Cresa/Gradinita in sect 2 sau 3 pt bebe de 1 an??

Cresa/Gradinita in sect 2 sau 3 pt bebe de 1 an?? | Autor: B_Zara

Link direct la acest mesaj

Stie cineva o cresa/gradi care sa primeasca un bebe de 1 an?Vrem program prelungit, sect 2 sau 3, de stat sau particulara.Mami de Ilinca 15.03.2007http://picasaweb.google.com/Sorin.Brinzaru/IlincaDecembrie?authkey=7DplWa3GQ6g

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Da, Cresa Ciobanasului (cartierul Vatra Luminoasa) - sector 2, de stat. Dar ca sa iti inscrii copilul acolo trebuie sa ai domiciliul in sectorul 2.
Eu, inainte sa inscriu acolo m-am documentat serios... intr-adevar... e cea mai buna cresa. Am dat fata la 1 an si 5 luni, dar primesc bebici de la 6 luni.
Au 2 feluri de grupe, cu program mai scurt si grupele de saptamanala. Eu am fata la saptamanala, desi nu am lasat-o niciodata peste noapte. Dar asta e ideea, daca nu ai cum sa iei copilul mai devreme, il iei la orice ora, am luat-o si la 9 seara.
Eu am avut vreo 200 de bone... cine ma ude zice ca sunt vreo carcotasa de profesie, nu mi-a convenit nici una, dar vreau sa-ti zic ca de cresa asta sunt multumita 100%. Mi-a dat linistea sufleteasca de care aveam nevoie, stiu ca las copilul acolo si ii merge bine.
O recomand cu caldura oricui!

Mergi la inceput

Revin cu o completare: la momentul la care noi cautam asa ceva, mi-a spun dr. mea pediatru de existenta si a unei crese particulare, pe langa Hala Traian, acum 1,5 ani ar fi fost 15 milioane pe luna. M-a descurajat f tare pretul si nici macar nu am incercat sa dau de aceasta cresa. Poate era doar un zvon in privinta tarifului, nu am de unde sa stiu. Dar m-am gandit ca e bine de stiut ca ar exista si una particulara, dar mai multe detalii nu am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

martie,
sunt foarte interesata de cresa asta, ciobanasului, de la vatra luminoasa; imi poti da mai multe relatii?
Te inteleg foarte bine, legat de bone...si eu am tatonat terenul, dar nu l-as las pana la urma la mana unei singure persoane, complet straine, oricat m-ar convinge ca are experienta...
Poti sa-mi dai mai multe detalii, sunt ca o sugativa....:)
Daca vreau sa-mi duc baietelul in toamna, cand voi incepe lucrul, crezi ca trebuie sa merg de acum sa-l inscriu?
Cum trebuie sa merg?"Pregatita" cu un cadou pt directoare, cu dosar de inscriere?
te rog, n-am experienta si daca zici ca ai copilul acolo, poate ma ajuti putin...
Mai am si alte intrebari: ce inseamana programul scurt? cat costa pe zi sau pe luna? cam cati copii sunt in grupa? au medici permanent acolo?

daca poti, te rog raspunde-mi, ca am intrat deja in ajitatie, de vreo luna caut crese particulare, gradinite etc, dar nu sunt multumita de ce gasesc, fie au copii mult mai mari, fie au doar personal cu pregatire pedagogica (pedagogic,lb straine, etc., lucruri care sincer nu ma intereseaza deocamdata...vreau doar sa fie bine ingrijit, sa se simta in siguranta si sa nu aiba in preajma persoane care tipa, injura etc).

Eu am auzit ca la cresa ciobanasului personalul de ingrijire e super ok, ca in principal au pregatire medicala. Asa-i?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Si pe mine ma intereseaza cresa Ciobanasul, am citit numai lucruri bune... David are acum 4 luni si un pic, dar cand va avea 7 luni trebuie sa incep serviciul. N-am stiut ca la cresele de stat se primesc copii asa mici. Eu ma gandisem sa caut o bona pana in septembrie, cand va implini el un an si atunci sa mearga la cresa. Dar sunt f reticenta in privinta bonelor , asa ca daca as putea sa-l inscriu la cresa asta, as sta cu inima impacata.
Problema este ca nu am domiciliul in sectorul 2 si nu stiu cum sa procedez. Am auzit ca unele persoane si-au facut mutatie in sectorul 2 numai ca sa poata duce copilul la aceasta cresa .
Dar eu nu stiu pe nimeni care sa poata sa-mi faca mutatie acolo . Aveti o idee cum as putea sa procedez sa il inscriu totusi? (chiar si contra cost).
Si am mai auzit ca e cam aglomeratie, ca se gasesc f greu locuri libere, ca sunt date cu mult timp inainte... e adevarat?

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat .

Tzuki, mama de Tzuk mic (2.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

mamici de gagalici, eu din experienta mea de fosta gagalice acum mare strengar de 4 ani si plin de fitze...pe vremea cand era la cresa (brasov) dar cred ca si in buc lucrurile stau exact la fel era un baietel de 7 luni, era febletea celor de acolo de la copii mai mari decat el pana la ingrijitoare educatoare si directoarea cresei, avea meniu separat adecvat varstei nu era lasat in patut si uitat acolo cand copii cantau si invatau poezi era si el prezent printre ei....eu l-am vazut evoluand bine de la a nu sta in fundulet cand l-au adus la 7 luni pana cand a facut primii pasii.

in grupa erau 20-25 copii dar erau impartiti pe sub grupe, cei pana la 2 anisori intr-o sala iar cei de la 2-4 ani erau cu educatoarea!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Anca,
Scuze de invazie...care cresa/unde in Brasov?
Merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

Martiemultumesc pentru informatie.subscriu rugamintilor lui p_onu.vrem cit mai multe detalii, ca ne arde rau!!:)stam in sect 2, deci nu e o problemaas vrea sa o dau cam din martie-aprilie, cind va avea 1 an si va trebui sa incep serviciul.Intrucit si eu si sotul meu putem ajunge seara acasa cel mai devreme la ora 19, ma intereseaza sa o inscriu la program saptaminal, dar sa o pot lua seara acasa, evident.Mami de Ilinca 15.03.2007http://picasaweb.google.com/Sorin.Brinzaru/IlincaDecembrie?authkey=7DplWa3GQ6g

Mergi la inceput

Doamne, fetelor, as putea sa scriu romane despre cresa asta, ca in comparatie cu bonele, adica ce comparatie, ca nu suporta comparatie... mie mi-a salvat copilul.
Cu inscrisul copilului chiar nu stiu ce sa zic, nu stiu cand se fac inscrieri, habar nu am, pentru ca noi cand am inscris-o eram intr-o perioada de disperare pur si simplu. Aveam o bona (a 100-a bona) pe care o suspectam ca trozneste copilul, fata facea pe ea cand o vedea doar. Eu eram cu serviciul de dimineata pana noaptea si l-am trimis pe sotul meu direct la directoare. S-a dus fara nimic, dar, intamplarea a facut ca ea sa o cunoasca pe soacra-mea. Chiar nici acum nu stiu daca atunci era perioada de inscrieri sau nu, habar nu am, eu aveam un serviciu ff stresant si solicitant, chiar de treaba asta s-a ocupat el. El a demarat cu actele, ca trebuie sa completezi nu stiu cate formulare(la primarie, la protectia copilului, la dracu, la lacu, ca la noi) si in 2-3 zile am si dus-o acolo.
Nu i-am dat niciodata bani directoarei, e o tipa foarte directa, conduce cresa cu mana de fier as zice, cred ca de asta i s-a si dus vestea ca e f. buna cresa, pt. ca ii tine pe toti ca la armata.
Uneori poate parea poate mai dura in atitudine, dar cum nici eu nu sunt prea moale, am si avut o cearta cu ea, mi-au sarit toti nervii ca a ridicat tonul la mine, m-am simtit ca elevul scos la tabla, ceea ce m-a scos din minti pe moment, dar totul a fost constructiv, adica la final a contat exclusiv binele copilului. Ulterior, am avut o relatie fff buna, ea e medic pediatru si vreau sa zic ca si ca medic mi-am format o parere f. buna despre ea.
Ea consulta in fiecare zi copii, grupele au maxim 18-19 copii, sunt si grupe de 14 copii, fiecare grupa are 2 asistente medicale de pediatrie si 3 infirmiere, o infirmiera dimineata si una la pranz, ca la grupa de saptamanala lucreaza in schimburi, normal.
Ma costa cam 800 de mii pe luna, mancarea copiilor e afisata la parter, in vestibul, cand duci dimineata copilul vezi si meniul din ziua respectiva. Fata mea avea diaree grava, am fost si internata cu ea 4 zile, slabise saraca, orice ii dadeam facea diaree si acolo s-a pus pe picioare. De cand am dat-o la cresa s-a rezolvat si cu burtica, nici acum nu-mi vine sa cred. Copiilor cu anumite probleme li se da meniu specific afectiunilor.
Vine la ei teatrul de papusi, care costa separat 2 lei.

Sa ma mai intrebati si va mai scriu, v-am zis, as putea sa scriu un roman, dar acum depinde si de mamica. Poate cineva care a avut copilul acasa si il da direct la cresa - sa nu-i convina multe lucruri. Dar GARANTAT cine l-a avut cu bona se duce si ridica statuie cresei.

Asistentele sunt de pediatrie, cu cursuri de psihologie, pedagogie etc., au multe jucarii, au inauntru foarte frumoase camerele, invata poezii, cantecele, au tot felul de joculete de pitici: "ursul", "cercul", zic si eu ce povesteste ea acasa..
Au curte mare (asta a fost una din calitatile cresei pt.noi) ca vara stau copii afara.

In fine, sa ma intrebati, ca va mai zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Martie, multumim de informatii

Ma intereseaza si pe mine f tare subiectul, asa ca daca nu te superi, o sa intreb si eu.
Poate suna stupid intrebarea, dar cum ajungi la directoare? Pur si simplu te duci la cresa si intrebi de ea? Sau dai un tel in prealabil, vezi daca e acolo si te programeaza ea intr-o zi cand are timp?
E primul bebe si n-am mai intrat intr-o gradinita de pe vremea cand eram eu inscrisa acolo deci nu prea stiu cum merg treburile.

Tzuki, mama de Tzuk mic (2.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by ileana

Anca,
Scuze de invazie...care cresa/unde in Brasov?
Merci,

ileana

cresa 8 dobrogeanu gherea - racadau
am inteles ca se mai construieste inca una!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput