Mamici de iulie-august 2008 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
MissJJ spune:
Boticelina la noi ei recomanda testele astea dar iti si explica f bine ca pot fi erori si etc pt ca sunt f multe cazuri aici de sindromul down de aia ei le recomanda la toate gravidutzele indiferent de varsta.
Tu faci cum crezi, tu stii cum ai reactiona la o veste mai putin buna, eu de ex am si crescut prin spitale si din astea si sunt putin mai rece si de aceea mereu am facut toate testele si am preferat sa stiu dinainte ce si cum aici sunt multe asociatii si organizatii care sa te ajute daca e cazul, poti vb si cu un psiholog si toate astea deci ajutor gasesti.
Oricum eu personal daca e ceva as vrea sa stiu sa ma pot pregati pt orice situatie, cat se poate. Normal ca daca ar fi vreo pb cu bebe as fi f suparata si afectata dar macar as sti si as incerca sa ma pregatesc.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
AnnaBaby spune:
Mada esti tare, esti "calita". Asta e bine pt tine. Eu sunt f sperioasa, n-am stat in spital in viata mea, am fost numai in vizita la altcineva, si de cate ori am intrat in spital mi s-a facut rau. Nu stiam cum sa plec mai repede. asa ca trebuie sa ma pregatesc moral si psihic. As vrea sa vad o nastere naturala si o cezariana filmate ca sa stiu ce ma asteapta. Aveti idee unde as putea gasi niste filmulete?
Anna
12
AMR 28
vinebarza
bebe
flo1980 spune:
Anna intra aici.....http://www.birthdiaries.com/diary/
Flory mami de Alex si
14+
bebe 2
MissJJ spune:
Ana da cam asa ceva is destul de calita, de ex Flo numai cand vede la tv o injectie sau ceva sange lesina si cu toate astea cand am nascut nu i s-a facut rau si a vazut si sange si de toate si a rezistat eroic si el s-a minunat.
Nasteri si eu mai urmaream pe discovery health au emisiuni din astea sau in revistele de mamici au dar poze.
oricum sa nu faci ca si prietena mea care urmarea toate celea si cu fiecare emisiune ii intrau tot felul de idei in cap de ajunsese sa ii fie f frica de moment.
Oricum mie mi se par interesante si le-am urmarit mai toata sarcina emisiunile de genul asta la noi este un canal special de mamici si pitici si arata tot felul de cazuri din astea de nasteri si bebeii ce necsita terapie intensiva etc dar na acuma depinde si daca te poti uita la ele.
Si cu toate astea nici o emisiune nu te poate pregati pt nasterea propriu zisa eu asa am simtit dar am ascultat ce mi-a zis moasa sa fiu open minded si sa merg cu valul si a fost f bine. Ca de ex zice sa iti scrii planul de nastere cam cum ai vrea ce te astepti etc si multe mamici au facut asa si au fost dezamgite ca nu a mers conform planului asa ca eu nu am facut nici un plan am zis ce o fi o fi incerc sa fiu cat mai cooperanta posibil cu moasa si medicul ca oricum is acolo sa ma ajute si a fost f bine in final. Am avut si momente nasoale cand nu mai puteam sau ceva dar s-a terminat cu bine si asta conteaza, oricum am nascut natural si dupa a ramas numai oboseala durere si restul au disparut rapid.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
AnnaBaby spune:
Flo multumesc mult.
Mi-am luat inima in dinti si am deschis cateva poze. cand ajung acasa o sa vad si filmele, la serviciu nu pot.
Anna
12
AMR 28
vinebarza
bebe
ana_a spune:
quote:
Originally posted by crisoprea
ana_a, caprioara: pune-ti-va si voi la semnatura, varsta sarcinii... sa vedem si sa ne bucuram cu voi pt fiecare saptamana trecuta cu bine.
pup
Mai tragem o datatrim 1, 8+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Cris&year=2008&month=8&day=11&babycount=1
daca dai clik pe iconita cu graviduta se deschide linkul cu saptamanile mele.(tickers-ul)
Io cum scriu mai mult in fuga uit sa mai intru si pe la profil sa modific asa ca am ales aceasta varianta.
Acum am 11 saptamani si vreo 2 zile parca
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
boticelina spune:
anaxena, vreau si eu parola la mail, sa pot pune niste carticele in inbox. Am incluviv "mama si copilul" a lui Capraru in varianta electronica.
