Mamici de iulie-august 2008 (17)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Nati: nici eu nu prea mai suport carnea decat daca e combinata sau mascata de altele, de ex in salata de boef Dar friptura nici sa n-o vad Am auzit la mai multe gravidute povestea cu carnea...oare de unde o fi aversiunea asta??

la mine cu mancarea e asa: cred ca siti anti reclama aia la "sare, zahar si grasimi", ei inchipuiti-va ca de cand cu sarcina parca e reclama la aceste produse, tot ce e sarat, dulce sau gras imi pica bine si sunt exact ingredientele care nu-si aveau loc in meniul meu inainte de sarcina; inainte nu-mi placeau dulciurile deloc...fff ciudat...

Monica: si eu fac ecografia pt translucenta nucala, asa ca doar daca imi recomanda dr fac si testele...desi in cazul in care ar iesi ceva cu probabilitate mare nu cred ca as avea puterea sa omor copilul...chiar nu stiu ce as face...cred ca as incerca sa ma pregatesc psihologic si atat...

Ana: mie Anaxena mi-a facut pofta de ciorba de vacuta asa ca acum tb sa o iau unde vad cu ochii pt a cauta ingredientele
Lista mea cu analize suna cam asa:
- analiza urinei si urocultura
- hemograma
- glicemie
- uree
- creatinina
- acid uric
- ALT, AST, bilirubina
- calciu, fier
- listeria
- VDRL, HIV
- grupa sanguina, RH
- cmv, rubella
- Ag HBs, antv HCV
- toxoplasma

ankalaura: wow, ce raspuns lung Mie dr mi-a spus ca ecografii pot face in fiecare zi daca vreau, n-am auzit sa dauneze sarcinii.... acum unde o fi adevarul...poate undeva la mijloc ca de obicei

bubuleana
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

am sosit si eu din ungaria...offf sunt asa....mi-e frik...deci dr a vazut sac gest de 14 mm, ce corespunde la 6s..bb de 4mm..ce corespunde la 6s...are si activitate cardiaca..ceea ce ma bucura...si dr a zis ca e ok...doar ca m-a pus naiba sa-l intreb cate batai/minut are...si a zis 69...adik io asa am inteles (acu ma gandesc ca a zis 96...) si ca e ok...dar eu stiu din ce-am citi ca trebe sa fie intre 90-120 ..si acum citesc ca daca limita inferioara e de 100 bpm la 6s si 2z si 120 bpm la 6s3z-7s....deci acum imi fac griji...muuulte griji...
offf..citesc prea multe si intru in prea multe detalii cu sarcina....si uite asa imi fac zile negre

dma ma bucur ca a fost ok la dr!!! spune-mi te rog si mie ce s-a vazut...da-mi detalii te rog..in cifre
cristina asteptam vesti si de la tine!!!!

Oana
6+
o noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pai da mai Bubu, daca raman in urma cu cititul in numai 2-3 ore.... Si stai sa vezi de luni, cand incep focurile la birou. Eu am stat azi numai pe DC si nu am facut fata. Pana sa citesc eu si sa raspund in paralel, a mai crescut subiectul cu 3 pagini!!!

Anca 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Bubuleana cand esti programata pt translucenta nucala? Avem acelasi nr de saptamani si sunt curioasa. Eu merg miercuri dar la un alt medic si nu stiu ce o sa-mi faca fiindca e prima data cand o vad.

Anna 12
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Oanasm tocmai de asta spuneam eu mai devreme ca nu-i bine sa stii prea multe sau sa faci prea multe investigatii. Se creeaza un stres inevitabil care nu poate dacat sa-i faca rau lui BB. Incearca sa stai linistita si gandeste-te ca daca era ceva in neregula ti-ar fi spus medicul.

Anna 12
AMR 28
vinebarza
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Am revenit! Am avut ce citi din urma, ati scris, nu gluma!

Miss Parker, eu te-am vazut aici la mamici si m-am bucurat mult pentru ca stiu ca-ti doreai sa ai un bebe, uite ca nu a trebuit sa astepti prea mult, ma bucur mult si eu pentru tine si-ti doresc sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos ca voi!

Bubule, ma bucur ca bebe e bine si ca nu te mai supara greturile asa de tare. Ai dreptate cu testele, desi eu ma situez undeva la polul opus (desi nici eu nu cred ca as renunta la bebe daca as afla ceva rau)... eu voi face amniocenteza cu toate riscurile aferente, am 36 ani si ceva riscuri exista.

Oanasm, spune-mi te rog unde ai gasit (pe ce site) valorile normale? La eco de 7 sapt. si o zi bebele meu avea 9,3 mm si ii batea inimioara cu 126 batai/minut. Am cautat in disperare sa vad care sunt intervalele normale, desi dr. m-a asigurat ca este perfect normal... la tine nu sunt scrise cifrele pe care ti le-a comunicat verbal dr. pe un buletin de analiza? Eu zic sa nu intri in panica, mai ales daca dr. a zis ca e ok.

Dana, nu vreau sa te sperii dar incerc sa te fac atenta asupra unui aspect: ecografiile de sarcina se fac cu ecografe speciale care nu sunt nocive in sarcina... o prietena care e medic mi-a spus insa sa fiu foarte atenta sa nu merg la ecografisti care fac si altfel de eco (eco la inima, mi-a dat ea exemplu), aceste ecografe pot fi daunatoare bebelusului in formare... chiar m-a atentionat sa observ ca sunt altfel concepute ecografele pentru sarcina fata de celelalte. Ai grija de tine si sa nu te superi ca ti-am spus lucrurile astea, pur si simplu cand am citit povestioara ta mi-am amintit ce mi-a spus prietena mea...

Fetelor, vad ca inceput sa se anime si subiectul nostru, o sa vedeti ca incet-incet ne vom apropia una de alta, problemele sarcinii ne vor tine aproape, Doamne-ajuta sa nu avem deloc probleme si sa aducem pe lume copilasi sanatosi! Astept si eu parola de la mailul comun, sunt convinsa ca asa ne vom cunoaste mai bine de acum inainte.

Va pup cu drag pe toate si va doresc un weekend frumos!

Avalon 8+

...un miracol

Mergi la inceput

Despre teste:
-ecografia de translucenta nucala se face la 12 saptamani;
-triplul test (impreuna cu ecografia - intre analizele de sange si ecografie nu trebuie sa fie mai mult de 24 ore) se face la 14 saptamani dar nu mai tarziu nici macar cu o zi;
-amniocenteza 17-18 saptamani
- ecografia morfologica de trim.II se face la 22 saptamani.

Avalon 8+

...un miracol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

anna, avalon si mersi...hmm..pai pe net am gasit valori si valori..ba ca intre 90-120, ba ca intre 120-140..cine stie?
si asta.."In the early stages, the fetal heart rate is approximately 80-85 beats per minute (bpm). However, by the 9th week your baby's heart beat will be in the range of 155 to 195 beats per minute"
dr as cris pe o hartie...adik asistenta..da io nu inteleg ce a scris..fff urat scrisul...scrie, pe langa datele ce le-am spus mai devreme si embrion viu localizat in sac...si mai scrie ceva jos..da nu inteleg.....si dr a zis ca e ok...l-am intrebat de vreo 2 ori ca e ok? ca pot anunta parintii? si a zis ca da!..si sotu zice ca ar fi zis dr daca era ceva..acum..incerc sa ma calmez...

Oana
6+
o noua viata

Mergi la inceput

Stai cumintica, Oana, daca era ceva in neregula doctorul ar fi spus, sunt convinsa, doar ai fost la un doctor bun. Nu-ti mai face ganduri, vei vedea ca la urmatoarea eco vei fi mai linistita... ooof, iti dau tie sfaturi dar eu as fi in stare sa ma duc zilnic la ecograf

Avalon 8+

...un miracol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

quote:
Originally posted by boticelina

anaxena, vreau si eu parola la mail, sa pot pune niste carticele in inbox. Am incluviv "mama si copilul" a lui Capraru in varianta electronica.

Monica si gargaritza 12+

"If you are unware of your choices, then you have none"

activeaza-ti PM-ul

Ana-Maria16+
am oMARIA!!!AMR 24sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput