Mamici de iulie-august 2008 (17)
Raspunsuri - Pagina 17
flo1980 spune:
Eu la prima sarcina am facut cumparaturi pt. bebe cand aveam 7 luni(s-a nascut in februarie). Nu s-a intamplat nimic....numai ca pentru bebe 2 care se naste in plina vara nu avem hainute.....asa ca nu am rezistat si azi am luat un body, ce-i drept culori unisex...
greuuuum-am mai abtinut....ufffff ce-as mai lua hainute roz!
Flory mami de Alex si
14+
bebe 2
narcisa.s spune:
Danangie e ceva mai bine acum, slava Domnului...Am mancat o salata de vinete si m-am pus in pat...Incerc sa beau si o guritz de cafea.Aici sunt vreo 32 de grade dar nu le simt tot timpul pentru ca avem casutza la vreo 500 m de Ocean si mai adie briza...Oricum, mie mi-e dor de putina zapada...M-am tot gandit ce copilarie trista a avut sotul meu daca n-a vazut zapada in viata lui...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa 11+
narcisa.s spune:
si eu m-am uitat ieri dupa hainutze...Am gasit ceva body-uri dragutze si costumase, tot asa, culori neutre pana aflam ce va fii bb.Dar ne gandim sa incepem sa cumparam cate una alta...Si am vazut aici pe un fel de suport mai inalt aveau 2 in 1 adica si caditza pentru bb si puneai ceva deasupra si se transforma in masa pentru infashat...Si aici e dragutz, fiecare magazin de bb iti da listutza, ce ar fii bine sa cumperi...Bine, nu stiu daca toate sunt utile da nah, gestul e de apreciat...Si in plus imi scot pe tejghea cele mai dragutze hainutze pe care le au, imi arata vreo 20-30 de modele chiar daca le spun ca nu vreau sa cumpar deocamdata.Ele isi fac treaba, nu cumpar azi dar poate ca maine ma transform intr-un client
Narcisa 11+
flo1980 spune:
Da, dragut din partea lor......stai cu gandul la ele si maine -poimaine mergi la cumparaturi.....Nu cred ca ai nevoie de tot ce-i pe listutza dar triezi, bine ca ai de unde!
Flory mami de Alex si
14+
bebe 2
dia_filipas spune:
Narcisa, Brazilia asta e o tara minunata: doctorii iti sufla in coarne, vanzatorii is super draguti, nu-mi vine sa cred ca se poate si asa! (si in America tot cam asa e din cate am observat eu) Ar trebui sa importam si noi cativa brazilieni, sa ii curseze pe necioplitii nostri!
dia
13+
strumfuletz
narcisa.s spune:
Dia, Flo, la nivelul serviciilor stau foarte bine ce e drept...Cand nu sunt obosita de ei, sunt de-a dreptul fascinata...Unele magazine au in cabina de proba piaptan si produse cosmetice sa-ti refaci machiajul, altele iti ofera un fursec si o cafelutza pana probezi...Care cum...Si nu magazine de lux...Dar au si hibele lor mari de tot - dictatura financiara (e foarte gtreu, aproape imposibil sa trimit bani in tara, am dreptul sa am bani doar in moneda lor),produsele de import au taxa vamala 100% sau peste, justitia care e cam ca la noi - cand a jucat Brazilia cu Ghana s-au amanat procese, s-a oprit tot pentru ca joaca Brazilia (nu conteaza daca e oficial sau amical), femeile obisnuite sa stea acasa si sa nu faca nimic...Si multe altele care n-s chiar asa de grozave...Dar e drept ca ti se intampla mai des decat in Romania sa te simti tratata asa cum ar trebui...Hehehe, dupa ce prietena mea Doina s-a intors din Brazilia, astepta in Timisoara ca proasta in fata unui taxi sa vina soferul sa-i deschida usa la masina sa poata intra...Si ala nu intelegea de ce sta asta ca toanta langa masina, oare ce vrea??!!
Narcisa 11+
ankalaura spune:
Ohoo, eu nu o sa ma abtin deloc.... numai sa aflam ce este... Deocamdata am luat un body vernil cu galben si un saculet de dormit, tot verde cu galben. Si o paturica pe care am luat-o cu albastru, dre la Disneyland, cu PeterPan si Mickey - cea aniversara, de 15 ani de Disneyland. Mai avea rosie, dar mie nu imi place rosu - si, oricum, cred eu ca e baiat (desi as fi preferat fata). Vedem...
Azi m-am uitat la caruicioare si la scoici. Nu mi-a placut ce am vazut. Usor de manevrat, usoare, dar scumpe in draci. Mai caut ca nu ma grabesc.
Oricum, trebuie sa triez si de la Eliza - avem o gramada de costumase grozave de la H&M si C&A, grozave grozave, unisex, pe care nici nu a apucat sa le imbrace.
Termometru de baie am deja, de corp tocmai ce am luat.
Nu va recomad sa luati din alea ca o suzeta (din experienta proprie
Tot o experienta proasta am avut cu capacelele alea de silicon pentru san, de protectie. Niste tampenii inutile. Mai bine sa aveti la voi Baneocin si gata.
Ceea ce trebuie neaparat inainte de nastere e pompita de san.
Dar pana nastem, mai avem... oricum, eu o sa imi fac singura o listuta, din timp, ca aia pe care am primit-o in magazin continea o gramada de tampenii.
Anca
14+
monalac spune:
eu la cris n am luat nimic,nimic,daca va imaginati ca m am dus sa nasc si tb imediat sa dau asistentei un costumas sa l imbrace pe bebe,iar eu nu aveam,noroc ca luase mama.am luat totul pe parcurs..nici acum nu cred ca voi lua nimic..dar am prietene care imi vor da hainute,unele sunt chiar cele care au fost ale lui cris.,caruciorul,leaganul,le am dat unei prietene,apoi ea le a dat altei prietene comune si acum se pare ca vor reveni la mine..
la cris n am primit nimic de la nimeni si nici acum nu iau decat de la prietene f bune,carora le cunosc copiii.adica de la cele 2 prietene,insa ele au fetite si daca voi avea baiat,multe nu se vor potrivi..dar oricum,nu cred ca voi cumpara nimic dinainte.stiu ca e o prostie,dar asta e..
16+
Mami de
Cris
Poze Cris
MissJJ spune:
Buna fetele!
Reusesc si eu sa intru si pe net adik am fost azi pe net dar numai nu am apucat sa scriu.
Am tot citit si exact cand vroiam sa scriu aparea ceva si nu mai apucam.
Asa vb de sutiene si eu ieri mi-am achizitionat unul de la triumph 80b spre surprinderea mea dar de ex la jolidon imi veneau alea 80c deci toate difera. E sg asta care mi-a placut din prima cum sta si e si comod. Sutiene de alaptat am de sarcina trecuta asa ca din astea nu am nevoie.
Hainutze noi sarcina trecuta am luat abia dupa 6 luni din superstitie etc. Acuma am multe de la fata multe unisex care sunt noi noutze asa ca treiz ce si cum le spal si etc si dupa ce aflam sexul daca mai trebuie mai completam. Am avut noroc ca am avut vecina care m-a mai sfatuit sarcina trecuta ca dupa listele date de reviste si cataloage tre sa cumperi jumate de mag si chiar nu folosesti.
Si mie pompa de san mi-a fost f utila am de la avent nu aia electronica etc ci una manuala si am fost f multumita de ea, f util mi-a fost si sterlizatorul de la avent ala pt microunde, rapid compact deic nu ocupa mult spatiu exact ce aveam nevoie.
Pt sani alea de silicon nu am folosit dar am folosit absorbante de la o firma tommee tippee f subtiri si stateau locului in sutien si nu se observau prin tricou ca era cald si nu puteam purta ceva gros. Restul de firme johnson si avent si ce mai erau am incercat si nu mi-au placut ba prea groase ba nu stateau locului etc.
Ce mi-a mai fost f util absorbantele speciale dupa nastere alea groase groase ca always nu aveau cum sa faca fatza si nu am luat ceva firma renumita ci de la supermaket firma lor si au fost f bune, tesco.
Biribu multumim
. Pe 8 marti ar trebui sa plecam dim la 6 din iasi si la 12 jumate sa fin in londra acuma speram sa nu fie pb prea mari cu zborurile cu intarzieri etc plus sa ne asiguram ca ajungem in bucuresti ca unele interne nu au zburat dar cele externe cu intarzieri dar au decolat, deci fingers crossed.
Monalac imi pare sa aud ca ati avut asa o bafta cu ziua de nastere si nametile. Pupici lui Cris saracutul il cred ce dezamagit a fost. Bine ca nu ati patit nimic de la cazatura. Aveti grija de voi.
Dia nasoala experienta ai mai avut si tu cu alergia. Bine ca a trecut.
Legat de zile de nastere in uk nu avem oricum multe cunostinte sau ceva doar daca vor veni din prietenii ei de la gradi sau ceva, oricum rezolvam noi cumva si pb asta intr-un fel sau altul.
Eu mereu cand eram mica vroiam ziua de nastre vara sa fie si la mine cald sa facem afara la mine era mereu frig si ploua.![]()
Eu nu-l simt inca pe bebe desi am intrat in 16 sapt asa ca mai astept poate poate da ceva semne.
Legat de ikea si la noi la capitolul mobila nu sunt extraodrinare la calitate sunt is unele lucruri de care merita banii dar maj nu se omoara lumea dupa ele. Adik se cumpara ca sunt ieftine dar nu tin tare mult sau tare bine. Noi am vrut ceva mobila pt dormitor dar la ei dimensiunile la pat sunt total diferite fatza de cele din uk asa ca esti obligat salteaua si setul de pat tot de la ei sa cumperi.![]()
Narcisa multumim
. Fain cum zici tu in brazilia oricum in orice tara sunt bune si rele acuma depinde si in ce procent.
July bine ai venit!
Sarcina usoara si bebe sanatos si papacios!
Gata fug si eu la nani ca deja e 12 noaptea si eu bantui pe net ca acuma am apucat ceva moment de liniste.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
Biribu spune:
anka la mine la ambele scria ca riscul conform virstei e atit, si dupa bitest s-a redus de vreo 10 ori. oricum nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme, daca translucenta nucala e buna, in SD aia nu e niciodata normala.
mamaliga - pai pun o masura de malai si 3 de apa, un pic de sare si o bag la micro, las vreo 2 min, apoi o amestec un pic, iar vreo 2 min si e cam gata, te poti uita de citeva ori si mai amesteci, e la fel ca mamaliga normala dar fara sa imi sara pe tot aragazul si mult mai rapid.
mona si eu zic sa te duci sa-ti repari unghia. anestezia locala e cu un pic de lidocaina, nu are ce sa-ti faca rau. dar nu la dermato neaparat, si chirurgia face asta sau ortopedia.
boticelina subscriu si eu la ce au zis fetele, mobila ikea e f proasta si vezi ca s-ar putea sa te tina nici un an, asa ca mai dai apoi odata banii pe alta, mai bine de la inceput mai de calitate. accesoriile insa sunt frumoase si bune, gen jucarii, lenjerie etc.
mai danuta gindeste pozitiv si bucura-te de perioada asta, nu vrei sa te uiti inapoi dupa aceea si sa iti para rau ca in loc sa te bucuri ai stat cu frica. e normal pt ca ai avut intimplarea aceea nefericita dar bb-le asta merita o mamica fericita si senina, conteaza mult, ei simt asta. si daca iti da inima ghes cumpara fetita hainute si ce mai poftesti
.
eu gindesc ca daca e sa mi se intimple doamne fereste vreo nenorocire ultimul lucru de care mi-ar pasa sau parea rau atunci ar fi lucrusoarele adunate.
eu inca astept sa vad ce e si apoi ma dezlantui, e adevarat insa ca am multe lucruri aproape noi si chiar unele noi de la asta mica.
cind am timp si daca intereseaza pe cineva sa va zic ce e absolut necesar si pe ce am dat anii de pomana cu Anna
mada sa aveti un drum usor, in caz ca nu mai intri pe aici pina atunci!
narcisa acum ca apuc sa-ti spun v-am admirat pozele si sunteti niste frumosi
ne omori cu casa pe plaja
Mami de Anna (5.02.2007)