Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (133)
Raspunsuri - Pagina 5
bb_yasmi spune:
adina, acuma am citit si eu pe net ca sucul de morcov constipa!! atunci cu ce suculet sa incep???
totulii, nu mi-a zis nimeni de laptic facut in ceiuc. eu fac ceaiul de fenicul, bobite nu granulat, il strecor si pun formula in el!! iarasi am mai auzit ca poti sa pui un pic mai multa apa la formula ca sa nu fie asa de concentrat!!
NOI IESIM LA PLIMBARICA!!!
AMR 1 ZI PANA LA BOTEZ!!!!!!!!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
bitza037 spune:
Ramonella, de la cate saptamani ai inceput sa bei ceai de frunze de zmeur????
Merci pentru raspuns
IRINA
+24
sufletel
http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/
bb_yasmi spune:
aaa ink ceva : adina tu cate zile ai stat in spital?? parca ai ajuns aks asa de repede!!!
pupici
iesim la plimbarica!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
anacami spune:
Buna dimineata!
BB, diversificarea lui Sebastian am inceput-o tot cu suc de morcovi (apropo,eu stiu ca morcovul si marul crud de-constipa, in timp ce fierte constipa). La inceput il dadeam diluat cu ceai, 1 lingurita de suc+5 de ceai, in urmatoarea zi sau dupa doua zile 2 lingurite de suc+4 de ceai pana ajungeam sa inlocuiesc complet sucul-deci ajungeam la 6 de suc+0 ceai (daca imi amintesc bine,le am scrise in agenda,dar nu suntem in Bucuresti).
Se introduce doar un singur aliment nou o data,dupa care se asteapta cateva zile pana la urmtorul (pentru a vedea daca ii prieste copilului-ex. sa nu ii provoace alergii)
Sucul il faceam asa:morcov ras pe razatoare,apoi stors intr-un tifon steril. Aveam storcator,dar pt. o lingurita de morcov spalam 1 ora la ustensile. Ai putea face mai mult,restul il bei tu
Felul nasterii,alaptarea,diversificarea sunt subiecte controversate si nu ma bag,pe principiul ca fiecare hotaraste ce face cu corpul si pruncul propriu.
In cazul copilului meu (alaptat sau nu) nu as incepe totusi diversificarea la 2 luni- consider ca este mult-mult prea devreme!Am fost extrem de nerabdatoare la Sebastian,am asteptat cu greu 5 luni si ceva pana sa incep.Am constatat ca nu este totusi o placere,o data cu aceasta etapa apar alte probleme...Inafara faptului ca pt. un strop de mancare iti ia jumate de zi-preparare plus stergerea urmelor (ex. la supita,etc),dupa diversificare a aparut o stagnare de crestere,scaderea poftei de mancare (si asta nu numai la copilul meu, ci la aproape toti copii pe care ii cunosc,etc.).
Camelia, Sebastian si Stefania
anacami spune:
BB, din cate am citit nu este o formula standard cu care se incepe, depinde de la copil la copil. De ex. daca este mai slabut si nu se ingrasa prea usor se poate incepe cu cereale (cereale pt. bblusi, corespunzatoare varstei-stiu ca sunt de la 4+,de la 8+,etc).Trebuie sa eviti alimentele care contin gluten (produse fainoase cu gluten-exista si speciale fara -ex. cereale si biscuiti fara gluten)
Apoi,se poate incepe cu suc de fructe(nu citrice sau care baloneaza); piersica era f. "iubita" de dr. noastra, spunea ca este f. bogata in vitamine.
Se poate incepe cu supita:se incepe cu o singura leguma, dupa care se adauga la cateva zile cate inca una noua (nu cele care baloneaza-ex. cartofi,rosii,etc)-se incepe cu radacinoase, iar dupa o anumita varsta se adauga carne de pui sau vitaPoti incepe cu morcov, dupa cateva zile adaugi telina, dupa altele radacina de patrunjel, si tot asa...Fara sare..Si in cazul acesta, este important sa vezi reactia copilului, daca este predispus la constipatie morcovul fiert il poate bloca si mai mult (eventual trebuie compensat cu ceva care subtiaza ). Orezul contine gluten,ar fi bine sa nu se adauge
Succes!
Camelia, Sebastian si Stefania
adinag spune:
quote:
Originally posted by bitza037
Ramonella, de la cate saptamani ai inceput sa bei ceai de frunze de zmeur????
Merci pentru raspuns
IRINA
+24
sufletel
http://www.flickr.com/photos/21646834@N06/
Nu sunt Ramonella, sper ca nu te supuri...
Ceaiul de zmeura se bea incepand cu saptaman 34, cate 3-4 cani pe zi, nu mai mult de 1l. Sa fie completare la cantitatea obisnuita de lichide a ta, nu in locuitor.
Iti doresc o sarcina usoara si nasterea sa fie asa cum ti-o doresti!
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
adra_bell spune:
Buna!
Felicitari proaspetelor mamici!
Noi ne-am mai linistit cu papatul des, acum mananca la 2-3 ore. Ancadragoman, la voi cum este?
Durerile de burtica nu ne-au trecut defel, desi s-au mai linistit de cand ii dau 50 ml de ceai pe zi, dar doarme bine noaptea, se trezeste o singura data sa pape. In schimb e dezastru ziua, trebuie sa o tin in brate si sa o plimb prin casa cate 2 ore, de imi rupe mainile.
BByasmi de ce vrei sa incepi sa-i dai suc de morcovi?
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
adinag spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
aaa ink ceva : adina tu cate zile ai stat in spital?? parca ai ajuns aks asa de repede!!!
pupici
iesim la plimbarica!!
BB], eu am stat numai o noapte la spital, pentru ca au trebuit sa-i faca niste controale, avea niste bubite, probabilde la apa verde. Altfel as fi sters-o in aceeasi zi :-))
Deci nici 24h n-amstatla spital... Dar am o moasa care a venit de cateva ori si va mai veni la cerere, care ma controleaza si-mi da sfaturi, face si ce este necesar pentru Floris si am platit si un pediatru sa vine sa-ifaca controlul care se face de obicei la iesirea din spital.
In ce priveste diversificarea, sunt de parerea Cameliei, nici eu nu as incepe la 2 luni,insa, desigur, tu hotarasti. Asta cu morcovii care constipa ti.-am zis ca am citit ca va cam cinuiti cu kk si poate mai binenu risti. Eu aminceput abia la 6 luni la Jasmina, cu cartofi, deci nu te pot ajuta. (Cartofi pentru ca nu am vrut sa se obisnuiasca cu gustul de dulce al morcovilor sau fructelor, unii bb-i nu mai accepta dupa asa usor legume,de ex.) Dar depinde mult de la bb la bb, culege informatii si vei lua tu hotatarea cea buna!
adinag spune:
Mamicile cu bb-i cu colici, cand au inceput colicii? Ca sa stiu cam cand s-ar putea sa ma astepte. (Jasminan-a avut si deci nu stiu)