nasterea in apa - o alternativa, un miracol

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvionex spune:

acina - pe 13.03, la ora 17.00; ar fi super sa ne vedem; sa va traiasca fetita.
amira_roxana - poate se deschide si la Bucuresti o astfel de clinica; aviz celor de "sus".
ana1980 - multumesc; revin cu detalii de indata ce le voi avea.

numa' bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Silvionex ar fi super, mai vb pana atunci sa vedem ce si cum facem.Eu la 15.30 tu la 17 .E vorba doar de o ora jumatate.
Pana se deschide ceva la Bucuresti, mergem noi la BV.

Anca 22 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Guguluff, e o clinica particulara, cu o aparatura, o dotare si niste medici care se apropie de perfectiune, de altfel asta e si deviza lor. Deci sa nu-ti inchipui ca am nascut pe ascuns sau altfel... E o maternitate in toata regula, eu mai degraba m-as intreba daca au avizele de la Sanepid maternitatile de stat unde stii de la parter la ce etaj e toaleta.
Plus ca la Rupea au oprin nasterile in apa, pentru ca nu mai era rost de cezariene pt. dr. din Bv. Stai linistita ca pentru nasterea in apa nu ai nevoie practic decat de o cada, motivele pt. care s-au sistat nasterile erau "altele".
Nici in Bucuresti nu i s-a permis Doctorului Oprescu sa initieze nasterile in apa, pentru ca nu avea minim 20 de paturi!!! Ce are nr. de paturi cu nasterea in apa? Dar, na, la cezariana se scot mai multi bani, nu?
Cat priveste clinica Eva, au si apa sterila in bazin, o intreaga instalatie de filtrare si sterilizare a apei, deci au mai multe conditii decat ar fi chiar necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Martie, eu intreb ca sa eliminam suspiciunile. N-ar trebui sa te simti lezata. Eu stiu ca e relativ simpla procedura, dar stii ca in timpul nasterii pot sa apara si mici accidente neigienice si intr-adevar, apa trebuie filtrata si sterilizata in timp ce nasti, nu dupa ce pleci din cada, cand ar fi prea tarziu. Pt mine ar fi usor ca am si rude in Brasov, as avea cazarea asigurata si chiar as avea incredere ca e in orasul Brasov nu in alte orasele de provincie.
Si stiu cum e cu cezarienele astea si cei care profita de pe urma lor; in nici un caz mamicile care cred ca e mai bine sa fie taiate decat sa nasca normal si mai mult natural. Eu tot natural am nascut dar cu epiziotomie ca e prostia mare in spitalele noastre. Asa ca va urmaresc subiectul cu interes ca sa fiu informata cand vine vremea. Chiar le tin puminii celor de la Eva sa nu li se bage bete in roate de catre birocratii din sistemul sanitar.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

guguluff aici nu se pune problema la capitolul igiena. Departe de asa ceva. Totul era luna. Eu am pus si ceva poze, daca te intereseaza cum arata camerele in care stau mamicile. Din ce stiu eu, ei vor sa extinda sectie de nasteri in apa. Poate de asta au scris asa. Stiu asta pt ca pe mine m-au fimat la nastere pt ca aveau nevoie de documentatie sa obtina fonduri.

Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

martie, si felicitari pentru acest subiect!!!

Prin prezenta ma inscriu si eu oficial in Clubul Delfinasilor. Avem si acreditare buna: eu sunt Scorpion, David al meu va fi Racusor, deci semne de apa care vom face cinste acestui club.

Pe mine puteti sa ma faceti deja secretara cu propaganda, caci am sa bat toba cat am sa pot de tare pe tema asta si am sa incerc sa conving pe toate viitoarele mamici pe care le cunosc sa se informeze si sa se decida pentru nasterea in apa.

Si iata inca un motiv pentru care ma bucur ca am plecat din Romania: in Hanau (un orasel cu 80.000 de locuitori) se practica nasterea in apa ca standard in ambele spitale mai mari ale orasului. In februarie vom incepe si noi sa luam sub lupa aceste spitale, am sa va relatez neaparat tot ce aflu nou si demn de interes.

Chiar citeam intr-o carte scrisa de o moasa ca multe mamici nu fusesera pregatite sau interesate de nasterea in apa, dar odata intrate in travaliu, cu dureri cumplite, fusesera sfatuite sa intre putin in cada ca sa le mai treaca durerile. Ei bine, toate fara exceptie au refuzat apoi sa mai iasa din cada (cred si eu ) si au nascut mai usor in apa.

Acum, dupa ce am citit si subiectul asta (va multumesc si pentru informatii, dar si pentru umor si optimism!!), chiar ca am primit impulsul final pentru a ma decide si eu clar si raspicat pentru nasterea in apa.

Sunt la primul bebe, DPN-ul (momentan) este 30 iunie, insa doctorul care mi-a facut amniocenteza mi-a spus ca bebe e putin mai mare decat ce a calculat ginecologul meu (stiam si eu asta, ala a calculat cu ciclul standard de 28 de zile, nu l-a interesat ca eu i-am spus clar ca ciclurile mele erau de max. 24 de zile, ba chiar - in ultimele 3 luni inainte de a ramane gravida - corpul meu presta la greu si mi-a dat cicluri si de cate 20-21 de zile ).

Pe 11 februarie am ecografia mare de 20 de saptamani si atunci mi se va recalcula DPN-ul, deci veti citi in curand inca un raport al unei mamici la prima sarcina care se incumeta sa nasca subacvatic.

Raman pe receptie! V-am pupat

Felicia 17+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Gugulff,scuze te rog, imi dau seama ca raspunsul meu a sunat cam iritat, dar sunt putin cam sensibilizata de aceasta discutie, intrucat un numar impresionant de medici obstreticieni (inclusiv din familia mea) mi-au "atras atentia" ca fac o mare tampenie, ca o sa ia copilul un drac si un lac din apa, ca nu se poate sa nasc natural fara sa.mi faca epiziotomie s.a.m.d.
Uite, chiar vreau sa-ti spun ca si pe vremuri se nastea in apa, pentru beneficiile incontestabile ale apei si atunci nu mai era sterilizata si para-sterilizata. Gandeste-te numai ca vii cu copilul acasa si ii faci baie in apa de la robinet, nu ai acasa aparatura de sterilizare. Ma rog, ei chiar au, ca asa la impune Ministerul, dar eu am stat de vorba cu Dr. Baiulescu si mi-a explicat in amanunt ca apa de la robinet chiar nu ar dauna in nici un fel nici mamei nici copilului. Deci eu chiar nu vroiam sa nasc in apa (eram bine indoctrinata de cunoscuti si mai putin cunoscuti) si crede-ma ca l-am descusut pe Dr. Baiulescu pe toate partile sa-i gasesc eu hiba.
Dar dupa ce am nascut si facand compartia cu prima mea nastere naturala cu epiziotomie, HAP! am scos sabia la toti care au zis ceva despre nasterea in apa... Asa ca... te rog sa ma intelegi si pe mine.

MissParker, chiar aveam nevoie de o secretara. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut username-ul tau la acest subiect, chiar am retinut usernameul pentru ca mi-a placut foarte mult ceea ce scrii pe la alte topicuri, chiar m-am identificat cu tine la niste aspecte. Este extraordinar pt. voi, fetele care nasteti pentru prima oara in apa, mai sunt in cazul tau si Amira_roxana si Silvionix, va fi nemaipomenit. Pe mine si dupa 3 ani ma doare epiziotomia cand se schimba vremea, iar dupa a doua nastere nu am avut nimic.
Asa stiam si eu, ca in tarile nordice si in Germania se naste in apa in proportie de 90%, uite ca mi se confirma. Despre tarile nordice stiu de la o asistenta neonatolog care a facut practica pe-acolo, dar pt. Germnia am vazut pe Pro7 si RTL. Chiar am vazut o tip care traia in padure la propriu (aveau o casuta mica) cu sotul ei care era cercetator (ceva cu specii pe cale de disparitie) si ea nastea al 2-lea sau al 3-lea copil intr-o micuta piscina gonflabila pe care o ducea chiar in mijlocul padurii, sa fie in natura. Ma rog, ciudatenie, dar nastea 100% natural si in apa. Mi-a placut mult reportajul, chestia e ca o ajuta, atat cat putea, doar sotul ei, nu aveau acolo pe nimeni, nici moasa, nimic. Interesant. Pe Pro7 sau RTL era. Dar la vremea respectiva, ma gandeam: "Ia uite si la salbaticii astia, vai de capul lor". Na, eram si eu mica...nu zic tanara, ca acum sunt tanara! Dar ce mi se pare horror e ca la fel imi spun mie acum mari medici obstreticieni... (calfe si zidari!)...ca tot rimeaza.
In fine, ma bucur mult pentru fetele care au sansa sa nasca in apa prima oara. Mai vorbim, ca ma freaca sotu' cu "hai sa ne culcam" de ma si enervez ca tot pierd sirul ideilor. Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Ce mai fac Delfinasii?
MissParker, unde intentionezi sa nasti in apa, in Germania sau in Romanica noastra?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

MissParker si sarcina usoara! Chiar ma gandeam la tine...dar nu am mai intrat de mult. Ti-a folosit branca ursului?

iepumic , la tine cum sta treaba?

Eu nu stiu cui sa dau comanda de o fetita! Oare dupa cezariana (de nevoie, la nastere prematura) se mai poate naste natural in apa?

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Buna ,
Ma bucur ca nasterea in apa are din ce in ce mai multe adepte.
Deci se marese Clubul Delfinasilor.
Mai e un pic pana pe 31 ianuarie si vom avea vesti proaspete de la Roxana.
Va pupicesc pe toate.
Miss oarker, ma bucur ca te-ai hotarat si tu pt nasterea in apa .

Anca 22 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

Mergi la inceput