Mamici de iulie-august 2008 (17)
Raspunsuri - Pagina 9
crisoprea spune:
ana_a, caprioara: pune-ti-va si voi la semnatura, varsta sarcinii... sa vedem si sa ne bucuram cu voi pt fiecare saptamana trecuta cu bine.
pup
AnnaBaby spune:
Boticelina iti impartasesc temerile. Si eu sunt la fel de indecisa si ma gandesc ba ca vreau ba ca nu vreau sa-l fac. Pe de o parte nici prea multe investigatii nu sunt bune pt ca iti creaza stari emotionale puternice - eu cel putin cred ca n-o sa pot sa dorm daca fac testul pana primesc rezultatul. Si asta clar nu e bine. Pe de alta parte daca stiinta a avansat e bine sa profitam la maxim de ea, ca nu mai traim pe vremea mamelor nostre care nu aveau nici ecograf.(nici nu-mi pot imagina asa ceva, by the way). ma mai gandesc, mai am putin timp. Dr mea a zis ca nu e nevoie sa fac TT pt ca nu este un test obligatoriu si nici nu ma incadrez in categoria de varsta la care e necesar, etc.
Anna
12
AMR 28
vinebarza
bebe
MissJJ spune:
Buna fetele!
Anaxena cu ciorba eu nu respect ce zic aia pe plic noua ne place acra asa papam noi dar nu f asa ca eu tot pun cate un pic din plic mai gust mai adaug mai las sa fiarba iar mai gust si tot asa ca atunci cand am respectat ce ziceau ei nu a iesit cum trebuie. Asa ca putin cate putin pana e pe gustul nostru. Da la voi in zona normal se acresc ciorbele sau nu? La noi in moldova se fac acre. Numai supa de pui nu se acreste ca na e supa si ciorba de burta se face cu otet si usturoi, nu cu bors.
Mie mama imi trimite bors sau merg la mag rom si iau cu toate ca acolo e f f scump.
Legat de medici aici eu nu am medic pe mine ma vad moasele dar aici moasele sunt f bine pregatite sg lucru ca nu opereaza si nu iau decizii imp fara sa consulte medicul. Si mereu cand merg la control e alta moasa nici nu ma vede aceeasi si cand nasc e medicul de garda si moasele din tura respectiva. Data trecuta totul a fost super ok speram si de data asta. Si nu platesc nimic daca vreau pot merge si privat dar e f scump si in genere e f bine la stat bien depinde si de spital sunt unele mai bune si unele care au un renume nu prea nemaipomenit, dar si asa nu ai ce sa prea faci la stat te trimit la ce e in zona la tine de care apartii eu am avut aici in zona de ales intre trei spitale. Sper sa fi ales bine.
Legat de dublu si triplu test eu le-am facut toate care mi le-au dat si data trecuta aici nu iau eu rezultatele ci le ataseaza ei la caietul meu daca sunt ceva pb primesc scrisoare prin posta unde ma anunta ce si cum si ce trebuie facut.
Legat de sexul bebelusului aici nu il spun decat la sapt mari ca in total is cam 3 ecografii pe sarcina, eu am facut una la 12 s acuma urm la 20 sa fac aia morfo si mai apoi cred ca pe la 28-30 mai fac una ceva de genul asa a fost si sarcina trecuta in rest numai cand merg la moasa ascult inimioara lui bebe si controleaza ea sa vada cum e asezat bebe si daca totul este ok.
Legat de
depinde de cum ne simtim in genere suntem amandoi prea obositi pt sporturi din astea dar in weekend sau daca suntem mai odihniti si daca eu ma simt bine atunci da. Dar destul de rar ca sunetm busy cu programul fetei si nu prea mai avem timp sau chef de tavaleli.
Mona La Multi Ani!
pt Cris, asteptam poze de la petrecere.
Biribu si restul de fete uitati aici niste www.flickr.com/gp/13659422@N05/yY4m40" target="_blank">poze cu noi, bine maj sunt cu fata dar sunt si cateva cu noi. Sunt de asta vara pozele cu noi cand repar laptopul pun si mai recente.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
AnnaBaby spune:
Mada e tare dulcica fetita ta. Cred ca esti foarte mandra de ea!
Anna
12
AMR 28
vinebarza
bebe
bubuleana spune:
Monica:
eu nu am de gand sa fac nici dublu, nici triplu test decat daca ma obliga dr. Nu ma simt in stare dpdv psihic pt astfel de teste, este un copil foarte dorit si asteptat si trebuie sa fie perfect sanatos
Oricum nu vad rostul sa le fac daca dr nu mi le recomanda...oricum sunt foarte dezbatute si pline de contradictii aceste teste, care pt a fi relevante sunt urmate de tot felul de proceduri si nu sunt niciodata 100% sigure...
Ana: nici eu nu mi-am facut inca analizele de nici un fel, cu exceptia urinei unde am si descoperit infectie urinara. saptamana viitoare merg sa fac toate analizele pe care mi le-a recomandat dr.
Daca vrei iti pot da lista 
bubuleana
12+
MissJJ spune:
quote:
Originally posted by AnnaBaby
Mada e tare dulcica fetita ta. Cred ca esti foarte mandra de ea!
Anna12
AMR 28
vinebarza
bebe
Ana multumim.
Ce sa zic am dat "comanda" de fetita blonda cu ochi albastri si asa a fost, am avut noroc ca a fost f cuminte in afara de momentele cand a fost bolnava, acuma e mai nastrusnica ca isi testeaza limitele si pe ale noastre si na personalitatea isi face aparitia dar e tare scumpa si daca o cert ca face ceva rau se stramba si pleaca.
Speram bebe 2 sa fie baietel dar orice ar fi sanatos sa fie ca e bine. Acuma cand mergem acasa ma apuc sa triez garderoba de la fata am vreo doi saci cu haine si deja trebuie sa ii iau altele ca astea care le are de 18-24 ii sunt mici deja.

Si am sa pun deoparte cele unisex in caz ca e baietel si separat alea pink in caz ca e fetita. Oricum eu sunt tare curioasa din fire si abia astept sa stiu sexul lui bebe.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)Bebe 2
Nati spune:
dma2007, ma bucur ca esti bine si samburelul vostru la fel.
Aici in Japonia atat mi-a zis medicul: sa nu mananc sarat si fara dulciuri, in rest nimic nu mi-a interzis, de peste mi-a spus doar doua portii pe saptamana, din cauza mercurului.
Eu azi am avut zi grea, nimic nu-mi placea cand deschideam frigiderul, pana la urma am mancat o banana si niste cartofi prajiti cu salata.
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu mai pot manca carne, mi-e pofta da cand o vad mi se strange stomacul, plus seminte, la ce mancam eu inainte, acum sa nu le vad.
Nu mai stiu ce sa mananc, offf, trece si asta.
Spor la treburi si aveti grija de voi.
Sanatate maxima!
15+
flo1980 spune:
Buna tuturor! Am reusit sa citesc ce ati scris voi.....muuuuult a mai fost.....
Fetele din bucuresti care au facut deja triplul test, imi puteti spune daca l-ati facut la IOMC? Eu acolo trebuie sa-l fac in decursul acestei luni, dr. mi-a dat un formular si zicea ca este gratuit dar nu vreau surprize....
Azi am facut de papa si acum mi-e cam leneeeee.....
Voi ce faceti?
Flory mami de Alex si
14+
bebe 2
boticelina spune:
bubuleana
eu sunt in mare dilema vis-a-vis de dublu/triplu test, amniocenteza si alte alea. As vrea sa fac doar acum pe 12 translucenta nuchala si daca e extrem de mare sa ma pregatesc psihic pentru un bb cu probleme. Atat.
Eu am fost incadrata de la inceput in categoria de gravide cu risc din mai multe considerente si am gasit prin cunostinte un medic f bun, tinar, care se ocupa indeaproape de mine si mi-e teama sa nu fie exces de zel. O sa incerc sa negociez cu el testele astea.
Si apoi, eu am un handicap fizic congenital, care insa nu m-a impiedicat absolut deloc sa am o viata minunata. Mama mea insa a recunoscut ca daca ar fi existat ecografii pe vremea cand era gravida cu mine ar fi renuntat la sarcina. De aceea sunt in mare dilema si nu stiu daca e cazul sa ma joc de-a Dumnezeu.
Mai sfatuiti-ma si voi fetelor, poate gandesc eu egoist, mi-am dorit f mult acest copil si l-am asteptat ani de zile, prietena mea mea zice ca refuzand testele ma gindesc doar la mine nu si la copil.
Monica
si gargaritza 12+
"If you are unware of your choices, then you have none"
MissJJ spune:
Nati si eu am momente cand vreau ceva si cand dau sa pun gura nu imi mai trebuie.
Deja mi-e groaza ca ajung acasa si iar stau in cumpana oare ce sa iau sa imi placa, greturile nu mai sunt asa mari dar tot nu reusesc sa pap ce vreau chiar daca pe moment ma tenteaza. Vreau sa bag mai multe fructe si legume in meniu cand ajung in uk ca aici ne-am indopat cu papa de sarbatori.
Asa ca in uk schimb placa trec la dieta, asa zisa dieta, incerc macar, apa multa legume fructe chestii mai sanatoase decat pana acuma, ca na greurile se cam duc si poate am norocul sa pot papa linistita. Un fel de detox poate totusi nu pun iar 23 de kg ca sarcina trecuta. Acuma astept sa ajunga acsa sa ma si cantaresc sa vad cate kg am la activ ca nu mai stiu.
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2