Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
tomasa spune:
Ligeea, felicitari pt. mutarea in casa noua! Te invidiez sa stii. Eu jur ca nu ma voi plange de curatenia si intretinerea unei case prea mari, la cat mi-a lipsit un pic de spatiu si de intimitate, mai ales in lunile astea 3 de cand suntem cu 2 copii in 2 camere.
Sabina, mie mi s-a parut ca Sofia seamana putin cu mama lui Claire, la forma fetei parca. E adevarat insa ca nu o stiu pe sora ta, cu care spuneai tu ca seamana. De altfel mi s-a parut ca fetitele au un aer comun, se vedea ca sunt rude.
Bernix, multumesc mult de tot. Din lista mentionata de tine, a mea nu intinde mana dupa jucarii, dar nici 4 luni nu are.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tomasa spune:
Ana, si a acceptat usor biberonul? Iar tu ce ai facut cu laptele? Cum ai "scapat" adica?
tomasa spune:
Bernix, mai voiam sa-ti spun ceva super important si tot uit mereu. In principiu tu pe Degetica nu ar trebui sa o compari cu copii de 4 luni pt. ca ea a fost prematur. Trebuie sa o consideri dupa varsta corectata. Cu atat mai mult cu cat ea deja face tot ce scrie in lista respectiva pt. 4 luni, trebuie sa te declari super fericita, insemna ca a recuperat deja prematuritatea, ceea ce este extraordinar.
Eu stiu ca se tine seama de varsta corectata si la diversificare, adica ar trebui diversificata pe la 7 luni. bravo Degetica!
bernix spune:
De 500 de grame stiam si io in luna a 4a, insa tipa asta de la Medicover, Raluca Bogdan, a zis de 750g in primele 4 luni.
Bee, Slippers, multumesc .
Si nici cu diversificarea nu sunt tocmai lamurita.
Tomasa, tu cum ai de gand sa incepi diversificarea cu cereale? Cum le prepari? Cu apa?
Bernix si Degetica (Ana Elena)
Poze Bebe
slippers76 spune:
Tomasa, Miruna a avut biberon inca de pe la doua saptamani, ca ii dadeam ceai de colici, ca era colicoasa rau. N-au fost probleme cu trecerea la biberon. Ea lua si suzeta. Insa cu Vlad cred ca o sa fie greu, ca nu vrea nimic "artificial" in gura. Dar acum nu ma preseaza timpul, asa ca nu-mi fac griji. Lapte sa fie.
Laptele l-am lasat sa se "duca" singur. I-am inlocuit treptat mesele. De fapt eu speram sa mai vrea sa suga, macar seara. Dar dupa vreo doua saptamani n-a mai vrut decat biberon. Am mai muls putin, si cam intr-o luna s-a dus. Stiu ca exista si pastile de oprire a lactatiei. Eu n-am folosit.
Gata, am fugit, ca se uita copilul asta urat la mine, ca i-am monopolizat calculatorul. Si vad ca si Vlad da semne de plictiseala.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
tomasa spune:
Bernix, in principiu o sa i le fac cu lapte de la mine, la Tudor asa le-am facut. Voi cumpara Milupa Reisflocken, sunt excelente si fara adaosuri.
Daca nu, exista fara gluten din cele cu lapte inclus, lapte praf adica si le faci cu apa, ca pe laptele praf. Cei de la Humana au unele din astea cu lapte inclus foarte bune pt. inceput de diversificare "Gris cu lapte si vanilie" pt. 4 luni. Este gris din porumb, nu din ala de grau cum ne dadeau noua .
a_alinta spune:
buna ziua la toata lumea!
sunt in pauza si am zis sa dau o fuga sa vad ce mai faceti...
numai ca nu am timp sa citesc tot...
tomasa ne luam de mana amandoua... mandra mea e mai mare chiar cu 4 zile decat a ta si zici ca surori... exact cum ai descris-o tu pe maria asa e alexandra mea... si tot asa rade cu gura pana la urechi dar fara glas.. deci suntem 2 .. cred ca e cazul sa mai avem putina rabdare..
va pup pe toate si recuperez mai tarziu...
valentina_22 spune:
Seara buna!
Teodora sa nu pui la suflet toate tampeniile vi-a-vis de neamurile sotului, nu merita nici cat negru sub unghie. La mine soacra a fost capul rautatilor. Sa credeti fetelor, cand am ramas insarcinata cu Alexandra m-a sunat si m-a tinut la tel o ora intreaga incercand sa ma convinga sa fac avort(spunea ca sotului ii este rusine sa-mi ceara asta, in conditiile in care noi deja fixasem data casatoriei. Cand a vazut ca nu tine placa a intors-o, ca-l dezmosteneste pe fisu si multe altele ca pana la urma sotul nici nu a mai invitat-o la nunta. Iar acum vreu sa va spun ca iubirea vietii ei este chiar Alexandra. Am trecut si peste astea dar cum spuneai si tu Teodora, nu mai valoreaza nimic.
Danuta36 si puiul meu este un puturos de nu se vede, inca de la nastere, masa se intinde pana pe la o ora si ceva, ziua mamanca la cerere in principiu la 2-3 ore , iar peste noapte se mai trezeste de vreo 2 ori.
Isabeluta pe mine m-au intors inapoi de 3 ori cu adeverinta lor ptr servici, ca pana la urma le-am spus sa mi-o completeze ei, iar cei de la servici sa o refaca conform datelor lor. A mers figura!
Si daca va spun o faza , cred ca bat recordul la cap mame denaturate, desi va jur cu mana pe inima ca nu i-as face nici un rau copilului meu. Alexandra avea trei luni, cand am scapat-o din brate direct pe ciment. Ploua, am vrut sa inchis umbrela si tocmai atunci a facut o manevra brusca si am scapat-o (la trei luni era exterta in rasuciri). Disperata am mers pe la 2 spitale sa vad ce-i cu fata, nu a avut nici o vanataie, dar asta mi-a fost lectie de viata si acum uneori poate ca sunt cam exagerata dar mai bine asa decat sa mai pateasca ceva comorile mele.
Noua ne merge bine, acum o sapt aveam 61 cm si 5.700 g , de cateva zile papam 180 ml(formula). Azi am iesit afara cu ei ca nu mai rezistam in casa cu amandoi.Parca era ca la casa de nebuni. Vad ca le-a prins bine, au dormit amandoi vreo 4 ore, au ras portia de mancare, acum vreau sa le fac baie si dupa aia mai vedem noi.
Pupici la toata lumea, mi-a venit in vizita surioara si vrem sa stam la barfa!
mamica de Alexandra-Nicloleta (27.02.2004) si Andrei-Gabriel (12.10.2007)
http://community.webshots.com/user/vale_m
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/angipangi/angipangi.jpg)
angipangi spune:
buna seara datele mele sunt ANGELIK MELANY a venit la 39 sapt cu 4010g la 23 si 20min nota 10 nastere normala.iar eu sunt nascuta in 2-08-1978.
ricea
tomasa spune:
Ana, te-am intrebat pt. ca asta mica a mea nu vrea sub nici o forma bibe, nici suzeta, nimic. Nici Tudor nu l-a vrut dar acum sunt mult mai stransa cu timpul si as prefera sa pape unele chestii cu bibe, sucurile sau supa macar, ca sa nu mai stau la lingurita. Chiar nu stiu cum as putea sa o fac sa accepte.
Am lasat-o cu mama mai mult intr-o zi, cand am fost la fin la taiat de motz si a preferat sa rabde decat sa pape bibe cu lapte de la mine.