Mamici de iulie-august 2008 (17)
Raspunsuri - Pagina 20
claudinna spune:
salut fetelor!
anca, am vazut niste hainute frumoase acolo. tu stai in romania? sau america?
afara e vopsit gardul si-nauntru-i leopardul!
fff important!!
totul pentru bebe
5+
ioana spune:
Monica, multumesc mult! datorita mesajului tau cred ca voi supravietui pana miercuri, la medic. Si eu as vrea sa te linistesc prin doua cazuri concrete: la mine nu s-a cunoscut pana prin luna a cincea de sarcina! Vorbesc serioa, in luna mai am fost in practica cu studentii si nimeni nu a banuit nimic, iar la mijlocul lui septembrie am nascut. Bine, sa zicem ca eu sunt inalta si slaba, am purtat camasi largi peste pantaloni etc. Am o colega mai mica de statura si plinuta, la fel, nimeni nu zicea ca e gravida, ci ca asa era ea dintotdeauna. Burta a inceput sa i se cunoasca brusc, prin luna a sasea de sarcina. Si acum este mama unui baietel adorabil. Probabil ca si la tine se va vedea burta mai tarziu. Daca medicul iti spune ca totul este OK, nu ai de ce sa-ti faci griji, mai ales daca esti la prima sarcina. Eu la a doua sarcina nu am mai patit la fel, adica se cunoaste acum, in saptamana a 14-a, deh, batranetile, nu mai am corpul de la 26 de ani...
madina71 spune:
Fetelor, am reusit si eusa intru dupa cateva zile de absenta, oricum am citit tot din urma si sa va zic si eu cum am facut la prima sarcina si ce nu mi-a folosit:
Eu am inceput sa cumpar lucrusoare inca din luna a 5-a incet-incet tot ceea ce am citit eu pe net ca mi-ar trebui pt bebe. Inainte de nastere aveam tot tot cumparat, spalat, calcat...nu stiu cum m-as fi descurcat daca nu le cumparam din timp, ca sotul ce sa se priceapa?! Cred ca mi-ar fi adus acasa toate tampeniile, ca asa sunt barbatii!
Nu am luat si nu cred ca mi-ar fi fost neaparat necesare: sterilizator (biberoanele le-am fiert pur si simplu intr-o oala cu apa in care puneam putin otet ca sa nu se depuna calcar pe ele si apoi clatite bine); masa de infasat nu am avut, nu as fi avut unde sa o pun, poate ca era buna, insa eu il imbracam pe patul nostru si nu mi-a fost greu, pompa de sani nu am luat, am asteptat sa vad daca am nevoie si nu am avut, altfel dadeam 1-2 milioane degeaba, ca atata costa cele mai bune, ma mai gandesc ce sa mai trec la capitolul asta, am mai uitat cu toate ca anul trecut pe vremea asta asteptam sa nasc...
Sutien pt alaptat am avut si eu unul de la jolidon dar era imens, insa in final s-a dovedit a fi o marime buna caci sanii cresc f mult in [perioada alaptatului si nu trebuie sa fie stransi de sutien....
Eu zic sa mai asteptati pana va luati sutien ca oricum mai cresc sanii si poate ca marimea pe care o luati acum se va dovedi mica...
Mameloane de cauciuc am avut dar nu le-am folosit, am dat banii degeaba pe ele, poate unele mamici le-au folosit, eu nu....
Rani la sani nu am facut, asta pt ca m-am uns cu Garmastan, crema asta este f f f buna pt sani, neaparat sa va luati ca sa scapati de probleme cu ragadele la sani de la alaptat...
Am luat bepantene, nu prea am fost incantata, am folosit doar putin, am vazut ca mi-a fot mai bun cutadenul pt funduletul lui bebe....
In schimb trebuie sa imi iau camasi de noapte de vara cu nasturi in fata pt alaptat, vreo 3-4, body-uri cu maneca scurta pt bebe, ca pt bebici mici am numai cu maneca lunga (am nascut in ianuarie data trecuta)...
Ma mai gandesc eu...
La dr vreau sa ma programez pe 21 ianuarie si o sa vad atunci ce imi mai zice...
Imi mai aduc aminte si va scriu ce am mai cumparat si mi-a folosit....
Aaa, eu patut am luat de la Barza, saltea cu fibra de cocos tot de acolo, caruciorul tot de acolo, preturi acceptabile si destul de bune, magazinul are si site daca vreti sa va uitati...
La multi ani lui Cris, cu toate ca este cam tarziu...
Fetelor, imi place ca se scrie mult si avem ce citi!
12+ si Adrian
(20.01.2007)
ankalaura spune:
Ioana - si eu sunt de aceeasi parere - mai mult ca sigur nu este nici o problema ca ai folosit scannerul!
Boti - eu m-as bucura in locul tau ca nu am inca burtica. O sa te saturi de burtica si de probleme pana la 9 luni - sa amortesti, sa nu poti dormi pe burta, sa te inroci greu de pe o parte pe alta... Prietena mea care e fix tot in 14 saptamani nu are decat juma' de kil in plus pana acum si burta nu se vede deloc, evident.
La mine se vede cam de 2-3 saptamani. Se mai vedea si inainte, dar eu si cand mananc am burtica - cre' ca am stomacul pus invers domnule, cred ca e oval, si partea ascutita e in fata, ca altfel nu imi explic... Daca mananc, zici ca sunt putin gravida. Si nu sunt grasuna, ba chiar sunt si inalta tare... Asa e burta mea ![]()
Turturica - cre' ca toata lumea are secretiile astea. E normal.
Cu marimile - pai am citit pe la corespondente, si unde nu mi-a fost clar am cerut vanzatorului masurile. Oricum, sunt mai experta in marimile englezesti decat la cele europene (din UK, port 10 la haine si 5 la incaltari, din Franta... zau daca am habar! Din Romania si nu am habar! Imi iau incaltari de la 36 la 38... In Franta, pantoful e masurat nu numai in lungime, ci si in latime... adica ai A, B, C... dupa cat de lat ai piciorul...) Acuma ma uitam pe LaRedoute, unde sunt reduceri si niste haine de gravidoase super misto, dar ce naiba de marime sa iau?? Atata doar la sutiene nu stiu marimile, iar la noi nu am gasit sutien de alaptat.
Pe La Redoute sunt acum bodyute de bebelusi cu 3 euro bucata, pantalonasi cu 5.... Am vazut niste pantaloni super de gravidoasa cu 12 euro - dar nu stiu ce marime sa imi iau.... De pe ebay nu gasesc chiar ce as vrea in materie de burtica pentru ca nu sunt multi vanzatori, iar multi vand numai in UK. La hainute pentru fie-mea de ex sunt tone de produse, si toti vand in intreaga lume...
Claudina - stau in Bucuresti, dar am deschis pagina de unde am luat linkurile de pe contul meu de plati, care e un site american, de-aia afisa transportul pana in US.... Daca stateam in State, eheee.... amazon.com ma chema 
Acuma... e necesara o mica explicatie
Nu sunt dependenta de net, dar pentru ca preturile sunt mai mici si eu sunt intr-o cumplita criza de timp, inclusiv pozele le printez in State si mi le trimit ei cu posta. Si costa cam cu 50% mai ieftin ca in Romania ![]()
Madina - eu am avut sterilizator pentru ca ma temeam de clatitul cu apa - auzisem de situatii de giardioza luata din apa de la robinet. Acuma, la al doilea, nu stiu daca o sa fiu la fel de fixista. Eu ziceam de Bepanten pentru sani, ca la poponeata lui bebe nu am folosit (nu am avut nevoie). cel putin la mine a functionat de minune pentru ranile de la alaptat...
Anca
14+
crisarh spune:
Salut
si La multi ani!Eu nu am mai intrat de mult pe forum, mi-am propus ca in vacanta sa fac o pauza de calculator, mai alesc ca aveam dureri de cap. Dar maine incep serviciul si m-am gandit sa vad ce mai faceti.Am citit ca ati inceput cumparaturile pt bb, foarte frumos, noi mai asteptam , sa vedem cat rezistam.Eu mi-am cumparat pantaloni de graviduta, 2 perechi, acum cu zapada asta am luat si pantalonii de schi fara sa ma inchid la fermoar. Am crescut cu un numar la fund si burta a crescut si ea, mai ales seara dupa 3 mese, parca pocneste. Eu m-am ingrasat 4 kg, la 15 saptamani cred ca stau bine. Saptamana viitoare trebuie sa fac triplu test si abia astept sa iasa bine si sa scap de el, e cam stresant, poate apoi incep si eu sa fac cumparaturi.In rest e ok, nu mai am greturi, parca incep sa ma revigorez, dar cu somnul, tot de la 21.00 la 9.00 dorm, nu stiu ce-o sa fac la serviciu. o sa dorm pe mine. Abia astept sa intru in concediu, sa am timp sa mai citesc de bb, sa fac cumparaturi A mai facut cineva triplu test, stiti ce masuratori trebuie sa dea doctorul pt interpretare? Va pup si ne mai auzim de maine in colo
15+DPN 26iun-iul 2008
bujo spune:
A sosit si mandea

Mai usor cu blitzu ca ma orbiti![]()
Deci..... Am stat 8 ore in aeroportu din Bruxelles, bineinteles din cauza zborurilor amanate de la Baneasa. In afara de faptu ca ne-am plictisit, nu ne putem plange ca am dus lipsa de ceva. Cald a fost, papa am avut de unde lua si ne-au dat si astia niste cupoane cadou ca a intarziat avionu, am umblat si prin dutyfree-uri. Slava Domnului ca n-am avut de asteptat pe Baneasa. Eee si cand am aterizat.... mi-am amintit de minunata noastra patrie unde toate merg ca pe roate: de la avion ne-a luat un autobuz bocna de inghetat de nici nu s-au deschis toate usile si in care era sa-mi rup gatu pe ghetzusu de pe jos. La arrival ne-a plimbat ca pe turma in zig-zag dupa niste bare pana la verificat pasapoarte unde din 6 case mergeau doar 2 desi erau 4 avioane aterizate. E de inteles ca restul sunt facute pt poze ca altfel n-avea cum mai ales ca aveau cate un tufis in fata, asa de decor. La preluat bagaje alta poveste. Rasnita aia de banda rulanta de 3m diametru ducea bagaje de la toate avioanele aterizate, fara sa stii de la care avion sunt bagajele. Si deodata banda se opreste. Au uitat prostii sa aduca bagajele de la avion si asa am stat o ora sa asteptam. Mi-a venit brusc in minte melodia aia de la Vama Veche, " I say Rumenia is my country.... ta na na..." Si o tot fredonam. Am ajuns si noi acasa pe la 4 dimineata rupti de oboseala dar bine ca am ajuns. Mada sa dea Domnul voi sa ajungeti cu bine.
Bogdaproste la burticoasele care s-au indurat si ne-au impartasit din lista cu cele necesare pt dupa nastere. O sa fiti solicitate sa repetati dar oricum multumim.
Ziceati ceva de epilat? Crek numa noi suntem asa fixate pe despadurire. Ce-am vazut pe net la nasteri m-am crucit
Crek femeile astea nu stiu ca au crapatura intre picioare asa-s de pufoase. Sper ca nu lezez pe nimeni dar sincer nu-i nici igienic nici estetic cu atata tesatura pe la "domnisoara"
Hai ca ne mai auzim ca mi s-a facut foame de cand citesc ce-ati scris.
bujo
12+
album de nunta
boticelina spune:
Bujo m-am prapadit de ras. Da, obesesia cu despadurirea e meteahna numai la noi, la rusi, la brazilieni, in venezuela, in rest lumea e mai "fluffy" asa.
Ca tot vorbeati de nasteri, daca posedati pe TV postul Reality TV, in fiecare zi, de la 17.10 sunt 2 episoade din documentarul cu "povestea nasterii". Eu ma uit deja de vreo luna dar am uitat sa va zic. E instructiv.
Anca io de dormit pe burta m-am dezobisnuit oricum pentru ca acum 6 luni am facut o operatie in urma careia am sfarsit cu o spintecatura de la stern la buric. Si eram dependenta de dormitul pe burta, dar, na, n-a mai mers. In schimb mi-am luat o super-perna, pe care v-o recomand cu caldura. E pentru sarcina si oameni spintecati ca mine, am luat-o de la Quelle, are 1.40 m lungime si 40 cm latime, si e special facuta s-o iei in brate sau intre picioare ca sa dormi comod, poti s-o mulezi pe linga o burta gravidata si sa nu mai fie somnul asa un chin. Astia la Quelle am vazut ca au adus si perne pt alaptat dar nu stiu ce sa cred despre ele. Poate ne zic fetele din afara ca acolo sunt mai folosite.
Monica
si gargaritza 12+
"If you are unware of your choices, then you have none"
AuroraGeo spune:
Buna fetelor,
Sunt noua si pe forum si in calitate de graviduta. Vreau sa va salut pe toate si sa va urez toate cele bune in anul acesta. Ma apuc de citit din urma si o sa revin cu intrebari (in momentul de fata am o multime dar ma gandesc ca pentru multe dintre ele probabil exista deja raspunsuri pe forum).
Pupici,
Aurora
dia_filipas spune:
Salut fetele!
Apropo de listute cu cele necesare pt. bb si pt. noi, chiar ar fi o idee buna ca mamicile care au mai trecut prin asta sa ne lumineze si pe noi incepatoarele, cum zice si Cristina, si eu m-am minunat de cate chestii ne trebuie, chestii la care probabil nici nu m-as fi gandit. Ma rog, pana sa fie nevoie de ele mai avem ceva timp, dar ar fi bine sa mai aflam si noi una alta. Nici eu nu am luat inca nimic pt. bb si nici pt. mine. In afata de blugii mei sexy (erau o pereche in care aratam tare bine) toate hainele mi-s bune, si eu inca nu am facut marele anunt la familie si prieteni, asa ca nu pot lua nimic inca.
dia
13+
strumfuletz
boticelina spune:
Fetele dragi, am pus pe mailul comun 4 carticele:
Capraru - Mama si copilul, F. Dolto - Cand apare copilul, si inca doua Totul se intampla inainte de 6 ani si Intelege copilul.
Sper sa va foloseasca. O sa mai trimit, dar dati-mi si mie careva parola de acces, pleeease. Poate pe mail merge desi mi-am activat si PM-ul.
Monica
si gargaritza 12+
"If you are unware of your choices, then you have none"