"Dutch oven" = tuciul taranesc?! Paine in tuci?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

ML, unge fundul tuciului cu un pic de ulei si presara bila de aluat cu malai, apoi rastoarn-o in tuciul cald. sau, cum spune Vianne, hartie de copt/pergament.

Monica, probabil ca gaurile sunt de la lipsa oricarei urme de grasime/ulei. zic si eu...

ce-am mai facut diferit de data asta, am pus mai putina sare (1 lingurita in loc de 1 1/4) si o cescuta de faina in plus. buuuuna rau! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Noni, am scos-o, am macat deja jumatate din ea. Crusta grozava (culoarea mult mai frumoasa decat la prima (probabil din cauza apei de pe fund)), la fel si miezul dar... s-a lipit ingrozitor de tuci.

Am sa incerc si cu ulei sau pergament data viitoare.

P.S. Lexi, multumesc pt. ideea de a infasura cu folie de aluminiu "manerul". A mers!!!

"Ce e val ca valul trece (poze)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Arata grozav! Si nici nu costa ca o masina de paine...
Dar nu se poate pune drojdie proaspata??? Mie nu-mi place cea la plic...

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Eu am numai uscata aici, dar parca pe forumul de la culinar intreba cineva de drojdie proaspata. Vezi acolo.

"Ce e val ca valul trece (poze)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by ML

Eu am numai uscata aici, dar parca pe forumul de la culinar intreba cineva de drojdie proaspata. Vezi acolo.

am facut-o eu cu drojdie proaspata. am folosit reteta dubla de pe culinar:

860 g faina
670 ml apa
16 g sare
6g drojdie proaspata.

am copt-o in vasul roman cu hirtie pe fundul vasului. am folosit 500g faina alba si 360g integrala. pt ca am folosit si faina integrala am pus 8g de drojdie.

mai am pt azi una la dospit care are si faina de secara si seminte de in tocate. o coc in seara asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sa inteleg deci ca-ti place?
Vasul roman e vas din lut sau ce?

"Ce e val ca valul trece (poze)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc pentru explicatii lexi
dar eu la mama in ro am un tuci fara capac...pot sa adaptez un capac de la alta oala daca se potriveste sau este un tuci anume...?
sau o pot face si in altceva?


monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

[quote]Originally posted by ML

Alina eu am ce am cu folia de aluminiu, teflonul, siliconul si alte inovatii, dar asa cum spui tu, Lexi, sa-l pun pe maner, am sa incerc. La asta nu m-am gandit. Multumesc mult! Imi pare bine ca ti-a iesit si tie, abia astept sa o fac.

Apropo de lipit... Pe forumul amintit de Noni si Alina una dintre fete spunea ceva despre o frunza de varza pusa pe fundul cratitei (asa facea bunica ei painea la tara). Zau ca am sa pun si eu (banuiesc ca apa din varza ajuta cumva...). Ati mai auzit de varza la coptul painii?


---------------------------------------------------------------------

ML.bunica(dd s-o odihneasca) ne invartea painicile(cocutele) in frunze de sfecla si le cocea in cuptor de lut in curte...ce gust aveau.
multumesc ca mi-ai adus aminte...eram mica cand bunica mea imi facea cocute.

si eu am tuci,unde gasesc reteta cu lasatul la dospit 17 ore...nu se acreste aluatul?



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by principe
si eu am tuci,unde gasesc reteta cu lasatul la dospit 17 ore...nu se acreste aluatul?
ba da, tocmai asta e ideea. piinea se numeste "sourdough bread".

reteta e de pe culinar www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14201/Paine-artizanala/" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am facut si eu dupa reteta americana (am urmarit filmuletul ala de pe newyorktimes). desi am dutch oven, ma cam enerveaza sa-l manevrez asa ca am facut intr-o oala de inox. painea a iesit super faina si gustoasa numai ca am tinut-o mai mult in cuptor decat timpul recomandat (n-o fi fost cuptorul bun, nu stiu), dar s-a lipit groaznic asa ca am mancat-o din oala...hm, chestia asta m-am cam dezamagit si nu stiu daca mai incerc. ziceti cu hartie de pergament?

philip&andreea

Mergi la inceput