Monica
si gargaritza 12+
"If you are unware of your choices, then you have none"
ana_a spune:
quote:
Originally posted by bubuleana
Monica:eu nu am de gand sa fac nici dublu, nici triplu test decat daca ma obliga dr. Nu ma simt in stare dpdv psihic pt astfel de teste, este un copil foarte dorit si asteptat si trebuie sa fie perfect sanatos
Oricum nu vad rostul sa le fac daca dr nu mi le recomanda...oricum sunt foarte dezbatute si pline de contradictii aceste teste, care pt a fi relevante sunt urmate de tot felul de proceduri si nu sunt niciodata 100% sigure...
Ana: nici eu nu mi-am facut inca analizele de nici un fel, cu exceptia urinei unde am si descoperit infectie urinara. saptamana viitoare merg sa fac toate analizele pe care mi le-a recomandat dr.
Daca vrei iti pot da lista
bubuleana12+
cam aceasi parere am si eu despre teste!!
Poti sa-mi dai lista ta daca vrei
In legatura cu mancatul sanatos...interesant cum nu se poate impaca cu papilele mele gustative...
Se strica fructele in fructiera, Stefan nu pune gura pe ele decat cu scandal...si cum nu fac scandal scapa...
Eu nu le pot manca!Azi am mancat 2 pere ca mi sa pus mie pata pe pere dar nu ma simt bine de la ele...
In schimb imi plac legumele.
Mananc salate de morcov, telina, hrean date pe razatoare si cu lamaie si sare la orice garnitura as face.
Nu ma omor dupa carne....am aruncat o gramada de mancare de sarbatori
Azi cred ca voi face cateva spaghete cu piept de pui si ciuperci, sa vedem daca o sa le si mananc....
Si maine ma incumet la o friptura in cuptor cu legume pe langa...in special boabe de fasole cu ceapa
hm...si imi sta gandul la mamaliga si acu imi bat capul cu ce as putea face mamaliga duminica
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
ankalaura spune:
Salut fetele.
Bitestul meu - Am sunat azi la medic, dar mi-a zis ca tot cei de la laborator trebuie sa imi dea interpretarea, pentru ca nu e asa simplu, e vorba de niste grafice, socoteli, etc...
Am sunat la laborator. Nu stiau daca e gata interpretarea. Pai la ce naiba pui pe net buletinul daca nu pui si interpretarea? O sa o puna? Nu o sa o puna? Imi zice la telefon? Nu imi zice. Macar pe fax. Nu se poate. Asa ca acuma stau pe jar. Nu cred ca am cum sa ajung pana la ei prin nametii astia, asa ca sper sa ajunga barbatu-miu... Va tin la curent. Oricum, cam rigizi, cu toata clinica lor privata cu tot. Sper sa fie rezultatul ok.
Azi sunt la birou, mi-e somn de mor, mi-e lene (cred ca e prima data cand intru pe forum de aici, si mai si scriu!!! - de obicei abia am timp sa fac pipi....) Suntem destul de putini - unii plictisiti. Si cum altfel sa fii??? Asa ca s-ar putea sa plec mai devreme, poate mai ies cu Eliza putin cu saniuta...
Eco si CD - Caprioara, nici eu nu retinusem povestea cu CD-ul. Dar acum imi voi lua neaparat cu mine. Costa in plus sa ti-l inregistreze? Abia astept si eu data de 15 cand avem programarea la Iosup.
Si eu stiam ca nu e prea grozav pentru bebe sa faci prea multe ecografii
Biri - si eu sunt de aceeasi parere ca si tine - ca astia care se lauda cu sexul copilului la 12 sapt spun povesti vanatoresti - dar am evitat sa o zic in gura mare
Sper sa nu se supere nimeni 
Dureri de spate - eu am in general dureri de spate, dar nu de la sarcina, ci de la atata stat in fund la birou, cocosata si cu ochii in calculator. Parerea mea ca abia la 7-8 luni de sarcina apar durerile de spate din cauza gabaritului. Ma rog, poate fi o exceptie daca mama ia in greutate mult si devreme. Dar altfel nu cred. Mai degraba cred ca durerile de spate sunt urmarea vietii agitate decat a bebeului de 7-8 cm pe care il avem noi acuma...
Pozici - super ideea, sa avem un album, ceva. Noi, la copilasi de varsta Elizei avem chiar un site - daca sunteti curioase, aruncati un ochisor la www.nazdravani punct ro. Am scris asa ca sa nu se considere reclama. Evident, fara cuvantul "punct" si fara pauze ![]()
Curatenie - noi incercam sa facem putin cate putin. Am avut o tanti excelenta care ma ajuta, dar s-a imbolnavit - poate stiti voi pe cineva care sa faca menaj din cand in cand? Sectorul 2, ceva? M-ar ajuta foarte mult. In general, reusim sa mentinem, dar de suprafata. Tanti asta imi spala geamurile, peria mochetele... Noi punem un aspirator si stergem un praf. Asta e. NU mai avem nici timp si nici forte de mai mult. Ca si la altii, vine vijelia de copil si face la loc....
Oana - in ce limba te intelegi cu medicul ungur? Super idee cu nascutul peste granita. Cu actele cum o fi? - certificat de nastere, declarat copil, alte drepturi? Te felicit pentru alegere. Prietena mea din Constanta o sa nasca la... Medgidia! Cica e o clinica foarte dotata, cu conditii occidentale si personal amabil. Prefera sa faca naveta pentru controale - ca si la tine, vreo 40 de km.....
Bujo - sa aveti calatorie placuta si sper sa nu inghetati prin aeroport! Aceeasi poveste am vazut-o si eu in Franta. Copiii cu capul gol la zero grade, dar mama cu caciula!
In case, puneau la 23 de grade si copiii aveau mucii pana in gura, picioarele goale pe gresie, dar ei faceau economie. MA rog, cand s-a facut cald afara, 23 de grade nu era putin. Dar cand afara erau sub zero, ii cam clantaneau dintii in casa cu 23 de grade, ca nu facea fata centrala... Tacaniti....
Clopotel - pentru tuse nu iei nimic? Ai grija ca o infectie nu e deloc ceva de dorit...
Nati - m-ai distrat cu "coltul" tau
Ce diferenta e intre tine si sotul tau?
Eu cred ca povestea asta cu "acasa" e putin fortata, sau ma rog, or fi unii mai sentimentali ca mine... Ca si noi, nu ne-am indurat sa emigram gandindu-ne la parinti - altfel, toti verii mei si frate-miu sunt prin "tarile calde" (Spania, Germania,...), prietenii in Canada... Dar ne gandim serios la alte meleaguri, pentru ca mai important decat iubirea de "glie" este ca ccc copiii mei sa aiba o sansa in viata, sa poata trai civilizat. Aici, trebuie sa muncesti de mori numai ca sa platesti facturile. Restul e lux. EU m-am saturat de asta. Important este sa te simti bine acolo unde traiesti, si acolo e "acasa"
Danangie - ce frumos! Si eu am vazut-o pe Eliza sugand degetul (surprinzator, nu a mancat suzeta si nici degetul nu si l-a supt niciodata, doar cu biberonul ne-am luptat putin...). Cred ca nu i-a convenit ca o deranjam si s-a intors cu spatele la noi! Cred ca avem vreo 12 saptamani atunci si a fost cea mai grozava ecografie! Cele de mai tarziu nu mai sunt asa explicite, pentru ca bebe creste si nu se mai vede clar.
Nume - noi suntem in criza totala de idei. La Eliza m-a pocnit asa de-odata, ca de nicaieri, intr-o zi cu soare. Pe la sfarsitul sarcinii. Poate asa se va intampla si acum, pentru ca randul trecut, cautand pe net, nu imi placea nimic....
Caprioara - eu am facut doar bitestul, si e drept ca m-am dus cu ecografia. Asa mi-a zis medicul si asa mi-a cerut si la ghiseu, fata de la Medlife. Nu mi-a zis nimeni nimic de cele 24 de ore. Medicul tau ti-a zis asa? Ca spuneai ca te-ai programat singura la Iosup. Cu triplul nu stiu inca sa spun ca nu l-am facut. Da' ma gandesc ca RI ar trebui sa includa BI, nu invers
Dar nu stiu daca e vreo logica in ce zic ![]()
Bubu - Am avut si eu o criza de baut Cola putin inainte de Craciun, dar cred ca a fost o pofta ca oricare altele, de sete si de ne-baut in general. Ca altfel nu am avut nici o pofta si nici o greata. Mancanc cam cum nimeresc... incerc sa mananc echilibrat si sanatos, dar nu imi iese mereu. Acum, in concediu, am mancat corect. La serviciu mancam bine la pranz, dar nu mananc niciodata dimineata, in schimb beau cafea. Azi de exemplu, ca nu lucreaza inca astia de la catering, ne vom multumi cu o pizza care vad ca se lasa asteptata...
Caprioara - mi se pare cam exagerata fixatia asta pe o zi precisa. Pai eu, care nu stiu clar cand a fost UM? Ce fac? Nu m-ar primi?
NU SE POATE... CAND AM INCEPUT SA SCRIU RASPUNSUL, ERAU 7 PAGINI! ACUMA SUNT 10!!!!!
Anca
14+