M-am hotarat.............adoptie(44)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lori34 spune:

quote:
Originally posted by daphnyie

Am citit ce a scris claudia_a si mi-am adus aminte ca am depus si eu o cerere prin care rugam dpc-ul sa-mi prezinte lista cu copii adoptabili sau in curs de a deveni adoptabili. N-am primit niciodata raspuns la acea cerere. N-am mers la director sa reclam pt. ca mi se parea pierdere de timp (poate ca am procedat gresit dar nu am vrut sa imi pun dpc-ul in cap, si asa tot am avut probleme mai tarziu, cand i-am anuntat ca am gasit eu copilul). Ce vreau sa va spun, nu stati la mila dpc, atitudinea lor dezinteresata ar trebui sa va motiveze sa actionati voi.

Mami de Lali

daphnyie unde si cum sa gasesc copilasu'? Nu cumva toti angajatii din aceste institutii au acelasi scop? Daca toti copilasii ar putea fi adoptati si-ar pierde si ei job-urile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali-clau spune:

Multumesc mult fetelor pentru sfaturi si incurajarile optimiste .Acelasi lucru il simt si eu ,ca undeva e copilasul nostru si vom incerca si noi mai departe sa cautam ,Dumnezeu ne da putere sa mergem mai departe.Dar oare nu vede nimeni ceea ce se petrece ,au schimbat legea in favoarea cui??????

Mergi la inceput

Fetelor ,stie cineva ce se intampla cu un copil abandonat in maternitate ,cine preia copilul dintre autoritati ,DPC-ul ?Unde ajunge copilul respectiv?
Cunoasteti cumva in care lege apare urmatoarea afirmatie:,,DACA MAMA NU ESTE GASITA SI AU TRECUT 30 ZILE DE CAUTARI ,ATUNCI DIRECTIA IL DECLARA ADOPTABIL PRIN INSTANTA ."(am gasit aceasta la LEGISLATIE )???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Zau ca nu poate nimeni sa va spuna unde gasiti copilul...nu stiu zincer cum sa dau un astfel de raspuns. Dar daca sunteti active, adica nu 2 telefoane pe luna date la DPC, ma refer la vorbit cu lume multa, presate cunostintele, intrebati toti din jur daca nu stim pe nimeni pe undeva prin sistem...
Ex. nostru: sotul la serviciu vorbeste cu un coleg cu care nu prea avea de regula legatura, deci o persoana aproape straina. Ii spune aluia ca suntem in cautari, ala ne zice ca sora lui a lucrat candva la o maternitate, o sunam pe aia, deci total necunoscuta, ea ne zice ca o cunoaste pe dir de la DPC din judetul respectiv, ne duce la directoare si tipa ne trimite la maternitate sa o vedem pe Ale. La modul asta a mers la noi....
Si chestia asta cu intrebatul, cu presatul am facut-o de cand nu aveam inca atestatul. Si noua ni s-a spus ca nu sunt copii, ca aia care sunt sunt mari sau de etnie (asta a fost exprimarea, eu fiind atestata in sect 5 care este....colorat se stie, si nu ma refer doar la blocurile vopsite de vanghelie), asa ca daca asteptam dupa sectorul meu cine stie cat stateam. Plus ca la vremea aia era o pb in acordarea plasamentului, care la sect 5 nu era acceptat, asa ca trebuia sa gasesc copil cu situatia clara astfel incat sa intru direct in incredintare. Nu e usor....dar nici nu stati dupa ei sa va sune sa va cheme sa vedeti copii... Sincer, nu va suparati, mi se pare o atitudine mult prea domoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ali Clau, toti copiii care sunt abandonati in maternitati sunt in grija DPC. Medicii anunta imediat autoritatile cand o mama pleaca si lasa copilul in spital.
Nu stiu prevederea aia la ce se refera...de fapt nu stiu daca se si pune in aplicare. Cred ca e vorba de faptul ca inainte de 30 de zile de la nastere nu se face nici un demers oficial. Abia dupa aceea se poate incepe procesul de declarare al copilului adoptabil. Dar, de regula, nu incepe nimeni sa se ocupe de acte pana nu apare o familie care sa ii preseze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico_ro spune:

Fetelor, ca si la Aissa, si la mine a functionat ca "am dat sfoara-n tara", adica deindata ce ne-am hotarat pentru adoptie am spus tuturor despre asta, la prieteni, cunostinte sau chiar straini cu care intram ocazional in contact, am fost la toate maternalele de care am aflat ca au copii in plasament, am vrut sa ajung si-n maternitate dar acolo n-am putut...
La mine a fost asa: o fosta colega de facultate a intalnit la serviciu un domn care vroia niste acte pt constructia unui centru maternal, ea i-a zis de mine, ca vreau sa adopt un bb, el a zis ca-n centrul pe care-l va construi vor fi copii mari, dar stie pe cineva de la un centru maternal unde vin mame cu nou-nascuti sau copii mici. Colega mea i-a dat tel meu, el m-a sunat si m-a pus in contact cu cineva de la acel centru, unde ne-am gasit bb (nu din prima).
Deci perseverati si cereti tuturor ajutor: el se va ivi de la cine si cand va asteptati mai putin.
Celly, am fost la un centru chiar si din Galati, undeva in Tiglina, desi eu stau juma' de tara mai departe. N-am reusit acolo fiindca DPC-ul din Galati zicea ca cei din judet au prioritate si fetita de care aflasem eu n-a fost sa fie a noastra... Deci cauta si nu dezarma. Cred ca te stiu de pe un alt forum unde doar am citit, n-am scris. Ai trecut prin multe, dar va rasari lumina si in viata ta, asa ca spera!!!
Daria, ai primit PM-ul meu?
Pupam mamicile in devenire.

http://www.onetruemedia.com/shared?p=4ebedd6199c5caedfca458&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll75 spune:

Va rog sa nu ma intelegeti gresit.Eu nu as vrea sa vad 20 de copii din care sa-mi aleg unul,dar modul in care mi s-a spus acest lucru ma durut foarte tare.Sant sigura ca in momentul in care imi voi gasi sufletelul voi sti.Si eu am dat sfoara in tara si am si o intrare la maternitate,dar trebuie sa astept sa am atestatul.Nu vreau sa fac pasi gresiti.Undeva este si puiul meu si ma asteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

daphnyie unde si cum sa gasesc copilasu'? Nu cumva toti angajatii din aceste institutii au acelasi scop? Daca toti copilasii ar putea fi adoptati si-ar pierde si ei job-urile!

"Lucrurile importante din viata nu sunt doar lucrurile"
[/quote]

Stai linistita ca nu-si pierd ei job-ul ca nu mai sunt copii de adoptat, cea mai mare grija a lor e sa nu aiba mult de lucru. Sunt si putini, unii sunt slab pregatiti profesional (stiu cazuri), nu au cu ce sa se deplaseze sa faca anchetele sociale etc. si pe langa dosarele la care lucreaza, ia ganditi-va ca aparem si noi cu copiii pe care ii gasim si le mai punem pe cap alte dosare si anchete si drumuri care nu erau in program.

Copiii ii gasesti asa cum au zis si fetele, dai sfoara-n tara si de undeva, candva o sa se intample.
Nici noi nu cunosteam maternale, stiam doar de una singura care avea in plasament un copil mare de 6-7 ani si care oricum nu era adoptabil. Si minunea s-a intamplat mai tarziu, i-au dat-o pe Lali din maternitate, am aflat in cateva zile si am mers sa o vedem.

Mergi la inceput

Fetelor nici eu nu am asteptat dupa DPC ,cu toate ca ei asa ne-au spus ca nu se poate altfel decat sa ne prezinte ei un copil.Cu toate acestea noi am cautat si am dat sfoara in tara la toate cunostintele care ne pot ajuta .Astfel am fost gasit un copil de cateva luni abandonat in maternitate si stiam ca parintii nu il vor ,facusera autoritatile ancheta .Cand am mers la DPC sa vedem cum se poate proceda ,sa il luam in plasament de urgenta,ne-au spus ca asa ceva nu se poate la familiile cu atestat.Se pare ca nu au vrut sa ne ajute . Asa ca m-au dezamagit total .Ce sa mai cred???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Si eu mi-am facut cunoscuta dorinta de a adopta printre prieteni, colegi, cunoscuti. Asa s-a invit un coleg care mi-a spus ca undeva in Ardeal, la tara in satul bunicilor, exista un baietel de 6 luni caruia i-a murit mama la nastere si tatal e plecat din tara si nu mai vrea sa auda de el. Prin urmare, rudele vor sa-l dea spre adoptie. Eu inca nu-mi luasem atestatul, dar la o luna am aflat ca se gasise deja o familie pt bb. Asta e ideea: sa intrebati.

Am primit si o poza cu baietelul: era foaaaaaarte frmushel!

Copiii parasiti in maternitate ajung la asistente maternale, in familii.

Tzuni mic si drag si scump si MARIA

Mergi la inceput