Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 14
Yaia spune:
Tomasa, uite aici reteta:
Foi:
- 3 oua
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 si ½ lingurite amoniac stins cu otet
- faina cat cuprinde
Se fac 4 foi care se coc pe fundul tavii. Inainte de a pune prima foaie, se unge fundul tavii cu putin ulei. La celelalte nu mai e nevoie. (Atentie: foile se coc foarte repede!)
Crema:
- ½ cana zahar
- 4 oua
- 1 si ½ cani lapte
- 6-7 linguri faina
Se amesteca cele de mai sus.
Intr-un ceaun se arde o cana de zahar pana incepe sa fiarba, apoi se adauga compozitia de mai sus, amestecandu-se la foc mic cu telul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Separat se freaca 1 si ½ pachet unt (pana devine ca o crema) si se amesteca cu crema racita. Se adauga vanilie. Aceasta crema se pune intre foi si deasupra.
Glazura:
- ½ cana zahar
- 1 cana miez de nuca taiat
Se arde zaharul si se adauga nuca. Pe un fund de lemn uns cu ulei, se rastoarna compozitia si se lasa la racit, apoi se zdrobeste. Se pune peste crema de deasupra.
Prajitura se serveste a 2-a zi.
Pofta buna!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
aniast72 spune:
diwana, nu te impacienta. Si Vladi a fost diagnosticat cu rino faringo laringita (dar acuta) si i s-a prescris antibiotic (augmentin). La el a inceput noaptea, haraia pe gat si nu putea respira decat daca sugea...altfel, haraiala continua. L-am dus la dr si l-a aspirat cu un furtunas din cel descris de betty78. L-am tratat cam o saptaman dar si-a revenit fara probleme. Si mie mi-au spus fetele pe forum si inclusv doctorita neonatoloaga care-l vede o data pe luna ca nu era cazul de antibiotic dar, avand in vedere ca nu i l-am dat multa vreme, a fost ok si nu a recidivat. Chiar daca nu iti pare Rares infundat, da-i cu ser fiziologic in nas si aspira-l, nu intotdeauna mucisorii sunt umezi. Sanatate multa! 
Bee, daca se mai intampla sa ai nevoie de batista bebelusului si nu ai curent, foloseste cu incredere gura pe post de aspirator. Eu am testat procedura si nici nu mai folosesc aspiratorul. Mi-e greu sa-l car tot timpul prin casa cand scot mucisorii. E la fel de eficienta. 
Apropos de menajere...a mea a venit saptamana asta 2 zile la rand. Dupa prima zi, o intreb: Camera copilului ai facut-o? Ea imi raspunde foarte prompt: Bineinteles. Atunci o intreb: Dar praful de pe pervaz de ce nu l-ai sters? Raspuns...de m-a lasat masca: Pai l-am sters sapamana trecuta. 

La capitolul cadouri, anul asta am intrat in greva: Toata lumea stie ca am un copil de crescut si asta-mi ocupa tot timpul, drept urmare nu ma intereseaza cine - ce pune sub brad. Sotul meu oricum e foarte pretentios si greu de multumit la cadouri asa ca i-am spus sa se ocupe el de tot, inclusiv de cadoul pentru el, fara sa ma consulte. N-am si eu dreptul la o surpriza? 
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
cecilia L spune:
Buna seara si de la noi.
Noi suntem aproape gata, curatenia este ok, mai am putin la bucatarie(maine dupa ce termin tot), salata b gata, rulada de carne gata, sarmalele gata de pus la fiert(maine), piftia gata, prajituri gata, deci pot sa dorm linistita,maine mai am salata de vinete si de ciuperci, friptura si sa fierb sarmalele,aa si ciorbita.Eu cred ca reusesc sa termin pana la ora 2, desi sunt singura, tati merge la serviciu.
Voiam sa va spun ca baiatul meu cere papa la max o ora jumatate, m-a disperat, iar azi si-a supt buza de jos, voi ati patit asa ceva.
Sanatate multa bebelusilor bolnaviori.

sarbatoritilor de azi.
Craciun fericit si La multi ani!!! celor care pleaca de acasa.
Noapte buna, nu cred ca mai intru pana maine dupaamiaza.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
http://good-times.webshots.com/photo/2615102690101313810DXHNfg
tomasa spune:
Fetelor, voi ma complexati ingrozitor
! Eu sunt sigur cea mai lenesa de aici...cand citesc ce faceti, ce gatiti mi se face o rusineeeeeeee. N-am ce cauta printre voi, n-am gatit nimic, dar absolut nimic pt. Craciun. Iar bradutul il impomobim maine de-abia, pt. ca suntem traditionalisti, la noi bradul tine din ziua de Ajun pana la Sf. Ion. Si tot ma simt obosita, desi nu fac altceva decat sa alaptez si sa duc grija copiilor.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
aniast72 spune:
O sa va scriu acum povestea articolului din Evenimentul zilei, mie mi s-a parut simpatica... Daca aveti rabdare sa o citit, iat-o:
Totul a inceput in ziua in care luy a postat pe forum despre listuta. Am cautat pe net, am citit si m-am decis sa-l inscriu si eu pe Vladi pe listuta, bineinteles cu fotografia lui de craciunel cuminte. Evident ca aveam nevoie si de o scrisoare simpatica. Eu ma declar cu mana pe inima antitalent literar (de fapt se vede si din mesajele - uneori seci - pe care le postez), drept urmare n-am avut altceva de facut decat sa apelez un prieten.
Mi-am sunat o bunaprietena cu talent, i-am trasat niste idei, i-am prezentat tema si am lasat-o sa creeze. Intre timp am citit pe net alte scrisorele postate pe parcurs...
La cateva ore ma suna prietena, imi trimisese scrisorica pe mail si ma intreaba amanunte. Eu ii explic ca nici nu ma gandesc sa apara, ca am citit alte scrisori de la copii cu probleme, sau de la copii deja cunoscuti de catre cititorii ziarului prin intamplari mai vechi. Ma rog, primesc mailul, mai aranjez pe ici pe colo si-l trimit impreuna cu fotografia cu craciunelul, alta care a si aparut si inca una care mi s-a parut mie frumoasa. A doua zi soseste si raspunsul cum ca Vladi va aparea pe lista copiilor cuminti si va primi diploma, m-am bucurat si asta a fost tot.
Vine ziua de 22 dec. Eu ma gandesc...daca tot n-am cumparat nici un cadou, ia sa cumpar vreo 5 - 6 ziare sa le fac cadou ca doar...de, apare copilul in listuta. Ma trezesc dimineata, dau tzata copilului, fug la chiosc...pauza; nu aveau Evenimentul zilei. Merg acasa, iau masina, ma duc la alt chiosc - 2 ziare. Am umblat pe la vreo 5 chioscuri ca sa cumpar 7 ziare. Ma intorc acasa inghetata toata si ma apuc de rasfoit. Nu pot sa va povestesc cum mi s-au impianjenit ochii in lista aia de nume pana am realizat cum sunt aranjate apoi cum mi s-au umplut ochii de lacrimi cand nu mi-am gasit copilul pe lista. Tot picul de efort pe care l-am facut s-a dus pe apa sambetei... Inchid nervoasa ziarul cand....pe ultima pagina...cine statea tolanit pe pieptul lui taica-su? Nimeni altul decat pustiul meu. Am luat ziarul si am inceput sa strig prin casa....A aparut, a aparut!!!. Sotul meu care habar n-avea de toata povestea o fi crezut ca am luat-o razna.
Reactiile lui nu vi le mai povestesc...
, cert e ca a fost o surpriza neasteptata.
