Sezatoarea canadiana (77)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Multumesc mult de tot de informatii, m-am dumirit si eu ...deci aplic pt prelungirea vizitei si pot sa aplic in acelasi timp si pt rezidenta permanenta .Nu vom aplica pt rezidenta din motive umanitare, ci stabilire obisnuita, trebuie sa merg la Immigration sa vad ce zic aia, ce info dau .Daca mama se tot plimba Ro-Ca macar sa aiba viza mereu, asigurari medicale de aici si mai tarziu pensie .

Try, singuri v-ati facut basementul? Adica de le lemnisoare la pus pereti falsi, vopsit ? Oau, sunteti tari, aveti toata admiratia mea !!! Sunteti de meserie sau v-a ghidat cineva ? Si noi am vrea sa ne apucam de el la vara cand sunt copiii in Ro dar ne gandeam la o echipa, nici nu vreau sa ma gandesc cat ar costa, macar 10 mii de dolari...

Multumesc de urari, noi am trecut razant de petrecerea sf. Ioan,ca am tot petrecut de la Craciun incoace si e vremea de o pauza...

Ira, daca si eu as lucra numai de zi si as plati 2-300 de dolari gradinita, nici eu nu as apela atata la parinti...dar aici gradi pt 2 copii ca ai mei, cu pre si after school si day care pt David se duce lejer la 1700 cad pe luna...plus ca oricum ne-am aranja turele eu si sotul ( el face doar sch 1 sau doar sc2, o data ce l-a ales nu-l mai schimba, nu au rotating shifts ) copii raman neasigurati intre 5-7 dimi sau 9-12 noaptea... ce baby sitter vine sa stea in crucea noptii la noi acas ?
Si de ce sa aduc intern pe cineva strain cand mama mea poate veni si ne ajuta cu copiii, mancarea, educatia lor ? Eu sunt singurul ei copil, ne intelegem bine, eu incerc sa o fac sa se simta bina aici, acasa e singura, pensionara, tot ar creste copilul altcuiva ca sa-si omoare timpul...so nu e mai bine sa stea langa singurii ei nepoti ?

Oricum, dupa 4-5 ani noi radem ca o maritam cu un canadian bogat si batraaaan , sa ne aranjam financiar cu totii !

Fetelor, voi aveti copiii la Kumon ? Ce parere aveti ? E de ajutor ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Mihaela, merci de sfat, si eu m-am gandit sa raman in oras, desi NDIP imi place f mult, poate mai tarziu ...
Ira, ref la cetatenie, noi am depus actele in oct 2006 si inca nu ne-au chemat la teste , a sunat sotul meu ca sunt aproape 15 luni si i-au spus ca nu-i nimic in neregula si ca trebuie sa mai asteptam

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salut, Laura, gradinita Sofiei, care e intr-adevar exceptionala -2 educatoare la grupa cu université du Mtl terminata, iesiri educative gratuite in fiecare saptamana la muzee, biblioteca, Biodôme, gradina botanica, village du père Noel, cadouri de la gradi de Craciun, alimentatie conform ghidului canadian (si nu se zgarcesc ca privatii, ca e gradi guvernamentala), vine cu 3-4 bricolage si desene sclipicioasr pe seara acasa de mi-a umplut casa de panarame, io n-as fi bricolat cu ea in veci atatea casute, felicitari, prajituri, papusele

costa 161 de $ pe luna la 23 de zile lucratoare. Deci nici macar 200$.

Eu nu inteleg de ce poate costa atat de mult gradi la voi, le da incre negre la masa, ce dumnezeu? Le face voyages in strainatate in fiecare luna ?

Situatiile fiecaruia sunt personale, la voi e mai bine cu mama ta, dar io dac-as fi constransa sa n-o pot da la gradi pe Sofia mi-as schimba job-ul astfel incat sa alternez cu Sibin, macar o perioada pana se rezolva. Sau i-as plati chirie mamei sa nu stea in casa cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Cum v-am promis, ca pun si eu poze din vacanta, la Mont Orford, sa va mai racoriti un pic dupa poze superbe cu Bahamas si Cuba!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by laurajr

Fetelor, voi aveti copiii la Kumon ? Ce parere aveti ? E de ajutor ?

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'

Andrei a mers la Kumon si da-mi un tel si in spun parerea mea

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

!!Ira, un prieten de-al meu zicea ca noi platim mult la gradi in Ontario ca voi in Quebec, sa platiti putin !
Oricum Ioana nu mai merge la gradi , e la scoala si daca n-ar fi mama ar trebui platit program de before si after school care e 2-400 cad pe luna, si cu David alta mie, deci vezi ca sarim cam sus si sincer, nici nu ne permitem ne ajunge cat un mortagage .
Noi cand sosim in Ca de o saptamana, fii mea deja mergea la gradi, ca sa obisnuiasca cu sistemul si sa-nvete limba in timp ce noi cautam slujbe...am dat in perioada aia atatia bani pe day care de-mi luam o masina ...asta e,copilul avea nevoie de socializare si integrare , noi la munca !

