Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!! Eu m-am trezit cu o pofta imensa de savarine in dimineata asta!!! Ca tot am citit ieri patania MOnei cu totul si ziua lui Cris!!!Asa ca mi-am trimis sotul sa imi cumpere.
Mona, LA MULTI ANI cu intarziere si de la mine lui Cris. Sa fie sanatos, cuminte, destept , sa va asculte si sa va aduca numai bucurii!!! Imi pare rau ca a fost dezamagit ca nu au venit toti invitatii, dar poate a fost si din cauza vremii...
Narcisa, cand iti mai scade tensiunea incearca sa bei lichide sau sa iei putina sare, pe varf de lingurita( sarea creste tensiunea). niciodata nu te ridica brusc din pat!!! Mai intai stai in sezut si apoi te ridici.
Cele care aveti deja bebei si care stiti de ce anume e nevoie si ce nu intr-o sarcina, faceti-ne si noua o lista, incepatoarelor!!! Eu habar nu am ce sa cumpar, cu ce sa incep si unde sa ma duc sa fac cumparaturi!!! Am citit de tampoane, sutiene, pompite de smuls, carucioare ...Simt ca innebunuesc!!!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Buna dimineata fetele!

Cristina nu-ti face griji, vei afla si vei decide pe parcurs ce trebuie sa ai. In ultima instanta, bebele, un pat si 3 scutece si tot te descurci

Eu mi-am zis, observand la prieteni si pe aici pe DC, ca am nevoie de patut, masa de infasat, o cadita, un suport de baie pt bb, bouncer, cateva lenjerii de pat, 2 seturi de biberoane diferite (ca tip de tetina), cateva hainutze (nu prea multe), carucior usor si care sa se inchida cu o singura mina, scaun de masina, sterilizator pt microunde, un termometru electronic si cam atit mi se pare mie strictul necesar pt mine.

E adevarat ca unele articole ar putea parea mofturi dar e o lista adaptata nevoilor mele si stilului meu de viata. De ex voi avea neaparata nevoie de suportul pt baie pt bb din cauza handicapului meu care nu-mi permite sa-l tin pe bb cu o mina si cu alta sa-l spal. Suportul o sa-l sustina si eu cu mina apta il voi spala.

Cred ca asta e cel mai important, sa citesti si apoi sa discerni de ce ai neaparat nevoie. Restul le poti lua si pe parcurs daca e cazul.

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Originally posted by boticelina

Buna dimineata fetele!

Cristina nu-ti face griji, vei afla si vei decide pe parcurs ce trebuie sa ai. In ultima instanta, bebele, un pat si 3 scutece si tot te descurci

Eu mi-am zis, observand la prieteni si pe aici pe DC, ca am nevoie de patut, masa de infasat, o cadita, un suport de baie pt bb, bouncer, cateva lenjerii de pat, 2 seturi de biberoane diferite (ca tip de tetina), cateva hainutze (nu prea multe), carucior usor si care sa se inchida cu o singura mina, scaun de masina, sterilizator pt microunde, un termometru electronic si cam atit mi se pare mie strictul necesar pt mine.

E adevarat ca unele articole ar putea parea mofturi dar e o lista adaptata nevoilor mele si stilului meu de viata. De ex voi avea neaparata nevoie de suportul pt baie pt bb din cauza handicapului meu care nu-mi permite sa-l tin pe bb cu o mina si cu alta sa-l spal. Suportul o sa-l sustina si eu cu mina apta il voi spala.

Cred ca asta e cel mai important, sa citesti si apoi sa discerni de ce ai neaparat nevoie. Restul le poti lua si pe parcurs daca e cazul.

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Monica, multumesc !!! AM intrebat fiindca eu sunt genul care da banii pe tampenii; de multe ori mi-am luat lucruri de care nu am mai avut nevoie ulterior... Eu inca nu am inceput sa achizitonez nimic pt bebe si nici pt mine, inca ma mai incap hainele mele, dar din februarie cred ca trebuie sa incep sa colind magazinele.
Aaa, inca o intrebare. Ce magazine stiti in Bucuresti pt bebei si femei gravide???

