Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (19)
Raspunsuri - Pagina 8
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiuc
Alina,ai multa imaginatie ,ceea ce nu e rau,dar din punctul meu de vedere cam greu de pus in practica.
Eu as merge pe varianta Alinutei,cea cu ...La fel ca si pentru inimioara,asta in cazul in care nu ai forma,as face sabloane si pentru litere,nu m-as "juca" cu fasii de blat.Sincer,in afara de blatul de pandispan,sau cel de amandina pe care il fac eu de fiecare data,nu prea vad ce altfel de blat ai putea face care sa se preteze la decupat,insiropat cu suc de fructe si crema cu fructe. Ca si crema poti folosi frisca amestecata cu ce fructe doresti tu,sau crema de la tarta Nataliei sau o crema de branza cu fructe.De ornat ornezi cu frisca coloranta in toate felurile care-ti trec tie prin minte.
Daca vrei un blat mai alfel decat cel clasic cred ca o poti face dar la inimioara.Faci o tarta cu fructe pe care o ornezi cu gelatina rosie...
Ehehe...idei sunt multe...
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Sar'na de sugestii!Pai....cred ca pe varianta Alynutzei voi merge.Studiez ce mi-ai propus si va anunt daca am hotarat si ce!
La faza cu tarta.....daca n-am forma nu cred ca am cum sa fac.Si daca nu gasesc.....voi face tot din blat inimioara si m-am gandit sa fac literele "I si Y" dintr-un fel de blat iar inimioara din alt fel de blat!Ramane sa ma hotarasc la creme si alte cele!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI
DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)
Alynutza spune:
Alyna din pacate eu sunt cu ciocolata rau de tot, sotzul meu idem, asa ca mai greu te pot sfatui la retete fara cioco.
Ma gandesc daca trebuie decupat ca trebuie un pandispan clasic (proportie de 1 lingura faina si 1 lingura de zahar la 1 ou). Sa-l faci putin mai 'atractiv' poti pune in el stafide, sau nuca de cocos, visine din dulceata, caise dezhidratate, orice fructe uscate. Poti face si un blat cu nuca (8 oua, 10 lg. zahar, 12 lg. nuca macinata, 2 lg. pesmet, 2 lg. faina - evident, adaptezi cantitatile la cate oua vei folosi).
La creme cred ca Mihaela spunea sa folosesti doar crema de la tarta respectiva, nu sa faci forma de tarta. Banui ca-i tarta cu cioco alba si visine, ca nu mi s-a deschis linkul. Daca e aia, e un pic mai greu, pentru ca e destul de lichida crema in prima faza si daca nu ai forma pentru blat, mai greu. Poti folosi si crema din aia de la Dr. Oetker de se bate cu mixerul, este de vanilie si de lamaie, este si una de capuccino, daca bine-mi amintesc, sau de caramel. In ele poti pune dupa ce le-ai batut fructe dezhidratate, stafide muiate in rom/cognac sau nuca cu zahar caramel macinata (in crema caramel).
Succes si sa ne arati si noua ce ti-a iesit.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Succes si sa ne arati si noua ce ti-a iesit.
Neaparat!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
Ortansa spune:
hello!
daca-i vorba de decorat am si eu cateva idei:daca vrei neaparat sa scrii cumva I love you mai exista 2 variante;
1 .ori decupezi un blat in forma de I(poti sa faci un chec lung si-l mai ajustezi putin la capete), apoi un alt blat il faci in forma de inima,iar un al3lea blat il faci in forma de U.rezulta prescurtarea de la I love you=I inima U.le asezi frumos pe o tava/platou mai lung in ordinea asta.ai grija ca literele sa fie egale cu inima(pe lungime).le ornezi cum vrei tu.
2.a2a varianta ar fi sa faci un tortulet in forma de inima,iar din pasta de zahar sa faci niste suluri subtirele din care formezi literele I si U,iar cu o forma de biscuiti tai o inima(sau dupa un sablon,cum ti-au spus fetele).le lasi sa se usuce bine si apoi le pui pe tort sau inainte de a se usca infigi cate o tepusa de lemn in fiecare litera si in inimioara,le lasi sa se usuce(1-2 zile sau mai mult) si le infigi in tort.
sper ca am explicat cat de cat bine.
apropos si ziua mea e tot de Sf.Valentin si am inceput sa fac decoratiile pt tort.
pana atunci... cura de slabire:-D,de-aia nu prea am mai intrat aici.
I've gt you under my skin
mariussimiuc spune:
Toata lumea e la cura de slabire?
Ia sa ma laud eu cu Dobosul meu. Stiu ca nu e reteta "furata" de la Natalia,dar poate asa iesiti la interval. Si o sa fie mai multa animatie pe aici.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
monica-elizabet spune:
miha, felicitari, super arata
deci tre' sa te urmaresc ca altfel nu ne-arati si noua
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
miria_cristina spune:
Hai, ca m-am urmarit-o dupa MONICA sa o vad pe MIHA.
Vai, ce pofta imi faceti cu prajiturile voastre!
Si eu, care ma plang la fete ca-s grasa si nu mai fac prajituri ca sa nu le mananc.
Mai, bine nu ma uitam!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
monica-elizabet spune:
si eu dupa voi
eu am tot facut prajiturele dar nu am cum sa le postez in album...
ma tot uit pe-aici sa vad noutati pe la voi
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
mariussimiuc spune:
Monica,tu spune-ne ce-ai mai facut,ne mai dai si noua idei. Te credem pe cuvant,si fara poze!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
monica-elizabet spune:
miha, am facut vreo 3 prajiturele in genul tortului nemtesc cu branza...cu diverse fructe(mure, fructe de padure, visine)ieri am "asistat-o" pe soacra-mea la o prajiturica(tort) facut din pandispan cu visine si frisca...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post