Pitilache, dar ce carutz 4*4 aveti de mergea pe zapada ?? Imi place de Isa, e asa o zambareataaaa, facem o alianta cu David al meu, sa stim cuscrii din timp ?

Maru, eu telefon ti-as da, dar n-am numarul...te rog, trimite-l pe privat si poate asa setam si o intalnire , ce zici ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by maru
Andrei a mers la Kumon si da-mi un tel si in spun parerea mea

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Daca nu e secret mare, n-o spui aici ca sa aud si eu?

Ira, poti sa intri pe site-ul consulatului din Toronto ca sa vezi ce acte si ce poze iti trebuie pentru pasaport, ca doar tot in Romania ajung indiferent de unde pleaca.
Iar cu gradinitele... noi platim taxe, dar banii nu mai ajung si la gradinitele din Ontario... probabil se termina toti in alta parte asa ca zi mersi si e suficent

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Ira

Try, am incercat sa ma uit la consulat si nu scria nimic de pasapoarte sau de actele necesare. Poate c-o sa gasesc ceva pe site-urile romanesti. Dar o sa-mi iau notite si dupa ce a scris Cristina si o sa ma duc intr-o zi.

Cel mai aiurea mi-e de poze, ca nu stiu dimensiunile, ca altfel le-as fi facut we asta. Io nu inteleg de ce nu poate sa existe ceva simplu si clar, sa fie toate informatiile adunate la un loc si sa nu-si bata nimeni capul in toate directiile.

M-am uitat si eu la pozele tale, tare v-ati distrat acolo, nu stiu daca erati la voi acasa swau in vizita. Mi-a placut faptul c-au fost prezente cele 3 generatii in proportii egale, bunici, parinti, copii.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am incercat acum vreo cateva luni (si eu as fi vrut s-o sponsorizez pe mama) sa-mi imaginez cum ar fi sa traiesc, sa traim cu ea mai mult de cateva luni - si nu am reusit. Chiar daca o iubesc foarte mult, chiar daca as avea nevoie de ea. Nu cred ca ar fi bine nici pentru Sofia, sa primeasca diferente de educatie din 2-3 directii simultan (eu si cu Sibin am discutii cateodata pt. Sofia, cu mama, ce sa mai zic). Cu ea ma cert inca prin webcam, ar rasfata-o pe Sofia in permanenta, si a mea profita fara ezitare de fiecare s;abiciune a ei.

In fine, va las, eu o sa ma duc la un film la TV ca astazi incep la 3 jumate si ai mei au plecat deja, dupa ce-mi voi pregati orarul, mancarea si partiturile (ca in casa cred ca e prima oara cand n-am ce sa fac, totul e perfect, in masina de vase e o cana si rufele sunt spalate toate) nu voi avea ce face.

Toate cele bune!

Io-te aici un www.romaniacanada.com/consularservices/serviciiconsulare/pasapoarte.htm" target="_blank">linkbaban Ira pt pasapoarte. E de pe consulatul romaniei la Toronto. Ai aocl otoate datele. vezi intr-adevar ca pozele pt pasapoartele romanesti au alte dimensiuni decat cele de aici. Ai dimensiunile. Cere-le celor de la photo sa-t ifaca photografiile corespunzator (nu numai dimensiunile, ci si celelate cerinte).

De mos Craciun am fost la nasii lui fi-miu ala micu' (poate la anu' il aducem pe Mosu' la noi), si pana acum se tinea la nasul lui fi-miu ala mare (sunt frate si sora nasii copiilor mei) si ambii au o pereche de parinti, inclusiv o bunica sponsorizati. Dar pe vremea cand au sponsorizat ei, dura cam 1-1,5 ani procesul de sponsorizare, adica cam cat emigrarea. Apoi s-au inasprit conditiile.

Sa stii ca nici io nu ma impac bine cu ideea unor parinti in casa (de socri nu mai zic ca nu putem convietui pasnic cu ei mai mult de o sapt, timp dupa care apar discutiile, frecusurile si atmosfera iritata). Dar n-am de ales. Decat sa dau 1200-1400 pe daycare la copii, mai bine-o suport pe maica-mea aici. Eu as vrea sponsorizare pt ei nu ca sa-i tin aici definitiv, ci ca sa nu am pe cap stresul problemelor de sanatate cu ei (caci niciodata nu se stie ce si cum) si ca sa nu ma mai agit cu atatea acte si taxe de platit la fiecare x luni care inseamna si bilete de avion mai dese etc. asa, cu sponsorizare ii aduc si ii trimit in tara cand ne e noua convenabil, nu dupa regulile guv. canadian. Deocamdata sotul nu e prea convins ii e frica sa nu cumva sa se trezeasca cu ei definitiv pe cap, desi i-am spus ca nu e cazul (nu ca n-ar mai pleca ei, ci ca as face eu cumva sa-i vad aici definitiv) ca oricum inaintea lui sunt eu mai iritata de prezenta altora in casa. Nu ma simt in elementul meu deloc cu altcineva 24h/ sub acoperisul familiei mele. de-aia am facut si basementul, sa-i pot muta acol osi sa ne simtit mai singuri si noi din cand in cand.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

atentie, trebuie 3 poze, iar aici noi a trebuit sa facem 4 caci in pretul clasic intra doar 2 poze si daca vrei mai multe platesti multiplu de 2.

Pai voi platiti asa putin pe gradi ca e subventionata de guv provincial quebecos. Aici nu e sponsorizat de nimeni. Nenea McGuinty a decis ca e mai mai bine sa ne dea 100$ de copil pana cand copilul face 6 ani (universal child tax benefit) decat sa mai sponsorizeze gradinitele celor cu venituri limitate. De-ar fi sa platesc 200/luna de copchil, i-as duce si maine pe amandoi si-as trimite-o si eu pe maica-mea in tara ca nici gratis nu e toata tarasenia (adica ai costuri cu biletele de avion, mancarea etc.) si-as aduce-o doar in vizita di ncand in cand. Dar de la 200 la 6-700 e distanta luuunga si tot mama ramane cea mai ieftina alternativa de crescut copiii. O fi daycare-ul scutit de taxe, dar 85% tot trebuie sa-i dai.

Cand oi face io 3000 si sotul 3000/luna m-oi gandi si la daycare, da' deocamdata mai avem de urcat trepte.
D-apoi unde sa ma incumet la al 3-lea (desi ce la-s mai face daca n-as avea oprelistile astea pamantene)? Ca restul cheltuielilor nu-s asa de speriat. Day-care-ul te omoara aici. Iar mama maine poate sa se duca si eu raman cu 3 copchii pt care e mai indicat sa stau acasa decat sa ma duc la munca si sa dau toti banii pe daycare. Si nu prea vreau s-ajung aici...
As da si maine 6-700 pt amandoi, dar nu pt unul singur.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna si la multi ani pe anul 2008, la multi pentru Vasile si Vasilici, pentru Ioane si Ioni... Nu am mai intrat pentru ca am inceput anul in forta, incerc sa scap de cursurile trecute pina nu intru in teme si evaluari la cele prezente. De unul am scapat, mai am inca unul, la care nu dau de profesoara si pace! O fi in vacanta in Cuba sau Bahamas si eu caut prin nameti. Da' m-am uitat si la pozele voastre frumoase de prin tarile calde si nu am vazut-o! Sper ca nu ma trezesc cu vreun esec pe acolo, ca poate a uitat de mine si de intelegerea noastra.

Am citit rapid ce ati mai scris, am ajuns la zi, de raspuns nu prea am ce ca nu stiu... Doar ca la noi nu a durat chiar atit de mult cetatenia, vreo citeva luni, dar nu un an sau chiar peste. Astept si eu raspuns la intrebarea Siei daca certificatul de nastere romanesc e acelasi lucru cu cetatenia (eu am intrebat la consulat cind i-am facut Tudorei si mi s-a spus ca da). Si in Quebec gradinitele ar costa tot ca in Ontario sau in alte provincii, daca nu ar fi subentionate, din cite am inteles fiecare copil primeste pe zi 18 dolari de la stat, restul de 7 dolari ii pun parintii, deci ar fi 25CAD/zi daca nu ar exista aceasta subventie. La fiecare inceput de an scolar (in septembrie) primim de la gradinita un formular cu indigo prin care ne inscriem copilul sau copiii la aceasta subventie. Ce m-a surprins pe mine este ca aceasta subventie e aceeasi pentru toti, nu exista plafon de salarii, ca la alte chestii, adica indiferent de ce venit are familia, tot 7 dolari platesti. Si la serviciile de garda de la scoala e aceeasi poveste. Fetele din Quebec, corectati-ma daca gresesc, nu o dau ca pe ceva sigur, dar ceea ce stiu e de la o educatoare si de la directoarea gradinitei franceza, atunci cind am facut analiza cu argumente pro si contra plecarii in Burlington-Ontario.

Ma duc sa vad si pozele Roxanei si apoi plec dupa fete si plimb si flacaul cu ocazia asta, ca voi merge pe jos, daca nu ploua... ninge era sa zic, dar de unde atita ninsoare. Va dati seama inspre ce ne indreptam daca in ianuarie, in Quebec, sint 10 grade si ploua!?!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput