Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (133)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

BB,o data intrata in "hora diversificarii",timpul ti se va reduce dramatic;nu apuci sa termini o masa si trebuie sa te apuci de alta.Alimentele trebuiesc preparate cat mai aproape de servire, nici supa nu o poti face pt. cateva zile.Daca mergi in oras sau in vizite o sol. ar fi hrana cumparata-la borcanele.Eu imi cumparasem pana si ap. de vidat de la Zepter,dar tot le preparam in acea zi (mai ales in primele luni). Sucurile de fructe se oxideaza f. repede
Poti sa mai prepari in casa branzica si iaurt

La cap. ustensile, iti rec. un blender cu picior, cu vas mic; la robotul obisnuit risti sa ramana cele cateva lingurite de mancare pe peretii vasului.
Desi am cumparat la Sebi un Philips Smart, acum vreau sa imi cumpar un Braun Multiquick -tip de blender care mi se pare perfect pt. prepararea mancarii la bbi

Eu i-am gatit separat pana aproape de doi ani, iar cand s-a gatit la comun a trebuit sa ne adaptam noi dieta dupa el:carne slaba fara porc, mai putina sare,fara adaos de delikat,etc
Stiu ca se zice ca parintii nostri nu au facut asa, nu mai este insa ce a fost, mancam din ce in ce mai multe chimicale si suntem din ce in ce mai bolnavi (si noi si copii nostri-cazurile de cancer sunt inzecite,inmiite fata de atunci).Iar efectele se pot vedea peste generatii..

Adina, cum te simti in postura de mamica de doi copilasi? ce zice Jasmine? foarte frumos nume ai ales si pt. baietel, are mami doua flori (Jasmine ma duce cu gandul la iasomie).

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

quote:
Originally posted by adinag

Mamicile cu bb-i cu colici, cand au inceput colicii? Ca sa stiu cam cand s-ar putea sa ma astepte. (Jasminan-a avut si deci nu stiu)

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Pe la o saptamana si un pic au inceput la noi, ff devreme, in carti m citit ca la majoritatea incep la 3 saptamani. Poate la voi nu o sa fie cazul, sa speram.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

quote:
Originally posted by anca_a

Raportez si eu bebe Alex, nascut pe 14 decembrie prin cezariana, 3.5kg, 52 cm, Apgar 9.
Desi am avut cateva mici probleme care au necesitat reinternarea mea ptr o zi, acum suntem acasa, bine si sanatosi. Am petrecut primul Craciun impreuna si asteptam Anul Nou.

Felicitari tuturor mamicilor iar ca nume ptr scutece eu as alege stelute...

Anca si bebe Alex

Anca, FELICITARI PT BEBE ALEX. BINE AI VENIT IN LUME, ALEX!!

ma bucur ca acum esti bine, chiar daca au fost mici probleme. cum ti s-a parut clinica dr. Nanu?
si eu am nascut tot acolo:)

te pup si te mai asteptam pe forum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

quote:
Originally posted by adinag

Mamicile cu bb-i cu colici, cand au inceput colicii? Ca sa stiu cam cand s-ar putea sa ma astepte. (Jasminan-a avut si deci nu stiu)

Adina, in primul rand felicitari pentru bebe Floris!
Sa iti traiasca si sa iti aduca multe bucurii!

la noi colicii adevarati au inceput la fix 4 saptamani si showul dureaza 4-5 ore in fiecare zi, incepand de la
5-6 dupa masa. in rest, durerile sunt aproape insesizabile.
Dar poate va ajuta Dumnezeu si nici baietelul nu o sa aiba, asa cum nici Jasminuca nu a avut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

..fetelor va pupam si noi ..de abia am venit de vaccin...bebe George ca de obicei a fost curajos si nu a plans deloc este barbatul lui mami puternic..nici suzeta nu o accepta ca e baiat mare si fetitele de el...in rest are 60 cm si 6 kg ..tot numai san la cerere..nu avem colici si radem toata ziua..suntem fericiti.
FELICITARI NOILOR MAMICI!!! LALA, CRISSTIANA, STEFANIA..SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE !! FELICITARI SI NUMAI BINE!!
..va pupam dulce si sper sa reusim sa mai intram zilele astea.

------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"

DAMM I'M GOOD IN BED...I CAN SLEEP FOR DAYS..
"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

postez repede. desi nu am citit tot din urma, pentru ca am vazut ca sunt si Adina si Cami online si din ce imi aduc aminte parca Roxana se confruntase cu o problema asemanatoare.

Lui Kara ii curge ochisorul drept de aseara. Scoate o secretie galbuie, parca ar fi urdori. I-am pus ser fiziologic si lapte de la san dar vad ca inca nu i s-a curatat de tot ochisorul.
Stiti ce ar putea fi sau ce sa fac?
Plz help!

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Povestea nasterii

www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Darleena, cred ca ce ai facut este bine; poti sa iti suni doctorul?

eu incalzesc extrem de putin serul fiziologic,direct din sticla este putin cam rece acum.dupa ce ii pui ser ii stergi usor cu comprese sterile

a stat in curent, a facut vreo alergie de la ceva-detergentul de la hainute,etc?

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! Stefanilor si Stefaniilor.

Felicitari pentru proaspetele mamici

Mai avem cateva zile si mergem la scutece...abia astept!

Totulii aceeasi problema am avut si eu imediat dupa nastere. Mameloanele mele erau prea mari pentru bb si nu putea deloc sa suga. O luna intreaga m-am muls si i-am dat cu biberonul, dupa care am pus-o la san si a inceput sa suga.
E adevarat ca nu a facut prea multe figuri cand am pus-o la san. La inceput insa tragea mai greu si obosea repede, insa acum ii place foarte mult sa stea la san.
Cred ca daca perseverezi bb va accepta sanul.

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Cami in curent nu a stat, in casa cel putin nu are de unde sa fie.
Am fost ieri cu ea prin Mall si e posibil sa o fi tras pe acolo un pic curentul, insa a fost bine imbracata.
Cred ca mai degraba o fi de la curent decat de la alergie, ca spal cu acelasi tip de detergent de cand s-a nascut si nu a avut pana acum nimic.

Am fost acum la ea si vad ca ochisorul e mai bine. Sper sa ii treaca.
O sa incerc sa sun si pediatra, desi stiu ca e plecata din tara.

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Darleena, si eu zic ca ai facut bine, suna doctorul, daca nu trece!

Multumesc de raspunsuri, deci sa nu ma bucur inca prea devreme, nu? :-))

Cami,sincer mi se pare ciudat ca mamica de doi copii. Si ma simt de multe ori vinovata fata de Jasmina (rational stiu totul cum ar trebui sa fie, dar simt altfel...). Bine, sunt inca si in faza asta foarte sensibila de dupa nastere, in definitiv se fac azi abia 5 zile. Jasmina se bucura mult de fratior, dar e si rista ca nu mai am ata timp pentru ea. Azi noapte s-a trezit si a inceput sa planga, si-a luat sigura o batista si plangea in genunchi in patul ei. Mi s-a rupt inima :-(( M-amdus la ea in pat si era asa de fericita!!! Noi avem o legatura foarte stransa, sisimte prea mare diferenta. Si s-a mai trezit o data, ca vrea la toaleta si dupa, iar a luat-o pe mama in pat. A mers,pentru caFloris tocmaidormea,darcefacalta data???
In sfarsit, si mie imimaivine sa plang de mila ei cumva.

Mergi la inceput