Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Cecilia ce alintat mic si scump ai tu!Isabelutasa uiti de nervi, eu totusi cred ca se merita e dreptul nostru asa mic cum e.Si mi-am adus aminte Tomasa , micuta mea a inceput imediat dupa 3 luni si sa rada si sa intinda manuta dupa jucarii, pe la 3 luni jumate sa se intoarca pe parti, deci mai e timp si cum ai zis si tu asa sunt unii bebei pur si simplu, e greu sa nu faci comparatii dar mie mi se pare ca Tudor le-a facut pe toate cam devreme.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Sper ca ati petrecut bine de Craciun cu dulceturile si papanasii vostri.
Noi suntem tot raciti, fornaiti si muciosi, ceea ce nu ne impiedica daca e rost de papica! Mananca al meu ca un apucat. Nici nu-mi vine sa cred, mai ales ca surioara lui a fost o mofturoasa si jumatate. Luna asta papanashul meu a luat un kilogram, hranit fiind numai de mine. Si de Craciun chiar ca s-a rotunjit bine, ca doar am mancat prajituri si cozonac (rusine mie! dar mi-am promis sa remediez dezastrul dupa Sarbatori. nemaivorbind ca ieri am fost sa alerg cu barbtul. Alergat e mult spus, ca mai aveam putin si-mi ieseau plamanii pe nas).
Tomasa, nu stiu ce sa-ti spun cu intoarcerile. Pentru majoritatea copiilor, ce astepti tu de la Maria sa faca, e cam devreme. Pitica mea a ras in hohote foarte tarziu (dupa 4-5 luni), n-a gangurit deloc, a tinut capul tarziu (4 luni). In schimb dupa 4 luni a tinut capul, s-a rostogolit imediat, a inceput imediat sa se tarasca, la 6 luni mergea de-a busilea, la 7 luni s-a ridicat singura in fund si a inceput sa stea in fund. SI cica am avut probleme cu ea. Dar noi am vazut problemele in faptul ca nu tinea capul si ca trasa de manute spre pozitia "in fund" nu ridica caputul.
Bernix, eu zic sa nu te ingrijorezi cu greutatea. E normal sa ia mai putin.
Ligeea, sa va fie de bine mutarea.
Teodora, cumnata ta m-a lasat masca. Nu e bine sa pui la suflet. Mai rar asemenea oameni.
Trebuie sa fug, ca ma cheama piticul sa-l hranesc (dupa nici 2 ore). Si al meu se scoala noaptea. la 9 dimineata el ia a 3-a masa! Si nu mai spun ca seara adoarme devreme, nu suge cum trebuie, il trezesc pt baita si suge putin dupa, dar dimineata dupa 4, nu prea mai doarme. Soarta. Poate se mareste si-si mai schimba orarul. Asa era si sora lui. Culcarea devreme, scularea devreme, iar ziua somn deloc. la toata lumea.
Bee,

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

quote:
Originally posted by mihailescu teodora

Hai ca asta e ultima foto pe care o pun,azi le scot si de pe flickr:

http://good-times.webshots.com/photo/2652406430101655877HXeluf

De mentionat ca ea tinea sus si tare ca vrea o poza cu frate-su:adika ea si sotul meu pe treptele bisericii imbracata in asa hal.....Si sotul meu i-a taiat-o scurt:ori cu mine si cu Teo,ori deloc...

Uitati-va ce privire avea.....bleahhhhhhhh

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

scuza-ma teo dar mi se pare tzacanita cumnata ta de eram in locul tau,ii trageam una sa ma tzina minte toata viatza ei

Danielle de Ebonee (02/10/2007)
pozici
sarbatori fericite si caldura in suflet !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Myral, draga mea, cele 500 de grame despre care eu i-am spus lui Bernix reprezinta o medie, o statistica, nicidecum litera de lege. Sunt multi factori care pot interveni in cresterea ponderala, factorul genetic fiind poate cel mai important, apoi si ei, ca si noi, au un apetit oscilant, nu in toate zilele, saptamanile sau lunile au aceeasi pofta de mancare. Din cate stiu eu despre tine (desi poze cutine nu am vazut), esti subtirica, poate chiar cea mai slabuta dintre noi. Si factorul genetic conteaza mult, poate fetitata este pur si simplu o norocoasa si te mosteneste. Imi amintesc acum cu drag ce mi-a spus un pediatru cu multa experienta (dr. Adrian Georgescu): "draga, voi toate vreti sa fiti cat mai slabe cu putinta, iar copiii ii doriti cat mai grasi! nu e un paradox in asta?! grasimea e nesanatoasa la orice varsta" si avea bietul dreptate.
Eu cred ca fiecare ia in ritmul sau. In caietul meu de pe vremea lui Tudor am scris ca daca sugarul pare satul, lasa sanul de buna-voie, uda pampersii, numarul de grame luat intr-o luna nu reprezinta un motiv de ingrijoare, atat timp cat curba ponderala se mentine ascendenta.
Eu in locul tau as incepe diversificarea la 5 luni cu cereale fara gluten si as vedea atunci ce se intampla. Din cate spui lapte praf nu are sens sa-i bagi, atata timp cat ea nu goleste sanul si pare satula, doarme noaptea, etc.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

multumesc mult de aprecieri fetelor,suntetzi niste dragutze

Danielle de Ebonee (02/10/2007)
pozici
un an nou fericit,plin de bucurie si belshug,alaturi de cei dragi !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Intru si eu pe fuga, ca zapp-ul nu-mi merge, cred ca n-am antena prin zona, si "fur" internet de la vecinii socrelei. In primul rand La multi ani (cu multe penitentze pentru intarziere) Stefanilor si Stefaniilor sarbatoriti ieri.

Teo, cumnata asta a ta e mai mult decat penibila. Vorba Tomasei, e de-a dreptul bolnava. Fara comentarii. Eu n-as fi putut fi atat de diplomata ca tine.

Tomasa, si Vlad e puturos rau cu intorsul. De putut poate, ca a demonstrat-o. Dar decat sa faca el eforturi, mai bine tipa dupa mine, sa-l intorc eu. Si noi suntem la fel ca si voi, avem un bebe2 super cuminte dupa un bebe1 super atomic. Si Miruna s-a intors pe la 2 luni jumatate de pe burta pe spate si pe la 3 de pe spate pe burta. Vlad cred ca n-are chef si pace.

Cecilia, Teo, Betty, si la noi "putin si des" e la ordinea zilei cand vine vorba de supt. Noaptea inca suge cam la trei ore. Azi noapte de exemplu, a vrut din doua in doua ore. Poate o fi si schimbarea de mediu, dar mai are si acasa nopti din astea.

Bernix, si noi ne-am luptat cu o iritatie de scutec (asa zice pediatra mea). Si i-am dat doar Bepanthen si pe deasupra, inainte de a-i pune scutecul, o crema cu oxid de zinc. Eu folosesc de la Sanosan. Si i-a trecut. A revenit putin acum vreo trei zile, dar acum are din nou pielea curata. Si evit si servetelele umede. Il sterg cu tamponele inmuiate in apa cu bicarbonat. Si mi-a mai zis pediatra sa nu-l mai spal cu sapun (eu foloseam sapun). De Triderm stiam, insa fiind cu antibiotic, pediatra mea, care este anti antibiotice, nici gand sa mi-l prescrie. Noi ne-am descurcat asa, si acum ii pun in continuare bepanthen si crema protectoare pe deasupra. Ar mai fi si Advantan-ul, care e foarte bun, dar este cu cortizon si in general nu se prescrie sub 4 luni.

O sa mai incerc sa intru, insa, daca nu mai reusesc, va urez de pe acum un an nou fericit, plin de impliniri, copii sanatosi si frumosi, sanatate, liniste si voiosie. La multi ani!

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Uite acum tocmai rasfoiesc o carte despre nutritie si o sa citez din ea, sper sa nu plictisesc pe nimeni:
"Totul vine din copilarie, inclusiv grasimea si apetitul. Asa ca, daca aveti un copil slab bucurati-va: va fi un adult normoponderal, fara probleme de control al greutatii.
Vestea trista este ca celulele grase nu mor si nu imbatranesc, numarul lor ramane acelasi pe toata perioada vietii adultului, deci daca in copilarie am fost bine indopati vom duce o lupta continua cu aceste adipocite numeroase pt. a le tinecat mai goale.
Exista doua tipuri de obezitate:
- hiperplazica: consta in multiplicarea numarului de adipocite si apare lacopii pana la pubertate-este ireversibila
- hipertrofica: consta in cresterea volumului adipocitelor, numarul lor ramanad acelasi si apare la adulti-este reversibila prin dieta".

Fireste ca nu este cazul unui sugar, mai ales daca el este alaptat exclusiv, ca doar nu o sa-l pui la cura de la san, insa m-am gandit ca sunt niste randuri utile acum in prag de diversificare, ca sa luam mare aminte cu ce ne hranim copilul si in ce mod o facem, ca nu cumva vrand sa le facem un bine si sa-i vedem "grasi si frumosi" dupa vechea conceptie tipic romaneasca, sa le distrugem sanatatea.
Inca ceva ce voiam sa spun e ca mie mi-au spus ca gustul se formeaza pana la varsta de 3 ani si ca macar pana la aceasta varsta e foarte important sa le imprimam gusturi si obiceiuri alimentare cat mai sanatoase.
Culcer, inainte sa plece de la noi, cand a venit sa o vada pe Maria, mi-a atras atentia inca o data asupra marelui pericol pe care il va constitui obezitatea pt. generatia lor.

Mergi la inceput

Slippers, Bee, .
Cred ca are Myral dreptate, Tudor a fost din cale afara de energic, Maria nu ii seamana absolut deloc ca fire si fireste ca la acest capitol sufera din cauza comparatiei. Insa si temperamentul asta al ei are multe beneficii, este foarte blanda si sunt mult mai linistita cu ea, pe cand el a fost un colicos si un nervos . Eram mai obosita doar cu el bebelus decat acum cu doi copii.
Ana, tu pana la ce varsta ai alaptat-o pe Miruna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Tomasa, realizarile de 4 luni sunt cele din fisa de la Medicover, pe care le enumar in continuare:
1. Intoarce capul urmarind o jucarie
2. Se uita cand la un obiect cand la altul
3. Intoarce capul spre zgomot
4. Scoate sunete si isi schimba tonul vocii
5. Se sperie sau se supara la voce tare
6. Rade sau zambeste la dvs.
7. Mananca bine
8. Ridica capul sprijinindu-se pe maini.
9. Tine capul
10.Se intinde dupa un obiect
11.Isi duce mainile sau jucaria la gura.

Intoarcerile nu apar in lista asta, insa le-am considerat eu ca facand parte dintre realizarile acestei luni fiidca am auzit de atatia bb-i care se rasucesc.

Bernix si Degetica (Ana Elena)

Poze Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Tomasa, eu am alaptat-o pe Miruna pana la patru luni. La patru luni si jumatate eram deja la servici. Interesanta cartea ta.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput