soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 5
Claudi@ spune:
Sotul nu a mai primit salariu de 3 ani de zile, iar noi cerem de la socru.Chiar daca firma e pe numele meu tot socrul este bossul. El nu mai poate deschide pe numele lui sau al soacrei.
Masina nu a furat-o ci a vandut-o. Era pe numele cumnatei pt ca nu am vrut sa schimbam ca se ridica asigurarea.
A vandut-o si intr-o zi ne-am trezit ca a vb la un autohaus ca luam alta (il cunostea pe patron si puteam plati in cateva rate dar fara a face rate, la buna intelegere) Masina binenteles pe numele meu, care dupa 2 luni a inceput sa fumege si a zis ca sa o bagam in service si sa ne luam tot ce-i de valoare din ea. De atunci n-am mai vazut-o.
Eu nu am nici o putere pt ca mi se zice mereu ca am ´venit doar cu un geamantan aici.
Clover ai pus punctul pe "i" , intradevar sotul inca nu sa dezlipit, dar nu de fustele maicasii ci de pantalonii lu tasu.
De asta am si tinut cu dintii sa ne mutam, de atunci vad ca se razvrateste si sotul, dar nu asa cum as vrea eu.
Cont comun nu avem, el poate afla cat avem in cont, poti da un tel la un nr si acolo ti se spune, sotul tot zice ca schimba contul dar nu face nimic.
De datorie pot scapa, exista legi, aici femeia este foarte ocrotita. Imi pot da socrul in judecata si i-am zis si sotului ca nu ma voi da inapoi de la nimic.
Sunt multe chestii care nu le pot zice pe un forum, de ce si cum pot castiga,stiti si voi cate pb au mai fost si cati se cred mai destepti ca altii. Cum sunt pers amenintate pe privat ca li se afla adresa sau mai stiu eu ce.
Aici exista si asigurare care acopera cheltuielile pt proces si avocat.
Si da as rupe firele, dar va avea soacra de suferit, nu-si va mai vedea nepotelul, este singurul si e inebunita dupa el.
De fapt cred ca eu caut numai scuze, cred ca sunt prea slaba sa ma rup. Imi e mila de ei, ca au fost oameni instariti, au avut avere nu gluma si dintr-o prostie au pierdut absolut tot ce aveau. Ma gandesc ca vor zice ca atunci cand le mergea bine le-am fost alaturi iar acum le dam cu piciorul.
E greu de tot, acum sunt nervoasa si as muta si muntii din loc si dupa o ora ma gandesc ca si ei m-au ajutat. Dar si eu i-am ajutat.
Am mereu sentimente de vinovatie.
anisiap spune:
Buna imi pare rau dar atata timp cat cere -ti de la el o sa ai parte de reprosuri el s a folosit de numele tau pt firma cu probleme nu ti imagina ca a vrut sa va faca un bine cunosc genul dar am divortat de el si de soacra si de socru (uraaa)... si sunt libera... nu stiu cum gandesti tu dar capul familiei trebuie sa fie responsabil si independent ; aceste specimene de oameni cred ca au tot dreptul asupra vietii tale deoarece te ai casatorit cu odrasla lor.Odrasla crede deasemenea ca are tot dreptul sa fie intretinut de parinti pana la adanci batraneti nederanjandu -l cat de putin reprosurile ca de sunt parintii lui si e obisnuit de o viata cu asta ,singura care sufera si se consuma esti tu (sau cum am fost eu).Oricum te vor privi ca pe o intrusa care atentezi la averea familiei si care mai ai si pretentii.....e un cerc vicios; iti urez succes si rabdare daca poti
cristiama spune:
Claudi,
Daca n-as fi patit-o as fi zis ca asa ceva nu se poate.
Cand l-am cunoscut/ mutat impreuna cu sotul, soacra avea acces la cardul lui si ne-a lasat de 2 ori in concediu fara bani pe cardul lui, desi avea multi bani, i-a scos pe toti. Noroc cu cardul meu!
Acu feteor ma apuca rasu da atunci m-am necajit f tare, si sotul nici macar nu a intrebat-o de ce i-au trebuit asa de multi bani chiar in momentul ala!
si pe rand, asa cum faci si tu, si-a facut cont la alta banca si-i vira ei bani sa plateasca rate, utilitati, etc. Am inceput sa platesc eu ratele si utilitatile, si acum soacra-mea are un card corespondent la un cont gol!
Si cand vrea sa se bage soacra/socrul nu conteaza ca nu e al lor.
Noi avem casa cumparata din banii nostrii absolut fara nici un ajutor de la parinti.
DAR soacra tot considera ca are drepturi in casa noastra ca de, e casa lu fisu.
Si acu vre-o 2 saptamani imi iau eu o zi libera sa fac ordine prin casa, ma programasam la cuafor, etc.
Pe la 10 intra cineva in casa. Cam ciudat ca sotul n-avea de ce sa vine, altcineva n-avea cine. DA, era SOACRA.
Care mi-a spus ca ea e zana buna ca vine cand noi nu suntem acasa si face curat.
Sa lesin fetelor si mai multe nu!
Si se apuca sa scoata aspiratorul, sa stearga praful etc.
Si eu, proasta, n-am trimis-o acasa!!!!!
Mi-a facut toate observatiile posibile:
- cum pot sa traiesc in mizeria aia?
- cum de intru in papuci de casa pe mocheta din dormitor
- sterg eu si tevile de la calorifere?
Asta in casa MEA!
Nici nu vreau sa ma gandesc cum era daca era casa ei sau numai a sotului. Bhhh.
Nici nu i-am facut observatii, i-am spus sotului, nici el nu stia de "zana buna" si se pare ca i-a explicat el ce si cum, ca acu desi am lasat semne NU mai vine.
Daaa...are cheia, stiu ca n-ar trebui dar cand suntem plecati uda plantele; mai supravegheaza femeia la curatenie, etc.
nepotzica spune:
quote:
Originally posted by cristiama
Mi-a facut toate observatiile posibile:
...
- cum de intru in papuci de casa pe mocheta din dormitor
...
in casa MEA!
cristiama
asta da tupeu din partea ta! ca sa nu mai spun de imaginatie!
stai sa-l chem pe sotul meu sa-i zic de faza, ca noi n-am mai auzit de asa ceva! ca sa nu mai spun ca mereu uitam telefoane, ceasuri, chei, taloane, alte acte, etc si ne intoarcem incaltati sa le luam. incaltati de strada, desigur.......
aura_m spune:
Din cate am citit fugitiv pe aici vad ca toate aveti probleme cu soacrele. Eu sunt un caz fericit, eu am o soacra super. Ar face orice sa ma stie multumita, este o persoana care are o gandire f sanatoasa. Adevarul ca nu stau cu ea, dar sa recunosc, cand am avut nevoie de ajutor mi l-a oferit, despre socru, ce sa spun este un om de nota 20. Soacra mea nu are pretentii, de exemplu eu am stat cu chirie pana sa il cunosc pe sotul meu si cand m-am mutat la el am venit doar cu hainele de pe mine, ce am facut mai departe noi, a fost impreuna datorita intelegerii bune pe care am avut-o. Soacra mea spune asa, si cumnatului meu ii spune, el este necasorit:" Mai bine iei o fata saraca ca este mai recunoscatoare decat una cu avere".
AURA
Claudi@ spune:
Wow, cristiama, bine macar ca a pus-o sotul la punct.
La mine se imbunatateste situatia pe zi ce trece, sotul vrea sa ia fraiele in maini. In fiecare zi ii aminteste de masina, de datorii, sa nu cumva sa uite sa le plateasca.
Si azi va fi discutia despre salariu, daca nu il ameninta ca inchidem firma, sau nu mai merg la banca sa scot bani, numai eu pot scoate.
sper sa reusim sa schimbam ceva.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=42340066e8c55f0c49ed82&source=category&category_id=12" target="_blank">Tony,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
danielanica spune:
Fetelor de ce va vaitati!?
Eu stau cu soacra de 10 ani,5luni si 3 zile si as omora-o de 3 ori pe zi. Nu va mai spun cate zile fripte mi-a facut si de cate ori m-am certat cu sotul din cauza ei.In plus este de o mizerie si o dezordine fantastica si e atat de a draq de nu are pereche in lume.Pana sa fac fetita imi spunea in fiecare zi ca nu vreau sa fac copil cu baiatul ei ca imi stric silueta si alte din astea.Dupa ce am facut fetita a inceput cu sfaturi:cum sa o spal , cum sa o culc, sa umblu cu batic in cap ca doar sunt lehuza,sa nu iau apa de la chiuveta ca se strica apa,si tot asa o tine pana azi.
Am avut multe dispute pana acum pana cand acum un an am plecat cu fetita la o serbare de Craciun .Ii pregatisem fetitei pranzul, ceva usor de bebe, pt ca atunci cand ne intoarcem sa ii dau sa manance si sa o culc.Draga de soacra-mea a mancat toata mancarea copilului si s-a culcatCand m-am intors am urlat 3 ore la ea si am aruncat cu farfuriile dupa ea prin casa .Bineinteles ca a inceput sa blesteme si sa ameninte ca se omoara ca nu mai are loc de cucoana cu care s-a insurat fii-su(sotul venise si el acasa intre timp si asista inmarmurit la toata scena).Bineinteles ca in momentul in care a observat ca e si sotul de fata a inceput si mai rau sa tipe.Am renuntat atunci si am plecat sa culc copilul(era ora de somn) si de atunci are grija sa nu ma mai calce pe coada, nu de alta dar am enorm de multe farfuriiBineinteles ca sotul a trecut de partea mea, caci altfel......vedea el.
daraban spune:
tare m-am mai distrat de voi.
si soacra a trebuit azi, neaparat sa guste din branza speciala ce am luat-o pt fetita,ca daca nu.....nu stiu ce patea
dana si deliutza mamarutza
http://good-times.webshots.com/album/561063808fTaOvk
danielanica spune:
quote:
Originally posted by diadaniela
Daniela,imi place de tine ,ca nu te lasi calcata pe coada.
dar socru n-ai?
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
Am avut draga mea, dar a murit in 2001, sa-l odihneasca Dumnezeu ca tare de treaba mai era, dar a avut grija scorpia de soacra-mea sa ii vina de hac.