Mamici de mai-iunie 2008 (26)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:
Originally posted by Simonix

Pe mine acum ma enerveaza hainele - ma simt cat un balon... si cel mai tare ma streseaza dresul ! ca imi strange burta. Am blugi cu burtica, dar sunt cam friguroasa si mai pun si dres - groaznic, imi lasa niste urme pe burta ... de-abia astept sa scap de el.

in H&M sunt dresuri cu burtica negrii, maro, albastrii...si eu port sub pantaloni.

quote:

Eu am trait multa vreme in Polonia, catolici din aia extremisti :D

intr-adevar aia sunt super indoctrinati. Am o prietena Ania poloneza, care are un prieten Belg cu care a ramas gravida. Stau impreuna, au copilul, sunt fericiti dar in Polonia nu mai au ce cauta. Prietenul Belg e si el catolic...dar catolic moderat.

quote:
Hai ca revin mai incolo, cu intrebari despre carucioare si patutzuri, on-topic :D (incep soldurile!!!)

Simona cu

Daca aveti timp vizionati mai intai site-urile nemtesti si magazinele nemtesti fix in perioada asta fiindca acum sunt ieftine iar germania pe ansamblu e mult mai ieftina decat belgia.
Pe 20 aprilie este la Brussel un targ de vanzare second hand cu articole doar pentru copii organizat de british expats. Treaba e ca sunt multe chestii absolut noi, sau chestii aproape noi iar preturile sunt extrem de mici. Noi mergem impreuna cu prietenii care ne-au spus de el (el roman, ea americano-belgianca ), daca te intereseaza iti dau mai multe detalii pana atunci.

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

quote:

Subiectul care ma doare (la propriu!!!) pe mine: Constipatia!
Cum sa scap de ea? Ca deja nu mai stiu ce sa fac. Am luat si ceaiuri laxative si tot degeaba..Deja am impresia ca o sa imi pocneasca intestinele daca nu rezolv cumva problema. Am incercat lapte cald si apoi apa, iaurt Activia, ceaiuri, fructe multe si cu multe fibre... Nu stiu ce sa mai fac. De mult nu mi-a fost asa de greu ...

Eu am fost constipata fix la inceputul sarcinii, dar am trecut pe cereale (fibroase) cu lapte in fiecare dimineata si ceai de musetel in fiecare seara si nu am mai avut nici o problema. Asta e o solutie doar daca te tii de ea mai mult vreme si tu acum ma gandesc ca vrei ceva rapid. Iti ofer un sfat, dar tin a te avertizez ca lumea nu prea crede si de regula ma ia in ras...desi functioneaza...doar ca e mai dificil de "digerat". Banane cu coaja, evident musai bine spalata coaja. Ca sa fie mai usor de mancat tai banana feliuta, coaja si pulpa impreuna si nu tai decat cate una pe rand...altfel se inegresc. Nu o sa aiba efect instant, dar cam dupa doua ore, daca reusesti o banana mare intreaga mergi la WC si inca cu usurinta. Despre remediul asta stiu de la un curs de Qi-gung pe care l-am urmat cu ceva ani in urma.

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Ylari si Alysh si Cleo, multumiri ca m-ati linistit ref. la colostru, am sa fac si eu cum a zis Alysh si am sa-mi dau cu Bepanthen si am sa-mi pun niste tampoane de vata demachiante sub sutien, ca sa nu am surprize cu pete pe sub bluze la servici, ar fi penibil rau.

Am constatat ca mi se usuca pielea si mai rau ca inainte, desi beau cam 4 litri de lichid (apa+sucuri) pe zi.

Fetelor, noi nu avem zapada, desi avem grade sub zero de mai multe zile. Bine macar ca avem soare, tot e ceva.

Sa nu va certati din cauza bisericii, ca nu merita. Dupa parerea mea (proprie si absolut personala) credinta poate exista si in afara bisericii. Va recomand o carte extraordinara: Scott Peck - Drumul catre tine insuti. Am avut multe revelatii citind aceasta carte.

