nasterea in apa - o alternativa, un miracol
Raspunsuri - Pagina 11
amira_roxana spune:
cred ca ma chinui degeaba iar...si iar...si tot asa. dar cum incercarea moarte nu are....
de o sapt ma chinui sa postez mesaje sa-mi fac alte conturi etc etc si nu stiu care e problema de ce nu imi posteaza mesajele sau de ce nu imi activeaza alte conturi! cred ca innebunesc!
da luny, eu sunt la popa mirela, si ma gandesc sa nasc la bv totusi. acum depinde de ce imi zice d-l dr Baiulescu pe 31 ianuarie cand ma duc la consultatie pt prima data la dansul. daca dansul zice ca e ok si imi place acolo cum arata, desi din ce au povestit fetele nu are cum sa nu imi placa, o sa ma duc acolo.
eu am dpn tot in martie cam pe 14 aprox. o sa vad ce zice d-l dr, cand sa ma duc, cu cate zile inainte. daca ma apuca inainte...asta e! il sun pe sot si am plecat
oricum nu as fi singura. nu o sa nasc pe camp sau in masina! mai mult de 3 ore nu am cum sa fac pana acolo.
daca d-l dr zice k nu merge...atunci raman la medlife, carora pana acum nu am ce sa le reprosez decat ca nu au si ei sectie de nasteri acvatice.
oricum luny, pe tine te stiu si de la nasteri la medlife, pe care intru de-asemenea dar nu scriu.
ar fi tare sa ne apuce pe amandoi in acelasi timp si sa plecam impreuna
sper sa imi posteze mesajul...nu de alta dar eu consider ca au de pierdut si celelalte membre ale forumului care vor sa mai afle cate ceva!
martie spune:
Iepumic, acum proiectezi si cada? Si bateria de dus? Oricum... iepure la apa, n-am mai auzit, cred ca trebuie totusi sa te duci la Bv, cu personal calificat, ca in cada personala intra iepurele la apa.
gropite, cat priveste lipsa durerilor, gandeste-te ca si eu si ana1980 care am nascut in apa, am facut peridurala, altfel ar fi fost dureri destul de mari, insa avantajele nasterii in apa sunt mult mai importante decat lipsa durerilor, ai citit.
Cat priveste prezenta dr., pot eu sa-ti spun ca daca el te are in evidenta sa nasti in apa, vine la nastere la orice ora din zi si din noapte, e clinica particulara, are contract, e singurul care asista nasteri in apa, nu exista bataia de joc de la stat.
luny, vai de capul tau ca ai ajuns pe mana dr. Anghel Georgiana, ca om e foarte rece, ca un peste congelat, daca vrei sa afli amanunte despre sarcina iti da de inteles (foarte politicos ce-i drept) ca nu trebuie sa-ti faci griji, dar nu-si bate capul sa-ti explice absolut nimic, iar profesional , din ce am remarcat eu, cand are un caz care i-ar putea ridica probleme, da bir cu fugitii, adica "exista medici de garda".
Eu, am nascut prima oara cu ea, dar m-a ajutat dumnezeu si am nascut repede si fara nici o problema, dar ceea ce a depins de ea... a fost dezastru. Mi-a facut o epiziotomie care s-a desfacut complet, aveam niste dureri de ma urcam pe pereti, iar cand m-am dus la ea la control mi-a zis ca nu am nimic, "ca ma doare pt. ca ma autosugestionez"!!!!. A doua zi am fost la alt dr. care m-a cusut iar de sus pana jos.
In infinita mea prostie, la a doua sarcina, m-am dus tot la ea (!!???), ca e politicoasa, ca poate ca a fost o simpla greseala, in fine... etc. etc. Si ea ce a facut ea?? Stia ca am o sarcina cu probleme si putea macar sa-mi zica: vrei sa nasti, foarte bine, sa stii ca nu te asist si gata! Dar in ziua in care mi-a venit sorocul am aflat ca nu am cu cine sa nasc! Si eram in peste 42 de saptamani, gr. 4 de imbatranire al placentei, putea sa-mi moara copilul in burta! Cam asta despre ea. Si culmea culmilor, la serviciu la mine am descoperit inca o tipa care a nascut cu ea si era sa-i omoare bebelusul prin strangulare, l-a scos cianotic si i-a facut la fel o epiziotomie la misto, iar cand fata a intrebat-o de ce nu i-a facut cezariana, ea i-a zis "Pai din vina ta s-a nascut asa bebe pt. ca ai bazinul fff ingust". Pai ca dr. cand ai observat asta, la nastere??? Pana atunci nu ai vazut??
Iti spun eu, ea e tare fragila, politicoasa si lumea se abtine din cauza asta sa se ia de ea, o lasa in plata Domnului, ca altfel se auzeau multe despre ea pana acum.
luny spune:
acuma, nu stiu ce sa zic, eu vorbesc cum s-a comportat cu mine si prietenele mele, care au mers la ea inaintea mea,atat dpdv profesional, cat si ca om,...eu stateam la ea in cabinet si o ora, de ce sa mint, si de fiecare data mi-a explicat tot ce vroiam sa stiu in detaliu,,dar am fost numai la cabinetul particular, in spital niciodata si crede-ma ca sunt destul de pretentioasa la ginecologi,si am citit si ffff mult in urma problemelor avute, ca am avut si eu seria mea de probleme inainte, operatie de chist ovarian, si am fost la o gramada de medici.Deci la capitolul intrebari si nelamuriri, aveam de stat pe capul oricarui dr ar fi fost, mai ales ca am ramas insarcinata dupa vreo 6 luni, destul de greutz pot spune..nu-i iau apararea, eu am fost multumita, a fost corecta si mi-a spus de la inceput cum stau lucrurile in spital, iar eu am ales sa raman la ea pana de curand, dar sa nasc la Medlife...s-o fi schimbat intre timp, cine stie, oricum nu mai conteaza...bine ca nu nasc la Cantacuzino, oricum e o cazatura de spital...
Luny, in 32+ cu Matei Cristian (iar m-am razgandit:)) DPN 11.03.2008
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ariel_7000 spune:
buna! prima data am citit despre nasterea in apa, cand eram insarcinata cu fiica mea, alexutza, care acum are aproape 5 ani. mi s-a parut ceva nemaipomenit, excelent, dar inaccesibil, din pacate...asa ca am nascut in bucuresti, la caritas, iar cine a trecut macar 1 singura data pe acolo stie ce oribil este.
din pacate, ceea ce trebuia sa ramana un moment unic, frumos si de neuitat....a ramas un moment unic, de neuitat,dar un COSMAR!!! am avut sarcina suprapurtata, mi s-a indus nasterea prin ruperea membranelor cand terminasem sapt.43, placenta calcificata, lichid aproape 0, bebe se rasucise in ultimul moment, aveam distocie de col (adica dureri cumplite, fara dilatatie), in fine, se impunea cezariana de urgenta, ins amedicul meu nu a putut face nimic, pt ca el era medic la spit. militar si doar facea nasterile la caritas, deci, cum mi-a zis si el, eram tolerati acolo, asa ca trebuia sa facem ce ziceau ei....si am avut un travaliu cumplit, agonizant, de aproape 13 ore, norocul meu a fost ca a sarit moasa pe burta mea si a iesit copilul, care era blocat deja pe canal....la final eram mai mult moarta, decat vie, shocata pe viata, 6 luni am avut cosmaruri cumplite in fiecare noapte. conditiile de spital au fost execrabile, m-am simtit umilita si natura mea umana calcata in picioare. ca sa fie toata porcaria completa, am aflat ca au uitat sa-mi puna in timpul travaliului perfuzia cu antibiotic, obligatorie, caci aveam infectie cu streptococ b hemolitic, ceea ce putea duce la complicatii enorme pe bebe, si anume meningita, pneumonie sau septicemie....au uitat!!!! am facut istericale si crize a 2 a zi si i-au facut analize alexutzei si apoi tratament urgent cu penicilina, la numai 5 ore de viata!!! cand au venit analizele, reiesea ca luase infectia. Dumnezeu ne-a ajutat si de data asta si am scapat...
acum sunt gravi in 28 de spat, astept un baietel, pe care l-am tot amanat, intelegeti motivele....si am hotarat ca ori acum, ori niciodata. merg la spit. jud.ilfov, la o d-na dr. despre care am numai cuvinte de lauda. e un extraordinar, spitalul la fel....dar, cand am vazut postarile voastre, azi noapte, mi-am dat seama ca as vrea sa nasc in apa. mi-e atat de frica de nastere! am momente de panica, cand nu mai stiu ce sa fac...natural, fara epidurala, mor de frica, cu epidurala, mi-e teama ca nu prinde, mi-e teama de epiziotomie si de ce urmeaza dupa, mi-e groaza de cezariana. cand am vazut postarile voastre, am zis "asta e!!!" ....acum as avea cum, mi-as realiza dorinta de acum 5 ani si as face din nastere o experienta frumoasa, la care sa pot visa...
