Sezatoarea canadiana (77)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Try, am citit postarea ta si...jos palaria fata, eu daca dau cu un ciocan, s-a dus sigur un deget , noroc ca ne-am adunat doua extreme in casa, si am mesteru'la toate pe-aproape;

Nelia, e desenat parca fiu'tau de frumos ce-i!!!

Roxana, pai ai avut echipa serioasa de tineret in vacanta, puteai sa imprumuti si noua o fatuca de acolo, ca e tot singur fiu'meu!
Fiu-meu care a venit azi, in prima zi, cu trei puncte rosii, doua pentru azi, unul pe ieri (zi cind copilul a stat acasa de fapt cu noi , o fi deranjat-o pe invatatoare in vis probabil; asta de anul asta isi ia parca revansa si pentru anul trecut cind copilul a mers excelent, cu o invatatoare excelenta; uite-asa iti taie cheful de viata si quebec cite o taranca d'asta ; stiu ca nu e tocmai un exemplu de disciplina ficioru'meu, dar asta se comporta din ce in ce mai urit cu el, si el e acelasi-anul trecut cuminte si disciplinat in clasa, anul asta vine zilnic cu atentionari (motivele se invirt in jurul deficitului lui de atentie, sau pentru ca copilul se mai joaca cu creioane in banca citeodata, nu e agresiv, nu are probleme cu ceilalti copii, dar asta cred ca a ajuns sa-l atentioneze si pentru ca sufla)...; oricum am inceput patinaj-viteza, poate cu doua activitati saptaminale ii mai tai si lui din energie....

Ana

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nelia, tare frumos Lisandru!

Fetelor, merci de raspunsuri cu pasapoartele. Nu stiu ce sa zic cu gtradi si cum au ceilalti salariile Quebec versus On, credeam ca in Ontario salariile sunt mult mai mari; si desi am salariul acela "in mana", si tot mi se pare enorm de scumpa gradinita, o avere pe luna. In fine, sunt sigura ca sunt alte servicii pe luna mai ieftine acolo.

Try, esti tare cu subsolul, m-ai dat gata. Ma apuc si eu la vara, ca m-ai ambitionat, si asa as avea de finisat o gramada.

Salutare, modific ca vazui poze, ale Pitilaxului si gemenele made in Lorelai. Toate is su=per-be, as zice ca fotograful e mana de artist in ambele albume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Neda eu ti-am admirat camerele fetelor. sunt superbe.....ai ales lucrurile de la ikeea, nu?

Iar Lisandru e bestial in salopeta aceea. Zici ca e salopeta ta de gravida micsorata.....

Daca va interseaza au inceput soldurile mari la galerie d'Anjou, vente de trottoir...Si banuiesc ca incep si in alte locuri.
Si de la Loblows am luat o geaca simpatic f. ieftina....Si tricouri pt. la vara cu 1.94....
I-am cumparat si un costum de iarna miniungava de la OK Kids, cu 40 la suta din pret.... I l-am luat nr. 3 ca Marc ma sperie...Creste, creste, si ii raman toate mici...Cele de 24 de luni nu-i mai vin pana in primavara....Am inceput sa fac curatenie in dulap si iar scot teancuri de haine.... si nu are decat 19 luni...

Noi ne-am dus la gradinita privata si am vizitat-o si ne-am hotarat sa-l dam acolo de saptamana viitoare. Adevarul ca e alta lume fata de mediu familial. Are loc sa alerge...Si asta e important pt. el. Singura problema pretul, 30 cad pe zi Si iar s-au mirat toate educatoarele ca ce mare e..... Adevarul ca atunci cand l-am vazut alaturi de ceilalti copii mi s-a parut si mie mare....

Si pt. cei din Ontario ca sa mai pun si cireasa pe tort.... Teoretic , adica daca lucrezi, Quebec-ul iti da inapoi pana la 7 cad din pretul care-l platesti in plus la gradinita nesubventionata....In functie de venit, merge pana la 85 la suta cred , si iti da anticipat la 3 luni, adica nu astepti pana cand faci declaratia de impozit... si de multe ori e gradinita care se ocupa cu asta, adica cu hartiile...
Noi fiind studenti intram in alt regim.

Ira la ce gradinita o duci pe Sofia? Ca ai descris-o asa de frumos. Eu incep sa ma indepartez tot mai mult de casa, cu cautarea gradinitei. Pana acum vroiam neaparat sa pot ajunge pe jos sau doar cateva statii cu autobuzul. Acum am renuntat la ideea asta...Insa voi depinde de sot, ca eu nu conduc.
Si eu am o gradi superba aproape de mine. Dar nu am reusit nici sa ma inscriu pe lista de asteptare, nu mai vorbesc de loc..Si sun de un an...M-au dus mereu cu vorba Sunt privati de fapt.
Si am sunat la un CPE de stat si mi-au spus ca lista de asteptare e de 2 ani. Eu pana acum cautasem in mediu familial si nu stiam ca sunt asa de inabordabili la CPE...
Asta e reversul medaliei gradinitelo la 7 cad.
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Mihaela, gradinitele in Quebec is majoritar de 7$zi, si cele mediu familial, am avut-o in primul an la o romanca si tot 161 ^plateam pe luna. Daca exista si la 30$ eu n-as avea incredere, inseamna ca statul nu le-a dat aprobarea pt. subventie si or fi existand si motive pt. care nu au facut-o, nerespectarea anumitor norme, etc.

Noi platim cec la CPE in fiecare luna de 161$, nu mi se returneaza nimic la impozite. Deci nu platesc sute pe luna dupa care astept sa mi se returneze, efectiv banii imi raman mie in buzunar inca de la inceput.

La CPE am facut cerere si a fost acceptata in 3-4 luni, cand stateam in Cote des Neiges. Daca vrei, iti pot da coordonatele pe privat.

Denisa, si eu consider ca e enorm de important ca copilul sa nu stea numai in casa. Mai bine la gradi partial decat deloc.

Chiar as fi curioasa daca in medie, cu toate pro si contra-urile se traieste mai usor in Ontario, nu vad ce legatura au taxele, ca si noi platim taxe de ne spetim. Poate ca Ontario sustine Nunavutu', sau mai stiu eu ce Saskatchewan, da' nu Quebec.

Desi Ontario e una din cele mai bogate provincii,
sau cea mai bogata, a Canadei, cea mai mare cota de saracie sau de sarac pe cap de locuitor tot acolo se gaseste. Se intampla deci un fel de paradox.

Une personne sur six vit dans la pauvreté en Ontario.

Bien que l’Ontario soit une province riche, un rétrécissement du filet de sécurité sociale et la stagnation de l’économie ont entraîné une hausse du nombre de personnes vivant dans la pauvreté. Un travailleur sur quatre en Ontario – plus d’un million de personnes – gagne un revenu qui le situe à la limite ou en-dessous du seuil de la pauvreté.

Poate-o fi propaganda quebecoisa, ca vazca link-ul in engl nu exista, numai in franceza :
http://www.coalitionottawa.ca/html/antipauvrete.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Cu lamuriri... try, chiar nu mai stiu sursa informatiei, sunt ani de atunci si oricum ar trebui verificat cu immigr daca mai este. Nu mai stiu, ori mi-au spus la tel, ori am citit pe undeva. Si mai era una: daca parintii primesc rezidenta, trebuie sa stea min 6 luni in Canada, altfel risca s-o piarda. Asta a fost motivul pt care noi am renuntat. Adunat la faptul ca ar fi trebuit mama sa ramana aici ani de zile pana la rezolvarea dosarului. Stiu ca ar fi fost bine sa ne gandim bine i-na-in-te, dar ea a venit imediat dupa ce a murit tata si asa am simtit noi atunci ca e trebuie sa facem. Dupa 8 luni s-a mai obisnuit cu ideea si a vrut sa plece acasa (numai cat i-am facut prelungirea pt care au pedepsit-o acum cu vizitele medicale). In final ne-am facut si noi mai dejtepti in domeniu de vreo mie in fees nerecuperati...

In postarea mea de fapt m-am exprimat gresit. Corect ar fi fost sa zic: ar trebui sa stai 6 luni afara din Canada (USA nu intra in conditie). In final din ce spui, e similar cu o prelungire daca fortezi nota si apari la Pearson si nu cred ca te trimit inapoi, mai bine fac si ei de-o medicala si-ti pun stampiluta. Eu zic sa suni la immig, in cazul in care nu-ti place raspunsul lor zici ca ei si faci ca tine. Oops! Da unde-i dom'le basementul ala sa-l vad si io, ca numai familia minunata am zarit-o.

Simpatia mea celor cu preturile astronomice de daycare din On, suferit-am si io. Cel mai mult ma enerva cand ma duceam luni dimineata cu cecul gras in avans si sa le spun ca nu vine copila nici saptamana asta ca e bolnava. Biiine c-am scapat!!!

Ontario, v-ati marcat pe calendare noua ziua libera din februarie, iiihaaa, ce ma bucur! Nici n-am inceput si ma gandesc la urmatoarea zi libera.

Ana, asa zici, lua bietul copil bulina in absentia? E buna, buna poanta!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ira, hai ca esti funny!

Io traiesc bine, mersi aici, doar ca nu stiu cu cine vrei sa ma compar din Qc ca sa-ti spun daca traiesc mai bine sau nu... Intre timp, be my guest, anytime!

Hai mey ca va iubesc federalii de nu mai pot, sunteti preferatii lor, toata lumea stie asta! Orice numai sa nu va separati, pai, cum, uite si tu cat lemn si chestii aveti voi acolo!

Acuma serios, eu am picat in pacatul celalalt: idealismul patriotic ma amuza cel mai adesea. Chestie de coacere pe la etajele superioare (ori poate inlocuirea treptata a materiei cenusii cu cenusa, hihi).

Stii ca glumesc, da? Ca n-am mai vorbit de mult unu la unu...

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Ira daca ai sti ce liste de asteptare sunt la copii asa de mici pt. cele de 7 cad. Si eu caut de fix un an.... Si intensiv, de prin mai, cand am inceput sa ma duc si pe capul lor sa bantui parcurile si le dadeam la toti hartiute cu numele meu si telefonul poate m-o suna vreuna...Nu am avut nici un rezultat. Am o prietena din parc localnica care a trebuit sa mai stea acasa fara salariu inca 2 luni pt. ca nu gasea gradinita... Daca a crescut natalitatea....
Se uitau la mine ca la un extraterestru cand cautam loc pt. pupon. Si cand am gasit una la 7 cad in mediu familial nu s-a adaptat
Chiar ma uitam pe ma garderie.com prin alte cartiere, si era plin de locuri la 7 cad. La mine in zona nu apar mai mult de 1 pe luna, si cand suni deja e dat. De asta ma gandeam sa ma mut. Sa merg spre un cartier cu mai multe posibilitati, dar mi se pare f. scump mai spre vest.
Gradinita are permis de la guvern....Dar nu subventie. Nu stiu de ce. Si nu e singura de genul asta. Si culmea, am mai avut una in vedere la 22 cad si nu au locuri!!!!!!
Asa e in estul insulei, foarte multi copii , zona rezidentiala distante mari .... Eu cand ajung in zona Universitatii in CdeN am impresia ca m-am intors in oras de la tara la civilizatie...... Chiar am senzatia asta.... Si vorba aia, oficila am «buletin» de Montreal.... Chiar remarcase mama ca pe strada noastra intre 9 si 15 treceau maxim 3 -4 masini plus cea de posta.....

In concluzie, ca si fetele din Ontario, cand esti cu cutitul la os nu ai ce face. Nu poate deveni sotul casnic ca sa-mi fac eu studiile.Ca are si el niste studii de terminat ca altfel o sa lucram abia la varsta de pensie....
Mihaela

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Si daca vrei poti sa-mi dai coordonatele pe privat, ca noi tot nu stim daca avem curajul si nervii necesari unei mutari sau nu.....Si sa incerc sa sun. Ca daca as avea un loc din toamna asigurat, chiar ca m-as muta.....

Mihaela

filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mQQmHai mey ca va iubesc federalii de nu mai pot, sunteti preferatii lor, toata lumea stie asta! Orice numai sa nu va separati, pai, cum, uite si tu cat lemn si chestii aveti voi acolo!

Federali prin definitie includ si quebecoisii, is de acord cu tine ca ne iubim pe noi insine de nu mai putem. Si nu e vina quebecoisilor ca stiu sa-si protejeze rezidentii si sa ceara drepturi la federali (iata si un limbaj de lingura de mamaliga incinsa in plenitudinea lui data in foc de moi).

In rest, io am nas sa ma compar cu oricine din Ontario, ca la mortage-ul si la pretul gradinitei/scolii de aici as putea f bine sa platesc+ traiesc decent si cu salariul minim din Ontario, nu al din Quebec, care cica=i mai mare.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikiion

Si daca vrei poti sa-mi dai coordonatele pe privat, ca noi tot nu stim daca avem curajul si nervii necesari unei mutari sau nu.....Si sa incerc sa sun. Ca daca as avea un loc din toamna asigurat, chiar ca m-as muta.....

Mihaela

filme2

Virsta Marc

Dadui privat,

fetelor, sa nu va suparati pe mine, da' io tot nu pricep care e logica conform careia restul provinciilor nu-si ajuta rezidentii. Efectiv nu inteleg cum de aici se poate si acolo nu. Dpdv administrativ.

Si cu scolile private la fel. Daca nu ar fi subventionate, si aici s-ar duce mai putina lume si atunci ar fi mult mai multi copii care ar profita de sistemul gratuit, ca cel din Ontario, si ce avantaj ar avea statul, nu pricep ? Dac-ar mai da si ei cate-o subventie la privat tot la ei s-ar intoarce banii, ar scapa de mai multi clienti pe care sa-i intretina cu totul, cu gratuitate 100% la stat, ma refer la copiii care-ar vira-o catre scolile private.

Mergi la inceput