soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 12
SEPH0RA spune:
Buna fetelor!
Am mai postat si in alta parte problema asta: ce faci cand il suna zilnic pe sot si el, dupa ce inchide telefonul e iritat, chiar daca zice ca nici nu mai tine minte ce a zis maica-sa...a ajuns sa imi ascunda faptul ca a vorbit cu ea la tel...prefera sa minta decat sa imi spuna...mie mi se pare destul de grav...isi sacrifica casatoria in favoarea lui maica-sa...pentru ca, daca ii zice ceva, ea incepe sa planga, ca nu il intereseaza de parintii lui, ca s-a detasat sufleteste...bla bla...daca incep eu sa plang ca ma minte, ca e influentat de ea...nici nu ma baga in seama...eu sunt nebuna si mi se pare...se duce la culcare si a doua zi se poarta de parca nu s-a intamplat nimic..ca nu intelege de ce bag in seama ce zice maica-sa...dar cum Doamne iarta-ma sa nu bag de seama cand vezi ca el este stresat, nervos, imi vorbeste numai cu ironii si rautati...bla bla...mai nou (nu stiu ce au vorbit) si ea si el spun acelasi lucru..."pai eu nu fac nimic bine"...tu esti perfecta...
SEPH0RA spune:
Nu de 11 ani maritata si de 15 de cand ne cunoastem...dar lucrurile s-au schimbat muuult in ceea ce il priveste pe sot...cu toate ca el zice ca nu...cand eram tineri..fugeam de ea...parca eram "impreuna" "impotriva" ei...dar acum...nu stiu ce sa mai zic ce sa cred...
martie spune:
Ce situatie, exact invers decat regula, la mine a fost asa la inceput, ma suna soacra si incepea sa planga la telefon, dupa care se infuria si imi zicea pe un ton de injuratura "mi-ai luat baiatul, din cauza ta nu mai vine la noi", desi noi faceam vizite non stop. iti inteleg perfect sentimentele, am vazut la alt topic ca ai si copil si mai si. Eu, cand ma manca de spate soacra, nu aveam copii, plangeam dupa fiecare telefon de-al ei de ma umflam, nu stiam unde gresesc...
Si eu am cerut ajutorul pe forum si mi-am deschis mult ochii vazand ce pareri ferme au alte fete cand e vorba de familia lor si de copilul lor.
Stii ce as face eu in locul tau? Fara nici o gluma! As intoarce situatia la 180 de grade! Sa te porti tu cu soacra execrabil, sa-i crape ei o vena de nervi (nu tie), iar fata de sotul tau sa fii numai zambete, iar daca iti reproseaza ceva, sa-i spui si tu "e nebuna, draga, zau, cred ca viseaza", "vai, biata ta mama, cred ca sta prost cu nervii, saraca, o sa am grija maaare de acum incolo cum vorbesc cu ea, ca vad ca e tare sensibila". Si sa vezi tu cum in viata se mai intoarce roata.
Si eu i-am zis sotului sa nu-i mai spuna absolut nimic din ce fac, mananc, etc. si el a ajuns 100% la parerea mea, dar sa stii ca tot ii mai povesteste, na, e mama lui, nici nu ma mai deranjeaza, ca daca asta se intoarce impotriva mea, o izbesc de nu se vede.
Am jurat ca nu o sa mai plang vreodata din cauza ei.
Mai nou o iau si la misto_ Ma suna si imi bate apropouri ca a fost atat de bolnava, ca era sa moara (adica noi daca nu o sunam, normal ca nu aveam de unde sa stim ca era sa moara) si ii zic "Da? Era sa mori? Vaai, ce rau imi pare, nu ma-nnebuni, chiar? Vai daca stiam... de ce nu mi-ai zis ca veneam intr-o fuga la tine sa-mi iau la revedere? " Parca o si vad prin telefon cum ii sar capacele, unul cate unul.. (ma rog, faza cu muritul, ca nu ai de unde sa stii, e de cand am cunoscut-o eu la 2 zile... deci sa nu te gandesti ca are ceva si eu ii raspund asa, n-a fost o zi in spital sau in CM), e un tic verbal. Zice doua fraze, dupa care baga asta cu muritul..
SEPH0RA spune:
martie esti bestiala!!! m-ai facut sa rad in hohote...m-am gandit si eu la asta acum, de cand stau si citesc ce scriu fetele (parca ti-am citit gandurile)...am inceput deja sa ma simt mai bine (dupa 3 zile de plans si nesomn)...si cand ma gandesc ca citesc acest forum de 2,5 ani...cum de nu mi-a venit ideea sa ma uit si la "problema" soacra ?!?!
Va multumesc din suflet fetelor si sanatate!
ralcat spune:
Ah ce rau imi pare ca in 1999 cand cumnata-mea a trebuit sa-si amane nunta ca murea mamitzica (prefacuta, murea toata ca nu-i convenea alesu) n-a avut o replica asa faina ca a ta martie. Mortala ai fost. Morala la noi? A amanat nunta un an si in anul urmator, mamitzica n-a vrut sa vina la nunta ca ... n-a vrut. Si tot n-a murit.
Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa
Alex, Andrei
martie spune:
Doamne, mi se pare incredibil eu sa dau sfaturi la alte fete, eu, care era sa fiu rapusa la propriu de socrosenie. Ma duceam prin vecini pe la prietene si mamele lor si plangeam, lasam sot in casa si-mi venea sa o iau asa singura pe strazi, pana la urma ma opream pe la cate o prietena, aia nemaritata, saraca nici nu stia ce sa-mi zica sa ma aline.
Sephora, sa citesti ce/au mai scris fetele la acest capitol, pe mine m-a ajutat foarte mult, cel mai mult m-a ajutat cand mi-a spus o fata: "te simte slaba soacra si de asta danseaza in capul tau", nu stiu de ce, dar fraza asta mi/a schimbat radical optica fata de relatia cu ea. am zis mereu ca nu se cade a ma iau de ea, ca nu-mi place tigania, ca treaca de la mine, etc. etc. (tare am impresia ca faci la fel). Si cand am vazut cum sunt alte fete, zic "bai, dar eu chiar sunt ultimul papagal!".
Si am scos sabia, ca sa zic asa!
Adica am ajuns sa fiu bolnava cu nervii, in loc sa merg in parc cu copii, sa trantesc prin casa dulapurile de nervi? Ei bine, nu..
Exemplu: m/a sunat, dupa ce a tinut fata cateva ore la ea, si-mi zice: "stii ce-a zis draga fata ta? (urasc acest "draga"), Ca nu mai vrea la mami si la tati, ca vrea la buni". Asta dupa ce pana la 3 ani nici nu a stiut data nasterii fetei, a luat-o doua ore si m-a sunat sa-mi zica mizeria asta. Eu, ca de obicei, am tacut, am inchis. tel. si am inceput scandalul in casa "Doamne, cum poate sa zica asa ceva, ce suflet are, ca e si ea mama, cum sa spui asa ceva etc. etc."
Dupa care, "m-am trezit", am lasat scandalul si "atmosfera" din casa mea, am pus mana pe mobil si zic "uite, am intrebat fata daca e adevarat ca nu mai vrea la mami si la tati si stii ce mi-a raspuns? Ca nu mai vrea la buni niciodata ca e urata si rea". A ramas blocata. Din pacate nu sunt mandra ca mint in legatura cu copilul meu, dar cu astfel de persoane nu se poate altfel. Si asta nu e decat inceputul, daca imi zice una, nu ma mai cert in casa deloc, dar deloc, ii zic ei vreo 10, plus ca o iau la misto, nu ma iau cu ea la cearta asa pe fata, sa aiba motiv sa barfeasca 1000 de ani, sunt convinsa ca ne ingroapa pe toti.
maru spune:
una din binefacerile emigrarii: soacra la distanta
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Clover spune:
martie, nu trebuia sa ii zica ca fata a zis ca e urata si rea. Trebuia sa ii spui ca da fata vrea la buni si poti sa i-o lasi tot week-endul. Sa vezi atunci cum isi pierdea somnul.
ralualexandrei spune:
quote:
Originally posted by Clover
martie, nu trebuia sa ii zica ca fata a zis ca e urata si rea. Trebuia sa ii spui ca da fata vrea la buni si poti sa i-o lasi tot week-endul. Sa vezi atunci cum isi pierdea somnul.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3