va rog din suflet, vad ca sunteti multe care aveti nr. de tel. al dr.baiulescu, puteti sa mi-l trimiteti si mie pe pm?
scuze ca m-am lungit cat casa republicii, dar am simtit nevoia sa "justific" posibila alegere a nasterii in apa.
va pup si multumesc.
alexutza 4 ani + si 28 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
bujo spune:
Ariel m-ai shocat cu povestea ta dar nu ma mira nimic din ce se intampla la noi la maternitatile de stat. Eu personal n-am numarul dr-lui Baiulescu dar ai putea suna la clinica Eva si sa spui ca vrei sa nasti in apa cu dansul si poate iti dau ei numarul. Daca nu, sunt sigura ca te vor ajuta fetele care au nascut cu el. Nr de la clinica este 0268/333777. Insa cred ca ar trebui sa te programezi cat mai repede pentru ca este destul de aglomerat.
bujo 14+
album de nunta
mini Bujo
ana1980 spune:
gropite dar cam ce te-ar mai interesa? Cu cine ai vb acolo?
ariel doamne ce poveste.....nici nu am cuvinte sa-ti spun ce am simtit cand am citit ce ai scris. Sper din tot sufletul sa nasti in apa si sa fie la celalalt capat trairile din timpul nasterii. Pt mine chiar a fost altceva. Chiar daca ai dureri, in momentul in care intri in apa, corpul tau se relaxeaza altfel. Este mai bine, si mai usor. Asa mi s-a parut mie.
amira_roxana ti-au fost moderate mesajele. Primele 10 mesaje se modereaza si de aceea apar mai tarziu. Dar ai scapat...
Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
www.elipetromed.ro
amira_roxana spune:
da ana1980, am vazut ca in sfarsit au postat mesajele. stiam ca mi le modereaza pe primele 10 dar nu credeam ca dureaza asa mult!
si ma gandeam ca o sa merg la dr, sau o sa nasc si o sa scriu mesaje despre cum a fost pe care nu o sa mi le posteze decat dupa o vesnicie!
dar se pare ca acum e ok!
in rest, ce sa zic, vad ca sunt din ce in ce mai multe doritoare de nascut bebei acvatici, ceea ce cred eu ca e un lucru bun!
ariel, ce sa zic, bine ca ai trecut peste cosmarul care ti s-a intamplat la prima nastere, si tu si copilul sunteti bine. eu una nu as risca sa nasc la nici un spital de stat indiferent de cat de laudat e dr de acolo. pt ca pana la urma dr ala e unul singur, mai sunt si altii care te asista care nu stii ce fel de oameni sunt! si in plus poate dr respectiv a fost dragutz si amabil cu cineva, nu stii sigur ca la tine va fi la fel!
martie spune:
Ariel_7000, nici nu poti sa crezi cat de bine te inteleg, exact la fel ca tine as fi patit eu cu a doua nastere. Poate ai citit, ca eram in 42 de saptamani si ceva, placenta imbatranita, nu ma dilatam, lichid deloc, daca nu as fi nascut in apa as fi ajuns ori la cezariana dupa niste ore de chin, ori dupa nastere as fi spus ca nu mai vreau sa aud de copii in toata viata.
Sa nu te temi, pentru ca si eu si Ana1980 am nascut prima oara natural si a doua oara in apa si avem termen e comparatie. O sa vezi ca o sa fie bine si pentru tine si pentru copil, mai ales pentru copil.
Recunosc ca m-a impresionat mult povestea ta si am inceput sa ma tem... "retroactiv" pentru ce ar fi putut sa mi se intample si mie daca nu m-ar fi ajutat dumnezeu sa nasc in apa si sa-l cunosc pe acest dr. minunat.
Amira_roxana, bine ai revenit. Chiar ma gandeam ce-o fi ci tine ca nu ne mai dadeai nici un semn de viata.
Fetelor, sa ne tineti la curent!
acina spune:
Buna fetelor,
ce bine imi pare ca tineti subiectul activ.
Ariel bine ai venit .Si eu sunt la a doua sarcina, vreau sa nasc in apa desi prima data am nascut super repede si usor, cu epidurala recunosc.Am numai amintiri frumoase despre asta.
Daca observati cele mai multe adepte ale nasterii in apa sunt fetele care au trecut deja printr-o nastere naturala.
Sunt tare curioasa daca vreuna dintre fetele aflate la prima srcina are curajul unei nasteri in apa.
Pupicei tuturor.
Anca 21 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii