"Dutch oven" = tuciul taranesc?! Paine in tuci?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Am facut si eu aceasta reteta, dar nu mi-a prea iesit... Cam grea, si un pic trandoasa la mijloc, desi era cu gauri. Aluatul mi s-a parut cam moale, dar am respectat reteta. N-am mancat-o, si nici alta paine nu am luat de Revelion , asa ca nu sunt in risc sa ma ingras :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

brotacel in ce fel de oala ai facut-o?

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Imi pare rau Brotacel. Ce inseamna trandoasa? Aluatul asa iese moale.

Eu am pus frunze de varza pe fund pana la urma, nu s-a lipit dar capata totusi un gust care parca nu merge cu unt si dulceata pe felie. O sa mai vad... poate-i mai bine cu malai.

Noua ne place foarte mult, am sa fac din nou azi. Asa a iesit (primele 4 poze):

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/

P.S. Am folosit reteta si metoda americana

"Ce e val ca valul trece (poze)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu am facut intr-un imens vas de tuci;in plus m-am lacomit si am dublat cantitatea, asa ca a iesit ceva ciudat pe care m-am chinuit o zi ca sa-l scot din tuci si cealalta zi ca sa curat tuciul meu nepretuit de mamaliga;
deceptionata m-am infuriat si am facut dupa reteta clasica unde la aceeasi cantitate mi-au iesit 3 tavi de paine delicioasa(ca am pus ulei de masline)si care numai buna este pe vifornita asta cand nimeni nu vrea sa iasa sa cumpere paine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu am facut-o azi dupa reteta de pe culinar. Am avut tuci de fonta si nu s-a lipit deloc desi am avut ceva emotii in privinta asta. Eu am pus faina alba si faina integrala si parca ar mai fi trebuit sa stea putin la copt. Oricum gustul mi-a placut foarte mult si o sa mai fac paine dupa reteta asta.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by b.nica

eu am facut intr-un imens vas de tuci;in plus m-am lacomit si am dublat cantitatea, asa ca a iesit ceva ciudat pe care m-am chinuit o zi ca sa-l scot din tuci si cealalta zi ca sa curat tuciul meu nepretuit de mamaliga;
deceptionata m-am infuriat si am facut dupa reteta clasica unde la aceeasi cantitate mi-au iesit 3 tavi de paine delicioasa(ca am pus ulei de masline)si care numai buna este pe vifornita asta cand nimeni nu vrea sa iasa sa cumpere paine.



b.nica,

Scuze pt ignoranta ... dar care e reteta clasica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by ML


Eu am pus frunze de varza pe fund pana la urma, nu s-a lipit dar capata totusi un gust care parca nu merge cu unt si dulceata pe felie. O sa mai vad... poate-i mai bine cu malai.




ML, dar de ce nu pui apa pur si simplu, cum au incercat fetele pe culinar?


Pentru restul fetelor - 260C=500F.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Gudinde eu am o banuiala ca ne pacalesc astia cu gazele in cartierul nostru motos.
merge contoarul dar presiune ioc si flacara este de un portocaliu deprimant;ma tot chinuiesc sa inteleg cum ne pacalesc.
si, pentru 2008!

Reteta clasica de paine, mi-a dat-o o forumista inimoasa; cauta ca este pe aici cu cateva pagini mai in urma.Ii trimit lui Petra cu aceasta ocazie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

ML, ti-a iesit foarte faina

Eu folosesc putina hartie de copt sa nu se lipeasca.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

m-ati zapacit cum atata painea asta am sa o incerc si eu...ai zice ca-i paine pe vatra...
dar oare de ce ies gaurelele alea in interior?

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput