Azoospermie - cap 13 -
Raspunsuri - Pagina 11
pisix spune:
Iyoana - da, e posibil ca istoricul lui medical sa nu fi dus la asa ceva
Desi din ce am citit ...se cam face, macar si preventiv
La sotul meu e mandatoriu, pt ca prima biopsie a iesit super, iar a doua varza. Deci ar putea ca dupa prima bio, in contact cu sangele, sa se fi dezvoltat acesti anticorpi
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
andrabirni spune:
Fetelor, daca dati in urma, o sa vedeti ca s-a discutat despre acesti anticorpi.Chiar eu v-am pove .....se da si abstinenta cand se ia tratamentul...
Pisix, nu vreau sa te descurajez, dar si medicamentele in exces pot dauna.....fie ele si naturiste.Stiu ca acum o sa mi se "urce" cateva in cap dupa afirmatia asta, dar este o realitate.Noi am simtit-o pe pielea noastra...Sotul meu are imunitatea 0, incat acum incepe sa faca alergie la aproape orice....Eu sper sa reusiti si sa fie bine.Pupici.
pisix spune:
andrabirni - nu are cine sa ti se urce in cap ... ca ai dreptate
Dar mai ales la chestia asta, pt ca medicamentele pt AA asta fac: scad imunitatea, in asa fel incat corpul sa nu mai respinga spermatozoizii
dar hai ca vorbim discutii, intai sa-si faca testul si apoi vom vorbi
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
ioana78 spune:
Pisix- in urma ecografiei pe film se vede ceva, insa dr. nu a mentionat ce grad are varicocelul. In schimb a specificat "varicocel semnificativ" si a recomandat operatie. Dimensiunile sunt de 4 mm. Mai are pe partea dreapta un chist de 7 mm. Analizele au fost facute in 2005. Oare trebuie operat si chistul? Dr n-a mentionat nimic de chist...poate nu influenteaza rezultatele ca varicocelul. Operatia pt varicocel o va face un dr. chirurg din Zalau.
Fetelor, noi am fost la o gramada de dr in decurs de 5 ani si nici unul nu a zis ceva de analize pt anticorpi antispermatici. Din cate ati scris voi imi dau seama ca e o analiza importanta. Cand vom ajunge sa facem fiv am sa intreb dr despre aceste analize.
Simo28 spune:
Buna fetelor
Noua doctorul urolog ne-a zis ca anticorpii antispermatici apar la barbat in cazul in care are varicocel. Cica testicolul care are varicocel are o vascularizatie defectuoasa si fiind irigat cu sange mai mult decat este necesar atunci se dezvolta acesti anicorpi, pentru ca nici chiar corpul lui nu-i recunoaste ca fiind particule"self" pentru ca spermatozoizii au doar 1/2 din numarul de cromozomi. Si atunci sunt perceputi ca fiind "non self".
Dar chiar daca sotul meu are varicocel stang nu i-au iesit acesti anticorpi in sange, deci nu apar acesti anticorpi la toti barbatii care au varicocel. dar cred ca trebuie facuta aceasta analiza pentru a elimina o cauza a azoospermiei.
Va pup pe toate.
pisix spune:
Simo28- multumim de info, foarte utile; eu parca nu le dadeam prea multa importanta, dar acum ca am aflat ca varicocelul presupune un grad mai mare de risc ..clar ca trebuie bifat si asta
Sotul meu cred ca il face maine
maria_28 spune:
buna fetelor,
sunt prima data la acest subiect, noi ne confruntam cu problema asta a anticorpilor de ceva timp. dupa cateva incercari nereusite, n-am stat mult pe ganduri si am facut niste analize. sotul prezinta anticorpi antispermatici care reduc drastic calitatea spermei(motilitatea in mod special), ca slava domnului ca si numar.....sunt vreo 70-80 mil. a urmal 3 luni tratament cu prednison dat de medicul endocrinolog(cam sg tratament care se da pt anticorpi)dar fara nici un rezultat in cazul lui. ne pregatim pt FIV, din cate am inteles sunt f putine sanse sa reusim natural.
specific ca nu are varicocel, diagnosticul este din cauze necunoscute.
va
maria
copilutzu spune:
SAL'TAREEEEEEE FETELEEE !!!
Am scos nasucul de prin nameti...Woooau ce iarna fromoshicaaa fooc !!
Am intrat sa va comunic caa.. caaaaa .. Mi-am facut curaj si m-am programat la analize!!!
Sambata ma duc la Bios. cu sotzulacke tarash !!! il strang de gat daca vocifereaza..!!!
Deci ... inceputul este greu .. Of..
Noroc cu Crisulica/Aurica ca ma scos din melancolie!! Pe care o pup pe burtica....
Cam tarziu va urez si eu La multi ani !!Sa aveti un an numai cu reusite !!
Iar Ioanelor mele dragi MILIOANE DE PUPUSHORI!!!
Pup toate fetele!!
Si inca o data HAC!!
Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi
andrabirni spune:
Fetelor, dupa spermograma de saptamana trecuta, tot cu 0 , sotul meu e mai hotarat ca oricand sa mearga la Damian si sa se oereze de varicocel sau orice zice dr.Am ramas socata, deoarece in ultimul timp doar eu mai visam la bb.Asa ca, astept martie, sper sa nu mai intervina nimic si sa fiu pe ......
Nusy, Miki, Pisix, Simo, Iyoana, Ioana78,
kim222 spune:
Incerc de citeva luni sa iau legatura cu dr .homeopat recomandat de voi (pe prima pagina)..stie cineva de ce nu poate fi gasit? Exista un numar de telefon alternativ?
Va multumec.