Fetele cu sanii mariti, si eu am sarit de la 75D la 80E, am zis ca sa stea mai lejer, dar acum ca nu-i mai sustine chestia aia de metal am senzatia ca atarna de parca am alaptat deja 3 luni...

fecian, parca tu scrisesesi ca ai fost la IKEA pt. patut etc. Fetelor, de ce nu va luati second-hand, de la alti parinti care nu mai au nevoie de ele? Eu zic ca numai salteaua si cearceafurile tb. sa fie noi, dar mobila de infasat, patutul, dulapul, astea pot fi luate la mana a doua. Eu am descoperit pe internet in Germania un link care se cheama "talciocul parintilor", unde se face schimb in draci de lucrusoare, obiecte pt. bebelasi. Ma gandesc ca asa pot economisi bani frumosi si in acelasi timp fac un bine unor alti parinti, in loc sa le bag tot caselor de mobila atatia bani in buzunar... Cat despre constipatie, aici zice ca sa iei "Milchzucker", vezi si tu care e echivalentul in Olanda... Apoi mai stiu o solutie babeasca: dimineata la sculare o lingura de miere si un pahar cu apa nu prea rece, vezi daca da rezultate. Bafta!

Va pup pe toate

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by simonacip

Buna fetele...cine spunea ca merge azi la serviciu?? Sunt curioasa cite au ajuns, eu una am renunat, asa ca iata-ma acasa, desi sincer m-am cam plictisit pt ca nu pot iesi nici un pic (fiind si cu David, nu singura)
E o zapada pina la genunchi, n-am mai vazut asa de cind eram copil...Sper miine sa reusesc totusi sa ajung la sv, ca am ceva treaba pe acolo..
Cine intreba se sani? E colostru dragele mele si eu daca apas un pic curge colostru...In ce priveste aspectul sanilor...mie nu mi-au ramas la fel ca inainte de prima sarcina, adica nu mai au aceeasi consistenta, si parca si mamelonul a ramas un pic mai mare...iar talia la mine s-a ingrosat si am ramas si cu 2 kg in plus...sa vedem acuma ...AM deja 6 kg in plus...
Va pup fetelor, ne mai auzim,c a sunt prin zona...

David (10 nov 2004) si
Simona 23+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Ha, ha, ha, eu n-am ajuns la servici......
Am plecat, am facut catziva pasi si m-am intors.... Dar cand am ajuns in casa am simtit ca mi se face rau... m-a luat o sfarseala ingrozitoare cu stare de somnolentza... am dormit vreo 2 ore si m-am trezit ok, dar dupaia iar m-a luat. Ce o fi? Eu ma gandesc ca si asa am iesit cam anemica la ultimele analize, vitamine nu mi-a dat tanti doctoritza asta a mea sa iau, a zis ca doar in trim 3 ca atunci creste bb cel mai mult... Cred ca sunt epiuzata... Fetelor, su NU MAI AM CHEF DE MUNCAAAAA!!!!!! Ma epiuzeaza, nu mai pot. Si daca spun cuiva rade de mine....

Pup fetele, hai ca ma apuc sa citesc ca vad ca nu ati stat degeaba!!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=YLARI&year=2008&month=5&day=5&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=YLARI&year=2008&month=5&day=5&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Fetelor! La mine sunt -35 de grade, cum ma duc eu racita bocna la servici nu stiu. Si la noi a mai tras o repriza de nins pe 1 ianuarie, iar e totul inzapezit. Fetelor din tara, uite asa cum e la voi azi asa e la mine din noiembrie, deja nu mai suport culoarea alba. Cum reusesc astia sa stranga toata zapada, vine alt val de ninsoare, se face exact la fel. Noroc mare aici cu transportul in comun, circula la fix, nu am stat niciodata prin statii. Si e cald si in autobuze si in metrouri, deci per total nu stau decat vreo 5 minute in frig.
As suna sa spun ca ma simt rau insa nu prea ai voie in preajma sarbatorilor. De luni incolo e OK insa in preajma unui week-end lung iti trebuie musai hartie de la doctor, parca daca esti bolnava lata in pat iti mai arde de mers la doctor sa stai si pe acolo o jumate de zi pentru o scutire. Ma doare in cot ca mi-ar taia o zi de salar, insa acuma la noi se fac evaluarile pentru bonusul anual si conteaza fiecare absenta. Daca lipsesti prea mult iti trece 0 la spiritul de echipa, nu conteaza cat de supportive esti de fapt cu colegii tai! Si deja am lipsit ceva cu problemele mele de la inceputul sarcinii, asa ca mi-e cam frica. Am muncit prea mult tot anul sa ratez bonusul.
Lily si mie tot asa imi place iarna, sa ma uit la ea din pat, de la caldurica. si in preajma sarbatorilor, dupa sarbatori mi se pare ca nu mai are nici un rost.
Esme ti-as trimite eu putina zapada ca avem de unde! Daca vrei poti sa o iei pe toata, nu ma supar ! E fain ca iti plac sporturile de iarna, din pacate eu nu stiu sa skiez ca as avea ce face in fiecare week-end din noiembrie pana in aprilie.

In plus, ma tot doare burtica. Cand stau in pat sau pe scaun nu am nimic, insa cum fac 2 pasi am niste sageti prin burta in toate directiile. Ma doare si sus langa buric, si mai jos sub burta si spre spate. Oare ce-or fi? Ati experimentat asa ceva? Aici nu iti da nimic, si la orice intrebare iti zice ca asa e normal in sarcina, ca i-am zis la doctor ca am dureri abdominale.

Va pup! cred ca ma urnesc incet spre servici de acuma.... Nu o sa mai scriu asa des, eu la servici nu am timp nici sa ma duc la baie ca lumea.

Doloress 15+ posibil

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Dragele mele viitoare mamicutze,
Sunt noua pe forum,am 15 sapt+, un bebebe baiat cam grasut, si va rog mult sa-mi spune-ti si mie cum fac sa ma trec pe prima pagina asa cum v-at trecut si voi la mamicile de Iunie 2008.
Pupici si daca e vreuna dinytre voi care va naste la medlife , si mai ales cu doct Radulescu Razvan va rog mult sa luam legatura.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Doloress, frigurile din Canada sunt motivul pentru care nu emigram acolo Daca ar fi sa ne mutam in alta tara, as vrea una unde e cald (dar nu sa te sufoci de caldura) si sa fie ziua lunga; m-am saturat de zilele astea scurte de iarna.
Ylari sa nu fie ceva semn de raceala.Chef de munca?!? Ce-i ala? Apropo de vitamine, eu iau Elevit la indicatia medicului de familie.In primele saptamani am luat Materna (la sfatul d-rei ginecolog). Avand in vedere ca eu numai sanatos nu mananc, cred ca-s foarte bune pt bebe si organismul meu.

Ma uitam la listuta noastra si se pare ca bebeii is grupati (pana in 3 mai baietei, apoi vine o gashca de fetite, apoi iar baietei si tot asa). Daca ma iau dupa listuta, ar trebui ca si bebele meu sa fie baiat (poate aflu marti - mai este mult pana atunci? )

Lilly 19+ Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Simonix, incearca sa tai ciorapii in zona burtii, eu asa am mai purtat, nu se destrama pentru ca e chilotul ciorapului, dar desigur dupa sarcina nu-i mai poti folosi.Cred ca te streseaza mai mult dungile de pe burtica, nu au ce sa-i cauzeze lui bb, dar ca sa-ti recomfortezi mintea incearca asa.
Colostru n-am avut nici eu asa devreme la prima sarcina, abia prin luna a saptea si nu atit de mult ca acum, deci nu-ti face griji.
Fecian, si eu sunt foarte constipata, fac la citeva zile (minim 3)..marturisesc ca atunci cind nu mai pot pun supozitor cu glicerina, e doar mecanic, local deci nu-ti face griji, nu il afecteaza pe bb. Dar desi eram antimiere in sarcina, am inceput sa iau de citeva zile dimineata pe stomacul gol o lingura si functioneaza. De asemenea merge cu cereale cu lapte, dar nu imediat, la mine abia a doua zi am rezultat...Observ ca dupa ce reusesc sa ies afara bb se misca mai cu spor, bietul de el isi face loc.
Miss Parker am sa caut sa citesc cartea respectiva si sa vad ce-mi pot insusi din ea, daca e pe formatul meu
Ylari, draga, pentru tine era zapada asta din Bucuresti azi, trebuie sa te odihnesti, sa -ti recapeti forte proaspete. Te sfatuiesc sa-ti iei Elevit singura, daca spui ca analizele ti-au iesit mai prost. Bine ele oricum valorile sunt modificate in sarcina, dar daca te simti rau e clar ca e un deficit pe undeva si ca nu-l poti acoperi dina limente. Eu mi-am luat singura Elevitul. Gindeste-te ca vei alapta si bb isi va lua in primele luni de la tine rezerve de fier, calciu si altele, asa ca e bine sa ai organismul pus la punct.
Doloress, ai grija cu burtica, probabil te doare pentru ca esti mai incercata ca noi cu zapezile alea din noiembrie incoa', aoleu cum as fugi din Canada in situatia asta...
Despre credinta....nu e rost de cearta intr-adevar. Nu poti sa convingi pe nimeni nici de o parte nici de alta. Eu am inteles sensul credintei de putin timp,si mi s-a format incet incet, mai cu temeri si nesiguranta si intrebari, dar pot sa spun ca in sufletul meu exista niste notiuni de care n-aveam habar inainte si simt ca ma intregesc pe mine ca om. Oricum nu judec pe nimeni pentru ca si eu eram cu totul alta acum citiva ani, pentru ca ce este bine pentru mine nu poate fi bine pentru toata lumea, pentru ca fiecare are momentul ei de revelatie, pentru ca, pentru ca...
Gata, am scris prea mult, dar voiam sa inchei subiectul.

David (10 nov 2004) si
Simona 23+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

SAru'mana fetelor pentru sfaturi.

Eu deja sunt adepta cerealelor dimineata. insa ce cred eu acum e ca in cazul meu constipatia apare de obicei in vacantza cand nu mai am rutina de fiecare zi. Cand nu o respect apare asa ceva. Cred ca asta e singura explicatie. Deja m-am apucat de trebaluit prin casa, ca sa nu stau degeaba. O sa vad cum evolueaza..

Hai ca fug iarasi la trebaluit. V-am pupacit

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza
pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by MissParker

fecian, parca tu scrisesesi ca ai fost la IKEA pt. patut etc. Fetelor, de ce nu va luati second-hand, de la alti parinti care nu mai au nevoie de ele? Eu zic ca numai salteaua si cearceafurile tb. sa fie noi, dar mobila de infasat, patutul, dulapul, astea pot fi luate la mana a doua. Eu am descoperit pe internet in Germania un link care se cheama "talciocul parintilor", unde se face schimb in draci de lucrusoare, obiecte pt. bebelasi. Ma gandesc ca asa pot economisi bani frumosi si in acelasi timp fac un bine unor alti parinti, in loc sa le bag tot caselor de mobila atatia bani in buzunar... Cat despre constipatie, aici zice ca sa iei "Milchzucker", vezi si tu care e echivalentul in Olanda... Apoi mai stiu o solutie babeasca: dimineata la sculare o lingura de miere si un pahar cu apa nu prea rece, vezi daca da rezultate. Bafta!

Va pup pe toate

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Pai MissParker am lansat ideea lui puiu dar vad ca nu e de acord. O prietena de pe aici s-a oferit sa ne imprumute patutzul pe care l-a folosit pentru copila ei...adevarul e ca eu sunt tentata, avand in vedere si preturile...insa puiu a zis nu...asa ca nu depinde de mine.
De exemplu alta mobila acolo nu cumpar...comoda o aveam deja...doar am golit-o...ca si scaunul. Avem niste rafturi pe care le putem recicla,insa patutzul se pare ca il vom cumpara nou. Am fost pe la niste pietze second hand si mi-a displacut total ce am vazut...patutzurile erau superfolosite, cu probleme, asa ca am renuntat.

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza
pozici cu noi

Mergi la inceput