Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (84)
Raspunsuri - Pagina 18

Laura Takacs spune:
Eu lui Alex i-am formula numai de la 6 luni, pt ca am avut lapte la san. Lui Calin saracul i-am dat formula de la 3 luni, si din asta americana Similac, ca acu' 12 ani nu erau cu shoppingul online, si nici asa "desteapta" nu eram. Asta nu inseamna ca acu' 12 ani era mai buna decat acuma, tot asa. Dar daca mi-aduc aminte cu shipping cu tot nu am iesit cu mult mai scump decat cu asta autohtona, si Milupa mi-a baut-o foarte bine.

vikinga spune:
Milupa aici e considerata firma f buna. Plus ca are traditie in spate de atita amar de vreme, e un fel de firma mama. Cutia de milupa tre sa fie in jur de 8-9-10€ in supermarchet, dar la mine pe insula e posibil sa fie cam cu 50centi-1€ mai mult, ca e transportul scump. Poti lua online oricum. Am sa ma uit si la cumparaturi si pe net sa-mi fac o idee si-tio zic toate detaliile. Aldo a papat Aptamil, care e produs tot de milupa, era cu un euro jumate mai mult, dar nu stiu sa-ti zic de ce. In spital asta foloseau, in asta am pus ochii, o amica de a mea care e dr si una asistenta tot aptamil au dat la copii si pur si simplu nu stiu cum s-a facut, in jurul meu mai toate mamele din asta dadeau si nu am auzit de copil sa refuze bibe. Probabil il dadeau si ele din acelasi motiv: era prima oara vazut in spital. Gustul e bun, usor vanilat, l-a gusta mama. Un bibe de 240ml din 8 masuri, cutia de 800gr costa in jur de 11€.Milupa are un sortiment f bogat, de cereale, grisuri si para grisuri, combinatii intre ele, cu fructe, fara.. imi pierd capul printre ele. Numai de la ei cumpar chestiile astea din 2 motive: sint bio si au trecut prin teste de calitate cu cel mai bun calificativ "sehr gut", nu am dat niciodata gres orientindu-ma dupa calificativele astea. Dar pe nici o cutie de lapte din firmele existente nu vad acele calificative, nu inteleg de ce.Acum Nadja bea lapte de la HIPP, tot firma nemteasca, produce mincarea la borcanele BIO de atitia ani si acum au scos lapte, cereale, biscuiti. Dar Hipp-ul la borcanele papat in ro e departe de calitatea de aici, plus ca varietatea sortimentelor de aici in comparatie cu estul europei ma face sa cred ca ar fi 2 firme separate. Nadja tot cu Aptamil a inceput, l-a tolerat excelent si acum de 2 sapt am reusit sa-i bag in meniu HIPP-ul, pt ca e singurul lapte praf BIO asta fiind un criteriu greu pt mine. Pretul e bun, undeva la 6-7€ cutia de 600gr.(pt un bibe de 240ml pui 8 masuri dar sunt mai mari decit la aptamil). Mama l-a gustat si zice ca e mai putin dulceag decit aptamilul, ceea ce e bine, ca a mea domnisoara e pufoasa:). Mai imi place la HIPP ca au o varinta de noapte "Guten nacht milch" cu cereale integrale in continut, dozate cum trebe asa ca merge treaba rapid:) Plus ca cerealele sunt si fine, nu ramin mari seaparat din lapte.Te inteleg ca vrei sa iei ceva care sa-ti dea confortul ca-i dai cel mai bun, laptele formula, dupa ce ca nu-i tzitza
, macar bun sa fie.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

vikinga spune:
M-am uitat azi la Milupa2, cutia de 800gr costa 9.70€. Un bibe de 200ml se face din 6 masuri. Dar vezi ca-s doua feluri de Milupa 2, unul alabsatru si unul rosu. Unul are zahar si zice ca e gustul mai placut, de inteles:) si unul fara zahar. Acum normal ca m-am zapacit si nu mai stiu daca ala cu rosu ori albastru avea zahar. Oricum la prima citire asta parea singura diferenta intre ele.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Ana68 spune:
Vikinga,am vazut pozele cu puii tai frumosi...sa creasca mari si sanatosi!Nadja m-a fascinat cu ochisorii ei...sunt fascinanti!Felicitari pentru copilasii asa frumosi!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

carmen77 spune:
Multumesc, Laura!
Ai idee daca se poate cumpara online de undeva? Eu pe site la ei nu am vazut optiunea asta.
Merci inca o data!
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel + Marc

Laura Takacs spune:
Carmen, daca tot sunt acasa si am ramas singura bolnava. Am dat de un web site american www.milupana.com au si nr de telefon unde poti suna. Acuma nu-s sigura ca e the real deal, adica mai mult ca sigur nucred ca e cel nemtesc ci mai degraba produs in US, dar de Milupa e vorba. Milupa North America, cica infiintat in 2004, deci dupa ce ai nostri (prima serie la tine) s-au nascut.

carmen77 spune:
Laura, m-am uitat pe site, dar nu au decat soiuri de lapte speciale pentru copii cu probleme medicale, nicidecum laptele Milupa 1 sau 2 ... in general nici o formula pentru copii sanatosi ... si zic ca nu se pot folosi decat under medical supervision, deci ... am sa mai sap sa vad cum se poate cumpara online din Europa.
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel + Marc

vikinga spune:
Laura merci de poze, nu pot deschide linckul acum, merge greu.carmen azi sau miine cind am timp de ajut cu placere.sigur gasesc sa cumpar online si e mai ieftin dar nu-i usor de gasit o firma care transporta in afara europei. daca nu, poate te ajut eu, sa vedem cit cost. nu stiu daca e avantajos transportul de aici de pe insula de la mine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

vikinga spune:
daca vrei rapid si nu conteaza banii, merg azi in supermarchet si iti fac un pachet si-l pun la posta. tu poti trimite prin pay pal ori in banca, contravaloarea.deci daca vrei s aincepi cit mai repede, si te risti la primul transport s afie mai scump imi zici.in canada cind am ami trimis cite un pachet costa vreo 15€ ce sarea de 1 kg, dar nu stiu pina in ce limita. Acum depinbde daca vrei cu avionul ori intr-o luna cu vaporul. cu avionul dureaza vreo 7-10 zile din ce am observat eu.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

carmen77 spune:
Laura, merci! Deci eu mai am Nestle acuma cam pentru o luna - 5 saptamani, ca intotdeauna cumpar mai mult sa imi ajunga pe o perioada, si iti dai seama ca nu il arunc, cand dau o caruta de bani pe el ... deci varianta cu vaporul ar fi OK ca probabil nu mai dau pe shipping inca o data cat dau pe laptele praf. Daca poti, te-as ruga sa imi iei 10 cutii de Aptamil (m-am uitat pe site la Milupa si Aptamil, cred ca diferenta intre ele e ca Aptamilul e mai umanizat ca Milupa, adica amandoua au probiotice, dar Aptamilul are si niste aminoacizi (DHA si ARA), care sustin brain and eye development ... deci pentru 1 euro jumate pe cutie nu ma zgarcesc ... acuma nu stiu, poate si Milupa are acesti DHA si ARA, dar pe site la ei nu sunt mentionate detaliile astea, pe cand la Aptamil spun clar. Si daca ai mai putea sa imi iei si vreo 2 cutii de Schlaf gut Milchbrei Getreide-Birne (am vazut pe site ca sunt cutii de 250g), ar fi minunat. Eu am cont de Paypal, deci nu e pb, iti transfer banii imediat, singura chestie care deocamdata nu o stiu e cat ar fi transportul, deci daca te interesezi tu si imi zici totalul, iti transfer banii si poti sa iei totul. DAR, inca o data, nu vreau sa te pun pe drumuri, daca poti, e OK, daca nu, mai cumpar Nestle inca 2 luni pana mergem noi in Romania. Stiu ca si tu ai 2 copii din care unul mic, si nu vreau sa te deranjezi pentru mine. Gandeste-te si imi spui daca nu e prea mare deranjul ..
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel + Marc