soacra noastra "cea de toate zilele" - 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

tierry, soacra ta face parte din categoria care au facut copii sa ii ajute la batranete. Eu in locul tau as rari vizitele. Daca vrea sotul sa ii ia un sac de banane si sa nu ii ceara banii, sa se certe ei doi pe tema asta.

Nu m-ar mira ca banii pe care ii ia ca bona ajung la cumnata si incearca prin voi sa reduca paguba. Poti sa o intrebi asa delicat cu ce i-au crescut cheltuielile asa mult? Puteti stabili o cota lunara de ajutor si stai si tu linistita si doamna. Cat despre cuptorul cu microunde nu pricep la ce are nevoie o pensionara de incalzire ultrarapida. Nu e ceva de care are nevoie deci nu vad de ce v-ati simti obligati sa il cumparati. Daca i se strica frigiderul, de exemplu, era altceva.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Eh, Clover, ca bine zici..Cred ca ce-a zis, lasa ca fac copii ca sa am ce le cere la batranete. Plus ca restul, vorba ta sunt mofturi..De cand lucreaza acolo, si-a luat o gramada: robot de bucatarie, prajitor de paine, storcator de fructe..acum i lipseste cuptorul din colectie se pare..Eu ce sa mai zic, ca noi ne chinuim de nu stiu cand si parca nu mi ajung banii sa iau si eu un cuptor cu microunde. Ehhh, sincer ma dezgusta din ce in ce mai tare..si chiar nu o sa pun bani sa ii iau nici un cuptor..Sa vad ce-o sa faca.

Doamne si cand stiu ca asteapta sa ii fac nepoti sa ii creasca ea..brrrrr...Toata ziua imi scoate ochii si cu asta..ca lumea o intreaba de ce n-are nepoti, ca noi cand facem, ca suntem batrani de acum (auzi la 27 de ani )..Enervanta, ce mai...

Oricum nu cred ca e o solutie sa ii zic sotului ca ma scoate din sarite DOAMNA, dar cred ca o sa ma duc (eu una cel putin) cat mai rar pe acolo de acum incolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

A si sa va povestesc ultima faza. I-am imprumutat acu ceva timp niste EUR. Si pentru ca sotul meu are masina si e mai mereu prin oras, normal ca s-a dus el sa ii duca. Sambata acum vine cu ei si zice sa va dau banii, imi arata si chitanta ca ea a dat mai mult acum de cat cand i a luat ca deh s a mai scumpit EUR, dar asta e ce sa faca. Eu fiind langa ea, si pentru ca intinsese mana sa dea banii, dau sa ii iau sa ii pun in geanta. Sotul meu era in cealalta parte a incaperii. Si ea trage mana repede si cica "Da tu ce intinzi mana? Ca baiatul meu mi i-a dat, eu lui ii dau inapoi." Cica in spirit de gluma. Binenteles ca m-am simtit extrem de prost, i-am mai dat inca o bila neagra si am zis ca daca pana acum nu i-am dus cadouri asa cum a vrut ea, de acum incolo nici atat si vizitele vor tinde la zero

Ehhh, cum vi se pare soacra mea? In conditiile in care eu nu am avut nici o altercatie cu ea, mereu m-am purtat frumos cu ea, am mers cu ea unde a avut nevoie etc. Acum se pare ca se identifica cu familia instarita la care lucreaza si probabil ca i se pare ca nu ii mai ajunge nimeni la nas. Si in conditiile astea, tot de la noi cere..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

Ixxi esti tare mai bine zis soacra ta :))

Tierry bine ca nu ti-a spus ca iti da mai putin euro inapoi motivand ,cand ia cumparat ea erau mai putini lei[:)))]

Eu de pe acum ma stresez ...ca vor venii socrii de sarbatori .OOOFFFF

Cylyche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

A mea soacra cand trebuia sa dau de carnet a facut istericale ca ce imi trebuie mie carnet de conducere in conditiile in care ea a dat de permis inaintea la socru.A zis ca ea a luat carnetul acum nspe ani dar erau alte vremurile atunci.Cred ca moare de invidie ca ii conduc eu masina baietelului ei.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

M-am gandit mult daca sa sriu sau nu.
Eu n-am pb cu soacra, dar cu socru, ohoho. Din cauza lui si a problemelor in care m-a bagat incep terapie la psiholog.
Am aflat atatea in ultimul timp ca m-am ingrozit.
Acum trebuie sa-mi iau toate masurile necesare sa nu intru si mai rau de cat sunt sau daca se poate sa ies cat de cat din porcaria in care m-a bagat.
Pur si simpu nu mai pot sunt terminata psihic, la ultima cearta am facut o criza, m-a adus in pragul nebuniei.

Socrul meu a avut o firmulitza mica pe care a bagat-o in faliment,a facut nu stiu ce bazaconie si a pierdut absolut tot ce avea.
Acum a redeschis firma pe numele meu, inceput nou promitator, luat de la 0. Acum 2 luni ma trezesc ca ca tre sa ma duc la financiar unde aflu ca am datorii, pt mine enorme, si voi fi data in judecata de 2 firme plus o banca. Asta numai pt ca am avut incredere in el.
Ne-a luat masina si a vandut-o fara sa intrebe, pur si simplu a luat-o din parcare.
Intra in casa fara sa bata la usa chiar si dupa ce am nascut si alaptam, acum ne-am mutat cu chirie, dar macar am liniste. (stateam cu ei in aceiasi curte, case diferite)
De 2 ani de zile ne chinuim sa ne luam masina, acte care le-a facut socrelul iar sotul le-a semnat. In vara aflam ca sotul va fi dat in judecata daca nu luam masina. Din vara ne chinuim sa aflam care-i treaba si de ce nu plateste.
Sotul nu are salariu, ci cand avem nevoie cerem, acum se sumeaza, dar inainte nu luam pe luna nici jum din salariu sotului. De cand ne-am mutat ne scoate ochii ca mai puteam sta acolo ca ce il bagam pe micutz sub dus. Asta a fost motivul bagat, ca nu avem cada si cu bebe e greu fara cada. Adevarul e ca eu i-am zis sotului ca divortez daca nu ne mutam , ca ma aduce la disperare.
De cate ori am pus piciorul in prag am fost facuta cu ou si cu otet.
Sapt trecuta ultima cearta. Imi pun sotul sa sune sa intrebe de ce lipseste din dosar chitanta cum ca a platit prima rata la masina. Socru incepa ca vai e platit si ca soacra nu poata cauta acum ca e bolnava. Ok de ce nu cauti tu?. La care el incepe sa se balbaie si sa vezi, ca acu nu caut ca ce crezi ca mata te minte si chestii din astea. Eu auzeam toate astea si am inceput sa urlu ca sa zica odata adevarul ca m-am saturat de minciuni. Ce credeti, incepe sa ma jigneasca.
Tinere, i-ti primesti masina dar aia, aia nu-mi zice mie ce sa fac, aia sa.si tina gura, aia a venit cu un geamantan din Ro si nu a muncit o sec in viata ei si acu vine aici si-i merge bine si are gura mare .
Sa va zic ca am lucrat de la 17 ani in ro, si am lucrat si aici si de cate ori a fost nevoie am fost prima care a sarit in ajutor.
Nu va zic cate mii de euro i-am dat si nu i-am mai vazut, acum ne-au disparut bani din cont, ii luase financiaru ca idiotul nu platise impozitu pe masina.
Vineri il intrebase pe sot daca nu ne-au intrat banii care-i luam pt ca am nascut ca ii tre lui si ni-i da inapoi.
Am munca grea cu el si sper ca in sfarsit sa se trezeasca si sotul
El vede ce face tasu dar nu are curaj sa-l ia de guler, dar incet incet reusim noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Draga Claudi@,

Am inteles ca i-ai dat in trecut mii de euro, ti-a luat masina din parcare (de ce avea cheie???) etc, acum daca te frigi de mai multe ori la un moment dat ar trebuie sa il "intarci" pe socrul tau.
Dar voi aveti cont comun cu ei ???
Cat despre afaceri sotul meu o singura data a fost pus in situatia de a face "afaceri" cu sora lui. Impropriu spus ca nu a fost vina lui. Draga mea cumnata sarise sa ne cumpere o parte din apartamanet inainte de a pleca din R, dar era o oferta asa "zdrobitoare" incat l-am vandur urgent si i-am spus raspicat: nu fac afaceri cu rudele si prietenii. Punct. Asta-i regula de aur !
Te stresezi atata...de ce nu renunti odata la afacerea aia, conturi separate, iar sotul sa se duca in vizita si atat, ca sunt parintii lui, nu sunt absurda.
Dar cand aud de povesti din astea complicate cu bani, apartamente luate, etc, nu inteleg si pace. Exista o limita si daca nu o impui de la inceput ti se urca in cap.
Iti doresc sa rezolvi cat mai repede problemele si incearca sa nu mai ai nimic in comun (afaceri etc) cu socrul tau.

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Usor de spus, greu de facut.
Eu as renunta imediat la firma, faza e ca o vor trece pe numele sotului si asa pe sot il vor convinge imediat sa semneze alte rahaturi. Este exact ce-si doresc sa ia firma de pe numele meu.
Si eu de cateva luni am aflat totul.
Masina era pe numele cumnatei mele si aveam chei fiecare de la fiecare masina din curte, uite asa a reusit.
Si eu ma revolt si am zis ca pun piciorul in prag, acum sunt mai mult de cat hotarata. Merg pana la divort si pana la a face reclamatie la politie impotriva socrului.
Am toate sansele sa castig si sa nu mai am nici o datorie in carca.
revin ca plange micutzul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

Sotul nu are salariu, ci cand avem nevoie cerem, acum se sumeaza, dar inainte nu luam pe luna nici jum din salariu sotului
Nu inteleg fraza asta cred ca de aici pleaca toate problemele tale de la cine cere-ti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Claudi@, nu vad ce sa castigi. Datoria e pe numele tau, esti responsabila pentru ea. Ar fi bine sa consulti un avocat daca ai vreo sansa sa scapi de plata.

Masina era pe numele cumonatei, nu importa cine a platit-o. Nu era masina voastra, deci nu a furat-o de la voi.

Problema la voi e ca sotul nu s-a dezlipit de fustele mamei. Ce povestesti tu mi se pare un cosmar. Acum ca v-ati mutat cu chirie, rupe firele de tot. Sotul tau are nevoie de distantare ca sa nu se mai simta un copil si sa faca ce ii spun ai lui.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput