bebelusi de mai..partea a 4 a!
Raspunsuri - Pagina 6
dana d spune:
Felicitari Alina. Sa-ti traiasca si sa-l ocroteasca Dumnezeu pe tot cursul vietii.
Asteptam cu nerabdare poze si amanunte despre petrecere.
Dana
dana d spune:
Hai "canadiencelor" ca e interesanta discutia voastra. Mai dam si noi cu nasul de alta lume. Pe mine ma intereseaza si mai mult pentru ca la sfarsitul lui august sora mea pleaca la Toronto pentru stabilire definitiva impreuna cu sotul ei care este informatician. Ea este economist., nu prea cred sa-si gaseasca de lucru in domeniu pe acolo. deja si-au inchiriat un apartament in downtown incepand cu 1 septembrie. Daca va spun exact adresa puteti sa-mi spuneti cam cum e pe acolo? Inteleg ca e un bloc cu multi romani. ea deja si-a facut prieteni pe un forum al emigrantilor romani din Canada, nu stiu exact cum se cheama desi mi-a spus de mai multe ori.
Cum e pe acolo? Cum e cand vii din rom. si esti strain si nu cunosti pe nimeni? Ma intereseaza in primul rand cum esti primit, privit si ajutat. eu pot sa va spun cum e sa "pierzi" o sora, singura si cea mai buna prietena. E groaznic, te incalzeste doar gandul ca pleaca sa-i fie mai bine. Ce mult as vrea sa fiu sigura de asta. ca-i va fi mai bine acolo. Hai ca dau in , si nu se cade aici la mamicile fericite cu bebei de 2-3 luni frumosi si sanatosi.
Pa, Dana
adita spune:
Nu stiu ce sa fac cu fata mea ca nu mai vrea sa suga decat atunci cand are laptele presiune mare, sau si mai bine, cu biberonul. Dupa ce ramane lapte mai putin nu mai vrea, si ar trebui sa ma mulg ca sa nu scada cantitatea de lapte care si asa e mica. Dar ce sa fac cu laptele muls? Sa-l arunc, nu-mi vine, ca nu prea am, sa-l pastrez si sa i-l dau cu biberonul mai tarziu iar nu-mi convine, ca prea s-a invatat fara efort cu biberonul, si de-aia nu mai vrea sa suga.Ce ma sfatuiti?
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Aalina spune:
Adita poate daca ii dai sa manance cand e mai flamanda o sa accepte mai bine. Zau ca nu stiu ce sa iti spun. Sper sa nu pierzi lapticul si sa pape aia mica tot.
Fetelor dupa botez puiul meu a dormit azi noapte 8 ore fara sa ceara papa. Azi insa nu am vazut vreo schimbare in comportamentul sau. Oricum la botez a fost un dulce si un cuminte. Si la masa. A stat cumintel langa noi in carut si doar din cand in cand gangurea ca sa stim ca este si el acolo.
De cand a venim mama are cu cine vorbi non stop:) Sper doar sa nu se invete :) Incerc doar sa le potolesc dorinta de al tine in brate. La botez a fost super incantat ca il tinea nanuta asa. De aceea nu a scos un sunetel.
Mama ii face masaje adevarate nu cum il mangaiam eu iar el e super incantat. Gangureste tot timpul.
Miercuri ii facem si noi vaccinul. Pana acum primeste foarte bine suculetul de morcovel. Si de mere a mancat dar nu insist pentru ca mere nu prea am gasit coapte. O sa incercam si suculetul de portocala dar deocamdata doar atat.
Mai nou cand sta in scaunelul de masina isi ridica umerii si trage capul in fata de parca ar vrea sa se ridice. Ma mir de unde are atata energie. Si cand sta pe burtica atat se impinge in picioruse ca isi muta pozitia cativa centimetri.
Puiul meu adora sa mearga cu masina. Cand eram insarcinata imi era tare rau in masina. Insa el doarme dus. Daca se opreste masina scanceste imediat. De vrea plimbat :))
Va pup!
DanaMario spune:
Dana d daca imi spui adresa exacta iti pot da ceva detalii de zona,imprejurimi am inceput sa cunosc orasul si imprejurimile destul de bine eu sint de 3 ani aici si sotul de 10 dar dupa cum vezi tot pe site-uri romanesti printre romani ne simtim mai bine.
O sa-ti scriu un mesaj pe privat ca nu face subiectul forumului dupa ce ne intoarcem de la plimbarica.
Pupici de la Dana si Joshua
parpalak spune:
adita, eu m-am resemnat si ma gindesc ca nu mai e mult si-o sa intarc. Chiar daca o sa-i dau lapte de la mine pina la sase luni, ma gindesc ca or sa treaca repede inca patru luni. Paul are zile cind suge si zile cind Doamne-fereste... Eu perseverez si de cite ori sintem acasa incerc mai intii sa-i dau direct de la sin si abia pe urma biberonul. Astia mi-au dat un "lactation device", care-i un firicel subtire de intra in sticla cu formula. Dar sticla trebuie sa stea la acelasi nivel cu sinul, ca sa vina cu aproximativ aceeasi presiune. (Deci firicelul vine strecurat in gurita pe linga sfirc). Si inca nu mi-a venit nici o idee despre ce instalatie sa-mi fac, in afara de cineva care sa tina sticla in mina).
Apropos de presiunea mica la lapte, la noi uneori merge cu presatul sinului cu mina, ca sa mai "coboare" laptele. Tot la aia ajuta si dusurile calde, dar cred ca nu poti sa stai toata ziulica sub dus. (Faci dus si dupa aia fugutza la alaptat).
Succes.
parpalak spune:
dana d, stii cum e, dai peste tot felul de oameni, de tot felul, aici ca si peste tot. Dar nu poti sa speri decit ca o sa fie mai bine, nu, ca doar de-aia pleaca lumea de-acasa..
Mult noroc surorii tale.
Lumy spune:
Draga dana d,
Ma bag si eu in discutia asta a canadiencelor :-))) Cu toate ca eu stau in Montreal, adica am stat caci acum sint din nou in Romania, in Constanta. Forumul emigrantilor de care ti-a tot vorbit sora ta cred ca se numeste EscapeFromRomania, in cadrul YahooGroups. Un forum decent, asa cum este si-acesta, multi romani ajunsi deja in Canada, se organizeaza intilniri si se-ajuta fiecare dupa posibilitati. Oricum si-un "ceva" cit de mic capata o alta valoare cind esti singur, printre straini ...
dana d : "Cum e pe acolo?".
Depinde ... de la persoana la persoana. Mie NU mi-a placut in Canada... Mi-a placut, insa nu suficient de mult incit sa-mi doresc sa ramin pina la capatul zilelor pe-acolo. Sotului insa i-a placut. Asa ca am cazut la un compromis: am mers in Canada caci asa a vrut sotul, ne-am intors in Romania ca asa am vrut eu... o vom da pe Francesca sa faca gradinita in Canada (caci asa a vrut sotul), ne vom intoarce in Romania pt ca Francesca sa faca scoala generala aici (ca asa vreau eu) si probabil ca vom continua naveta intre Montreal si Constanta pina cind si cea mica va avea un cuvint de spus...
dana d : "Cum e cand vii din rom. si esti strain si nu cunosti pe nimeni? Ma intereseaza in primul rand cum esti primit, privit si ajutat".
Nu pot spune ca exista un comitet de primire si de indrumare bine organizat in comunitatea romanilor din Toronto. Si nici in Montreal... Spre deosebire de cei din Vancouver.... Insa daca doresti sa cunosti din timp si fara sa ajungi fizic in Canada locurile unde urmeaza sa-ti petreci in continuare viata, poti intra foarte lejer pe unul dintre forumurile cu specific, iti faci usor prieteni si sint convinsa ca se va gasi cineva care sa te ajute si sa faci primii pasi in Canada. Si noi am fost ajutati, apoi am ajutat la rindul nostru. Lucrul care mi s-a parut cel mai dureros este atunci cind intri-ntr-un apartament gol si-ti dai seama ca a imigra insemna un fel de a te naste inca o data. Norocul nostru a fost ca nu ne-am vindut absolut nimic in Romania si ne-am putut intoarce ori de cite ori am dorit s-o facem, ruptura aproape ca nu s-a simtit, insa-ti pot spune din experienta multor prieteni ajunsi in canada ca este foarte dureros sa-ti vinzi agoniseala de-o viata, sa renunti la multe nimicuri care sint de fapt amintiri de-o viata, sa-ncarci toata saracia in citeva valize si-apoi sa te trezesti in canada fara job, fara prieteni, intr-o casa goala inchiriata. Apoi, faptul ca ai decis sa emigrezi nu te face sa fii mai altfel decit ceilalti canadieni. Canada este o tara de emigratie, majoritatea celor cu care te vei intilni pe strada au radacinile in alta parte decit in Canada... Dar la inceput nu va fi usor deloc. Apoi se vor obisnui, iar dupa ce apare si primul job lucrurle vor fi mai roze :-)))
Si-ar mai fi multe de spus pe frecventa asta... Ma opresc insa caci are Francesca ceva de comentat si-apoi.... nu-i chiar in topicul listei. Raspund pe personala la eventualele intrebari... cu toate ca eu pentru ceva timp voi sta prin Romania...
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy