Sezatoarea canadiana (77)
Raspunsuri - Pagina 17
nelia spune:
Ah, si eu mai stiu ca pozele pentru pasapoarte trebuie facute la centre specializate, adica nu le poti face tu acasa, ca sint anumte standarde si de pozitie si de masuratori. Poate ca nu e asa, dar noi asa am facut pentru ca asa am auzit.
Si avem si noi www.dropshots.com/aurice" target="_blank">poze noi.
Mi-a zimbit Lisandru!!!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Denisam spune:
Ira-Trytzi-a explicat f.bine cu gradinitzele si sumele si in general,voi avetzi anumite servicii mai ieftine pt ca provincia ON tzine si pe QC-o ajuta anual cu bani la greu,noi platim taxe mai mari,voi mai mici ca multa lume de acolo merge la scoli,etc-ma refer dintre emigrantzi si nu numai,asta edeocamdata.
Legat de 2copii si daycare-penoi ne-arcosta din toamna cam 1450-1500 max. pt amindoi ca pe Alex l-as duce la Geta la homedaycare(700 max.) si Emma la montesori unde pt ca are peste 2,5ani va fi 800incluzand after school, si eu m-as intoarce la munca daca as avea in mina 2500, deci o sa imi caut ceva mai bine platit,eventual exclusiv marketing,acum am 2200 si desi sotul are salariu f.bun,la ce vrem sa le oferim noi copiilor(actrivitatzi,maximizarea RESP),vacantze,mortgage pt cabana,etc- clar amnevoie de suma asta sa se merite sa muncesc.La noi socrii si nici noi nuvrem sa stam cu ei, sunt pensionari,decat max 2-3luni,ai mei muncesc,mama ar iesi la pensie in 2009,dar nu o pot tzine f.mult despartzita de tata care e prof si mai are vreo 8 ani de munca,si chiar asa eu mi-asda macar PART-TIME copiii la GRADI pt socializare, limbi straine si disciplina.Parerea mea.
Roxana-superbe pozele si copiii.
Donia si Laura--legat deKumon,din ce am vazut eu la 3copii de 7 ani(le-am vazut temele ce le aveau de facut) si din ce spun prietenii nostrii,parintzii lor ajuta si merita 70-8ocad/luna,copii fac fonetica,gramatica si matematica,dar si Montesori ajuta f.mult la reading si writing-vb de pina in 6 ani,dc ii putetzi da.
Merg sa ma intind linga pui ca sunt rupta de oboseala.
Pupici si o zi buna!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Lorelai spune:
buna ziua doamnelor, LA MULTI ANI!! din partea mea, desi cu intirziere. va doresc sa va aduca noul an numai bucurii, sa fiti sanatosi cu totii si sa vi se implineasca toate dorintele.
la noi a trecut parca prea repede perioada de concediu, ne-am bucurat de Mos si de sarmale dar parca ma bucur ca am revenit la rutina zilnica. nu am apucat sa citesc tot din urma si nici la poze nu m-am uitat dar recuperez eu. revin cu impresii.
lauraj, noi am aplicat pt sponsorizare in aprilie 2006. de atunci nimic, zice ca dureaza doi ani pina ne evalueaza pe noi ca sponsori si apoi trimit dosarul la Bucuresti si aplica parintii de acolo. intre timp mama si socrii tot vin si pleaca pe viza de vizitator cu intrari multiple, ca sa nu se mai oboseasca cu vizele.
try, nici eu nu ma impac cu ideea de parinti in casa dar uneori nu prea ai de ales. eu ii am pe socri si pe mama in rotatie de cind s-au nascut fetele. de la 1 iunie le dam liber si vom fi singuri, in sfirsit. am aplicat pt sponsorizare pt motivele pe care le-ai descris tu. planul e ca daca nu vor mai putea calatori le inchiriez un apartament si sa stea singurei. sint si ei de acord cu asta.
in ce priveste gradinita, fetele incep peste o luna. gaura la buget va fi 1500 pe luna. mai mult decit un mortgage dar asta e. in qc nu ma mut
try, felicitari pt basement. v-ati miscat repede. sotului meu i-a luat 2 ani sa il termine pe al nostru. e mare si frumos dar nu imi vine sa merg acolo. e frig tare, 16C. a pus laminate pe jos si inghet instantaneu cu tot cu papuci. sa vedem cum o fi la vara. el zice ca ii place, da la pedale si se uita la tv. eu ma las mai greu.
cum e vremea la voi? de doua zile noi sintem in zona crepusculara. e o ceata sa o tai cu cutitul.
revin dupa ce ma uit la poze. la cele cu copii, la pozele din Caraibe nu ma uit sa nu cad in depresie.
Lorelai
P.d. poze noi cu fetele aici
Denisam spune:
Nelia si Lorelai avetzi niste copiii superbi- sa va traiasca!
maru spune:
eu spun ca Kumon nu isi merita banii, chiar daca ideea e excelenta, punerea in practica ne omoara,
de aia i-am cerut Laurei sa dicutam pe privat, pentru ca tot posibilul ca in To situatia sa fie diferita
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Denisam spune:
Maru-te cred,in fond depinde de profesori cat fac si cum fac si cat isi dau interesul..Aici il potzi retragepe copil oricand,nu treb platit pe 1an in avans din cate stiu eu.Am plecat acuma:))
CriPOD spune:
Oioioi, ce zapadoaie la pitilache la muntele tau! Intr-una din poze pare chiar mai mult decat nivelul geamurilor. Tare simpatici toti copiii, banuiesc ai tai + nepotelele?
Pt cine m-a intrebat: am fost in Cayo Coco, dar eu raman fidela (haha, fara Castro) Puntei Cana, so far. Desi aici personalul a fost mult mai prietenos decat in Dominicana.
Imi dau si eu cu parerea aici cu Kumon, sper sa nu isc curenti... trebuie sa i se potriveasca si copilului. Este de fapt un business (realmente, o franchise, tanti care imparte brosurele e doar un businessman care a fost trained de franchisor sa ruleze businessul) in care copilul invata prin reproducere si repetitie si unor copii chiar nu li se potriveste metoda (ai mei de ex, ce chin am tras fo 6 luni cu unul si 3 luni cu ailalta acu fo 5 ani, pfui). Dar sunt si copii care don't mind, doar ca aia nu sunt ai mei.
Ira, asa arata Quebec City iarna? Mai ca nu am mai recunoscut...
laurajr, eu i-am retras mamei dosarul de "compassionate", dar nu-i imposibil de obtinut rezidenta. E insa incomod procesul, mai ales daca ea vrea sa mearga incolo inainte de a primi raspunsul. Ideea este ca daca e "compassionate" atunci primeste prelungire peste prelungire fara probleme odata ce i-au acceptat dosarul. Doar ca nu poate pleca temporar ca nu da bine. Daca insa aplici pe sponsorizare clasica, atunci buba e ca, chiar cu viza multipla trebuie sa aiba 6 luni intre intrari daca a stat 6 luni. Iar prelungirea e o loterie, poate sa-ti dea mai multe, poate sa nu. Intereseaza-te si de aspectele astea inainte de a lua o decizie. Apoi, chiar daca aplici pe clasic, e mai bine sa incepi tu procesul aici (ala in care trimiti la Mississauga actele sa te califici) si cand vine rezultatul muti dosarul la Bucuresti. Salvezi o gramada de timp, pt ca altfel trebuie sa initieze procesul cei de la Buc, iar procesarea pt calificarea sponsorizarii se face tot la Mississauga. Acuma nu mai stiu eu cat de actualitate e info asta, dar cam asa era prin 2002. Oricum, eu info asta toata am gasit-o pe web pe vremea aia, si asa ti-o redau eu acum. Sapa si vezi ce mai e valid...
Cand va aud cu renovarile imi vine sa-mi iau campii: al catelea weekend l-am petrecut iar la cumparat de mobile? Si de hardwood si de altele, si tot n-am cumparat nimic...
Denisam, am ras de m-am parapadit de poantele alea.
Simonna, ia ghici ce mancai io de Craciun? Shoric prajit, bey! Eh?
Magdone, ce-a mai ramas pe azi din omu' alb? Ca la vecinu e doar un fular si-o sapca pe iarba de pe lawn.
Nelia, vai ce scumpete de baiat ai! parca-i din reclame!
'Napoi la lucru, mamarutza ei, ca oricum m-am intins iar.
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
try spune:
anyway, cu 25 cost total pe gradi/zi comparativ cu cam 35/zi la Toronto (asta un daycare obisnuit, nu ceva fancy) exista oricum diferenta de pret.
acuma vo ice numiti garderie acolo? Daycare-ul de aici? Si-acolo aveti tot sistemul asta cu de la 4 ani gratis (2,5-3 ore/zi aici se numeste junior kindergarten si mai e si sionior care e obligatoriu, anul pregatitor clasei intai). Pana la 4 ani aici n-ai nimic gratuit, totul e doar privat si platit.
Legat de basement. Noi il facuram, mey, cu forte proprii si-s tare mandra. Si va spun cu mana pe inima ca ma simt ca zmeul zmeilor acum. Stiu sa fac orice legat de basement, cu exceptia partii electrice, chair daca n-am viteza de lucru a unui profesionist. Nu m-a pasionat niciodata partea electrica, a fost intotdeauna o nebuloasa si-n plus mi-e si teama. In rest, am pus 2 x 4-uri, am batut cuie, am masurat si aliniat, am pus insulation si vapor barrier, am pus drywall si corniere. Am chituit cu compound si am slefuit la pereti. Am spart ciment si-am facut scurgerea (cu tata), am pus gresie si faianta in baie. Stiu sa fac orice intr-un basement. Dar imi si place. Si sa nu va imagianti ca doar am batut 3 cuie si apoi mai coboram in basement la etapa urmatoare. Barbate-miu (anti fan batut cuie - nu-s de ce ca mie mi se pare super, imi palc power tools-urile astea, ai un tool pt orice rahat aici) n-a pus mana la facut frame-ing, doar eu cu taica-miu. E la ajutat la pus drywall-ulul, cornierele si a slefuit parte din pereti. Am privit-o ca pe-o provocare. N-am eu forta unui barbat, dar cu ajutorul de rigoare pot sa fac orice si mi-am dat seama ca pot face orice in casa, bani sa am sa dau cu cardul la home depot . Io mis- mai barbata de felul meu.
Noua ne-a luat 3 luni din sept pana in dec. (o luna am facut pauza), dar am lucrat 3 (eu, tata si sotul). Tata e un pic in domeniu, adica e maistru instalator de instalatii electrice, gaze si instalatii sanitare (adica orice insemana baie si buc.). Si parte din cum se face am invatat de la el (adaptat la stilu lcanadian pe care l-am citit pe ici pe colo), parte am citit cat am putut (traiasca internetul caci gasesti orice vrei pe el) si am si cumparat o carte de domeniu de la home depot (1-2-3 step ceva de genul asta). Acum noi suntem in stadiul de amenajare, daca vrei s-o iei asa. Adica am adus totul pana la plinta, dar faza de decor mobila, amenajare etc. lipseste. Insa aia se face si putin cate putin si in timpul asta poti folosi la greu basementul. Knowhow-ul l-am deprins, gata, si-am capatat si mare incredere. Canadienii astia nu-s prosti deloc, aici ai la indemana tot ce ai nevoie sa faci lucrurile singur. Trebuie doar sa ai simt practic, sa nu ai doua mani stangi si sa ai ceva pasiune caci un proiect ca asta poate fi drenant si te poti trezi la mijloc ca nu mai ai motivatie sa continui. Mi-aduc aminte ca-n ro pana si un dat cu var mi se parea ingineria lui peste. Aici totul pare atat de simplu si ei te ajuta foarte tare. Unde n-am stiut ce si cum sa procedez, i-am intrebat pe nenii de la magazin si de cele mai multe ori au fost foarte de ajutor. Pot sa dau lejer consultanta acum .
nelia, pai eu iti vazusem pozele astea cu bleu-mariciul de ieri, de-aia ti-am zis ca e asa frumos.
mqqm, de unde ai informatia cu 6 luni stat in tara chiar si la viza multipla? Ca eu ma bazez ca taica-miu paote sa revina mai curand de 6 luni. Are viza multipla pe 2 ani (nu-s de ce s-au zgarcit aia si nu i-au dat pe mai mult) si pleaca acum la jumatea lu ifeb si in 3 mai max trebuei sa-l aduc inapoi ca atunci are mama bilet de intoarcere in Ro, deci raman descoperita cu copiii.
Stiu o prietena de-a mea care barbate-su s-a dus cu mama ei in tara in vizita timp de o luna si apoi s-a intors tot cu soacra dupa el. E adevarat ca a trebuit nu-s ce medicale sa faca, dar s-a intors cu ea. de-asta te-am intrebat de unde stii chestia cu minim 6 luni trebuei sa rmaan in tara... Daca e asa, ma da peste cap, desi imposibil nu ar fi pt noi. Ori ii aducem pe socri (desi nu vreau sa stea pe-aici 3-4 luni ca ajungem cu totii la spitalul de nebuni de la adrian pana la socara-mea), ori ne schimbam orarele de servici astfel incat unul din noi sa fie acasa cu copiii (sotul poate sa lucreze in shiftul, iar eu pot sa vorbesc cu sefu' sa fac in asa fel incat sa am 1-2 zile libere pe o perioada determinata, pana vine unul din ai mei parinti).
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Magdone spune:
Mqqm, doar umbra lui ma duc acasa sa vad ce a mai ramas, dar am auzit ca se raceste iar peste cateva zile...
ce e aia Kumon, e o scoala? ca eu n-am auzit pana acum...nu stiu pe ce lume traiesc...
Magdone 20+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
carmen77 spune:
[quote]Originally posted by try
La multi ani tuturor, de-abia acum am reusit sa intru. Sanatate multa si numai bucurii si impliniri.
Nu pot sa nu-l admir pe Lisandru (vai ce m-am obisnuit cu numele asta, mi se pare asa natural acum ) cat de falcos si frumos s-a facut. Il asteptam si pe Marc sa-l prinda din urma la falcute (btw, asa m-a impresionat poza cu amadoi baietii tai, Carmen – nu stiu, pana sa-l am pe adrian ma impresionau pozele cu bebelusi in general, acum cele in care apare si un fratior/surioara manifestandu-si dragostea ma impresioneaza si mai tare).
Try, Marc mai are mult pana sa fie falcos ... deocamdata are picioarele ca niste bete ... a crescut, dar mai are mult pana sa arate a bebelush cu pernite ... de abia astept. Despre poze, si mie mi se par super pozele Neliei, Lisandru chiar a facut falcutze, si fetele par super incantate de fratior.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc