Fetele din Austria(21)
Raspunsuri - Pagina 8
miha13gina spune:
Buna fetelor!
Va multumesc pt raspunsuri!
FLAVIA-mie nu mi-au dat nici o lista... mi-au dat pt cursurile prenatale si de alptat unde pot sa le fac,despre anestezie...
Poate mi-o dau acum in 13 feb ,cand am termin la spital!!
ADRIANA-eu as fii vrut fetita,dar e baiat,important sa fie sanatos(poate al doilea va fii fetita)
Tu si la prima nastere tot aici ai nascut?Acum la ce spital vei naste?Cand ai termin?
O zi buna va doresc!!
GINA
Violeta Nicolae spune:
Buna fetele, sper ca sunteti bine,bebelusi si burticile sunt in "armonie",
Babee,inteleg ca esti pe ultima suta de metri,iti doresc o sascina si mai ales o nastere usoara!Multumesc de invitatie,nu prea stiu despre ce e vorba,banuiesc ca va intalniti din cand in cand,(te rog sa-mi explici cand ai timp, pe scurt, daca e altceva). Da cred ca o sa vin,treaba e sa stiu din timp ce si unde!
Gina bine ai venit printre noi,cum spuneau si fetele nu iti trebuiesc asa multe lucruri pt spital:papuci,halat,cosmetice,daca vrei prosop,de citit, incarcator de tel. Sa-ti pregatesti schimburi pt tine si bebe pt iesirea din spital.
Flavia imi pare rau pt micuta ta, sper ca s-a insanatosit si nu va fi nevoie sa o operezi. Eu pt febra foloseasc Mexalen supozitoare,la noi ajuta. Apropo de opertie,eu zic sa incerci un tratament intr-o salina in Ro. Am o cunostinta care tot asa avea fetita cu probleme si sensibilitate la caile respiratorii, a mers la o salina in tara,acolo a consultat-o un medic si i-a recomandat ca timp de o saptamana sa petreca cateva ore in salina .Acum a zice ca nu a mai avut probleme cu fetita si ca e foarte bine.
Adriana, cred ca ai dreptate si eu am avut vineri termin si mi-a spus ca s-ar putea sa fie baiat dar nu e sigur!
Va pup pe toate si va urez o sera faina!
Violeta,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
Babee spune:
Gina eu o sa nasc la St.Josef Spital.Si Phillip si Rebecca au fost nascuti acolo,per ansamblu am fost multumita.Sanatosi sa fim cu totii ca asta e important!
Violeta mai e putin, numaram zilele si ma iau emotiile ca fiecare sarcina/copil e uni(a).In ultimii 3 ani ne-am intalnit la o cina de Martisor.Pentru ca nu suntem acasa sa ne bucuram de martisoarele tradiionale-care sincera sa fiu mie-mi lipsesc mult- facem o mica intalnire.Trebuie doar prezenta si voie buna.Anul trecut am stat 6 ore ca erau sa ne dea afara si noi tot am mai fi stat
De-asta m-am gandit ca ar fi bine sa ne fixam data(din timp) ca sa stim sigur cum ne organizam.
Tyana ar vrea si ea sa stie exact data ca sa isi poata aranja ceva pentru copii.
Tare m-as bucura sa fim mai multe
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
danat spune:
Buna fetelor!
Am citit pe fuga ce ati mai scris si vroiam sa urez sanatate fetitei tale Flaflo sa se faca repede bine si sa nu mai aiba problmele astea.
Babee multa bafta si nastere usoara!
Ma intreba Adriana ce am mai facut, da, am ramas la apt din Meidling, de 3 camere, inteleg de ce au spus fetele despre zona ca este cam am vazut ca nu se compara cu Doblingul sau cu Wahringul, insa fata de Bucuresti...eheheeee, si credeti-ma , nu stau la margne de Bucuresti, si totusi mi s-a parut mai "spalata" zona unde am gasit apartamentul. Este aproape de Philadelphiabrucke, la 2 min de metrou, si alte trenuri catre multe directii, f aproape de Meidlinger hauptstrasse si blocul este extrem de civilizat, construit acum 6 luni, suntem primii locatari in acest apart, totul miroase a nou si a lemn, este f ok din multe pcte de vedere. Am vazut si eu in plimbarile mele zilnice de recunoastere ca este un amestec de natzii, insa avand in vedere ca nu ies noaptea pe strada si nu am de gand sa merg in acea zona prin vreun club sau bar, credca nu am de ce sa imi fac probmela. Oricum, nu este nimic definitiv, vom vedea pe parcurs, contractul este destul de maleabil ca sa zic asa.
M-a incantat a nu shtiu cata oara, bunavointa cu care ti se raspunde la o intrebae, amabilitatea vanzatorilor si in general a celor cu care intri in contact, disciplina (ma rog, in proportie de 80%) cu care se circula si multe, multe altele pe care le stiam dar acum le-am simtit mai mult ca sa zic asa...
Ne-am facut Meldezettel si as fi vrut sa va intreb cum se procedeaza pt rezidenta? Am inteles ca acest Meldezettel este ca un fel de viza de flotant sau luare in evidenta, insa nu reprezinta rezidenta. Ma puteti ajuta cu ceva info?
Cam atit imi vine in minte deocamdata. Va doresc numai bine si imi pare tare rau ca nu pot fi si eu la intalnirea din martie, dar eu si baietelul se pare ca vom veni in Viena abia prin aprilie, si poate doar cate o fuga de 3-4 zile pina atunci.
Puuup!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
laviniaN spune:
Salutari fetelor !
EU AM ATERIZAT in Romania sa-mi dau o caruta de ex si sa-mi rezolv lucrarea de licenta....in rest suntem bine nu am mai ajuns la spital fata mea a inceput sa pape ...sa intamplat exact cum a-ti spus voi,ca poate doar e o perioada mai nasoala pt ea.
e adevarat ca si eu am fost de vina pt ca stresam copilul,dar acum m-am linistit ....ia dat doar sotul sa pape vreo 2 saptamani si fata si-a revenit.
Flavia te-am sunat inainte sa vin in tara ,dar poate erai plecata si apropo de problema cu fetita nu stiu daca e o solutie buna sa o operezi...scapi de o belea si dai de alta,sa nu-ti faca dupa aceea laringite in loc de amigdalite.
si eu am probleme de genul acesta si acum la 30 ani fac amigdalita.
am inteles ca exista ceva aparat de aerosol sotul stie mai bine chiar vroia sa cumpere unul sa-l avem in casa in caz de nevoie.
el este plecat in delegatie acum,dar pe marti seara iti trimit linkul si poti cumpara din romania sau daca vrei ti-l comand eu si ti-l aduc in februarie.
vreau si eu la intalneala sper sa stea al meu cu fata,in delegatie sigur nu este pt ca 8 martie va fi sambata....asa ca nu are scuza.
LAVINIA & Miruna Antonia(5 sept 2007)
http://good-times.webshots.com/album/561667465Haxrfm?start=12
http://good-times.webshots.com/photo/2542862970101707026tEqOcS
laviniaN spune:
Flavia de fapt nu cred ca era aparat de aerosol,era ceva aparat special cu sare ,ideea este ca functiona ca si cand ai fi intr-o salina ...foloseste un coleg de-al sotului la copii lui....dar aflu maine si-ti scriu.
LAVINIA & Miruna Antonia(5 sept 2007)
http://good-times.webshots.com/album/561667465Haxrfm?start=12
http://good-times.webshots.com/photo/2542862970101707026tEqOcS
Flaflo spune:
Buna fetele, Bianca este bine acum, azi mergem la control sa vedem cit timp ii mai dau antibioticul. Partea nasoala este ca a facut 2 afte in gurita, nu mai maninca nimic si urla de durere.
Lavinia, nu am fost plecata niciunde, dar cum am fost tot bolnave nu prea am raspuns la telefon, scuze. Am auzit de acel aparat salin, o sa incerc si asa, sa vad de unde imi achizitionez unul... Cu operatia nici eu nu sint foarte incintata, dar am vazut la sora mea ce complicatii pot aduce niste amigdalite repetate. In fine, ar fi ultima solutie.
Dana, ma bucur ca ati luat o decizie cu apartamentul. De obicei nu gasesti un apatament care sa corespunda din toate punctele de vedere, asa ca trebuie sa faci compromise. Stiu asta, ca si noi am cautat multa vreme si mereu gaseam un neajuns... Si la noi tot zona nu a corespuns, insa s-a dovedit a fi chiar foarte bine. Cu rezidenta nu stiu cum sa te ajut ca s-au schimbat multe de cind am fost eu in situatia ta...
Violeta, eu nu pot sa folosesc nici un fel de supozitoare la Bianca, inca de cind a fost bebe, deci folosesc numai siropuri. In plus de asta face o alergie nasola la paracetamol, asa ca nu pot sa-i dau Mexalen.
Eu la intilnire nu pot sa vin decit pe 8 martie, pe 1 sintem plecati.
Vreau sa-mi schimb pediatra ca nu sint multumita deloc, e foarte greu aici sa gasesti un doctor bun, dar voi incerca. Violeta, tu la ce pediatru mergi cu copiii?
Trei anisori!
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
miha13gina spune:
Buna fetelor!
Dana -ma bucur ca ati reolvat cu apartamentul!Pt rezidentza(Anmeldebescheinigung)trebuie sa mergeti la Magistratsabteilung 35,in 1110 wien,FICKEYSTRAßE 1.Aveti nevoie de Meldezettel pe care sa fie specificat Hauptwohnsitz,asigurare medicala(vreti s-o faceti aici ,o aveti din ro?)si o dovada a veniturilor voastre ca aveti cu ce sa traiti,sau o adeverintza ca cineva va mentine..depinde de caz!Acum nu stiu bine cazul tau,sotul are deja contract de munca aici?
Mai multe poti citi si pe forumul romanilor din Austria http://www.wien.ro/
LAVINIA-multa bafta la ex si pt licentza!
FLAVIA-ce ti-a spus pediatra?Cum se simte Bianca?Pediatra ti-ai ales-o inainte de nastere?La cat timp de la nastere ai fost la ea cu bb?
Deci intalnirea ramane pt data de 8 Martie??La Auhofcenter?Sau?La ce ora?
Va doresc o saptamana buna si plina de soare!
Adriana_78 spune:
Salutare!
e clar deci - anul baieteilor , Violeta sa intelg ca l avoi vine al patrulea copil, sau Stefan din listuta e baietelul asteptat. Vad oricum ca ai 2 fetite, un baietel e tocmai bun.
Gina, eu am nascut prima data la Semmelweisklinik si a fost Ok insa acum am vrut sa "probez" si altceva (ca sa spun asa) si am ales St. Josef. Si de la Gabriela auzisem ca-i bun si de la alte cunostinte, asa ca sper sa fie bine.
Dana, felicitari pt noua locuinta! E bine, ca e un apart. nou, cred ca e frumos cand stii ca tu esti primul care isi face baie in cada, doarme in pat etc... Sigur va veti simti bine.
Flavia si noi am vrea un pediatru nou - insa vrem sa cautam in zona. Voi ati spus ca stati in 11, nu?
Adriana
danat spune:
quote:
Originally posted by miha13gina
Buna fetelor!
Dana -ma bucur ca ati reolvat cu apartamentul!Pt rezidentza(Anmeldebescheinigung)trebuie sa mergeti la Magistratsabteilung 35,in 1110 wien,FICKEYSTRAßE 1.Aveti nevoie de Meldezettel pe care sa fie specificat Hauptwohnsitz,asigurare medicala(vreti s-o faceti aici ,o aveti din ro?)si o dovada a veniturilor voastre ca aveti cu ce sa traiti,sau o adeverintza ca cineva va mentine..depinde de caz!Acum nu stiu bine cazul tau,sotul are deja contract de munca aici?
Mai multe poti citi si pe forumul romanilor din Austria http://www.wien.ro/
Multumesc, astazi am citit si eu pe acelasi forum despre care spui tu ca este necesara si asigurare medicala, plus dovda ca ai cu ce te intretine. Da, sotul meu are contract de munca deja in Viena, lucreaza de 2 luni aproape si sper ca pe baza lui (deocamdata) sa ne putem face rezidenta. Oricum, multumesc de info!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)