Sezatoarea canadiana (77)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Laurajr la multi ani Ioanei tale si celor care ati mai serbat azi Ioane si Ioni prin familie! Multa sanatate si numai bucurii!!!

Azi dupa-amiaza am dus si eu la aerport nepoatele si incet-incet ne reintram in vechiul ritm, dar parca-i casa goala........

Va pup,
Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Aho, Aho, copii si frati...

Asa-i cu plugusorul, desi eu as zice ca sint defazata, e de-a dreptul Sf. Ion si eu inca n-am depasit faza cu Rev-ul... :) Ba, aseara nu ma dadeam deloc dusa la nani, ca hotarisem ca nu mai merg la serviciu... Da' m-am duuuussss....

Am venit sa ma pling, nu pot sa citesc DC de la job, imi spune ceva cu Flash si adio Pepi, Cristi-Lotti!, se inchide. Si sa ma mai pling ca nu ma uit, na, la pozele voastre cu mari si oceane ca ma fac mai rau cu capul decit sint, am venit de la Sutton pe-o furtuna de zapada de nu se vedea om cu persoana nici in masina, darmite pe autoruta, pe urma n-am iesit din casa trei zile ca era gerul Bobotezii si acum e ceata si cald, na!

Amatorii de schi, Sutton, Bromont si Owl's Head, jos palaria! Mai creste Radu, sa reziste mai mult de trei - patru ore pe schiuri, si schimbam macazul, mergem la schiat in sud...

Khristin, da' aia in insulele tale n-au mortgage la cerere? Ce tre' sa-l platesti in To? :)) Ceva franceza le-o trebui si lor cu oceanu lor cu tot... :) Gind la gind, acolo mi-as trai viata, desi inca n-am calcat pe-acolo, da' ma pregatesc...

Irina, pariu ca dupa ce platesti pasapoartele romanesti vine si chemarea la testul de cetatenie? Zici ca pasaportul Perfectei mai are un an de valabilitate... sa fii atenta, poate ca in cazul rezidentilor nu se aplica si te poti plimba cu el, da' viza turistica de Ca. nu se da - as zice cine-a patit-o - daca pasaportul are mai putin de sase luni de valabilitate.

Altele... intra fiu-meu in teste, iar invatam schizofrenii precum embryon si fecondation, da' macar astea's la fasole, nu la cal...

La multi ani encore un fois si one more time, doamnelor!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ica sa-mi dau si eu cu parerea, fiind de alta parte a baricadei. Adica fara casa si la studii...
Ia in considerare cati ani ai de facut scoala, la ce ora sunt cursurile, analizeza orarul . Ca daca nu mergi cu masina orarul mijloacelor de transport in comun nu e prea grozav in afara orelor de varf. Eu de la capatul liniei verzi, Honore Beaugrand, aveam autobuz spre casa la 40 de minute( ajungeam pe jos in timpul ala) seara dupa 10 cand veneam.....Noroc ca ma lua fratele meu de la metrou sau sotul cand mai era mama aici.
Oricum eu daca nu ies la 7 din casa eu nu ajung la 8.25 in clasa...... Si eu teoretic stau in Montreal.....

Daca mergi cu masina si nu ai loc de parcare e alta belea. Sotul meu parcheaza uneori la 15 minute de mers pe jos de universitate, asta daca ajunge pana acolo si nu o lasa la o statie de metrou.....

Asta e parerea mea.Eu daca mi-as lua casa acum mi-as lua un condo relativ aproape de univ, pe care sa-l vand apoi dupa vreo 2 ani.....

Bafta

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

La multi ani tuturor, de-abia acum am reusit sa intru. Sanatate multa si numai bucurii si impliniri.

Nu pot sa nu-l admir pe Lisandru (vai ce m-am obisnuit cu numele asta, mi se pare asa natural acum ) cat de falcos si frumos s-a facut. Il asteptam si pe Marc sa-l prinda din urma la falcute (btw, asa m-a impresionat poza cu amadoi baietii tai, Carmen – nu stiu, pana sa-l am pe adrian ma impresionau pozele cu bebelusi in general, acum cele in care apare si un fratior/surioara manifestandu-si dragostea ma impresioneaza si mai tare).

Khristin, m-ai dat gata cu pozele tale din bahamas, iar fi-ta e o feerie de privit, zici ca e tot timpul constienta ca e pozata – ca o actrita de la Hollywood. Mor ce par frumos are. Iar mi-aduc aminte ca n-am fetita, offf…
Apa aia m-a vrajit realmente.

Ira, asta e ceea ce numesc eu adevarata incantare, ce-am vazut eu la Sofia ta cand a venit mos craciun. Ce frumos ca stie sa se bucure din plin de momentele astea care cu siguranta ii vor “popula” memoriile.

Laura, parintii in curs de sponsorizare pot face orice vizitator are dreptul sa faca, adica sa plece si sa vina cnad vreti voi (bine-nteles sub acoperirea legala necesara) in acesti 3 ani. Cam atat dureaza pana cand primesc formularele de analize medicale. Dar in timpul asta pot veni si pleca linistiti in si din canada. Medicalul il pot face aici, in Canada, daca ei vor fi aici la momentul respectiv.

Noi ma petrecut frumos de rev., am terminat si basementul (in proportie de 90%), mai avem sa slefuim peretii pe ici pe colo. Ca din lipsa de timp, ca sa fim oarecum gata de rev., am sarit niste etape de finisare) si sa dam a doua mana de primer, sa imbracam scara si stalpii si sa punem tocurile la geamuri (adica cosmeticaraie). In rest, pot spune ca suntem gata, nu-mi vine sa cred. Acu’ nu mai mai fugareste nimen isi le pot face pe indelete, dar deocamdata luam o pauza binemeritata si nu mai intru pe-acolo decat in vizita.
Adrienutzu in sfarsit a dat Domnu’ sa-i vina si lui pofta de mers in picioare. Pana acum refuza cu intelepciune sa ne faca pe plac si sa exerseze mersul in doua picioare. De-a busilea era supersuficient pt el. Acum a descoeprit si placerea si bucuria de a merge in doua picioare si e o veselie continua pe el cand exersam. Poate cu asa motivatie si-o da drumul pana la sfarsitul lunii.
Alex a cazut in gratia lui “parca” si il foloseste oriunde poate. Il intreb: vrei ciorba? El raspunde: parca da. Vrei desene cu regina cea rea? El: parca nu. Totul la el e parca da sau parca nu. Nu mai exista simplu DA sau NU. E atat de dulce. Si-n rupturile lui in engleza, din ce aude pe la desene, confunda I don’t want cu I don’t know si cand il zic: gata, mergem sus si facem nani imi zice pe un ton miorlait si de impotrivire: I don’t knooooooow .
Iar pe adrienutzu l-au pocnit mucii si iar ma trezeste din ora-n ora noaptea pana la 3 si cum nu era de ajuns, azi noapte m-a trezit si alex de 2 ori, odata ca a facut pisu pe el (de vina ma-sa care nu l-a pus sa faca pisu inaintede culcare) si a doua oara ca el vrea desene si laptic cu miere, ca lui nu-i e somn. Asa ca-s gata zdrobita de la inceput de saptamana. Daca mai adaug si lenea si tarsha care ma caracterizeaza la inceput de an...

Denisam, pupam pe alex, ce mare s-a facut, nu-mi vine sa cred. Mergeti in Ro cu toti 4 sau doar tu cu copiii? Ce frumos...

Ira, daca vrei pasaport romanesc prin consulat te tine cel putin 3-4 luni, asa e timpul de asteptare care ne-a fost comunicat de consulatul de aici de la Toronto, nu ma indoiesc ca lucrurile stau altfel la Montreal. Noi le-am facut in 2006 parca. Dar am facut si imputernicire pt sora-mea sa se ocupe ea sa ne depuna actele la directia generala a pasapoartelor Bucuresti, sa le scoata ea si sa ni le trimita in Canada. Daca platesti regim de urgenta, iti scoate pasapoartele si-n 2-3 zile si apoi sa ti le trimita cu DHL-ul cine se ocupa de actele tale. Cel mai simplu e cu mersul la Directia Generala a Pasapoartelor Bucuresti. (pt ca eu si sotul suntem din orase diferite din tara si ar fi fost tare complicat sa se depuna actele la directiile judetene ale fiecaruia). Lista cu actele o gasesti pe site-ul ocnsulatului. Trebuie sa fii in persoana acolo la consulatul romanesc ca sa semnezi nu-s ce hartii in prezenta lor. Vezi ca nu in fiecare zi au program etc. Da un tel acolo ca sa fii sigura de toate detaliile.
Exact asa am patit si noi, in vara trebuiau sa ne vina actele pt cetatenie si am vrut sa fim totusi acoperiti cu pasapoartele pana atunci just in case pt ca ne expirasera cele romanesti si nu mai erau valide. Am platit vreo 250$ cu toate actele, pozele si tot ce trebuia pt noile pasapoarte romanesti. O caruta de bani si timpul de asteptare e inuman, mi se pare. Dar, daca trebuie, trebuie. Exista totusi aceasta portita cu imputernicirea si sa se ocupe cineva di ntara de scoaterea lor in caz ca ai nevoie de ele rapid (sa zicem intr-o luna max.).

Ana, au fost un caz fericit si rar amicii tai din Toronto. De regula timpul de asteptare e 1 an-15 luni si nu se face diferentierea QC - restul Canadei. Toate actele sunt trimise in acelasi loc intr-o prima faza. Dupa care le trimit la jurisdictiile locale si de acolo iti vine programarea la examen (deci in ultima instanta depinde cat de repede se misca autoritatile locale de care apartii tu). – dar estimativ, timpul de asteptare e identic peste tot in Canada. Amicii Anei au fost chiar norocosi. Noi am depus actele in 2005, sfarsit de aprilie si am primit scrisoare pt a ne prezenta la examen la sfarsit de mai 2006, deci 13 luni, iar pana am devenit cetateni a durat cu totul 14,5 luni.

Laura, viza de turist n-are a face cu procesul de sponsorizare. Daca mama ta acum e pe regi mde vizitator, daca vrei sa mai poata sta in Canada din martie incolo trebuie sa ii faci prelungire de viza de vizitator. Chiar daca depui dosarul de sponsorizare, ea va ramane cu statut de vizitator pana in momentul in care ii va veni viza de rezident permanent. Deci nu te gandi ca odata depus dosarul de sponsorizare mama ta va avea un alt statut, ci va trebui sa continue sa-si prelungeasca viza de vizitator la fiecare 6 luni. Daca se intoarce in Ro va avea nevoie din nou de viza in cazul in care-i expira si nu e din acelea multiple. Deci daca maine depui dosarul de sponsorizare, inca vreo 4 ani tot ca vizitator o sa fie mama ta pe aici.
Eu nu vad o mare diferenta intre depunerea dosarulu ide aici sau din Ro (dar asta-i dupa logica mea, nu din sursa sigura). Procesul e acelasi, nu? Dosaru lstiu ca trebuei sa stea in Canada cam 2 ani Asa cum spunea si Khris timp in care astia se uita daca esti eligibil pt sponsorizare. Si apoi procesarea pleaca la Bcuuresti si parcurge acelasi sir ca procesul vostru de emigrare, cu diferenta ca parinti isponsorizati nu dau interviu in engleza sau franceza asa cum am facut noi, ci sar direct la medicale.
Un exemplu curent pe care-l am (o amica): a depus dosarul in sept. 2004 si in sept. 2007 au primit formularele pt medicale. Deci fix 3 ani. De-aici incolo nu mai poate dura prea mult, deci probabil ca in mai putin de-un an de zile isi vor primi viza. Cand ma gandesc ca daca vroia consoarta sa-i sponsorizam pe ai mei acum 3 ani, uite, erau si ei acum aproape cu viza-n mana si nu ma mai stresam atata cu dus in Ro, venit aici, prelungiri de viza etc. (pt ca am nevoie de ai mei aici pt copii).

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Helloo doamnelor,
Sa va bine dispunetzi:

Doi indragosti stau pe iarba intr-un parc, ea delicata si sfioasa, el
nerabdator si incordat. Mereu alti si alti indragostiti vin sa se aseaze pe
iarba. Incepe sa se insereze,iar vantul adie usor aducand aproape miresme de
ierburi parfumate...
Ea: Ce mult imi place cum canta greierii!
El: Nu sunt greieri, sunt fermoare.
---------------------------

Care sunt cele 3 faze ale sclerozei?
Faza intai : intri la toaleta, iti faci treaba si uiti sa tragi apa.
Faza a doua : intri, tragi apa si uiti de ce ai intrat.
Faza a treia: intri, termini treaba, tragi apa, dar uiti sa-ti dai jos
pantalonii.
---------------------
Un european ajunge la un trib izolat din Africa si seful de trib il ia
sa-i arate atractiile locale. Intr-o vale, mai la dos, era un scaun
turnant, imprejurul caruia stateau pe pamant sase negrese frumusele.
- Asta, zice seful de trib, este ruleta noastra africana.
- Adica?
- Va asezati pe scaunul turnant, va invartiti si fata in fata careia va
opriti face sex oral.
- Si care-i riscul?
- Una dintre ele e canibala.
-------------------------------
Reclama unui institut de cosmetica:
"Nu flirtati cu femeia atragatoare ce iese de pe poarta noastra!
S-ar putea sa fie soacra dumneavoastra..."
------------------------

Fraza zilei: " Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat
sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

TRY-vazut pozele cu baietzii de Craciun si cu cadourile -sunt dulci si mumosi foc.Felicitari lui Adrian pt.progrese la mers-noi stam doar in fund si in "tzopaitor"=premergatorul fara rotzi:))!
Bravo pt basement-la bucatarii te bagi,cat ceri pe lucrari-pupici!
In ro nu plec decat cutati,fara nu ma mai leg la cap,negociez cu el,ca vin si cumnatzii si vrem sa lasam copiii cu bunicii sa mergem in europa 10 zile sa ne relaxam-deocamdata visez:))
Roxana- lasa ca poate va vedetzi de pasti sau in march break cu nepoatele..Isa ce face,tu ai primit raspuns de la interviuri?Bafta!
Magda-felicitari pt.fetitza!

Nelia-esti bine?

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Try, am incercat sa ma uit la consulat si nu scria nimic de pasapoarte sau de actele necesare. Poate c-o sa gasesc ceva pe site-urile romanesti. Dar o sa-mi iau notite si dupa ce a scris Cristina si o sa ma duc intr-o zi.

Cel mai aiurea mi-e de poze, ca nu stiu dimensiunile, ca altfel le-as fi facut we asta. Io nu inteleg de ce nu poate sa existe ceva simplu si clar, sa fie toate informatiile adunate la un loc si sa nu-si bata nimeni capul in toate directiile.

M-am uitat si eu la pozele tale, tare v-ati distrat acolo, nu stiu daca erati la voi acasa swau in vizita. Mi-a placut faptul c-au fost prezente cele 3 generatii in proportii egale, bunici, parinti, copii.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am incercat acum vreo cateva luni (si eu as fi vrut s-o sponsorizez pe mama) sa-mi imaginez cum ar fi sa traiesc, sa traim cu ea mai mult de cateva luni - si nu am reusit. Chiar daca o iubesc foarte mult, chiar daca as avea nevoie de ea. Nu cred ca ar fi bine nici pentru Sofia, sa primeasca diferente de educatie din 2-3 directii simultan (eu si cu Sibin am discutii cateodata pt. Sofia, cu mama, ce sa mai zic). Cu ea ma cert inca prin webcam, ar rasfata-o pe Sofia in permanenta, si a mea profita fara ezitare de fiecare s;abiciune a ei.

In fine, va las, eu o sa ma duc la un film la TV ca astazi incep la 3 jumate si ai mei au plecat deja, dupa ce-mi voi pregati orarul, mancarea si partiturile (ca in casa cred ca e prima oara cand n-am ce sa fac, totul e perfect, in masina de vase e o cana si rufele sunt spalate toate) nu voi avea ce face.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna dimineata!
Multumesc Khristin si celelalte fete pentru informatii. De asta mi-era frica ca o sa dureze mult, dar asta e, macar sa fie numai asta. Eu mai am de asteptat o hartie de la Canada Revenue si apoi o sa depun dosarul. O sa va tin la curent.

M-as duce undeva la o sala de sport sa mai fac miscare, dar nu stiu unde si nici nu am cu cine .
Fetele din Toronto, pe la ce sali mergeti voi, sunteti multumite ? eu am fost pana acum la una, (Fitness for women) dar nu mi-a placut deloc si am luat si teapa ca am facut abonament de ala pe 1 an si m-am dus 2 luni, dar a trebuit sa platesc in continuare. Asta e prostia se plateste, daca n-am fost atenta cand am semnat.
Mi-ar place una unde sa fie si bazin de inot, dar habar n-am.

Try , felicitari pentru basement, al meu sot dupa renovarea care am facut-o asta vara zice ca el niciodata nu o sa mai faca nimic in acasa asta, iar in basement nici atat , dar nici eu nu pot sa zic ca il dezaprob.

Magdone 20+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ira eu mi-am facut pasaport nou anul trecut. La mine a durat in jur de 3 luni dar se poate sa fie mai mult acum. Este un formular pe care il completezi (se ia de la consulat). Pozele sunt in format pasaport pe care eu le-am facut la Pharmaprix, ti le da pe loc si nu costa nici mult, iti trebuie 2 parca. Trebuie sa mai ai la tine pasaportul vechi si buletinul daca nu l-ai predat in tara. Cel mai bine suna la ei si intreaba-i exact.

Uite aici detaliile:

Consulatul general al României la Montreal
Consul general: Dl. Bogdan Bucur
Adres#259;: 1010 Rue Sherbrooke Ouest, Bureau 610, Etage 6, Montreal, Quebec, H3A 2R7
Telefon: + (514) 876 1792; (514) 876 1793; (514) 876 1095
Fax: + (514) 876 1797
E-mail: romanian.consulate@bellnet.ca

Denisa merci de intrebare. Isa este bine, a inceput sa prinda curaj si sa mearga singura peste tot. Inainte cum vedea ca este camp deschis in fata ei se lasa in fund si o lua de-a busilea, dar de cateva zile o tine tot in picioare si trebuie sa ne tinem dupa ea peste tot. Zboara timpul asta, mai sunt 4 saptamani si face anul. Cu jobul, se pare ca pe design nu am noroc sa lucrez pentru altii, sau cel putin nu deocamdata, numai pe cont propriu a mers ceva pana acum dar nu suficient sa poti trai numai din asta. Noroc ca m-au sunat cei de la UN unde am mai avut contracte pe termen scurt de consultanta si au nevoie de mine 3-4 luni, asa ca de maine revin la vechea meserie, iar sambata o sa mai fac pe designerul pentru firma cu casele noi, noroc ca este sezon lejer acum, adica aproape mort. Si pana la sfarsitul contractului, trebuie sa iau o hotarare, sa vad daca raman pe design sau revin la international development. Cam asta despre mine.

Va pup,
Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Roxana, multumesc mult pentru informatii! Acum le-am scris pe carnetelul meu si lunea viitoare ma duc la consulat, sa vedem cum va merge.

Denisa, super bancurile :-), multumim!

Eu acum trebuie sa ma mobilizez ca mi-am amintit ca am de reparat o usa, trebuie lipita si apoi vopsita. Nu e greu, dar e f mult de migalit ca sa iasa perfect.

Try, si eu voi perfectiona subsolul la vara. Noi avem totul amenajat, nou, insa nu e finisat, in sensul ca nu sunt puse bordurile la parchet peste tot, trebuie sa mai inventez eu o usa la atelier, trebuie decorat - sa cumpar eu ceva tablouri, rafturi, etc.

Am vazut ca la Rona au de toate, bani si vointa de munca sa fie. Insa trebuie sa valorizez si subsolul acela, ca platim degeaba ditamai spatiul, nu coboram in el decat rar. Eu am acolo studioul meu de muzica insa totul e deplasat la Sibin in birou pt. ca facusem camera sora-mii - si n-am mai coborat acolo. Acum va trebui sa refac totul ca sa pot studia in pace. Sofia in salonul de la subsol are toate jucariile, dar nici macar asta n-o stimuleaza sa se duca singura prea des. Cred ca doar atunci cand o creste si-o fi adolescenta o sa se refugieze acolo de noi.

Mergi la inceput