavi, tu/care nici n-ai inceput bine serviciul - trebuie sa-ti si iei concediu medical sa stai cu copilil.

Altceva ce-am remarcat: de ce boala se imbolnaveste prima oara, pe aia o tine intr-una, daca face rosu in gat, numai asta face, daca face otita, otita o tine intr-una. Eu am vazut multe cazuri care s-au rezolvat cu operatia de polipi.

Acum sunt si parinti care isi retrag copilul pe motiv ca plange de dimineata pana seara dupa mama, adica nu se pot obisnui, dar eu cred ca daca copilul e dus la iceput cateva ore, apoi mai mult, se obisnuieste. Si pe motiv de imbolnaviri repetate ii mai retrag. Parerea mea este ca asa se imunizeaza copilul. Nu rezolvi nimic daca il retragi si il tii acasa pana la 3 ani. La 3 ani il dai la gradinita si va fi la fel. Ce faci atunci? Il retragi si de la gradinita? Si mai apoi de la scoala? Asa se obisnuiesc cu colectivitatea, a mea la gradinita o sa fie "sefa lor"
Dar vreau sa zic ca la noi prima otita a facut-o cand avea bona, asa ca...

Altceva: cu cat e copilul mai mic, cu atat mai usor se va obisnui, si eu am acum un bebi de 9 luni si toate educatoarele ma intreaba cand o duc si pe ea, dar va inteleg si mie imi e tare greu sa ma despart de ea, prea e mica rau.... mai stau si eu pana la 1 an cred...

Mergi la inceput

martei , nu puteam scrie mai bine, exact la fel am patit si noi dupa operatia de polipi nu am mai avut probleme, o singura raceala serioasa in 2 ani.

la cresa ii poate tine si pana la 4 ani(daca nu au implinit 3 ani pana la inceperea unui an nou scolar) adica daca a implinit 3 ani pe 14 septembrie il duci la gradi il primeste, daca implineste 3 ani pe 16-17 e primit inca in cresa (teoretic),la cresa unde a fost vladut era si educatoare , iar la gradi de stat nu-i primeste inainte de 3 ani!

PS program scurt este pana dupa masa de pranz.

POZE VLADUT

Mergi la inceput