Mamici de mai-iunie 2008 (26)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Buna,fetelor
As vrea si eu sa ma alatur mamicilor de mai-iunie si sper sa mai gasiti un loc si pentru mine.
Sunt si eu gravida in 20 de saptamani si cred ca voi naste cam pe10- 12 mai prin cezariana.
Am si o fetita de un anisor fara 3 zile pe care am nascut-o tot prin cezariana caci avea greutatea de 4.500 kg si asa m-au sfatuit doctorii si asa am hotarat si eu in final caci nu mai aveam putere nici sa merg la toaleta si mergeam exact ca o rata de imi pocneau toate oasele de jos ,iar dopul gelatinos il pierdusem cu vreo 3 saptamani inainte sa nasc si aveam dureri ingrozitoare care m-au facut sa merg la urgenta ca nasc de vreo 6 ori si eu tot nu mai nasteam.
Acum am baietel si sunt tare fericita ,chiar daca uneori sunt nerabdatoare sa treaca timpul mai repede si sa nasc ,caci am impresia uneori ca sunt gravida de ani de zile ,mai ales ca deja am o burta mare si obosesesc mai repede ,mai ales ca trebuie sa am grija si de fetita mea de un an care are 11 kg si e deja tare grea cand o ridic in brate.
Acum ,din fericire ,e sotul acasa cam de 2 saptamani ,dar pana acum am fost doar eu si fetita mea singure vreo 3 luni jumate si prea putin ajutor de la rude ,iar cand sotul meu va pleca din nou peste o luna jumate eu voi fi in 6 luni jumate si cu fetita mica si nu stiu cum ma voi descurca ,ma ia groaza un pic dar incerc sa nu ma mai gandesc la asta macar cateva saptamani pana incep sa fac un plan de atac .
Am incercat sa am si o femeie care sa ma ajute dar a fost o experienta atat de groaznica incat ma ia cu frica sa ma gandesc ca pana la urma iar va trebui sa apelez la o alta femeie care sa ma ajute ,insa e si greu sa gasesti pe cineva de incredere si care sa vrea sa-si faca treaba cum trebuie .(eu ma incapatanez sa cred ca ma descurc si singura).
O sa vina sotul sper totusi la nastere si sa ma ajute atunci ,daca nu chiar o sa fie ingrozitor de greu .
Insa perioada asta stiu ca va trece si nu va fi mereu asa si vom fi si noi toti 4 impreuna fara sa mai fie nevoie sa ne despartim asa de des ca acum din motive ce nu tin de mine si sotul meu .
Sper ca nu v-am plictisit prea tare caci am scris cam mult .

Ioanaun anisor Darius 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

bine v-am regasit in 2008!
si noi am stat de rev acasa ca 2 porumbei, la 12 i-am sunat pe socrii, ar la 1 pe ai mei ca germ e cu o ora dupa noi si dupa aceea eu am adormit.
BB la ora 12 noaptea a fost f activ.ieri de ex nu l-am simtit prea mult dar nu intru in panica, ca azi iar a fost activ.
fetele care au cununia acum, vai cate umblatura aveti, eu tin minte acu 2 ani cand ne-am casatorit cat am umblat, le-am facut pe amandoua in aceeasi zi.verighetele ni le-a cerut doar popa, la primarie saracul fostul meu vecin a uitat si sa zica ca are voie sotul sa sarute mireasa.a fost la prima lui oficiere si nu stia pe cine cununa, cand m-a vazut ca intru s-a inrosit, dar a fost frumos ca oricum si noi aveam emotii.
cu biserica, la noi a fost iar o probleme, sotul e reformat iar eu evanghelica.ma gandeam ca o sa tina cu dintii sa o facem la reformati, acolo trebuia sa vorbesc maghiara, eu pauza ca nu stiu nimic, dar l-am convins repede pe sotul meu ca la evanghelici popa tine slujba in 3 limbi, germana, maghiara si romana, si a fost toata lumea multumita.
deci pe BB il botezam tot la nemti, ca la unguri nu il duc.dar nu am stabilit cand, nu vreau sa fie f mic deci poate astepta.ma gandeam ca in oct cand facem 2 ani de casatorie am putea sa-l botezam si asa impuscam 2 iepuri o data.
vai ce de scriu, cred ca vine de la invatat.
va pup pe toate!!!