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna tuturor! La multi ani de boboteaza!
In legatura cu lista celor necesare, asa este , o completezi pe parcurs. Nu trebuiesc hainute multe pentru ca ei cresc foarte repede. Mi-e mi s-au parut grele primele 4 luni dupa nastere, dupa aceea m-am obisnuit.....in sensul ca nu mai ai timp de odihna, laptele curge pur si simplu, unii bebei nu pot suge si iti fac rani, trebuie sa te mulgi daca el nu goleste sanii, aio caldura in corp naucitoare, sete permanenta.........
Magazine sunt destule in Bucuresti, depinde unde locuiesti....Apropo in ce cartier esti tu cristina26 ?
La Cocor, parter, la Sf. Gheorghe (capatul liniei de tramvai 21)-Rococo parca-i zice, am vazut si la Carrefour, Cora si multe magazine pe care nu le stiu, eu stau in Rahova.

Flory mami de Alex si 14+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cristina - pentru haine de gravidoase, e Rococo, cel de care spunea si Caprioara. Eu nu ma omor dupa modelele de la ei, dar calitativ sunt ok. Poate ca nu ma omor si pentru ca mi se par scumpe fata de ce mi-am luat eu. Dar merita vizitat. Foarte fain e MotherCare care e in Dorobanti si care are de toate, dar nici asta nu e ieftin deloc.
Noi am fost ieri la MiniBlu unde m-am speriat de pretul unui patut foarte frumos de altfel - dar costa 25 de milioane daca puteti crede!!!!!
Am mai intrat ieri la Z si inca intr-un magazin care am uitat cum se numeste (in Feeria, e vis-a-vis de Z) unde iar m-am speriat de preturi - o gecuta de copil era un milion jumate, doua....
Mai sunt cateva magazine, dar nu imi vin acum in minte.
Mi-am luat si eu, tot ieri, primul sutien mai mare - 80C si sunt tare mandra de el . Mada si alte englezoaice, poate ma ajutati si pe mine cu corespondenta numerelor in sistemul englezesc.

Anca 14+

Mergi la inceput

Am uitat sa specific magazinele sunt pentru gravide, dar de exemplu la Cora gasesti hanute bune pentru copii, la preturi accesibile....mai ales body, eu prefer firma romaneasca Rom-baby, au hainute numai din bumbac. La Carrefour sunt mai scumpe si nu neaparat bune,(nu au contract cu aceleasi firme din Cora). Magazine mai gasesti la Cocor, Unirii, Moll dar sint multe din import si automat mai scumpe. Pe la Victoria mai sunt, tot asa mai scumpe, magazinul Obor, Piciul are hainute bune, si mai scumpe si au si de la firma Rom-baby, si multe altele pe la scari de bloc.

bebe 2

Mergi la inceput

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu sunt disperata,pt ca in curand nu ma mai incap pantalonii si in oras la mine nu am gasit nimic pe masura mea...sapt asta cred ca voi merge la control,iar spitalul pantelimon e chiar langa cora,oare oi gasi ceva mare de gravida?sau tb sa ma duc la un magazin xxl?
azi sunt singura,sotul a intrat in tura,iese maine dimineata...nu cred ca voi iesi din casa,pt ca mi e frica sa nu cad pe gheata.poate doar in fata blocului sa ies,sa se joace cris cu zapada.bebe nici azi nu e f activ,a dat de dimineata de 2 ori din picioare si cam atat...oare o fi cazul sa mi fac griji?chiar acum mi a mai dat una..cred ca sunt cam panicoasa...zilele astea am fost si eu la med de familie si mi a luat tensiunea,am 10 cu nu stiu cat,oricum,mi a zis ca e buna.in schimb cand m a auscultat cu stetoscopul,mi a zis ca sunt putin tahicardica...oare ce o insemna asta?adevarul e ca respir cam greu si pe fondul unui vechi astm...n am mai facut crize de ani de zile,dar sunt mai sensibila la efort..bine si kg sunt de vina....
16+

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Tahicardia inseamna batai mai multe ale inimii.....de aici puls tahicardic adica batai mai multe pe minut. La un adult valoarea normala este 60-80 b/min., la bebelusii nou nascuti e mult mai mare, dar nu va speriati, e normal si dupa nastere va reveni la valori normale.

bebe 2

Mergi la inceput

Rectific....la bebelusii nenascuti e mult mai mare dar dupa nastere se normalizeaza.....
Oare e si optiunea modifica pe forum si nu stiu eu, ar fi utila, mai trebuie corectat cate ceva, eu una am nevoie cateodata

bebe 2

Mergi la inceput