Mamici de iulie-august 2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 5
danangie spune:
Buna dimineata,
OANA senzatii noi....in sensul.....nu simt pe bb deloc. Simt ca am ceva in burta.....de exemplu can ma aplec simt ca ma deranjeaza, cand ma intind simt ca ma trage ceva in burta.....nu ma mai doare burta, nu mai ametesc, nu mai sunt balonata ca la inceput, nu mai am foamea aia exagerata, de mai aveam putin si imi puneam singura lacat la frigider, sunt fericita ca merg inainte, dar in acelasi timp sunt foarte grijulie, fricoasa..........cateodata mai am ganuri negre....dar in rest, toate bune si frumoase. Tu cum te simti? Ai greturi? Foame?
Aaa eu am anuntat la servici cand am implinit 11s 3z. Am vrut sa fiu sigura ca de data aceasta e totul ok.
DARA eu am un fibrom de 2,3 cm. Si la mine tot asa...din cauza hormonilor din sarcina s-a dezvoltat. Mie doctorita mi-a zis sa nu ma preocup ca e mic. Dar a zis sa-l tinem sub control.
TUCHI sanatate multa si tie, sarbatori fericite si pace sufleteasca. Sa dea Domnul sa ni te alaturi cat mai curand posibil. 
NARCISA deci esti cu ceasul aproape ca in USA. Eu am o colega tare draga mie din Brazilia. Dar niciodata nu am intrebat-o cat e ceasul la ea. Siu doar ca face mult ore ca sa ajunga acasa. Cat despre tensiune...eu dinttodeauna am avut-o mica. Acum cu sarcina...la doctorita am in jur de 10 cu 6. Acasa mereu 9 cu 5. E mai bine sa fie mica, decat mare. Oricum e bine sa te ajuti cu o cafeluta mica pe zi. Sa bei multeeeeee lichide. M-am uitat la poze. Esti tare frumoasa si locurile sunt splendide!! Ptiu sa nu te deochi!
CRISTINA aoleu greturile....eu nu am avut decat foarte rare.......unele fete mananca castraveti murati, altele inainte de a se ridica dimineata din pat mananca biscuiti simpli, am citit ca laptele provoaca la gravide greata.....numai bine.
NINA bine ai venit! E incredibila povestea ta. Cand te pregateai sa iei contraceptive ai ramas
! Isus copilul!! Dar e barbar ce putea sa-ti faca animalul ala. am ramas gura casca!! Nu-mi vine sa cred. D-ne ce bine ai facut ca ai plecat de acolo. Sa ai incredere ca ai sa vezi ca fecioara Maria, D-zeu , Sf. Stelian te vor ajuta. Roaga-te Domnului neincetat. Trebuie in prinul rand sa incepi sa iei acid folic. Te va ajuta ca, copilul sa nu aiba malformatii sau spina bifida. Bine ca acest acid folic se gaseste si in alimente dar o gravida trebuie sa ia un suplimnet. Trebuie sa-ti faci o serie de analize de sange: hemocromo, glicemia, alea pentru a vedea daca nu ai hepatita, HIV(sida), sifilis, trebuie sa vezi daca esti imuna la niste virusi cum ar fi: toxoplasmoza( care se ia de la excrementele pisicilor, din carnea cruda), citomegalovirus, rubeola, listeria, trebuie sa faci analiza fierului ca sa vezi rezerva ta de fier din organism, creatinina, uricemia, trebuie sa faci ex. urinei, urinocultura, trebuie sa faci grupa sanguina cu RH. Foarte important acest RH. Adica sa vezi daca il ai negativ sau pozitiv. Acum nu-mi mai aduc aminte daca mai lipseste ceva....in mare parte...trebuie sa faci analizele astea. Pe urma, trebuie sa fii atenta la ce mananci. Sa speli totdeauna mainile inainte sa mananci (dar asta cred ca facem toate), sa speli legumele si fructele foarte bine, sa fierbi foarte bine carnea, sa eviti sa mananci salamurile crude....de la mc'donalds(chiar daca eu mai pacatuiesc acolo), sa mananci multa carne rosie, multe lactate....dar atentie sa nu iei branza de la tarani( ca daca nu esti imuna la toxoplasmoza trebuie sa eviti alimentele care nu stii daca au fost controlate de sanepid), trebuie sa mananci moderat. Adica chiar daca esti gravida, nu inseamna ca trebuie sa mananci pentru doi cum zic batranii nostri. Trebuie sa mananci alimente corecte, in sensul, 3 mese principale( mic dejun, pranz, cina) si restul sa mananci fructe. Din experienta.....iti spun....sa eviti sa manaci fructe inainte de masa sau dupa masa. Sa ai distanta vreo 2 ore intre mese. Si eu mancam fructele tot timpul inainte sa ma culc seara. Asa nu ma mai balonam de simteam ca explodez. In timpul zilei mancam mici mese....genul grisine, paine cu unt, un ou fiert(apropo de oua sa fie fiert foarte bine),etc. Deci ceva putin si lejer. Hai ca nu te mai innebunesc.....daca mai vrei sa stii ceva nu ezita sa intrebi. GReturile de obicei ar trebui sa inceapa de prin sapt. 7, 8. Dar au fost fete care din pacate au inceput mai devreme. Sper sa nu te loveasca si pe tine greturile.Dureri pelvine e foarte normal sa le ai. Eu ca sa-ti spun le-am avut zi de zi pana in sapt. 11. Am stat numai in pat. Zic ca e normal sa le ai pentru ca uterul incepe incetul cu incetul sa se mareasca, tendoanele sa se largeasca....si de aceea vei avea durerile acestea. Sa nu fie dureri exagerate....oricum cand vei merge la doctor cere-i sa-ti explice despre aceste dureri......si poate iti prescrie no-spa o medicina care ajuta sa-ti treaca durerile si care e permisa in sarcina. AAA si sa nu uiti ca nu trebuie sa iei nimic fara voia medicului. Eu stiu ca paracetamolul, confermat de doctorita mea, il poti lua linistita.Aaa si sa bei cel putin 2 l de apa pe zi. 
FLO1980 bine ai venit, sarcina usoara si la termen, sa ai un
sanatos si mancacios. Daca vrei si tu pe lista, trebuie sa mai adaugi: DN (data nasterii tale), UM ( data primei zi al ultimului ciclu)
ANAXENA toti spun ca la prima sarcina.....simti copilul pe la 19 , 20 saptamani. Dar poate tu chiar o simti pe Maria.
DMA bravo, asa e bine sa gandim. Sa fim optimiste.
DR_ANCA imi pare rau sa aud acest lucru. Stiam eu ce stiam. Oricum tinem pumnii sa mearga totul bine. Cu D-zeu inainte si ai sa vezi ca totul va fi bine. Si eu de sarbatori am fost cam depresa.......adica sotula lucrat mult si eu mai tot timpul singura...departe de casa....m-au cam navalit lacrimile. Dar lasa ca important e sa fim sanatoase,nu? Numai bine!
MONIK76
sa fii atenta ca fierul constipa. Sa mananci multe legume si kiwi. Lichide multe si miscare.
KITY ohh ce veste....d-ne cat de rau imi pare...parca retraiesc ce-am trait eu in mai. Exact asa mi se intamplase si mie....auzisem inima.....si la un momnet dat stop. Imi pare rau.....te asteptam la Durerea pierderii unei sarcini...acolo vei primi mult sprijin. D-nul fie cu tine.
MONALAC ce ma bucur sa aud vesti asa bune!! Baietel!! Sa iti traiasca!! Cat avea bb-ul??Ca lungime. Pentru ca stii noi suntem pe aceaasi lungime de unda cu varsta sarcinii...sunt curioasa....cat de cat sa stiu cam cat are. 
mult asteptat
monalac spune:
DANA,mama, ce ma bucur ca ai inceput din nou sa scrii.vezi cate aveai de spus?hai sa ti zic ce mi a scris mie pe foaie ieri,dar nu stiu ce inseamna/dbp-32,9 16s+2z/ac 88-15s,fl-17,5=15s,/placenta grd 2.eu habar n am ce inseamna masuratorile astea.dar nu te lua dupa ele,cris a avut la nastere 4650kg si dr mi a spus ca e posibil ca si copilul acesta sa fie mare.mentionez ca am facut eco normal.
eu de azi incep sa iau augumentin pt infectia cu e coli pe care o am in col.am asteptat sa se incheie organogeneza.
MONIK,sa dea dumnezeu ca de dtata asta sa fie bine.
TUCHI,esti o scumpa.
TURTURICA,eu chiar ieri am sunat la cabinetul dr iosup si abia dupa 16 ianuarie mai erau locuri libere.deci poti incerca macar cu jumatate de luna mai devreme.alti dr ecografisti buni sunt pop,care cica e cel mai bun si herghelegiu.dar tb sa suni de acum sa obtii programare in martie,pt ca sunt f f aglomerati.daca vrei vreun nr de tel,sa mi spui.
eu pe cris la prima sarcina l am simtit la 18 saptamani,dar el era un lenes,stateam cate juma de zi cu mana pe burta sa l simt...chiar aveam momente cand intram in panica,pt ca nu misca cu orele...in schimb,nazdravanul din burtica e tare activ..misca intruna,ieri,cel putin,aproape non stop a facut tumbe..
15+
Mami de
Cris
Poze Cris
oanasm spune:
'neatza ![]()
danangie eu nu am greturi, cel putin nu inca...in schimb mi-e foame cam des...as tot baga ceva in stomac....eu sunt si mai slabutza...am 46kg la 165 inaltime...deci cam sub greutatea normala; in rest mi-e somn rau de tot cam de la 5-6 dupa masa
..si acum bine-nteles; ma bucur ca esti ok si bb la fel!!!!! te 
Oana
5+ 
o noua viata
AnnaBaby spune:
Naeta la toate burticile!
Bun venit noilor
dutze - Flo1980 iti urez multa sanatate si tie si lui BB mic. 
Nina g nu te impacienta. Nu e obligatoriu sa ai toate simptomele. Si eu am avut doar durei de sani si din cand in cand intepaturi in burtica. Spun ca am avut pt ca m-au lasat de vreo cateva sapatamani. Oricum nu am avut nici macar o secunda greata! Iar cand te doare burtica ia repede un No spa. Mie dr mi-a spus ca intre durere si No spa e preferabil sa iei No spa - pana la 3 pe zi. 
Kity draga, nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Ai incredere in DD si sa speram ca vei trece repede peste durere si ca in curand te vei putea bucura din nou de o sarcina. Nu te supara ca te intreb, dar cate sapt aveai? Chiar nu s-a manifestat in nici un fel? 
Monalac felicitari pt baietel

Asta iti doreai?
Anna
11
AMR 29
vinebarza
poze
turturica spune:
kity, of, ce rau imi pare sa aud vestile astea. Ai primit vreo explicatie, care ar fi posibila cauza? Multa putere iti doresc, ai grija de tine si sa dea Domnul sa te vedem cit de curind inapoi la odisee.
nina, bine ai venit in grupul nostru, intr-adevar, povestea ta e deosebita. Bine macar ca ai cerut mai multe pareri si ca stii ca bebe e acolo, la locul lui. Noi avem aceeasi DPN, asa ca pot sa iti zic cum ma simt eu. Ma simt bine, nu cred ca e neaparat sa ai greturi. Eu am un oaresce discomfort stomacal din cind in cind, dar nu stiu daca chiar le pot numi greturi. Nu mai pot bea cafea, mi se pare ca are un gust rau, asa ca deocamdata am renuntat la ea. In afara de sini mariti nu prea am simptome de sarcina, asa ca nu te ingrijora daca si tu te simti bine.
crisoprea, mersi de informatia cu iosup, o sa ma programez atunci cam cu o luna inainte, ca sa fiu sigura ca gasesc loc.
narcisa, foarte frumoase pozele, esti tare frumusica. Casa de piatra iti doresc din nou si sa aveti parte de un bebe sanatos, destept si frumos care sa va intregeasca familia.
dana, esti toba de informatii, am citit cu atentie ce-ai scris. Sa stii ca ma bucur tare mult ca sarcina ta avanseaza bine, imi esti draga de pe vremurile de la aspirante.
cristina, imi pare rau ca ai greturi asa de nasoale. Din cite am citit eu, e bine sa maninci putin si des, incearca sa rontai mereu cite ceva, biscuitii sarati am inteles ca sint foarte buni. E tare aiurea ca in perioada asta a sarbatorilor cind e plin de bunataturi noi ne lovim de probleme din astea. Dar o sa treaca.
mary, tu cum te mai simti, te-ai mai linistit cu singerarea?
Fetelor, eu sint in continuare la servici si ma plictisesc de moarte. Dar nu mi-am luat zi de concediu, pentru ca vreau sa trag de ele ca sa am cit mai multe la anul. Si cum nu prea e mare lucru de facut zilele astea bintui pe internet. Deseara trebuie sa facem bagajele, plecam pentru o saptamina la munte, sper sa ma pot odihni, desi sint convinsa ca o sa ma care barbatul la schi in fiecare zi.
Voi ce planuri aveti de Revelion?
7+
oanasm spune:
turturica vei schia si tu? si eu sunt schioare...ma rog...mai nou snowborder
, dar nu e indicat acum sa ne zdruncinam
...cazaturile nu fac bine la bb...
maryb pe unde esti?
Oana
5+ 
o noua viata
crisoprea spune:
turturica: succese! mi se pare mie sau suntem cam la aceeasi varsta de sarcina???
Mi-am pus si eu un bebe in bulina de sticla
! Ce mandra sunt!!! La mine nu sunt gata analizele
si abia asteptam sa le iau si sa vad daca e totul ok... asta e, la anu'
cristina: eu ma mai linistesc daca beau suc de portocale dimineata, dupa ce mananc o feliuta de paine prajita... Si la mine (tot cristina ma cheama
) e destul de neplacut...
pup si stau la panda dupa fetele care mai au echografii de facut

Mai tragem o data
trim 1, 7+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Cris&year=2008&month=8&day=11&babycount=1
turturica spune:
Tot io.
mona, mersi de informatii, da, cred ca o sa-ti cer numele lor de telefon, daca le ai si poate imi dai si adresa. Eu nu-s bucuresteanca, barbatu-meu e din Bucuresti, asa ca trebe sa vad daca se mai descurca si stie sa ma duca incolo. Atunci o sa-mi fac programare cam cu o luna-o luna jumate inainte, ca sa fiu sigura ca prind loc. Se asteapta mult? Ca n-as vrea, cu programare fiind, sa astept cu orele.
annababy, deci nici tu nu ai avut greturi deloc? Eu m-as bucura sa n-am parte de greturi, desi la inceput imi doream, ca sa stiu ca bebe creste. Dar dupa ce-am mincat o tura de sarmale si m-au apucat neshte dureri de burta am hotarit ca mai bine fara.
crisoprea, ce fain cu virsta de sarcina, e bine ca ne-am mai adunat mai multe cu burtici mai mici 
oana, probabil ca o sa schiez un pic, dar asa, cu simt de raspundere, sa nu zdruncin copilul. Ma gindesc ca daca merg pe pista usoara n-o sa cad. Am fost si inainte de Craciun la schi si am mers bine, n-am obosit foarte tare si am facut pauze mari si dese. Sincera sa fiu, as fi stat acasa cu ochii la tv, dar barbatu-meu si-a dorit tare mult sa mergem la schi, am facut rezervarile inainte sa ramin insarcinata, asa ca vreau sa-l las pe el sa-si faca nebunelile. Probabil ca eu o sa stau mai mult la ceaiuri si ciocolati calde pe acolo.
7+
maryb spune:
buna dimineata,
kity....ooofffff cat de rau imi pare sa aud asa vesti proaste. Dumnezeu sa te ajute sa treci peste asta si sa reusesti repede sa ramai din nou insarcinata.
turturica, oanasm, multumesc ca ati intrebat de mine. Aseara am mai dat o raita prin magazine si cand am ajuns acasa imi era frica sa ma uit pe hartia igienica....dar a fost doar un pic de bejuliu de data asta. Dar gata, din seara asta chiar nu mai fac nimic, nu mai plec in oras, o sa stau cumintica acasa.
in rest sunt putin suparata, motanelul meu s-a chinuit azi dimineata sa faca pipi (el a mai avut o data problema asta acum 2 ani) si mi-e frica sa nu se intample din nou. L-am urmarit dimineata si pana la urma a facut pipi de 2 ori, asa ca m-am mai linistit. Imi este frica sa ma duc cu el la veterinar, mi-e frica sa nu iau vreu virus ceva de pe acolo 

.....ma rog la Bunmul Dumnezeu sa nu se intample nimic si sa nu fiu nevoita sa ma duc cu el la veterinar. Nu are cine sa mearga cu el in afara de mine si sotul meu....si trebuie sa mergem cu masina ca e cam departe clinica la care l-am mai dus. Sper ca mancarea pe care i-o dau sa-l ajute si sa distruga cristalele astea nenorocite si sa faca pipi fara sa se mai infunde.
va pup dulce pe toate si va doresc o zi usoara.
maryb
8+ cu
mic
comoara mea
bb_yasmi spune:
ana si eu am simtit-o pe Iasmi la 15 sapt fix. dr nu m-a crezut dar dupa 2 sapt mi-am dat seama 100% ca e Iasminica!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina
IASMINA ALYSSA 31.10.2007