Sezatoarea canadiana (77)
Raspunsuri - Pagina 13
Emilly spune:
Bebitzu te inteleg, lasa ca o sa fie bine.Bafta in continuare!
Ica si noua ne place aici dar inca suntem proaspeti in zona si nu-ti pot da multe informatii ca Roxana.
Si eu sunt pentru casa, dar depinde mult de fiecare ce vrea si ce e dispus sa faca.La casa e si multa munca, zic eu, vesnic ai ceva de reparat, cumparat, la condo probabil e mai linistit.
Noi am locuit inainte in vestul Mtl si cumpararea unei case in ile Perrot mi s-a parut cea mai buna locatie.Mie una imi place mult in vest si nu m-as fi putut muta in Laval unde sunt toti prietenii, rudele noastre.Terenurile sunt mult mai mici si casele mult mai scumpe.O casa ca a mea in Laval ajunge la 320mil si eu am cumparat-o cu 228 mil, doar ca exemplu.Terenul e mult mai mare si sunt aproape de job care e in Pierrefonds.Pina in vestul Mtl fac cam 25-30 minute dimineata spre servici, si in general traficul spre Mtl e super ok, pe 20 si pe 520 se circula super comparativ cu 40.
In concluzie depinde de tine ce vrei si la ce esti dispusa sa renunti.Bafta in cautarea casei, sa o gasiti pe cea potrivita voua!
O zi buna!
sia_o spune:
vad ca a trecut subiectul cu pasapoartele, dar nu mai intrat din lipsa de timp.
ira, eu vreau sa fac pasaport canadian pentru ca bebe e nascut aici.
am o alta intrebare , stiti cumva ce acte am nevoie ca sa cer cetatenia romana pentru bebe?
simona
laurajr spune:
Sia O, intra pe site-ul Ambasadei noastre si acolo gasesti informatiile despre certificatul de nastere romanesc .Poti sa le trimiti si un mail cu intrebari, noi asa am facut si ne-au raspuns tare amabili.Ca n-am depus actele, asta e alta poveste ...
Cineva intreba de scaunel: da, te primesc in avion cu scaun sau scoica si carutul lui bb . Noi am plecat anul trecut tot cu KLM, dar vreau sa va zic ca pana la imbarcare nimeni nu era sigur daca avem sau nu patut ( basinet) rezervat, am stat vreo 4 nopti cuc la telefon la 4 dimi sa vb cu careva sa ma inteleg cu ei.
In schimb, cand au vazut cate bagaje de mana avem si carut, scoica, 2 copii, stewardesele au fost tare dragutze si ne-au pus 2 bagaje de mana la cala ( fara taxare) si ne-au pus etichete la carut si la escala ni l-au dat . Asta trebuie sa specificati cand va imbarcati, ca altfel baga carutul la cala si nu-l aveti la escala..daca stati 4-5 ore, sigur o sa-i simtiti lipsa ...Stiu pe cineva care mereu ia si scunele de la masina ale copiilor in avion ( de 4 si 2 ani) ca sa le aiba in Ro.
Oricum, parintii cu copii mici ( pana in 2-3 ani ) se imbarca printre primii, ca sa evite aglomeratia si veti avea timp sa va asezati comod.
Eu una imi amintesc cu groaza de zborul in Ro : la dus David nu a vrut sa doarma aproape deloc in basinet, eram langa intrare si acolo erau WC si toooata lumea se foia la baie ( cam si mirosea ) asa ca am ajuns varza in Bucuresti ( socrosenia dormea dusa la 2 randuri in spate, nu s-a ridicat o data de pe scaun sa vada daca mai respiram toti 3)iar la intoarcere David a bocit non-stop tot drumul de ne venea la toti sa ne parasutam .
Ei, a trecut, a mai crescut si el, poate vara asta il trimit acasa cu mama, la o vacanta scurta .
khristin spune:
Irina, asa eram si eu la inceput....visand de la vacanta de iarna pana la cea de primavara si de la cea din martie la cea din vara . Acum am inceput sa ma mai obisnuiesc putin cu ideea muncii M-a ajutat mult cred lectura la soare din Bahamas, sa-mi tin bateriile incarcate pana-n martie ce putin .
Laurajr, ca intrebai de sponsorizarea parintilor intr-un mesaj anterior...noi ne-am sponsorizat socrii care au parasit Canada si au intrat fara nici o problema, ori de cate ori a fost cazul, deci n-ai motive de ingrijorare. Data viitoare socrii probabil vor intra deja ca rezidenti permanenti pt. prima oara .
Cricor, tu unde esti? Mai da-ne binete pe aici, sa stim ca totul e ok
Bebitzu, iti dorin atunci sa devii proprietareasa cat mai curand
Vad ca ianuarie se anunta fara zapada prea multa, o saptamana usoara va doresc tuturor
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB
columbiana spune:
Irina, tu practici des la pianina ta^ A lui Tudor s-a defectat; au fost citeva zile de vacanta cind copilul n-a cintat deloc, si cind am vrut sa reincepem lectiile...pauza, n-a mai mers! am schimbat-o la singurul Costco unde mai erau, la Grande Marche; oricum au garantie un an.
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
cge spune:
Laura, bine i-ai zis Simonei sa aiba grija sa nu ii puna caruciorul la cala. Noi degeaba le-am zis astora din Bucuresti, si am stat 7h1/2 in Londra sa alergam dupa Anca careia ii era somn, foame, plictiseala.
Am incercat sa vorbesc cu astia din Londra sa ne dea caruciorul, dar fara rezultate.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Donia spune:
quote:
Originally posted by cge
Laura, bine i-ai zis Simonei sa aiba grija sa nu ii puna caruciorul la cala. Noi degeaba le-am zis astora din Bucuresti, si am stat 7h1/2 in Londra sa alergam dupa Anca careia ii era somn, foame, plictiseala.
Am incercat sa vorbesc cu astia din Londra sa ne dea caruciorul, dar fara rezultate.
Cristina,
So noi am blagoslovit-o pe o toanta de la imbracare din Bucuresti tot din cauza asta! Am ajuns in Amsterdam sa umblu cu capitanul de zbor prin aeroport ca sa vada omul cum imi poate rezolva problema... si am aflat ca din cauza ca n-a pus prostovana din Bucuresti etichetele care trebuiau pe carucior, a ajuns la bagajul de cala. Si am mai stat si in Toronto vreo 2 ore sa il recuperam, ca venea pe alta banda, nu laolalta cu valizele.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
cge spune:
Donia, asa am asteptat si noi dupa carucior in Montreal, il pusesera la bagaje oversized.
Imi pare rau ca si voi ati fost in situatia asta.
Cristina,
sia_o spune:
donia, cristina, poate era aceeasi tipa si a lipsit la lectia despre etichete eu incerc sa gasesc un zbor cu escale scurte. pina acuma varianta cea mai buna este cu air france. sper sa le mai gasesc pe cind vine pasaportul lui vlad.
laurajr, cetatenia romana este acelasi lucru cu certificatul de nastere romanesc?
simona
Ira spune:
Si eu am bateriile incarcate, cred ca e mai mult depresie datorata plecarii soramii. D'aia n-am chef sa inceapa scoala, ca maine odata cu scoala pleaca ea, si a fost mult prea frumos in vacanta asta.
Dana, uitasem sa-ti spun bine ati venit si ca astept sa vad pozele.
De Simona, m-am intalnit cu ea in statiunea de ski, era bine, noroc cu ei si cu prietenii nostri comuni, ca dupa ce ca n-am apucat sa schiem, atat ar mai fi lipsit, nici sa nu ne distram.
Daca mai vreti sa vedeti poze cu noi pana in ziua Craciunului, le-am pus aici, restul o sa urmeze cand o sa am timp. De la Revelion nu am f multe, vreo 2-3, si nu am apucat sa le pun.
http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/Iarna%202007-2008/
O saptamana buna si cat mai multa caldura sa se topeasca nametii.