Sezatoarea canadiana (77)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Irina, noi ne-am facut pasapoarte romanesti asta vara, ca voiam sa calatorim prin Europa si era mai usor asa...asadar, ai nevoie de pasaportul vechi, fotografii, copii dupa certificatul de nastere si casatorie si taxa. Tin minte ca noua ne-au venit pasapoartele in vreo 3-4 luni, dar daca vrei sa-l ai mai rapid, poti sa platesti o taxa de urgenta. Drum bun surioarei tale si sa te mai calce

Mai sint doua zile pana ce incepem munca pe anul asta....ce scurta a fost si vacanta asta ...la noi s-a incalzit sint vreo 3 grade plus, iar in RO am vazut ca s-a ajuns la minus 13...

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Irina sa nu -ti faci iluzii cu cetatenia. Noi implinim fix un an de la depunerea actelor si nu se aude nimic de la ei, de prin aprilie cand ne-au anuntat ca au ajuns actele la Montreal.......
Asa ca fati pasaport romanesc....

Kristin, ti-au cerut si buletinul? Ca am auzit de la cineva ca acum vreo 3 ani le-au cerut buletinul sa-l predea definitiv. Ca sa primeasca titlul de cetateni cu domiciliul in strainatate...
Si cand ai calatorit prin Europa buletinul nu era suficient?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

mai fetelor, mi se pare mie sau Simonna a disparut de pe tacla^ de la intilnirea de dinainte de Craciun, sper ca e pe undeva la soare, si nu are ceva probleme!

mai,noi quebecosii avem regim special, amicii nostrii din Toronto au primit invitatia la examen dupa patru luni de la expediarea actelor 9au trimis in septembrie, si vor avea cetatenia in februarie), aici in Quebec media vad ca e un an de asteptare!

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mikiion, noi oricum nu mai aveam buletin, ca l-am predat inainte de a parasi Romanika si aveam stampila din aceea de cetateni cu domiciliul in Canada, asa ca n-a mai fost nevoie...oricum noi pasaportul ni l-am reinnoit vara asta, si poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp.

Vorba Anei, Simona unde esti?

Podeanu, vrem sa vedem cum v-ati distrat in the big apple

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ana, noi am depus actele pentru cetatenie in iulie si deocamdata nimic. Tare norocosi prietenii tai din Toronto!

mikiion, cand ne-am facut pasapoartele ne-au cerut buletinele (chiar daca erau expirate) si ne-au dat pasaport pentru cetateni romani cu domiciliul in Canada.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, eu zic ca Simona profita de ultimele zile de concediu, asa-i Simona?

Roxana, cand ai timp, ca banuisc ca, cu 4 copii nu-i usor, da-mi si mie cateva info despre NDIP - cum sunt scolile? CPE-urile? Cum se ajunge la ore da varf in Mtl mai usor- trenul sau autoruta? Daca vrem activitati ptr copii gen inot, patinaj, pian gasim? Emilly, Bebtzu si fetele care mai locuiesc in zona, parerile voastre sunt binevenite. Am vizitat insula de curand, ne-a placut f mult, insa oscilam intre un condo pe langa metro sau o casa in NDIP sau IP pe langa tren. In plus eu incep scoala, deci am vrea sa ne putem incadra in timp cu toate - copil, servicii, scoala si timp liber petrecut impreuna. Este realizabil sau ar trebui sa ne indreptam energiile spre un condo ?

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Donia, crezusem ca-i regula pentru Ontario, oricum prietenii astia ai mei sunt norocosi de felul lor de cind ii stiu

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Ica, din pacate nu am cum sa te ajut cu informatii; casa pe care noi am gasit-o si care sper sa si ramana a noastra (pana nu ma vad cu cheile in mana nici nu zic ca este a mea)este in Ste Rose.
Din cate stiu eu Emilly si Roxana locuiesc in Ile Perot.

Legat de cetatenie, noi am depus actele in martie iar pana acum nu avem absolut nici un raspuns, cu toate ca eu sper ca pana in toamna sa fie totul ok.Dar asa cum zicea si Ana, quebecosii astia au un mot in frunte si trebuie sa fie altfel decat restul lumii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Salutare la toata lumea si inca o data la multi ani pe 2008!!!

Noi am fost plecati cu toata trupa 4 zile la Mont Orford, unde am facut si revelionul. A fost super! Sper sa reusesc sa-mi fac timp si sa va pun si poze. Am avut parte de ninsoare in fiecare zi! Iar cand ne-am intors ne gandeam cu groaza ca o sa gasim driveway-ul plin de zapada. DAR, supriza maxima, cand am ajuns in fata casei era curatat ca-n palma de vecinii de vis-a-vis care s-au gandit la noi ca venim cu copil mic... Ce draguti, nu-i asa???

Ica sfatul meu este daca iti cauti ceva pe termen lung, merita sa investesti timp si bani si sa-ti iei casa.

Daca lucrezi in centre-ville, merita sa mergi cu trenul (faci cam 45 min), daca lucrezi pana in Dorval, este ok si cu masina. Daca mu trebuie sa pleci la orele de varf, este ok si cu masina chiar si in centru. Se fac cam 25-30 de minute pe aut20. La ora de varf poti face si mai bine de o ora. Eu mergeam cu trenul si metroul cand lucram in Vieux Port.

Scoli sunt bune pe insula, la CPE mai greu de ajuns, de altfel cam ca peste tot. Este o lista de asteptare dar daca astepti sa te sune ei, astepti mult si bine. Noi suntem la o garderie in mediu familial de care sunt multumiti.

Daca mai vrei info, iti spun cu multa placere. Noua ne place tare mult aici.

Dana vrem poze!

Va pup,
Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna seara, dragelor si dragilor si multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.

Cristina, eu deja astept vacanta de 3 luni de la vara, cred ca exagerez totusi avand in vedere ca suntem numai la inceputul lui ianuarie. Noroc ca o sa mai am 2 turnee mici, de cate un weekend, la Halifax si la Moncton si asa o sa treaca timpul mai repede. Banuiesc ca si tu astepti cu drag vacanta mare, ca tare bine mai e sa fie vara si cald si sa zaci la soare in curte fara dead-line-uri, lectii de pregatit si trafice de strabatut.

O sa ma duc dara saptamana viitoare sa imi depun actele pt. pasaport, al Sofiei mai e inca valabil 1 an si al iubitului meu dupa ce ca e expirat mai e si bulgaresc, nici nu stiu de unde sa incep cu toate alergaturile astea pe la toate consulatele.

Astazi am avut o zi maraton, am copt vreo 4 ore la un curcan pané cat un vitel, am avut invitati si am facut si curat la sfarsit, fara sa mai punem jocul de bridge de la mijlocul actiunii la socoteala. Invitatii nostri adoptasera statutul de nestiutori in ale jocurilor de carti si ne-au invins intr-un mod rusinos, trebuie sa ne luam revansa negresit ca altfel nu-mi gasesc linistea.

Noapte buna si o saptamana in forta tuturor.

Sofia

Mergi la inceput