M-am hotarat.............adoptie(44)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ali-clau spune:

Fetelor ,sa va traiasca bebeii celor care ii aveti deja .Nici la noi in judet nu ne dau voie sa cautam noi bebe.De insistat am insistat foarte mult la DPC ,poate si cate 2 telefoane pe luna de cand avem atestatul ,dar ne spun sa asteptam ,sa avem rabdare .Cu atat mai mult am gasit si noi un bebe in maternitate abandonat ,familia copilului a semnat ca nu vor copilul,iar cand am mers la DPC sa ne interesam ne-au spus ca plasamentul de urgenta nu se poate face daca ai atestat de familie apta sa adopte ,trebuie sa renunti la unul.Nu mai inteleg nimic,vad ca in unele parti se poate.
Patri multumim mult pentru incurajari.Intr-adevar incerci sa fi optimist ,stii ca undeva acolo e si copilul destinat tie,dar uneori.........????!!! Cand a fost sa optam in cerere ce copil dorim am spus :baiat sau fata (nu conteaza),dar nu stiu de ce in repetate randuri am visat un bebelus frumos ,baietel ,de cateva luni ,cu ochi albastri care tot timpul rade ,dar altfel incerc sa imi imaginez cum va fi si nu pot sa ma gandesc.
Celor care au facut plasament de urgenta le rog sa imi dea cateva sfaturi ,cum ar trebui procedat in acest caz.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

cellyagl al meu e rares andrei

patrisunt perfect de acord cu tine. asta incercasem si eu sa explic, pe undeva pe paginile anterioare, cand maimutzak zicea ca se teme pentru ca naturala e analfabeta.

ascultati-o pe aissa fetelor aflate la inceput de drum. cititi capitolele din urma si veti vedea ca foarte putine fete au primit copilasii de la dpc. cele mai multe dintre noi au cautat singure, s-au zbatut, s-au cu asistentii si birocratia, chiar au facut ancheta sociala in locul lor... sunt undeva acolo niste copii deosebiti care asteapta sa va luptati pentru ei.

si daca e nevoie sa mutati muntii din loc, asa cum zicea dariastoica, faceti si asta pentru ca merita.

uitati-va la copiii nostri atunci cand simtiti ca nu mai stiti incotro s-o luati, si ei va vor reda energia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

quote:
Originally posted by Ali-clau

Fetelor ,sa va traiasca bebeii celor care ii aveti deja .Nici la noi in judet nu ne dau voie sa cautam noi bebe.De insistat am insistat foarte mult la DPC ,poate si cate 2 telefoane pe luna de cand avem atestatul ,dar ne spun sa asteptam ,sa avem rabdare .Cu atat mai mult am gasit si noi un bebe in maternitate abandonat ,familia copilului a semnat ca nu vor copilul,iar cand am mers la DPC sa ne interesam ne-au spus ca plasamentul de urgenta nu se poate face daca ai atestat de familie apta sa adopte ,trebuie sa renunti la unul.Nu mai inteleg nimic,vad ca in unele parti se poate.
Patri multumim mult pentru incurajari.Intr-adevar incerci sa fi optimist ,stii ca undeva acolo e si copilul destinat tie,dar uneori.........????!!! Cand a fost sa optam in cerere ce copil dorim am spus :baiat sau fata (nu conteaza),dar nu stiu de ce in repetate randuri am visat un bebelus frumos ,baietel ,de cateva luni ,cu ochi albastri care tot timpul rade ,dar altfel incerc sa imi imaginez cum va fi si nu pot sa ma gandesc.
Celor care au facut plasament de urgenta le rog sa imi dea cateva sfaturi ,cum ar trebui procedat in acest caz.

Alina

binenteles ca iti pot da plasamentul de urgenta! citeste legea 272 si vei vedea ca nu scrie nicaieri ca daca ai atestat nu-ti pot da plasament de urgenta, dimpotriva spun ca familia ce ia un copil in PU trebuie sa indeplineasca conditiile materiale si morale, adica exact ce ai obtinut prin atestat!
te plimba cu vorba sau nici ei nu stiu cum stau lucrurile...!
ei ti-au zis asa pt ca s-au uitat pe legea adoptiilor 273, unde se stipuleaza ca nu ai dreptul sa cauti tu copil si ca dpc-ul alege familia pt un copil dupa profilul philogic ..etc
de aceea cele 2 legi se bat capa in cap, insa...repet, plasamentul de urgenta al unui bebe catre o familie cu atestat nu este in afara legii!!! se poate legal!..totul depinde de mai marii dpc-ului...

Poze Sabina Teodora

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellyagl spune:

quote:
eu nu pot trece peste inca o trauma sa cresc copilul cateva luni si apoi.... as lua-o razna

foarte greu am trecut prin ce am trecut ( am pe undeva un mesaj unde am spus povestea pe scurt).....nici nu vreau sa ma gandesc .

Sabineta,sa va traiasca !! e tare dragalas . scump foc .
un motiv in plus pentru care mi-a ramas in minte el ( pe langa numele Rares ),e faptul ca mai cunosc un Rares Andrei (nascut in oct. 2006 )si parca,parca ar si semana cu acel baietel .
quote:
uitati-va la copiii nostri atunci cand simtiti ca nu mai stiti incotro s-o luati, si ei va vor reda energia

dac-ai sti de cate ori am dat click pe linkul de la semnatura ta .......... :)

Ali-clau , voi de cand aveti atestatul si din ce judet sunteti ??

Sabineta,te pot intreba ceva prin MP sau pe mess ??

INGERASUL RARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

fetele noi.. eu am tot scris aici referitor echilibrul dintre "invatat si dobandit"... eu sunt ca formare biolog, si am facut o gramada de cursuri de genetica in scoala... nu o sa reiau acum toata polologhia, dar ideea e ca una e IQ'ul, si alta e educatia... si inca ceva. un copil e rezultatul combinatiei aleatorii dintre genele parintilor (unele gene sunt exprimate, altele latente. ca sa nu mai vorbim ca unele sunt dominante, altele recesive... unele caractere se transmit homozigot, altele heterozigor... ). iar posibilitatea combinatiilor e... nelimitata...
nici daca am avea copil biologic (chiar daca si noi si partenerii nostri sunt cei mai frumosi si cei mai destepti si cei mai grozavi) nu am avea de unde sa stim exact cum va fi copilul ala... tot ce am putea face ar fi sa'l crestem cat putem noi de bine, si sa'l invatam cat mai mult...
la fel facem si cu copilul adoptat, crescut in inima, si nu in burtica...
noua la curs ne'a zis ceva (si asta am mai zis'o... deci sorry ca ma repet). sa nu avem nicio asteptare de la copil, pentru ca putem fi dezamagiti... sa invatam sa'l acceptam pe copil exact asa cum este, si mai presus de toate, sa'l iubim exact asa cum este...
daca asta e ceea ce ne dorim cu adevarat...

referitor la cati copii am vazut... intreba cineva...
eu n'am vazut nici un copil inainte sa o vad pe alexa mea... (pentru ca nici daca as fi ramas gravida si as fi nascut, nu mi'ar fi prezentat moasa mai multi copii din care sa aleg)... ma rog, asta a fost optiunea noastra. noi am privit adoptia ca pe un "alt fel de nastere".... si nu am vrut sub nicio forma sa ne alegem copilul...
ma rog. asta a fost doar o chestie de optiune personala... fiecare face cum simte si cum crede ca e bine...

mami de brotac roacker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urziceanu spune:

Copilul pe care o sa-l ai poate s-a nascut sau poate nu inca.Mie mi-a venit ideea adoptiei inainte cam cu o luna de ase naste Maya.Dumnezeu ii alesese deja parintii.Aceia eram NOI.Am aflat doar un nume ,ca era o fetita ,nascuta pe 2 august....si atat.A fost greu pana cand am putut sa o aduc acasa.Cateva dintre voi cunosc povestea noastra.Pt mine ea era cea mai frumoasa creatura de pe pamant...pentru ca ea imi fusese sortita.Au urmat saptamani,luni de chin...diagnostice din cele mai urate care ar fitrebuit sa ma dezarmeze...sa renunt...dar Ea era a mea si aveam de gand sa lupt pt ea.Nu m-a speriat diagnosticul de hidrocefalie in urma radiografie transfontanelare...trebuia sa lupt.Nu m-a speriat nici diagnosticul de mucoviscdidoza,nici alte diagnostice .Nici faptul ca am stat de Anul Nou internata cu ea in spital desi era doar in invoire la noi.Nu m-au speriat nici privirile altor mamici ai caror copilasi aratau bine...nici susotelile medicilor.ea era cea mai frumoasa ,copilul perfect care era al meu.Nu mai conta nimica.Nu conta absolut deloc cand alte mamici ma intrebau de ce are fruntea asa bombata...nu conta.Am facut tot posibilul sa o fac bine si astazi sunt asa mandra ca "aratarea"cum o numeau unii este un copil superb,deosebit care-mi spune cu tot sufletul "MAMI tu esti zana mea",te ubesc atat de mut ,pana la infinit si inapoi.
Iubtele melevreau sa va spun ca in momentul in care se va naste copilul vostru o sa stiti imediat,nu o sa mai tineti seama de nimic...o sa fiti singurele care o sa decideti.
Aissa,Patri noi suntem niste fericite,nu?Fetelor,dac vreti intrati la Umanitare si cititi poveste aidei ciolac.Poate din putinul vostru o sa ajutati ca sa zambeasca si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Am si eu niste sugestii privind cautarea copiilor: cereti sa vi se prezinte lista copiilor dati la asistentii maternali (sunt foarte multi), apoi alegeti cativa in functie de varsta pe care o doriti, rugati sa vi se prezinte dosarele celor pe care ati vrea sa ii vedeti si apoi mergeti in vizita la ei! Si ei au dreptul la parinti, chiar daca directia uita de ei sin momentul in care ii da asistentilor maternali!
Si de ce le este usor sa uite... pentru ca nu se mai ocupa de dosarul lor... nu se duc la timp pentru intocmirea actelor la naturali, bunici, rude de gradul 4... le este mai usor sa va zica ca nu au copii! Insa nici nu va inchipuiti cate liste de copii sunt... cu siguranta sunt si pana la 2 ani si peste (depinde cum are fiecare optiunea)...
Totul se face cu insistenta si cu zambetul pe buze (chiar daca uneori numai de asta nu-ti arde); agresivitate diplomatica va trebuie!
Daca nu merge asa... incercati sa dati sfoara in tara pe la cunostinte...poate cunosc vreun asistent maternal...
Daca nici asa nu reusiti si cei de la directie nu vor sa va pres\zinte listele de la maternali, intrati in audienta la directorul directiei si solicitati-i aceasta lista, fara rusine, fara retinere... ganditi-va mereu ca puiul vostru va asteapta undeva si voi ii prelungiti suferinta(si pentru copilul vostru trebuie sa mutati si muntii - asa ca grabiti-va)! Numai asa veti reusi!
Va ofer toate florile din lume si fiti optimiste!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Fetele care aveti atestat, nu stati sa asteptati !!!
Nu va poate interzice nimeni sa cautati copil, totul e ca acel copil sa fie adoptabil sau macar dosarul lui sa fie destul de avansat in acest sens. E intr-adevar riscant sa cautati singure pt. ca va puteti atasa de un copil pe care sa nu-l puteti lua dar merita sa va asumati acest risc. Altfel cum sa va intalniti cu bb-le vostru daca voi nu faceti primul pas ? Stiu, o sa ziceti ca e simplu de zis dar greu de facut, insa o sa vedeti cum se leaga lucrurile, totul e sa incepeti de undeva.
In legatura cu plasamentul, nici noua nu ni s-a acordat si a trebuit sa o vizitam pe Lali 5 luni la asistenta maternala. N-a fost usor, nu stiu de cate ori plecam plangand de acolo, mi se parea ca nu se mai termina odata chinul. Insa au trecut toate, au ramas in urma ...

Va doresc sa aveti putere, curaj si incredere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lori34 spune:

Dragele mele,

V-am scris in urma cu ceva timp ca intentionez sa adopt un copilas dintr-o alta tara dar din pacate autoritatile nu mi-au raspuns inca la cererea mea. In schimb m-am adresat unui avocat din tara respectiva si m-a lamurit ce inseamna adoptia internationala. Sanse 0! Atunci m-am reorientat local. Mai am o adeverinta de adaugat si saptamana viitoare imi depun dosarul pentru adoptie. Ma coplesesc emotiile! Simt ca-mi fuge pamantul de sub picioare si ca timpul sta in loc. Cat dureaza ancheta sociala si ce se intampla dupa aceea? Eu voi fi o mamica singura, mi-e teama sa nu-mi gaseasca nod in papura si sa nu-mi elibereze atestatul. Nici nu vreau sa ma gandesc!!
Basca, toata lumea-mi spune ca nu mai sunt copii de adoptat, ca sunt numai copii cu probleme si parca sunt singura in toata lumea asta. Va rog sa-mi impartasiti din experientele voastre, cum ati trecut peste aceste clipe pline de emotii?

Lori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Am citit ce a scris claudia_a si mi-am adus aminte ca am depus si eu o cerere prin care rugam dpc-ul sa-mi prezinte lista cu copii adoptabili sau in curs de a deveni adoptabili. N-am primit niciodata raspuns la acea cerere. N-am mers la director sa reclam pt. ca mi se parea pierdere de timp (poate ca am procedat gresit dar nu am vrut sa imi pun dpc-ul in cap, si asa tot am avut probleme mai tarziu, cand i-am anuntat ca am gasit eu copilul). Ce vreau sa va spun, nu stati la mila dpc, atitudinea lor dezinteresata ar trebui sa va motiveze sa actionati voi.

Mergi la inceput