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Daria_Ioana- BINE AI VENIT felicitari pentru sarcina si pentru fetitza (La multi anishori ii urez pentru ziua ei). Inteleg ca este greu ... mie imi este greu si asa, fara inca un bebe mic dupa mine Mult curaj. Noi suntem aici sa te incurajam
Ca sa te trecem pe listutza - ne poti da mai multe detalii: Data ultimului ciclu (UM), Data de nastere (DN) ca sa iti uram La multi Ani :D si data prevazuta a nasterii (DPN). Nu stiu daca esti la curent, primele tale 10 mesaje vor fi moderate, deci nu vor aparea imediat pe forum, ci cu o mica intarziere... deci si rsapunsurile de la noi vor intarzia poate. Asa ca scrie repede 10 mesaje si gata, scapi de moderare
Oh, acum am vazut, bine ai venit si tu printre noi - Magnetism79! Daca ai putea si tu sa ne dai mai multe detalii despre tine (vezi mai sus, ce am scris pentru Daria_Ioana) ar fi super.
Gabitza- merci pentru raspuns, mamica cu experienta ;)
Esme si Simona-merci si voua O sa ajung cu siguranta in H&M aici si o sa caut dresuri burtoase :D daca nu, la cutzite cu dresurile mele vechi! Esme, sigur ca ma intereseaza targul respectiv, of, tot am zis ca te sun si uite, cu agitatia asta si cu al meu sotz care mereu fura mobilul de acasa... nu am apucat...dar o sa ma mobilizez, ca nu se mai poate !
Fecian-vad ca fetele au raspuns deja, eu nu prea am asa probleme, dar am constatat ca la mine merg fff bine caisele uscate ... si prunele uscate! Poti incerca si asa ceva.

Fetelor, am vazut azi toata ziua stiri din tara brrrr... sunteti ingropate in zapada si e un viscol pe acolo !!! Sper ca sunteti bine si la caldurica toate !
Eu vin cu intrebarea despre patutz: cum ar fi mai bine, un patutz de lemn (evident cu doua pozitii) sau un patutz cu plasa (nu stiu exact cum se cheama, uitati aici un exemplu: http://www.bebe-strumf.ro/catalog/product_info.php?cPath=25_32&products_id=633)
O prietena de-a mea are un patutz de genul celui din poza si pare foarte fain, ca dezavantaj imi zicea ca de exemplu bebe nu se poate ridica prea bine in picioruse, din cauza plasei de pe margini (bebele ei are 1 an deja), dar am remarcat ca atunci cand se joaca in pat si cade pe acolo nu se loveste cu caputzul de nimic tare, caci plasa aia e moale si in plus pare f rezistenta.

Nu prea stiu ce as alege - voi ce ziceti ?? Pupici :)

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Multumesc foarte mult de primirea calduroasa .
O sa incerc sa zic si eu ceva despre patut.Eu initial i-am luat Ioanei un patut de lemn cu saltea din fibra de nuca de cocos deoarece nu transpira si nu se incinge pe aceasta si este si tare pentru a ajuta la pozitia buna a coloanei bebelusului.
Oricum cand se naste bebe sta cam cum il pui in patut si nu e pericol sa se loveasca ,chiar trebuie mutat in alta directie cu capusorul de fiecare data cand adoarme dupa ce e alaptat
(odata il pui pe partea stanga si il sprijini cu niste scutece la spate ,apoi il pui pe dreapta si tot asa ,dar stiu ca nu trebuie sa stea cu fata in sus pentru a nu exista pericolul sa se inece cand regurciteaza.)
Iar cand Ioana a mai crescut si am mai plecat si noi vara in plimbari i-am luat patut din plastic cu plasa care se strange si il poti face usor bagaj .
Iar acum ca ea e mai mare am mutat patutul la nivelul de jos si am transformat din patutul de plastic cu panza un tarc in care ea sta si se joaca si se uita la reclame ,iar acest tarc sa zic asa il tin cu mine in sufragerie ,iar de dormit doarme in patuul de lemn din dormitorul ei ,pe care de la 4 luni si ceva l-am mutat la nivelul de jos .
Incidente in patutl de lemn nu a avut prea mari ,dar a avut unul care m-a speriat insa nu am renuntat la el ;si anume pe la vreo 6 luni si-a prins noaptea pe la 5 piciorusul asa de rau intre barele de la patul de lemn si era prins foarte aiurea si intortocheat ca nu am resuit sa i-l scot singura si panicata l-am trezit pe sot sa aduca un bomfaier ca sa taie bara ,caci numai stiam ce sa fac cand o auzeam cum plange dupa ajutor(apoi am legat bara care am taiat-o in partea de sus cu un scoci rezistent si acum totul e bine).
Dezavantajul la patul de plastic e ca nivelul de jos e prea jos si mi-e frica sa nu raceasca daca o las sa doarma in el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Daria_Ioana bine ai venit!!! deja suntem o gasca mare de gravidute- te primim cu bratele intinse.

Despre constipatie... la mine functioneaza cele 2-3-4 cani de lapte cald baut dimineatsa...uneori mai pun 50g de cafea (ca pic de somn la munca); si peste zi/seara mai beau 2-3-4 cani de ceai de mushetel. Dar a fo o perioada cand nu le-am baut nici pe primele, nici pe ultimile si.. am simtit vreo 2 zile lipsa. Am revenit la beuturile mele, chit ca ma baloneaza, ca mananc si multe fructe... dar macar ma mentin la statutul de cacacioasa. Am auzit ca si supozitoarele de glicerina- prin natura lor mecanica ajuta (o sa imi iau cateva in bagajul de internare pt nashtere...preventiv)

Azi am fo la munca. Prin nametsi... frumos afara...iarna ca in basme. Mi-e mila de aia care depind de mashina, eu fol. metrou+ tranvai (de obicei mergeam pe jos cele 3 statii, dar dupa criza de astm nu mai fac efort, mi-e frica). Si am ajuns rezonabil. Poate ca nu au fo multe mashini pe strada, si RATB-ul a venit super repede.

23+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Se confrunta vreo graviduta de mai-iunie cu sangerari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Stefany eu am avut sangerari in saptamana a 5-a. Acuma depinde de cauza, eu zic ca la ecograf iti depisteaza sigur cauza. Am fost deci la urgente si au descoperit un hematom de 7 mm, deci nu chiar mare. Acuma la hematoame, din ce am citit eu pe net, problema e ca se elimina si pot lua si sarcina cu ele cand se elimina, insa daca sarcina e mare, ca a a ta, nu cred ca mai exista riscul asta. La mine sarcina era mica tare si deci doctorii nu prea erau increzatori. Insa iata ca hematomul s-a eliminat intr-o saptamana si sarcina a ramas cu bine. De atunci nu am mai avut probleme. Oricum saptamana aceea a fost de cosmar!
In Romania stiu ca se dau medicamente de sustinere, aici insa nu iti da nimic (cel putin mie nu mi-au dat). Oricum din sfaturile ce le-am citit, tot pe net (ca doctorii nu mi-au zis nimic) trebuie sa stai cat mai linistita, de preferat in pat, fara sex, fara prea multa miscare. Acuma insa pe alte forumuri am citit ca din contra, mai bine e sa te misti, sa elimini mai repede hematomul. Nici nu stiam ce sa fac, am stat si eu linistita cat mai mult si gata.
Insa pot fi si alte cauze. De exemplu, o prietena de-a mea a avut ceva probleme cu placenta, a sangerat luni de zile. In final a pierdut sarcina destul de inaintata, insa un alt dcotor i-a zis mai apoi ca daca statea in repaus total la pat putea fi salvata. De aceea cand mi s-a intamplat mie cu hematomul, am stat in repaus, pentru orice eventualitate.
Sper ca experienta mea sa iti fi fost de folos, eu zic sa stai cat mai linistita si calma, fi increzatoare ca totul va fi OK!

Fetelor, multumesc ca empatizati cu mine aici, ingropata in nameti si la -30 de grade! Vad ca si la voi a venit iarna cea din povesti, desi cred ca e destul de aiurea pentru noi gravide, avem griji in plus (gheata, zapada, frig). Lily sa stii ca in afara de frig, nu prea regret nimic din ce traiesc aici in Canada. Si cateodata, da, frigul poate fi coplesitor! Dar nici intr-o zona calduroasa nu mi-ar place sa traiesc. In Vancouver nu este asa frig, rar se ajunge la temperaturi cu minus, insa problema acolo e ca ploua mai mereu. Si eu nu prea suport vremea mohorata, prefer sa fie frig si soare, cand vad soarele parca altfel e viata! Deci exista si locuri "normale" in Canada, nu e numai Polul Nord.
Simonacip sa stii ca tocmai ca in ultimele 2 zile mai mult in casa am stat si culmea acuma m-a apucat durerea de burta! Azi a continunat, nu stiu ce sa mai cred. Cand stau intinsa in pat sau pe scaun nu ma doare, insa cum fac doi pasi, parca simt ca se dezintegreaza, trebuie sa o sustin ca altfel ma doare tare.

Va pup! o zi buna tuturor, bun venit noilor fete!

Doloress 15+ posibil

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Dolores, am fost la ultrasound, doctorita nu era la cabinet insa asistenta mi-a facut o programare de urgenta la ultrasound..bb era ok, nu au vazut nimic aia..tout est bien...mi-au spus doar ca placenta este cam joasa, dar ca pana la 20 de saptamani va mai urca...cu o zi inainte am carat cu cos cu rufe (cca 6kg) o fi fost prea mult pt mine, nu stiu.stau si eu linistita, la doctor merg abia saptamana viitoare, sau poate ma cheama ea mai repede cand ii vin rezultatele de la ultrasound
intr-adevar azi a fost un ger naprasnic, insa maine se anunta doar -8 grade iar in weekend +6..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Daria_Ioana si Magnetism79, bine ati venit in grup

Pe Ioana am trecut-o pe lista, pentru ca mi-a zis DPN aproximativ cand este. Ioana, daca vrei sa te trec pe lista cu data de nastere, sa stim cand sa-ti spunem la multi ani, sa-mi zici si data nasterii

Magnetism, spune-mi si tu te rog datele tale si te trec eu pe lista de pe prima pagina.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Buna fetele! Un An Nou plin de bucurii, sarcini si nasteri usoare si copilasi sanatosi!!!

Ma iertati ca am disparut ca magarul in ceata. ultima zi la munca a fost cam stresanta iar acasa nu am inca internet. dar uite ca am supravietuit doua saptamani si fara, desi cu greu.
ieri am ajuns si eu la munca, dar fara chef, am cam pierdut vremea pe aici. am incercat sa citesc din urma, dar nu prea am retinut mare lucru (neuronul, bata-l vina!).

despre noi ce sa va povestesc? am avut o vacanta tare obositoare, cu multa munca in casa, cu musafiri (familie, dar multa lume in casa). nici nu stiu cand au trecut cele doua saptamani. sarbatorile le-am petrecut acasa, cu surori si mama soacra. destul de linsitit, cam cum vroiam eu. in rest multa treaba, inca mai sunt cutii si saci in casa, inca mai sunt treburi de facut (vopsit tocuri de geam, pus rafturi, montat mobila sufragerie, vopsit un perte sufragerie, dupa ce ne vin canapelele, pt ca vreau sa stiu exact culoarea....). dar santosi sa fim, ca le facem noi incet-incet pe toate.

eu si bebe ne simtim bine, desi eu sunt cam obosita. zilele inainte de craciun nici nu am avut timp sa ma gadnesc ca sunt gravida: smotru, gatit. ba am si cazut pe scari, ca eram tare obosita, nu aveam inca pusa mocheta pe scari si mi-a alunecat piciorul. nu va spun cum ne-am speriat si eu si sotul. mi-a inghetat inima. dar am avut noroc si am scapt numai cu cateva vanatai.

burtica a crescut foarte tare, cred ca a contribuit si mancarea, dar sunt sigura ca si bebe. ma simt deja ca o mica balenutza, respir destul de greu cand trebuie sa urc scari sau sa fac un pic de efort. daca am inceput de pe acum... cert este ca burta este mult mai mare decat la alexandru in aceeasi perioada a sarcinii.

bebe este foarte activ, mai ales seara, cand ma intind, si noaptea. bataile sunt din ce in ce mai ferme, de la mici gadilari pana la inghiontiri zdravene. aseara i-am simtit cred si o coapsa, se vedea prin burtica. cred ca acum este pozitionat orzontal, ca sunt foarte lata, dupa parerea mea. abia astept sa ma duc miercuri la control sa vedem ce mai zice, desi nu o sa o vad, dar macar sa o ascult.
Tot miercuri vreau sa o pun pe moasa sa imi dea in scris ca am voie sa circul cu avionul la inceputul lunii a saptea. trebuie sa dau o fuga de cateva zile in romania pt niste acte, dar nu as vrea sa nasc pe acolo, mai ales asa devreme.
Cam astea sunt (po)vestile despre noi.

Dana 22+

Mergi la inceput