Mamici de mai-iunie 2008 (26)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna seara burtici!!

Va urmaresc de ceva timp, dar abia acum m-am decis sa va scriu...
Sunt o graviduta de mai, nerabdatoare sa vina momentul o!!!!!!!!
Iata datele mele: DN 12-01-1982
UM 14-08-2007
DPN 20-05-2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara burtici

Am citit din urma dar credeti-ma ca am uitat aproape tot ce s-a discutat.
Va multumesc tare mult fetelor pentru sfaturiSunteti toate niste drgutze..chiar vroiam sa ajung la supozitor (in rest incercasem restul: caise uscate, prune uscate cu lapte, si multe asemenea)...orice numai sa treaca. Asa ca am sa va dau o veste minunata pentru mine...am scapat de teroarea constipatiei, a fost o chestie de moment dar foarte foarte dureroasa. Asta mi se intampla daca nu muncesc

Vad ca doi baitzei s-au transformat in fetitze. smecherasi copilasi aveti fetelor

Doresc sa salut noile fete care s-au alaturat odiseei noastre si sa le doresc o sarcina cat mai usoara si bebei sanatosi si mancaciosi

Fetelor daca va puteti intalni faceti-o ca ar fi pacat...Va lipsiti de o amintire frumoasa daca nu o faceti.
Noi imprastiatii prin meleaguri straine nu putem decat sa va urmarim pe voi si sa ne bucuram de intalneala voastra

Legat de patutz vad ca s-a discutat subiectul destul de mult. Hai sa imi spun si eu parerea. Eu eram de parere ca un patut de plasa e cel mai bun pentru ca bebeii sa nu se loveasca. Insa problema cu patutzul asta e ca nu e chiar asa de solid si stabil ca unul de lemn. Cel de lemn e bun daca gratiile ii sunt protejate cu aparatoare. Deci eu cred ca voi opta pentru unul de lemn, il pot folosi destul de mult. Noi am cumparat si unul de plasa dar asta il vom folosi in sufragerie ca tarc.
O idee a fost sa folosim cosulet de copii. avantajul la cosulet e ca in cazul asta bebe nu e coplesit de imensitatea spatiului, e mai intim si mai calduros in acelasi timp. Insa cosuletul se poate folosi pentru o perioada destul de limitata de timp. De aceea cred ca e doar o investitie in plus. Ne vom mai gandi , dar sotul meu nu prea e de acord cu el...

Hai ca m-am intins ca o placinta...din nou

Aaaaaaaaa ca vad ca o gramada de fete se apropie de eco morfo de trim II va urez bafta si sa veniti cu vesti bune. Noi avem pe data de 11 ianuarie. Sa speram ca e totul bine si ca aflam ce e bebica.

Acum va pup ..Va urez o seara placuta la toate

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza
pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Pupam fetele harnicutele, iar ati scris o gramada!

aldaesme, te rog pune si tu un link cu patutul de lemn ales de voi, daca ai, suna tare bine si vad ca e multifunctional si tine multi ani, poate gasim si noi pe aici unul la fel.

Daria_Ioana, eu si sotul meu am zis ca ne dorim un copil sanatos, indiferent de sex. Culmea e ca eu pe vremuri, prin liceu, spuneam ca nu vreau in nici un caz fata, ca fetele au soarta amara (asa ma simteam eu atunci!!), acum, de cand sunt gravida, mi s-a tot spus de vreo 7 persoane diferite (care nu se cunosc intre ele) ca voi avea baiat (!!??), in plus numele de baiat l-am gasit si foarte repede si ne place la amandoi 100% (David), in timp ce numele de fata (Ela Maria) ii place sotului meu 100% si mie cam 95%, dar nu gasesc altul care sa-mi placa mai mult... Ma gandesc ca un baiat va avea de exemplu o viata mai usoara, iar cu o fata ma voi putea identifica mai mult, voi sti mai bine cum "functioneaza"; apoi, cu un baiat voi avea mai multa distanta pt. a nu-l sufoca sau influenta prea mult, il voi putea respecta mai mult in individualitatea lui, pe cand la o fetita poate voi incerca inconstient sa ma recunosc pe mine in ea, poate ma voi simti constransa sa-i inoculez trasaturi de caracter ale mele, ceea ce nu am voie sa fac; cu o fata cel mult ma gandesc ca voi putea retrai niste sentimente vechi din propria mea copilarie, pe care in felul asta voi reusi sa le prelucrez emotional la terapie, tocmai ca sa nu ma influenteze in relatia cu copilul. Eu in final vad avantaje in ambele variante, asa ca sincer la ora asta nu imi pasa ce va fi, copil sanatos sa fie.

simonix, si eu am uneori teama sa nu devin ca mama mea, dar daca vom constientiza impulsurile respective vom avea mai mari sanse sa nu repetam greselile mamelor noastre. Cunosc si eu obsesia asta de a controla totul, pe mine terapia si acum sarcina m-au invatat ca de fapt in viata nu poti controla mare lucru, e mai mult o iluzie. Creierul si ego-ul se autoiluzioneaza ca au totul sub control, dar nu e asa. Trebuie sa ascultam de sentimente si intuitie.

Fetele cu raceli, am citit ca face bine sa taiati o ceapa sau doua, sa le maruntiti si apoi sa le lasati pe o farfurie langa pat toata noaptea, cica trece mai repede raceala. Daca racesc si eu inca o data iarna asta, am sa incerc neaparat. Dar sper ca dupa doua gripe, in octombrie si in noiembrie, sa fiu crutata pe timpul cat a mai ramas din sarcina.

Fetelor, voi ce faceti cand aveti arsuri pe esofag? Va ajuta laptele cald cu miere? Ce alte leacuri mai aveti?

Eu azi am scotocit prin fundul sifonierului si am scos vreo 7-8 bluze si pulovere de pe vremea cand eram grasa bine (eu am toale de toate marimile intre 38 si 44!) si am constatat ca alea 42-44 inca imi sunt mari, asa ca le voi putea purta numai bine inca vreo 2 luni, sper!! Mi-am mai cumparat doar 2 perechi de pantaloni mai sport, usor supraelastici, ca sa-i pot purta cu pantofi fara toc, caci nu prea mai rezist la tocuri, parca mi se incing talpile...

Salutari si pupici si urari de bine la fetele nou-venite, o sarcina cat mai usoara, o nastere la fel si cate un bebe sanatos, mancacios si cuminte!

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Miss Parker, daca bag o ceapa taiata solzisori langa mine apii ori plang toata noaptea ori nu dorm de miros...m-a distrat leacul , da si rezultate?
CamiMasta e pentru noi...sa ni se ridice placenta...
mai fetelor voi cum stati cu sensibilitatea? ca io tare mi-s sensibiloasa si-mi vine sa plag din orice..uneori sunt stupida de-a dreptul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna dimineatza (spre pranz)!!!
Ce fac fetele frumoasele???
Eu am bucatarit pana acum... fripturica de vita in sos + piure (ce greu!!!)
Va pup pe toate si sper sa nu mair acim niciuna... Asta cu ceapa taiata langa pat nu o stiam (ha, ha, ha).
Eu am inceput sa ma documentez legat de nastere. Cred ca voi naste normal cu epidurala (v-am mai zis?) Si incep de pe acum sa imi fac curaj... Sper sa imi dea Dumnezeu putere, ca io sunt panicoasa rau rau... Dar asa m-ai impresionat, Miss Parker cand m-ai sfatuit sa nu ii iau prima victorie din viatza... M-ai emotzionat... (parca tu mi-ai zis asta, nu?) Asa... si am inceput sa citesc la Nasterea unei stele povesti despre cum au nascut alte mamici... Mi se face si frica, ma si amuza unele povesti... vedem noi atunci!!! Cred ca prea mult nu ne-a mai ramas pana la momentul zero..........

Va pup pe toate!!!!!!!!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=YLARI&year=2008&month=5&day=5&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=YLARI&year=2008&month=5&day=5&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

niatsa YLARI.
Eu te-am luat la bucatarit: a facut tati paiine prajita cu unt si miere.
In rest...mi-e lene sa scot carnea din congelator...sa il pun tot pe tati??

Cat despre raceala...io iar am racit.Sau ce o fi. Pe langa veshnica rinita, cu care ma impac de ani de zile... si care acum de cand sunt insarcinata imi tine nasul infundat 90%, acu imi mai curge si nasul si stranut non stop. Asta nu ar fi grav.... nu pricep insa de ce am aproape in fiecare noapte senzatia ca nu am aer. Ca si cum ash avea o greutate imensa pe piept, si tre sa respir des si repede si scurt. Am ajuns si la urgenta... si mi-au dat nishte spray-uri din alea ca pt astmatici. Frica mea este...daca eu nu ma oxigenez bine...oare bb nu e afectat?
Ma duc sapt asta la medic. IAR....

23+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

alina_anto welcome!! Inca o burtica....si nu e chiar micaaaa

23+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analisa spune:

Buna ,fetelor!
Sunt asa de speriata...m a durut burta in noapte asta..plus ca la ora 7 dimineata,in baie am simtit o ameteala si timp de cateva secunde m a luat cu calduri ,incat simteam ca nu mai pot respira.In cateva secunde mi-am revenit.Ma doare si stomacul,de aceea tin sa cred ca poate am mancat ceva ce nu mi a priit...
Azi e duminica si nu pot face mare lucru...sa merg la doctor adica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna dimineatza burtici

Da' harnice mai sunteti mamicutzelor. V-ati trezit de dimineata sa faceti de papica...bravo voua

Eu sunt mai lenesa si m-am trezit mai tarzior (ca am dormit prost ca de obicei).

MissParker e bun remediul cu ceapa pentru raceala, inainte il foloseam, dar acum nu mai suport deloc ceapa. Cand simt miros de ceapa incep sa imi lacrimeze rau ochii si nu rezist.

Ylari daca vrei un sfat: de la semnatura ta, de pe babystrology sa iti lasi numai linkul...restul poti sa il scoti ca nu te ajuta cu nimik. Iti umple spatiul degeaba.

Cleo78 pune-l pe tati...daca tot s-a oferit sa bucatareze azi. Tati meu deja a intrat in bucatarie...Am bafta ca puiului meu ii place bucataria, eu sunt cu celelalte.

Voi cum dormiti fetelor? Ca deja mi se pare ca pentru mine e un chin sa dorm. Ma doare rau pielea de la burta(mai ales din jurul buricului), sanii la fel. Cand dorm trebuie sa imi gasesc o anumita pozitie in care nu ma doare nimic...si pana gasesc pozitia, e tare mult.

Alina_anto bine ai venit in club

Felicia 20+ viitoare mami de ou cu surpriza
pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by stefany_p

Miss Parker, daca bag o ceapa taiata solzisori langa mine apii ori plang toata noaptea ori nu dorm de miros...m-a distrat leacul , da si rezultate?

N-am verificat-o personal, e scrisa intr-o carte a unei moase, carte care mie imi place tare mult. Ma gandesc ca daca voi fi racita si destul de disperata, o voi incerca sigur.
quote:

mai fetelor voi cum stati cu sensibilitatea? ca io tare mi-s sensibiloasa si-mi vine sa plag din orice..uneori sunt stupida de-a dreptul

Pai si eu sunt cam la fel, cica hormonii "e" de vina. Am stari ciudate, cand ma simt puternica si invincibila, cand imi vine sa imi iau campii de neajutorare, cand sunt optimista si zic ca totul va fi perfect, cand simt ca ma ia cu fiori de teama din cand in cand. E normal. Oricum atitudinea de baza e pozitiva si optimista.

Ylari, da, eu am fost aia care ti-a zis ca o nastere este prima victorie in viata a lui bebe. Mi-a spus-o si mie terapeuta mea, cand am discutat cu ea prima data alternativa nastere naturala sau cezariana. M-a rugat sa inchid ochii si sa-mi imaginez ca as fi eu in locul bebelui, ca m-as afla undeva intr-un paradis de caldura si de fericire nelimitata, ca as pluti intr-o stare de beatitudine, linistita si fara griji, si brusc ar interveni o ruptura a mediului in care ma aflu, iar o mana straina ar intra si m-ar trage de cap afara, intr-un mediu total necunoscut, rece si neprimitor, fara ca eu sa fiu pregatita sau sa fi dat semne ca doresc sa ies. In clipa aia parca am simtit pe propria mea piele ce trauma ar insemna asta.

Terapeuta mea (care are si ea 2 copii nascuti natural) m-a convins si pe mine 100%, caci si eu ma gandeam ca e mai lipsita de riscuri o cezariana, plus ca ma momea varianta de a scapa de durerile nasterii, insa din ce am incercat sa-mi inving frica si sa ma las in voia sentimentelor naturale si a legaturii cu bebele, din aia am capatat mai mult curaj.

Sigur ca nu va fi usor, dar sunt hotarata ca, daca nu vor fi complicatii grave, am sa nasc natural. Bebele imi va arata EL cand este pregatit sa iasa, va contribui si el activ la nastere, iar eu voi avea sarcina foarte importanta sa ma relaxez si sa-l ajut. Stii ca se spune ca uneori nasterile mai grele ar fi cauzate si de teama mamei de a se desparti de fiinta care a trait 9 luni in burtica ei.

Eu privesc lucrurile astfel: o nastere e ca un concert in care mama si copilul (instrumentele) trebuie sa se armonizeze, iar apoi muzica va fi divina.

Felicia 14+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput