va rog..daca stiti
Buna seara fetelor si LA MULTI ANI!
Sunt si eu o burtica de 12 saptamani, sunt tare fericita dar si ingrijorata in acelasi timp.Daca aveti putin timp sa cititi si problema mea si sa imi raspundeti, as fi tare bucuroasa.
In saptamana 5, la doua zile dupa un contact sexual m-am trezit cu niste mici pete maronii si m-am speriat de moarte. Fuga la dr care mi-a spus ca am o usoara dezlipire de placenta si mi-a recomandat repaus totl la pat, 8 utrogestan/zi. Am respectat intocmai indicatiile si la 10 sapt la ul alt control, placenta era prinsa bine, bebe ok...liber la sex dar mai cu grija..
Contact sexual..dupa care, a doua seara cand m-am dus la baie era sa mor-sange rosu..mult! Am sunat dr care mi-a marit doza de utrogestan, iarasi lipita de pat si dupa 2 zile s-au trensformat in scurgeri maronii (asa imi zisese si medicul ca va fi). Am fost la control si totul bine si frumos cu placenta si cu bebe...De ce oare atunci aceste sangerari? Dr spune ca din cauza contactului sexual...mai multe nu...Dar de ce..care este cauza?De atunci (de 2 saptamani si...) am scurgeri galbui sau daca merg mai repede sau stau mai mult in picioare, sunt chiar maronii deschis..La un alt control merg pe 14 ian.
Poate cele care ati mai trecut prin asa ceva ma puteti ajuta cu un raspuns...Va rog frumos si sa nu ma certati ca m-am lungit cam mult.
va pup
Raspunsuri
adra_bell spune:
Oana, ma bucur ca bebe este bine. Sangerare am avut si eu la 11 saptamani, timp de 3 zile, e drept ca nu in cantitate mare, si apoi la 12 saptamani a inceput din nou. Si eu am luat Duphaston(tot progesteron ca si Utrogestanul), no-spa si scobutil supozitoare, repaus la pat, si, fara contact sexual toata sarcina. Chiar ma mira ca dr tau zice ca sangerezi de la contact si nu l-a interzis. La mine cauza sangerarii a fost placenta jos inserata.
Dr meu zice ca sangerarile in primul trim apar des si nu sunt neaparat grave
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si
Eva-Elena (14 nov 2007)
RalucasS spune:
Cred ca ar trebui sa renunti la contactul sexual, dar si la alte eforturi pe care le depui, si sa stai cat mai mult in repaos...Sangerarile astea, pot fi si de la dezlipirea de plancenta cum ti-a zis doctorul, sau de la un hematom de ex. Oricum fii foarte atenta, mai ales ca bb este atat de mic acum, si are nevoie de conditii bune pt a se dezvolta bine si a ramane la locul lui.
Dar iti mai recomand sa mai vezi si un alt doctor, sa vezi care este si opinia lui.
Multa sanatate si sarcina usoara 
31+
Lucas
Kya spune:
Decolare de placenta am avut si eu prin saptamana a 6-7. Dupa tratament s-a lipit la loc, si bebe a fost bine. Dar noua ne-a interzis total contactul sexual. Repaus cat mai mult, fara efort, fara ridicat de greutati.
Deci: nu mai merge repede, nu mai sta mult in picioare, si fereste-te de orice fel de efort.
Cauza s-ar putea sa fie mecanica. Gandeste-te ca tesutul trebuie sa se refaca si placenta sa se prinda bine la loc, sa nu mai existe nici o zona de dezlipire, cat de mica. Imagineaza-ti cam ce fac "zgaltielile" cu pricina...
Kya
25+ cu
Sanziana
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
OanaMar spune:
va multumesc de raspunsuri!
Mie mi-a interzis contactul sexual doar pana cand a vazut ca placenta este lipita bine. Dupa care a spus ca avem voie dar mai usor asa..
intr-adevar si palcenta este putin joasa dar dr a spus ca se va ridica ca este inca mica sarcina. Nu stiu ce sa zic. Oricum pana pe 14 nu fac nimic, sa vedem dupa aceea ce mai spune.Oricum nu il las pana nu imi spune exact de unde acea sangerare. Banuiesc ca se poate vedea ceva la o eco, nu?
Va pup si mai vorbim.
vela spune:
Oana si am avut hemoragie pe la 11 saptamani, placenta fiind jos inserata si o mica zona de decolare asa scrie in rezultatul ecografiei de atunci mi s-a recomandat repaos si tratament cu utrogestan, gravidinion sau asa ceva, pe care nu l-am gasit si no spa pentru dureri, de rel sexuale nu a zis nimic dar le-am intrerupt noi pentru ca ma durea si burta ingrozitor.Acum mi-am revenit, sarcina merge bine dar cu rel stam tot prost, f rar si cu grija.La prima sarcina n-am avut nimic dar acum cam toata sarcina a fost cu dureri.
vela
33+cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)
stancutza spune:
Ce pot sa zic...fata de bebele din burtica, o partida de sex este atat de neimportanta, incat merita sa faci toate eforturile pt a uita pana si cuvantul cu pricina, si nu numai acum, ci si mai incolo, daca doctorul iti recomanda asa. Nu ai vrea sa se intample ceva si sa te intrebi pe urma tot timpul cat de mult a fost vina ta...eu una nu as fi vrut sa mi se intample asta in sarcina!!!
Si uite-ma acum la 37 saptamani de sarcina bine dusa, dupa un avort spontan in antecedente si placenta jos inserata sarcina asta, dar cu pretul a 9 luni de pauza de la
...fiinta cea mica din burtica ta are prioritate, daca te-ai hotarat sa devii mama! mare grija si da, poate nu e rau sa mai ceri opinia unui doctor. Al tau mi se pare usor relaxat ![]()
Stancutza
37 
Poze burtica si altele: http://community.webshots.com/album/561382017ubNLub?vhost=community&start=12
OanaMar spune:
vela, am citit ce mi-ai scris: as vrea sa-mi spui, te rog..ce inseamna cu grija. Dr asa mi-a zis si mie dar vreau sa stiu exact..cum anume..mi-e teama sa nu mai patesc ceva.
Te pup si merci
Imi poti scrie pe mail marinescuoana18@yahoo.com. stiu ca e mai jenant
violeta29 spune:
Oana si eu am avut o usoara sangerare in sapta 5-a si medicul mi-a interzis orice efort si orice contact sexual pana se stabilizeaza situatia.Acum iau duphaston,nospa,vitamina e si acid folic si pana in trimestrul doi nici vorba de sex.
Sotul meu insa a hotarat ca sanatatea lui bebe e mai importanta ,mai ales ca ni-l dorim de f mult timp, si ca poate astepta si pana la 9 luni .Nu vrea sa riste ca pentru o clipa de placere sa piarda ceea ce ne dorim de atatia ani.
Discuta cu sotul tau si hotarati impreuna care sunt prioritatile .Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos si mancacios
Speranta moare intotdeauna ultima!http://pg.photos.com/vio_dreams2005/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
raluk.m spune:
subscriu celor spuse de violeta29, mai ales ca am vazut din post-urile oaneimar ca si-a dorit acest copil de ceva timp,,,
sarcina usoara si orice ai face, important e sa nu vina un moment in care sa regreti decizia ta.
krystynan spune:
OanaMar,
poate nu ar fi rau sa vezi si alt medic si sa-ti faci niste analize la Fundeni la hematologie, la Dr. Uscatescu sa nu ai probleme de coagulare. Sora mea a patit la fel ca tine si abia dupa 2 sarcini pierdute a dat peste un ginecolog care s-a gandit ca ar putea avea trombofilie.Nu vreau sa te sperii, dar poate e mai bine sa-ti faci niste analize amanuntite.Si eu am trobofilie insa o forma mai usoara si in 31 de saptamani de sarcina te rog sa ma crezi ca nu am vazut de doua ori aceeasi gravida la analizele de la Fundeni si ma duc la 2 saptamani.
Multa sanatate.