nasterea in apa - o alternativa, un miracol
Raspunsuri - Pagina 14
ana1980 spune:
MissParker bine ai venit cu forte proaspete....avem nevoie de intariri serioase. Sarcina usoara pana la final.
dicirstea sincera sa fiu asta nu stiu. Poate te ajuta altcineva cu informatii.
Martie eu stiu ca in 'vremuri de mult apuse' se practica nasterea in apa curgatoare. Chiar pe teritoriul tarii noatre. Parca ceva de pe vremea Dacilor. Am citit intr-o carte, intamplator.
Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro
buburuzii spune:
Fetelor,
Trebuie sa recunosc ca m-ati impresionat. Eu sunt insarcinata in 19 saptamani si inca de la inceput am cautat informatii despre nasterea in apa si cum se poate evita epiziotomia.
Dar nu gaseam nimic, nu se mai facea nici la Rupea, nici la Victoria. Auzisem ceva si de clinica Eva, dar nu erau chiar lucruri bune.
Asa ca va multumesc mult pentru informatii si experiente, sper din tot sufletul sa ajung cat mai repede la o consultatie si sa fie totul la fel de frumos cum spuneti voi.
Chiar ma bucura atitudinea voastra, sunteti informate si vreti ca nasterea sa fie un moment deosebit. Este un lucru perfect normal, din pacate prea putina lume gandeste asa.
Mi-e personal groaza de spitalele de stat, unde esti tratata ca o alta "vita la fatat" (scuzati limbajul).
Succes si sa auzim de bine.
truli-luli spune:
Felicitari fetelor pentru acest subiect super-interesant!
Eu ma aflu la a doua sarcina si eram in cautarea unui loc unde sa nasc. Prima nastere a fost naturala cu epidurala si epiziotomia de rigoare la Municipal. Pt mine nu a fost o experienta traumatizanta, dimpotriva, am avut un medic, dr Corina Grigoriu, in care am avut toata increderea si pe care am stiut ca ma pot baza la orice ora, ca dovada ca a sosit la 3 noaptea la spital ca sa ma asiste. Daca as mai fi locuit in bucuresti nu as fi ezitata sa apelez tot la ea. Dar de un an de zile ne-am intors acasa si aici nu se practica epidurala nicaieri in judet si nici prin apropiere, dr poate vine sau nu la nasere.... asa ca am inceput cautarea unui loc unde sa nasc cu deplina incredere. Si asa am dat peste subiectul vostru care ma convinge din ce in ce mai mult. Nu cautam anume nasterea in apa dar experientele voastre suna tot mai bine
Pe langa asta am o intrebare: stiti cumva daca se recolteaza celule stem la maternitatea Eva? Am inteles ca nu oricune o poate face si ma interesa daca exista persoane care pot face asta acolo. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Cami12s+ si ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
martie spune:
Dicirstea, dupa cezariana nu se poate naste in apa, uite ca am vorbit atata despre nasterea in apa si lucrul acesta nu l-am spus inca. In orice caz, trebuie sa te sfatuiesti cu Dr. Baiulescu, probabil are relevanta si timpul scurs de la cezariana pana la nasterea urmatoare, dar eu stiu ca e interzis.
Ana1980
martie spune:
Ana1980, asa este si in Grecia Antica nasteau in ape curgatoare, uite ca mai stie lumea, numai dr. nostri minunati n-au auzit decat de bisturiu si de epiziotomie.
Truli_luli, sa stii ca asta nu cunosc, cum e cu recoltarea celulelor stem, eu cand am nascut, acum 9 luni, era o singura firma, cu sediul in Ungaria, care isi trimitea reprezentantul sa recolteze celulele. Dar trebuia facuta solicitarea cu cateva luni bune inainte de momentul nasterii, iar eu nu mai aveam timp, pentru ca nu facusem demersurile necesare in timp util. Cert e ca de atunci lucrurile au evoluat foarte mult, au aparut si alte firme, cu sediul in Bucuresti, dar nu am detalii, trebuie intrebat chiar la clinica sau sparat la firmele care se ocupa cu prelevarea si pastrarea celulelor stem.
acina spune:
Truli stiu ca sunt 2 firme care se ocupa de stocare, una in Romania nu stiu orasul si alta cu centru la Bratislava- Blood Center parca se numeste.Daca vrei sa nasti in apa ar fi bine sa vb cu medicul ca sa-l intrebi daca se poate face recoltarea de celule de catre el, sau stii ca poate s-o faca si alt medic , prezent la nastere. Nu cred ca este vreo problema cu recoltarea celulelor stem din cordonul ombilicar, acum e o practica f rapandita de vreo 2 ani daca nu ma insel.
Anca 22 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
Simo27 spune:
Truli-luli,DA ,se recolteaza celule stem la Clinica Eva!Dar,din cate stiu eu,daca nasti in apa,nu se poate ...Eu am programare sa nasc la Eva,normal,cu epidurala si am si kitul de recoltare de la Cord Blood Center,din Cluj!Dar am ceva probleme cu sarcina(col de 10mm,deschis)si sper din tot sufletul sa ajung saptamana37,ca mai devreme nu primesc la clinica sa nasti...Asa,ca acum astept Marea Intalnire cu bebelusul!
Simo,mamica lui DAVID,35+ cu SAMUEL
Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!
MissParker spune:
martie, chiar duminica am vorbit cu o tipa (tot romanca si ea) care a nascut aici acum un an si jumatate. A nascut natural, dar mi-a zis ca la ea statul in apa nu a dat randament, fiindca - desi afara erau 35° in mijlocul lui iulie - ei i se tot parea ca apa e prea rece si deci tot nu s-a putut dilata ca lumea. Ce-i drept, ea este f.f.f.f. slabuta, iar baietelul ei a avut 4,5 kg la nastere, travaliul a durat cam 20 de ore, n-a fost usor, insa mi-a zis ca in apa si-a mai adunat fortele si s-a mai putut relaxa putin pentru ce a urmat. Eu ma bazez pe faptul ca al meu n-o sa fie asa mare si mai ales ca eu am solduri mai solide decat ale ei si ca o sa rezist mai bine. Cel putin asa sper si imi pare bine ca aici exista posibilitatea asta si ma voi putea decide si pe loc pentru asta, vazand si facand...
iepumic, am sa nasc in Germania, fara indoiala. N-am mai fost in Romania din decembrie 2005 si nu se intrevede nici o vizita in urmatorii doi ani, caci sincer, nu am pentru cine sa ma duc, eu si sotul am rupt legaturile cu familiile noastre...
dicirstea, saru'mana pt. gandurile bune! Nu am apucat sa folosesc ca lumea branca ursului, ca tocmai facusem o cistita dupa ce am inceput sa iau si a trebuit sa intrerup, iar dupa aia am si ramas gravida :-)
buburuzii, ca bine ai zis, si eu am senzatia ca unii doctori ne trateaza ca pe niste vite la fatat. Ba chiar te intrebi daca nu cumva la o vita ar fi mai sensibili...
Felicia 18+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
martie spune:
MissParker, sa-ti zic faza haioasa. Pe mine m-a intrebat dr. cum imi place apa, mai fierbinte, mai rece... eu i-am raspuns ca mai fierbinte, iar sotul i-a confirmat "fiarta, daca se poate". El atunci, s-a aratat foarte incantat, pentru ca mi-a spus ca dilatarea e cu atat mai buna cu cat suporti tu apa mai fierbinte. Zis si facut. Eu eram in cada si, avand epidurala ... nu simteam nimic, cert e ca am tras concluzia ca apa nu e destul de calda, asa ca am rotit robinetul, sa vina apa mai calda. Am observat eu ca mi se cam inrosise pielea, dar tot nu am facut legatura. Cert e ca atunci cand a bagat dr. mainile in apa, a sarit 2 metri inapoi. Radeau toti, eu ma uitam ca mata in calendar, cert e ca m-au monitorizat apoi... sa nu mai pun mana pe la robineti.
Cat priveste travaliul de 20 de ore, eu i-am rugat sa-mi administreze oxitocina, am mai vorbit despre asta, e hormonul care grabeste nasterea. Sunt adepta nasterii naturale, dar nici sa ma chinuiesc la infinit...
iepumic spune:
dicirstea, pe la mine...nimic nou, tot la stadiul de calcul de ovulatii & co. am ramas...partea buna este ca voi fi in deplina cunostinta de cauza (ma rog..deplina....nu voi fi chiar pe dinafara) cand se av intampla.
martie, tocmai am terminat de citit "Cel mai simpatic ghid de sarcina", recunosc ca mi-a placut mult cartea pentru ca le spune pe toate pe sleau, fara menajamente, am ras de m-am spart cand barbatii erau luati la misto, in schimb impresia generala cu care am ramas este ca trebuie sa fiu pregatita de "chinuiala" atat in timpul sarcinii cat si la nastere si dupa! Imi cunosc destul de bine organismul si ma astept la tot ce este mai rau....pentru organismului meu nu-i place sa fie scos din ale lui. Dar...nu poti stii niciodata cum va fi exact.E bine ca am o privire obiectiva asupra lucrurilor, multumesc mult de recomandare, e super cartea!!!!!
MissParker, pai uite...poti sa ne faci noua o vizita daca ti-e dor de tara si nu ai un scop anume de a veni aici!
buburuzii, cata dreptate ai cu "vita la fatat"!!!! imi vine sa-i pocnesc pe aia care au mentalitatea asta...
Astept vesti de la roxana! Sper sa ne povesteasca totul cu lux de amanunte.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.