Pentru cine nu a citit articolul, lasati-ma sa ma mandresc cu el, chiar daca meritul meu n-a constat decat in a-l trimite (si de a da nastere subiectului, evident.) Daca ii si dati un zoom, il puteti citi aici
Astazi, dupa ce am citit ca nu au aparut si alte nume ale unora din copii vostri, evident ca am vrut sa stiu de ce si am trimis un mail prin care le-am multumit ca au postat articolul si totusi, ce criterii nu a atins scrisoarea mea de nu am gasit copilul in listuta? Nu i-am convins ca merita? Le-am mentionat si ca am auzit si alte voci de copii tristi din acelasi motiv. Am primit dupa 5 minute mesajul urmator: Inscrierile pentru Lista Copiilor Cuminti din Romania 2007 au luat sfarsit. Ajutoarele Mosului pregatesc ultimele detalii pentru suplimentul de sambata, 22 decembrie. Va asteptam cu drag si anul viitor! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Evenimentul zilei, partener oficial al lui Mos Craciun Pam, pam....deci intrase robotul. Cam asta a fost povestea de Craciun... Revin ca am degetita azi.
tomasa spune:
Yaia, multumesc mult. Cred ca prajitura asta va fi singurul lucru pe care il gatesc si eu de sarbatoare. Pare atat de buna!
tomasa spune:
Aniast, eu nu prea inteleg despre ce lista vorbiti. Am dedus eu cate ceva, dar tot nu sunt lamurita. Am mai intrebat si nu am primit un raspuns, ma pui tu te rog la curent si pe mine? Nu de alta dar as vrea sa stiu si eu despre ce vorbiti si pt. ce sa va felicit.
aniast72 spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Fetelor, voi ma complexati ingrozitor! Eu sunt sigur cea mai lenesa de aici...cand citesc ce faceti, ce gatiti mi se face o rusineeeeeeee. N-am ce cauta printre voi, n-am gatit nimic, dar absolut nimic pt. Craciun. Iar bradutul il impomobim maine de-abia, pt. ca suntem traditionalisti, la noi bradul tine din ziua de Ajun pana la Sf. Ion. Si tot ma simt obosita, desi nu fac altceva decat sa alaptez si sa duc grija copiilor.
Tomasa, dragutza, te salvez eu: Nici eu n-am gatit nimic, noi o sa ne ducem pe 25 la parinti unde o sa gasim toate bunataturile si de unde o sa plecam incarcati pentru ziua de 26. De facut curat nu am facut eu ci menajera...eu doar am cicalit-o la cap (fara rost, dupa cum am scris mai sus). Bradul l-a impodobit sotul meu, timp in care eu eram la epilat, cosmetica si in vizita la prietene. Nici eu nu fac nimic altceva decat sa am grija de Vladi, in conditiile in care el este extrem de cuminte, doarme destul de mult, nu plange, nu ma solicita mult. Comparativ cu tine, tu ai grija de 2 copii, eu doar de unul...n-are de ce sa-ti fie rusine, chiar pot sa te felicit.

tomasa spune:
Andreea, multumesc!
Sa stii ca ma cam apucase depresia. I-am citit si sotului mesajul Ceciliei, ca sa vada cum sunt alte neveste si ce a pierdut... Chiar daca el m-a linistit si mi-a spus ca nu-i frustrat (ce sa zica bietul om!), tot ma simteam
. Si noi tot la parinti mergem.
aniast72 spune:
Tomasa, in fiecare an Evenimentul zilei organizeaza Campania Copiilor Cuminti. In ziua de 22 decembrie publica lista copiilor cuminti de care au aflat intr-un fel sau altul si pana pe 25 dec se angajeaza sa le trimita cate o diploma de copil cuminte. Luy a postat informatia si o parte dintre noi au preluat-o. De aici am aflat ca unele mamici au trimis datele copiilor si nu au aparut in listuta, Maria de Luy a aparut cu tot cu fotografia ei de ochioasa, iar eu am avut norocul sa-mi posteze scrisorica. Am dat mai sus si linkul unde se poate gasi pentru cine vrea sa o citeasca. Deci cam despre asta e vorba...