excursie Barcelona

excursie Barcelona | Autor: cristina_tudor

Link direct la acest mesaj

Buna,
In martie merg intr-o excursie scurta(4 zile) la Barcelona.
M-ar interesa cat mai multe despre Barcelona.
Ce pot vedea, preturi, pensiuni, magazine, transport...
Si ce e de evitat...
Multumesc,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah, te invidiez! Am fost in Barcelona dar as mai merge de 100 de ori! E un oras incantator, eu nu stiu sa-ti spun de ce sa te feresti...eventual de hoti in aglomeratie si mai ales in metrou. Nu am patit nimic, dar e general valabil pentru orice oras mare.
Indicatiile mele sunt sa-ti cumperi un ghid de la librarie, sunt din acelea micutze si sa studiezi personal ce vrei sa vezi, sa-ti faci un program pe astea 4 zile. Noi am stat 2 zile doar si nu am apucat sa vedem tot ce doream.
Uite s-a discutat aici un subiect si fetele au descris tare frumos tot ce e de vazut.
Sau gasesti si aici cam ce e de vizitat.
Eu am fost in 2006 vara, dar sincera sa fiu nu pot sa-mi amintesc preturi. Depinde si de gusturi si pretentii...e la fel ca orice oras mare, gasesti de la fast-food-uri la restaurante luxoase...
Noi am stat la un hotel, n-am fost pe cheltuiala noastra si nu stiu daca te-ar ajuta. Daca vrei, pot sa caut hotelul, dar nu e la pret de pensiune(daca exista asa ceva).

Calatorie placuta!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

In primul rand 4 zile sunt cam putin, nu ai sa reusesti sa vezi decat obiectivele majore.
Depinde si daca timpul de acolo o sa-l petreci strict turistic sau ai si alte treburi.
Cred ca e bine sa investesti intr-un bilet pentru un circuit turistic cu autobuzele lor speciale. Exista 3 trasee, cel de nord include Sagrada Familia, cel de sud, Montjuic-ul, si exista si unul care face turul plajelor (dar nu cred ca e de preferat in martie).
Exista puncte de informare turistica peste tot.
Must see: Sagrada, Pedralbes, Bari gotic, Rambla, Parcul Guell,Poble Espagnol, Muzeul sex-ului, Hard Rock Cafe(neaparat sa gasesti un loc la bar), eventual si Palatul Muzicii, Muzeul Picasso si daca mai ai timp si casele lui Gaudi.
Magazinele si preturile...astea sunt discutabile in functie de fiecare persoana, gasesti lucruri ok si la Corte Ingles, gasesti si MC-uri, dar si restaurante mai 'selecte' (din astea din urma e unul la capatul Rambla del Mar, cu panorama asupra portului- ti-l recomand calduros daca ai 20-30 eur pentru un pranz!)
Ce-i de evitat? Hotii, bineinteles! Atentie in metrou, in autobuze, mai ales pe Rambla, oriunde e aglomeratie, chiar si in jurul hotelului si al obiectivelor turistice. nu e indicat sa iesi singura din hotel seara...evita!
Distractie placuta, e unul dintre cele mai frumoase orase din Europa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Eu am fost la Barcelona anul trecut de trei ori.E unul dintre orasele unde ai vrea sa te duci de zeci de ori fara a te plictisi,unde preturile sėnt accesibile ,mijloacele de transport functioneaza f.bine .Pt.cazare sfatul meu e sa cauti pe skype (mar_barcelona)este o agentie care ėnchiriaza apartamente mici si mari ,unde preturile sėnt destul de bune (sėnt si foto cu ap.respective) care sėnt dotate cu tot necesarul adica, fier de calcat, filtru pt.cafea, aer conditionat si tot ce vrei.E f.curat , preturile sėnt mai mici decėt la hotel si-ti poti alege si zona.La hoteluri de trei stele nu te-as sfatui sa mergi si nici la pensiuni.La multe restaurante si baruri nu-i prea curat.Daca vrei sa circuli cu metroul poti lua un bilet care costa putin pe care-l folosesti de 10ori(este pret redus)De la aeroport poti merge cu taxi care costa ėn jur de 25e pėna-n centru sau trenul care e destul de comod si ieftin(3,5e)si chiar autobuzul care costa 4e.Mare atentie la hoti (sėnt si femei )!Distractie placuta!Sėnt destule ap.aproape de Rambla daca vrei sa mergi seara la plimbare fara sa fie nevoie sa iei mijloacele de transport.Pt. informatii sėnt destule birouri ,e unul chiar pe Rambla.

.http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

Va multumesc foarte mult!
Noi vom merge in grup, cateva familii. Sper ca la intoarcere sa fim tot prieteni.
Eu sunt adepta sa ne facem programe separate ca sa nu existe discutii, dar....vom vedea.
Magazine accesibile pe unde gasim?
Suveniruri?
Va multumesc mult,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

noi tocmai ne-am intors, asa ca am preturile proaspete in minte.
asadar:
- circuitele cu autobuzul sunt 19 eur/pers. nu am fost cu ele, dar stiu ca ti se da un card cu care ai o serie de reduceri la principalele obiective turistice.
- intrarea la sagrada familia e 8 eur
- intrarea la casa batllo (gaudi) e 16.5 eur
- o cartela de metrou cu 10 calatorii e 6.9 eur. metroul metge ceas. daca dupa ce iesi de la metrou te urci intr-un autobuz in timp de 1.15 ora, e gratis. eu am printat de pe net harta metroului, e simplu de mers doar ca la anumite noduri mergi de capiezi prin subsoluri.
suveniruri sunt pe toate drumurile.
magazinele nu mi s-au parut accesibile, preturi mari si haine nu chiar pe gustul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Si eu sunt interesata de Barcelona,cele care ati spus ca deja aveti ceva sigur,spuneti-mi va rog cateva locatii de cazare,sa imi fac o idee.Noi vrem sa mergem in mai,am gasit deja bilete de avion si acum as vrea sa gasesc si un hotel pentru cazare.Culmea este ca am dat peste hoteluri de 4 stele care nu aveau micul dejun inclus in pret,desi tariful era in jur de 100 eur/noapte.Astept sugestiile voastre si parerile celor care au fost deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ameea spune:

[quote]Originally posted by bia

Si eu sunt interesata de Barcelona,cele care ati spus ca deja aveti ceva sigur,spuneti-mi va rog cateva locatii de cazare,sa imi fac o idee.Noi vrem sa mergem in mai,am gasit deja bilete de avion si acum as vrea sa gasesc si un hotel pentru cazare.Culmea este ca am dat peste hoteluri de 4 stele care nu aveau micul dejun inclus in pret,desi tariful era in jur de 100 eur/noapte.Astept sugestiile voastre si parerile celor care au fost deja.

dori
[/

quote]
Buna!
Si noi mergem de 1 Mai la Barcelona(30 aprilie plecarea ,intoarcere pe 5 mai).Am rezervat biletele de avion,precum si cazarea.Am inchiriat un apartament(pentru 4 pers:vom fi 3 adulti si un copil),care ne costa 380 euro/5 nopti.De fapt pretul e de 55 Euro/noapte pentru 2 persoane,la noi s-au considerat 3 pers. adulte,si a rezultat 70 euro/noapte.,la care s-a mai adaugat o taxa de curatenie de 30 Euro,rezultand pretul final de 380.Am trimis prin banca un depozit de 20% ,adica 76 Euro,restul platim acolo.E la 50 m de plaja,si f. aproape de centru(in cartierul Barceloneta).Oferta am luat-o de pe Homelidays.Daca te mai pot ajuta cu informatii,cu placere.
Ameea P.S.:Am luat legatura direct cu proprietarul

Mergi la inceput

Noi vom fi doar doi adulti+1 copil,si mi se parea mult sa cautam un apartament,dar daca pretul este ok,de ce nu?O sa ma uit sa vad si ofertele de care m-ai informat.Multumesc tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LigiaN spune:

Buna!

Impreuna cu sotul meu am fost in Barcelona anul trecut in aprilie, in prima jumatate a lunii. Am stat 5 zile si timpul nu a fost suficient, dar a meritat din plin. Vremea pe care am prins-o noi anul trecut a fost destul de calda (18 C -22 C), dar a plouat marunt mai tot timpul. Am avut doar 2 zile cu soare.

Si acum sa o luam pe rand ...

Impresia generala: Barcelona este un oras superb ca si arhitectura, locuri de vizitat, atmosfera si oameni. Atentie ca este intins pe o suprafata foarte mare, iar obiectivele de vizitat sunt departe unele de alte astfel incat am cam alergat.

Transportul:
- noi am folosit transportul in comun. Am cumparat fiecare cate un abonament de 5 zile pt zona 1(poti sa cumperi pe cate zile vrei) - era mult mai ieftin decat cel special pt circuite la obiectivele turistice.
- un astfel de abonament acopera cam tot transportul in comun: metrou, tramvai, autobuze, funicular, etc
- zona 1 = orasul Barcelona
- ne-am descurcat excelent cu ajutorul unei harti pt transportul in comun (am folosit metroul, autobuzele si tramvaiele). Harta o poti lua gratuit de la orice nod mare de metrou (ex Piata Catalunya). Sunt trecute pe ea toate statiile fiecarui mijlocu de transport si iti arata si directia de mers. Sunt trecute si obiectivele turistice.
- de la aeroport am venit si ne-am dus cu trenul expres + metrou pana la hotel
- mai este si un autobuz care pleca de la aeroport parca o data la 20 minute si te lasa in Piata Catalunya

Cazarea: noi am stat la un hotel foarte aproape de Sagrada Familia. Se numeste Apsis Aranea si are 3 stele. Am ales varianta cu mic dejun inclus. Am fost multumiti de camera, mic dejun, curatenie, liniste, servicii.

Cumparaturi:
- daca prinzi perioada de reduceri, o sa dati ceva ture prin magazine :)
- iti recomand Piata Catalunya unde vei gasi vreo 3 centre mari (unul este Corte Ingles ) si inca vreo nspe mii de magazine (Zara, Mango, H&M, C&T, Berska, etc)
- pe stradutele adiacente Ramblei vei gasi multe magazinase cu tot felul de lucruri (imbracaminte, incaltaminte, suveniruri)
- in port, la capatul Ramblei vei gasi un mall dragut - Mare Magnum
- nu rata Piata La Boqueria (e una din cele mai vechi si frumoase din Europa) - poti lua niste salate de fructe gata preparate si ambalate cu furculite pt a le savura ... si ce fructe
- pt masa - tot in port gasesti foarte multe restaurante si terase care au si meniuri cam pe la 10-15 euro (2 feluri de mancare, 1 bautura si un desert)

Obiective turistice:
- sunt foarte multe, noi nu le-am vazut pe toate pt ca nu am vrut doar sa le bifam, ci sa ne si bucuram de ele.
- Sagrada Familia - de vazut si ziua si noaptea. Pe dinafara este impresionanta. Inauntru se construieste si mai mult vezi schele ...
- Casa Batllo, Casa La Pedrera (Mila) si Parcul Guell - toate niste minunatii arhitectonice ale lui Gaudi
- La Rambla cu ce era adiacent: Piata Reial, Piata Boqueria, Catedrala, iar in capat poti admira statuia lui Columb
- Portul - portul, iahturile, navele imense de croaziera, Acvariul (e minunat si are un tanc cu rechini si alti pesti si te poti plimba pe sub tanc), plaja si am intrat la un film 3D la IMAX (mie mi-a placut foarte mult pt ca am vazut un film despre viata in reciful de corali si 3D iti da senzatia ca esti acolo in apa)
- dealul Montjuic - aici se afla Stadionul Olimpic. Cel mai mult mi-a placut Piscina Olimpica. In varf de afla un castel (din pacate nu am ajuns la el) si pe deal sunt multe parculete frumoase
- Palatul din Piata Spania cu Fantanile Magice (au un spectacol foarte frumos de apa si lumini care "danseza" pe muzica ) - de vazut seara
- dealul Tibidabo - pe care se afla o biserica foarte frumoasa si un parc de distractii (din pacate a inceput sa ploua urat in ziua aia si a trebuit sa renuntam la el)
- Parcul ZOO (e imens, superb si are si 2-3 spectacole pe zi cu delfini)
- un zgarie-nori Torre Agbar care arata superb noaptea
- Spitalul Sant Pau - stiu ca suna ciudat, dar se poate vizita gratuit si arata ca un castel din povesti. Se ajunge la el pe Str. Antonio Gaudi (se afla langa Sagrada Famila, are in coltul drept KFC-ul iar pe strada sunt niste bile mari de ciment)

Mici sfaturi:
- ia pliante de la hotel sau din statiile de metrou / autobuz pt ca poti obtine reduceri cu ele la diferite obiective turistice
- atentie pe Rambla si in port (misuna hoti si jucatori de alba-neagra)
- oamenii vorbesc catalana (e ceva intre spaniola si portugheza), nu prea vorbesc engleza, dar te poti descurca destul de usor prin semne sau daca iti notezi cateva expresii
- cumpara din tara un ghid despre Barcelona (gasesti in librarii) - te ajuta foarte mult, plus ca are si harta
- duminica TOATE magazinele sunt inchise, inclusiv mall-urile. E zi de odihna :)
- nu mancati la KFC (are un gust oribil mancarea si nu are nicio legatura cu gustul mancarii care se vinde la noi)

Distractie placuta!

LigiaN

Mergi la inceput

Ligia,multumesc pentru atat de multe si pretioase informatii...(o sa le printez,asa am facut si cand am mers la Praga)am vazut si hotelul care mi s-a parut mai mult decat ok,ce tarife au,la prima vedere nu am vazut preturile afisate,evident ca nu am studiat cu atentie;cam nasol cu magazinele inchise duminica,desi nu e scopul principal pentru care mergem in strainatate,personal mi se pare pierdere de timp,cand sunt atat de multe de vazut,oricum timpul nu ne ajunge niciodata,dar asta e...

Mergi la inceput